Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Mielenterveysongelmat nousussa
Ti Joulu 11, 2018 10:22 am kirjoittaja arkikalusto

» Lupausten varassa
Ti Joulu 11, 2018 9:28 am kirjoittaja jarrut

» Minulle tuli erikoinen ajatus tässä yks päivä
Ti Joulu 11, 2018 9:10 am kirjoittaja jarrut

» Jouko Nieminen:Raamattuopetus oppien arvioimisesta ja henkien koettelemisesta
Ti Joulu 11, 2018 9:05 am kirjoittaja jarrut

» Miksi Jumala sallii
Ti Joulu 11, 2018 9:00 am kirjoittaja jarrut

» UUT:n uutiskirje joulukuu 2018
Pe Joulu 07, 2018 9:36 am kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Oppi vanhurskauttamisesta
Pe Joulu 07, 2018 9:10 am kirjoittaja Hellevi

» Usko Jeesukseen uskontojen maailmassa
Pe Joulu 07, 2018 8:21 am kirjoittaja Hellevi

» Päivän kuva ja vähän muutakin
Ke Joulu 05, 2018 10:09 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Ilmestyskirjan peto - USA

Siirry alas

Ilmestyskirjan peto - USA

Viesti  arkikalusto lähetetty Ma Elo 01, 2016 7:42 am

Ilmestyskirjan peto - USAPoliittinen fundamentalismi ei ole vain islamilainen ilmiö. Erityisesti eräät amerikkalaisen kristillisyyden suuntaukset löytävät Raamatusta suoria ohjeita ja ennustuksia, jotka koskevat USA:n roolia maailmanpolitiikassa. Parhaat eväät saadaan Ilmestyskirjasta, sillä sen hämäriin teksteihin voidaan ripustaa miltei minkälaisia näkemyksiä tahansa.

Ilmestyskirjan kaksi petoa näyttelevät keskeistä roolia näissä tulkinnoissa. Pedot saavat voimansa itse Saatanalta. Ne taistelevat Jumalan omia vastaan ja perustavat antikristillisen maailmanjärjestyksen. Lopulta tämä epäpyhä kolminaisuus johtaa maailman kansat suureen maailmanlopunsotaan, joka käydään paikassa nimelta Harmageddon. Sota päättyy Kristuksen toiseen tulemukseen. Hän tuhoaa pedot, vangitsee Saatanan ja perustaa maan päälle tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan.

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 728
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Ennustus Neuvostoliitosta?

Viesti  arkikalusto lähetetty Ma Elo 01, 2016 7:43 am

Ennustus Neuvostoliitosta?

Kristikunta on aina ajatellut, että kyseessä on kuvaannollinen tai kirjaimellinen ennustus pahan vallan kasvusta maailmanhistorian kuluessa. Toisen maailmansodan jälkeen eräät amerikkalaiset fundamentalistiliikkeet loivat erityisen mielikuvituksellisen poliittisen tulkintaperinteen. Ne pitivät Neuvostoliittoa Ilmestyskirjan petona.

Näkemys sopi hyvin kylmän sodan ilmapiiriin. Yleisen uskomuksen mukaan Neuvostoliitto havitteli maailmanherruutta ja pyrki vähän kerrassaan liittämään valtioita etupiiriinsä. Ilmestyskirjan pedon uskonvastaisuuskin tuntui olevan osuva ennustus Neuvostoliiton ateistisesta yhteiskuntajärjestelmästä.

Ilmestyskirjan mukaan peto perustaa valheuskonnon. Amerikkalainen protestantismi näki tässä katolista kirkkoa ja paavin valtaa koskevan ennustuksen. Paavihan on ilmeinen antikristus väittäessään olevansa Kristuksen sijainen maan päällä. Jo protestantismin isä Martti Luther piti paavia antikristuksena.

Eräät kristilliset kirjailijat laativat hyvin yksityiskohtaisia skenaarioita tulevasta petojen noususta ja tuhosta. Ehkä tunnetuin kirjailija on Hal Lindsay, jonka teos Maa, entinen suuri planeetta, nousi suomessakin hengellisen kioskikirjallisuun suursuosikiksi 70- ja 80 luvuilla. Lindsayn perässä muutkin laativat omia maailmanlopun kaavioitaan. Muun muassa Billy Graham, kenties maailman tunnetuin saarnamies, liittyi nuoruudessaan näihin näkemyksiin. Tätä kirjallisuuden lajia voidaan kutsua moderniksi poliittiseksi ilmestyskirjallisuudeksi tai hengelliseksi scifi-kirjallisuudeksi.

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 728
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Pahat ja hyvät valtiot

Viesti  arkikalusto lähetetty Ma Elo 01, 2016 7:45 am

Pahat ja hyvät valtiot

Kylmän sodan alusta aina 90-luvulle saakka kolme tai neljä valtiota näyttelivät pääosaa näissä tulkinnoissa. Pahan akselia edustivat Neuvostoliitto ja joidenkin kirjailijoiden mukaan myös Kiina. Ilmestyskirjassa nimittäin puhutaan armeijasta, jossa on 200.000.000 sotilasta. Kun Neuvostoliitolla ei uskottu olevan näin suurta armeijaa, katseet kääntyivät miljardikansaan Kiinaan. Saatana vaikuttaa siis Neuvostoliiton, Kiinan ja katolisen kirkon kautta.

Hyvän akselin keskus on luonnollisesti Israel, Jumalan valittu kansa. Saatana taistelee sekä Israelia että kristillistä kirkkoa vastaan. Israelin suurin liittolainen tulee olemaan Amerikka.

Ilmestyskirjassa mainitua suurta kotkaa, joka suojelee erästä naista, on pidetty Amerikan symbolina. Nainen on Israel ja naisen lapset ovat kristittyjä. Ilmestyskirjan mukaan naiselle annettiin suuren kotkan siivet, jotta hän lentäisi turvapaikkaansa autiomaahan. Tässä kohdassa on nähty viittaus yhdysvaltojen ilmavoimiin, joka tulee Israelin avuksi. Pyhästä kirjasta voidaan siis löytää perusteet sille, että amerikkalaisilla Patriot-ohjuksilla torjutaan mahdollisia Irakin ohjushyökkäyksiä Israeliin.

Kylmän sodan päätyttyä Neuvostoliiton islamilainen maailma on saanut idän karhun roolin näissä tulkinnoissa. Tämä sopiikin hyvin raamatunselittäjille, sillä Vanhassa testamentissa tuomitaan monin sanoin muinainen Babylonia ja Assyria, koska ne veivät Israelin pakkosiirtolaisuuteen. Nyt poliittiset raamatunselittäjät esittävät, että sama näytelmä toistuu jälleen. Samoilla alueilla toimivat nykyään islamilaiset valtiot, jotka ovat uhkana Israelille, kristikunnalle ja maailman rauhalle.

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 728
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Amerikkalaisiin tehoava retoriikka

Viesti  arkikalusto lähetetty Ma Elo 01, 2016 7:47 am

Amerikkalaisiin tehoava retoriikka

Nämä tulkinnat kuulostavat suomalaisesta lukijasta vähintäänkin mielikuvitukselliselta. On kuitenkin muistettava, että suomalaisen uskonnollinen sivistys on huomattavasti korkeampi kuin keskivertoamerikkalaisen. Suomalainen on opiskellut koulussaan uskontojen historiaa ja osaa tarkastella uskontoa ja raamatuntulkintaa kriittisemmin kuin amerikkalainen. Tästä syystä Suomessa eivät menesty uskonnolliseen huijaukseen perustuvat liikkeet samalla tavalla kuin Amerikassa.

Tosin tässä esitettyjä näkemyksiä tavataan myös suomalaisesta kristillisyydestä. Niitä suosivat erityisesti vapaat suunnat kuten helluntailaisuus ja eräät pienemmät ryhmittymät. Nämä nämä liikkeet saavat hyvin paljon vaikutteita amerikkalaisesta kristillisyydestä, kun taas maamme luterilaisuus ammentaa eurooppalaisista perinteistä.

Amerikan poliittisen johdon neuvonantajat ovat hyvin perillä tästä kristillisen kirjallisuuden alalajista. Vaikka se on pienten ryhmien harrastus, sen näkemykset vaikuttavat laimennetussa muodossa yleiseen amerikkalaiseen ajatteluun. USA:lla uskotaan olevan keskeinen rooli Jumalan maailmansuunnitelmassa.

Kylmän sodan ajoista alken Amerikan presidenttien retoriikka on tukeutunut näihin näkemyksiin. Viimemmäksi Georg W. Bush on antanut ymmärtää, että USA liittolaisineen on Jumalan puolella taistellessaan pahan valtoja vastaan oikeudenmukaisen maailmanjärjestyksen puolesta.

Kun Persianlahden sota alkoi, Bush kutsui amerikkalaisen kristillisyyden ikonin Billy Grahamin Valkoiseen taloon rukoilemaan menestystä sotatoimille. Samaan aikaan Valkoisen talon edustalla kristittyjen joukko rukoili sotamenestyksen sijaan rauhaa. Ironista kyllä, rauhan rukoilijoiden puolelle oli asettunut piispa Edmond Brown episkopaalisesta kirkosta, johon Bush itse kuuluu.

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 728
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

USA petovaltiona

Viesti  arkikalusto lähetetty Ma Elo 01, 2016 7:49 am

USA petovaltiona

Suurinta ironiaa on se, että tässä esitetyt tulkintaperiaatteet voisivat yhtä lailla johtaa päättelemään, että Amerikka on Ilmestyskirjan peto.

Myös Amerikka on päämäärätietoisesti tavoitellut maailman herruutta. Keinoina ovat olleet muun muassa poliittiset ja taloudelliset liittoumat, salaiset sotilaalliset operaatiot ja Neuvostoliiton taloudellinen rapauttaminen kilpavarustelulla. Ilmestyskirjan tulkitsijat ovat pitäneet petojen valtiota liittovaltiona. Tätähän yhdistyneet Pohjois-Amerikan osavaltiot ovat. Juuri liittovaltiojärjestelmän tähden USA:n armeija ja sotateknologia on ylivoimainen muun maailman itsenäisten pikkuvaltioiden sotilasmahtien rinnalla.

Ilmestyskirjan mukaan peto käyttää erityisesti taloudellista valtaa hyväkseen. Kuuluisa pedon merkkikin oli eräänlainen osto- ja myyntilupa. Tämäkin sopii hyvin USA:n intresseihin ja toimintaperiaatteisiin. Maailmaa hallitaan taloussaarroilla, kauppasuhteilla ja lainoilla. Kaksitorninen World Trade Center rakennus oli kuin tällaisen amerikkalaisen talousmahdin symboli. Kaiken huipuksi Ilmestyskirjassa on värikäs kuvaus suuren kauppamahti Babylonin tuhosta.

Yleisesti katsotaan, että Irakin suuret öljyvarat ovat perimmäinen syy siihen, että USA haluaa niin pontevasti osallistua kriisin ratkaisemiseen. “First killing, then drilling”, sanoo amerikkalaiskenraali antaessaan hyökkäyskäskyä (drilling = öljynporaus).

Uskonnon ja valtion suhde on ristiriitainen Amerikassa. Toisaalta uskonnollisilla voimilla on suuri poliittinen merkitys, joten presidentin on syytä hallita uskonnollinen retoriikka. Dollarin setelissäkin luvataan, että in God we trust. Toisaalta yhteiskunta varoo ottamasta virallisesti positiivista kantaa kristinuskoon. Tämä näkyy erityisesti siinä, että kouluissa ei lueta julkisia rukouksia. Tämäkin sopii Ilmestyskirjan kuvaukseen pedosta.

Tietenkään amerikkalainen scifi-kristillisyys ei anna omien koirien purra. Ilmestyskirjaa ei tulkita epäisänmaallisesti. Päin vastoin, sillä oikeutetaan USA:n ulkopoliitiikka ja sen sotatoimet maailmanrauhan edistämiseksi.http://www.karikuula.com/120

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 728
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ilmestyskirjan peto - USA

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa