Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Pitääkö kirkon kulkea ajassa ihmisten rinnalla?
Tänään kello 6:08 am kirjoittaja arkikalusto

» Ihmisten mielipiteet
Tänään kello 6:05 am kirjoittaja arkikalusto

» Miten helvetin voi välttää?
Tänään kello 5:23 am kirjoittaja jarrut

» Pyhän Jumalan edessä
Tänään kello 5:14 am kirjoittaja jarrut

» USKON ARVIOINTI
Tänään kello 5:03 am kirjoittaja jarrut

» Markus O. Niemi: LANGENNUT IHMINEN JA ITSEPETOS
Eilen kello 7:25 am kirjoittaja jarrut

» Kysymyksiä
Eilen kello 7:09 am kirjoittaja jarrut

» Leipäpappi leipäkirkossa
Ke Huhti 18, 2018 6:42 am kirjoittaja jarrut

» KOKONAAN TAI EI MITÄÄN
Ti Huhti 17, 2018 11:21 am kirjoittaja Stiina

Huhtikuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

KristitynFoorumi/ Juhani Aitomaa/ Rasismi, antisemitismi ja median vastuu uutisoinnissa

Siirry alas

KristitynFoorumi/ Juhani Aitomaa/ Rasismi, antisemitismi ja median vastuu uutisoinnissa

Viesti  arkikalusto lähetetty Ti Joulu 13, 2016 9:42 am

Rasismi, antisemitismi ja median vastuu uutisoinnissa

Juhani Aitomaa


Kun Suomessa syyskuussa vuonna 2016 kaksi juutalaiseen kansaan karsaasti suhtautuvaa henkilöä sanailee, ottaa yhteen ja lopputuloksena toinen kuolee, siitä tuloksena kuollut julistetaan rasismin esitaistelijan ominaisuudessa marttyyriksi ja toinen tuomitaan rasistisena tappajana.


Väkivalta on aina tuomittava asia. Kuolemaan johtava väkivalta erityisesti. Kun Helsingin asema-aukiolla kuoli vajaa kolmikymppinen nuorimies kansallissosialistisen järjestön kannattajan potkun seurauksena, tapahtuma sai myyttiset mittasuhteet. Mediaa seuraavalle syntyy mielikuva, että maassa on jokin sisäistä järjestystä suuresti uhkaava suomalainen joukkio, joka riehuu ja tappaa viattomia. Todellisuudessa Suomi on edelleen turvallinen maa. Iltalehden haastattelema kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin tutkija Mikko Aaltonen kertoo: ”Suomi ei ole nyt väkivaltaisempi kuin 10 vuotta sitten. Henkirikokset, niiden yritykset ja törkeät pahoinpitelyt ovat pikemminkin vähentyneet tällä tarkastelujaksolla...”


Jimi Karttusen pahoinpitely ja kuolema oli paha ja valitettava tapahtuma. Samoin sitä ennen turvapaikanhakijoiden suorittama iäkkäämmän suomalaisen mieshenkilön tappaminen. Jälkimmäinen ei synnyttänyt kansanliikettä eikä saanut vasemmistovihreitäkään kansanedustajia ja kannattajia lähtemään kaduille osoittamaan mieltään. Useat Vihreiden aktiivit esittivät kannanotoissaan kritiikkiä poliisia, PM Sipilää ja UM Soinia vastaan. Puolueena Perussuomalaiset saatiin taas tähänkin soppaan miltei syyllisiksi. Mm. Vihreiden Oznan Yanar kirjoitti Soinille avoimen kirjeen: ”Perussuomalaiset on kasvanut jo tarpeeksi suureksi puolueeksi, jolla on monia kunnioitettavia kansanedustajia. Mutta nyt olisi se viimeinen hetki tehdä jotain puolueesi muukalaisvihamieliselle siivelle, jonka viha heijastuu kaduille, kouluihin ja työpaikoille.” MTV Uutiset kertoi 18.9: ”Etelä-Suomen ja Helsingin Vasemmistonuoret kehottavat kansalaisia vastustamaan natsien toimintaa etenkin poliisin osoittaessa piittaamattomuutta puuttua natsiterroriin.”


Oikeasti: Onko meillä natsiterroria?? Onko kansallissosialismi Suomessa perussuomalainen idea?? Niinhän Yanar antaa ymmärtää. Onko suomalainen poliisi piittaamaton väkivaltaa kohtaan?? Kansallissosialismi on tuomittava aate. Tässä yhteydessä asiat ovat kuitenkin oudolla tavalla solmussa. Kuollut nuori mies ei ollut entuudestaan poliisille aivan tuntematon kuten ei pahoinpitelijäkään. Kumpikin oli jo aiemmin ollut poliisin kanssa tekemisissä. Jimistä sanotaan, että hän mm. ”... taisteli omilla mielipiteillään rauhan puolesta. Hänen sanomansa oli, että kaikki ihmiset ovat samanlaisia ja tasa-arvoisia” (MTV Uutiset 18.9). Jo pian tapauksen jälkeen netissä alkoi esiintyä kuvakaappauksia Jimin Facebook -sivustolta, joka pian sen jälkeen hävisi netistä. Tässä hänen mielipiteitään: ”...jutkut uuniin!!! ainut paikka missä niillä ei tuu kylmä...”, ”Jew'seilla tunnetusti kylmä sydän ni niil on aina kylmä sen takii ne kandee laitaaa uuniin lämpenee hituse... ”, ”Kela räjähtäää Ihan just ellei kohtala rahaa tippuu...”


Kun ihmisiä sitten nostatettiin kaduille mielenosoitukseen rasismia, fasismia ja Jimi Karttusen kohtaloa vastaan, millaista rasismia tarkoitettiin? Ainakin minulle on selvinnyt, että kansallissosialismiaate on nimenomaan juutalaisvihamielinen, antisemiittinen ja varsinaista perusrasismia. Ihmisiä mielenosoitukseen kerännyt Facebook -sivusto kertoo: ”Suomeen on viime vuosina rakentunut hiljaisuuden kulttuuri, jonka varjossa rasismi ja väkivaltainen äärioikeisto ovat saaneet kasvaa rauhassa. Yksi rohkea päätti kuitenkin rikkoa hiljaisuuden ja maksoi siitä hengellään. Kutsumme nyt kaikkia yhdessä rikkomaan hiljaisuuden ja näyttämään, ettei fasismille ja rasismille ole tässä yhteiskunnassa sijaa.” (https://www.facebook.com/events/708050872692504/ ).


Näistä mielenosoituksista media sitten uutisoi näyttävästi. Mutta menikö kaikki aivan oikein? Juutalaisvihaa näyttää olleen sekä tapetulla että tappajalla. Hyväksyykö valtamedia ja asiasta erityisesti metelin nostanut vihreä- ja vasemmistoliike juutalaisvihan, kunhan sen esittäjä ei kuulu kansallissosialismiin? Eikö juutalaisviha olekaan erään osan mediaa ja vihreän liikkeen/vasemmiston mielestä rasismia? Onko juutalaisten vihaaminen sankaruutta osalle suomalaisia poliitikkojakin? Entä kuinka moni mielenosoittaja tunsi kaikki taustat ennenkuin lähti mukaan?


Huolestuttavinta on osan valtamediaa ja monien poliittisten toimijoiden kyvyttömyys käsitellä asioita tasapuolisesti ja kiihkotta. Poliittinen kiihkoilu ja agitaatio alkoi välittömästi. Kuitenkin maamme on edelleen turvallinen paikka. Poliisi tekee hyvää työtä resurssiensa mukaan. Poliittisten päättäjien vastuu on hoitaa maahanmuuttoa järkevästi ja estää epäonnistuneen ruotsalaisen maahanmuuttopolitiikan seuraukset meillä. EI rasismille. EI fasismille. EI juutalaisvihalle. EI väkivallalle. EI vihalle. EI huonolle ja tarkoitushakuiselle median uutisoinnille. KYLLÄ rehelliselle poliisityölle. KYLLÄ vastuulliselle poliittiselle päätöksenteolle. KYLLÄ aidolle suomalaisuudelle joka hyväksyy muutkin ihmiset, kun nämä kunnioittavat maan lakeja, säädöksiä ja sen asukkaita. ”Tolkun ihmisten”, kuten juuri sinun, on aika alkaa puhua kiihkoilua, poliittista agitaatiota ja osan valtalehdistöä harjoittamaa tarkoitushakuista uutisointia vastaan.


http://www.kristitynfoorumi.fi/rasismijuurinyt.html

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 617
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa