Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Crux sola est nostra theologia – Risti yksin on meidän teologiamme
To Heinä 19, 2018 12:45 pm kirjoittaja jarrut

» Evankeliumi on ”Jumalan mutta”
To Heinä 19, 2018 12:37 pm kirjoittaja jarrut

» Jeesuksen jalkojen juuressa
To Heinä 19, 2018 12:29 pm kirjoittaja jarrut

» Väärä tuhatvuotinen valtakuntaoppi irrottaa meidät Kristuksesta
To Heinä 19, 2018 11:48 am kirjoittaja jarrut

» Kristuksen rakkaus syntisiin
To Heinä 19, 2018 10:27 am kirjoittaja Stiina

» Olemmeko kuulleet väärän evankeliumin?
To Heinä 19, 2018 10:24 am kirjoittaja Stiina

» Niinkuin se, joka murheelliset lohduttaa
Ma Heinä 16, 2018 7:45 am kirjoittaja jarrut

» TIEDOKSI tänään
Su Heinä 15, 2018 12:00 pm kirjoittaja jarrut

» Valheet sisäisistä parantumisista
Pe Heinä 13, 2018 12:24 pm kirjoittaja Stiina

Heinäkuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Näin kirkko voi tukea sinua Ruotsissa

Siirry alas

Näin kirkko voi tukea sinua Ruotsissa

Viesti  Hellevi Raitosalo lähetetty Ma Heinä 04, 2016 10:49 am


Näin kirkko voi tukea sinua

Ruotsin kirkon sosiaalityötä kutsutaan diakoniaksi. Sen tehtävänä on osallistuvasti kohdata erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä kunnioittavasti ja molemminpuolisen solidaarisuuden hengessä.

Sairaalakirkko

Surun kohdannut tai apua tarvitseva voi kääntyä suoraan sairaalan kirkon puoleen. Hartaustilojen ja henkilökuntansa kautta kirkko on sekä potilaiden, läheisten että sairaalan henkilökunnan tavoitettavissa, jos he haluavat keskustella, saada sielunhoitoa tai osallistua jumalanpalveluksiin ja hartauksiin. Papeilla, diakoneilla ja muilla sairaalakirkossa työskentelevillä on vaitiolovelvollisuus, eivätkä he pidä kirjaa tapaamisistaan. Ei tarvitse olla kristitty voidakseen käydä sairaalakirkossa. Jos sairauden takia ei pysty itse tulemaan hartaustiloihin, pappi voi vierailla sairaan luona.

Työ seksuaalista väkivaltaa vastaan

Ruotsin kirkko haluaa tukea lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka ovat kohdanneet väkivaltaa kirkon piirissä. Seksuaalinen väkivalta sisältää käsitteenä kaiken eriasteisesta seksuaalisesta häirinnästä raiskaukseen sekä rikolliset ja moraalisesti paheksuttavat teot. Myös toisen henkilön tahdon vastaiset seksuaalisuuteen liittyvät kommentit ja vihjailut luetaan väkivallaksi. Aiemmin seksuaalisesta väkivallasta usein vaiettiin. Ruotsin kirkko haluaa auttaa murtamaan seksuaaliseen väkivaltaan liittyvää vaikenemista. Kirkko haluaa uskaltaa kohdata sen, mitä todellisuudessa saattaa tapahtua, ja toimia sen mukaisesti.

Kirkon perheneuvonta

Ruotsin kirkon perheneuvonta on tarkoitettu kaikille, joilla on ongelmia läheisissä ihmissuhteissaan. Se on tarkoitettu avio- tai avoliitossa eläville, eronneille tai avioeroa harkitseville, niille, joilla on vaikeaa suhteen päättymisen jälkeen, sekä niille, joille yhteys läheisiin tuntuu vaikealta. Perheneuvonnan työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus, eivätkä he pidä kirjaa tapaamisista.

Sururyhmät


Sururyhmät ovat pieniä, viidestä kahdeksaan osanottajan ryhmiä, joissa jaetaan läheisen menettämisen synnyttämiä ajatuksia ja tunteita. Ryhmillä on tietty määrä kokoontumiskertoja sekä kokeneet vetäjät, ja ne voivat keskittyä elämänkumppanin, lapsen tai vanhempansa menettäneisiin.

Ruotsissa monilla yläasteilla ja lukioissa on oppilaiden tukena koulupappeja ja diakoneja. Oppilaat voivat sekä kouluaikana että koulun jälkeen kääntyä heidän puoleensa jutellakseen mistä tahansa, kuten opinnoista, identiteetistä ja uskosta. Alla on lisätietoja siitä, minkälaisissa tilanteissa Ruotsin kirkko voi tukea sinua.

Kirkon sosiaalityössä annetaan tukea ja apua myös päihteiden väärinkäyttäjille ja heidän läheisilleen. Sosiaalityössä voidaan perustaa keskusteluryhmiä pahoinpidellyille naisille ja miehille sekä auttaa perheitä niin vanhempia kuin lapsiakin koettelevissa kriisitilanteissa. Joskus seurakunnat voivat myös antaa taloudellista apua sitä tarvitseville.

Diakoneilla ja papeilla on vaitiolovelvollisuus. He käyvät vanhusten ja sairaiden luona, järjestävät sururyhmiä ja keskustelevat yksittäisten ihmisten kanssa elämän iloista ja vaikeuksista.

Ruotsin kirkko tekee sosiaalityötä yhteistyössä useimpien yhteiskunnallisten sosiaalilaitosten, muiden kirkkojen ja uskonyhteisöjen sekä aatteellisten järjestöjen kanssa. Monissa julkisissa työpaikoissa on pappi, esimerkiksi yliopistoissa, pelastuslaitoksissa, puolustusvoimissa, vankeinhoidossa ja poliisivoimissa.
Avustuksia rahastojen ja säätiöiden kautta

Ruotsin kirkko tukee mm. vähävaraisia, toimintarajoitteisia ja sairauden vuoksi taloudelliseen ahdinkoon joutuneita seurakuntalaisia rahastojen ja säätiöiden kautta. Lue lisää taloudellisten avustusten hakemisesta täältä. Oman seurakuntasi diakoni on valmiina auttamaan sinua hakemusten tekemisessä.


Avustuksia rahastojen ja säätiöiden kautta


Ruotsin kirkko tukee mm. vähävaraisia, toimintarajoitteisia ja sairauden vuoksi taloudelliseen ahdinkoon joutuneita seurakuntalaisia rahastojen ja säätiöiden kautta. Lue lisää taloudellisten avustusten hakemisesta täältä/
https://www.svenskakyrkan.se/fonder-stod-och-stipendier
Oman seurakuntasi diakoni on valmiina auttamaan sinua hakemusten tekemisessä.


Perheneuvonta

Ruotsin kirkon perheneuvontaa tarjotaan 30 paikkakunnalla ympäri maan.
Sinun ei tarvitse olla uskovainen hakeaksesi apua.
Hinta vaihtelee maksuttomasta 400 kruunuun parilta. Toimistot ovat sidoksissa seurakuntiin, ja keskustelun hinta riippuu talouden organisoinnista.
Perheneuvojat ovat koulutettuja sosionomeja, pappeja tai psykologeja. Akateemisen tutkinnon jälkeen he suorittavat psykoterapeutin sekä pari- ja perheneuvojan jatkotutkinnon. Kirkon perheneuvojan pätevyys edellyttää viiden vuoden kokemusta perheneuvojan työstä Ruotsin kirkossa sekä jatkokoulutusta elämänkatsomukseen liittyvissä kysymyksissä.
Vuosittain noin 2500 paria ja 1000 yksittäistä henkilöä saa tukea ihmissuhdeongelmiin Ruotsin kirkon perheneuvonnalta.
Myös yksittäiset henkilöt voivat hakea apua ihmissuhdeongelmiin. Apua voi hakea esimerkiksi surun käsittelyyn läheisen kuoleman tai avioeron jälkeen.

Yhteystiedot


Ruotsin kirkon perheneuvontakeskus
Seksuaalisen väkivallan vastaisen työn yhteyshenkilöt https://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=656115
Löydä sairaalakirkkosi http://www.sjukhuskyrkan.se/avatar
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 401
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa