Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
Tammikuu 2017
MaTiKeToPeLaSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Joulusaarna

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Joulusaarna

Viesti  jarrut lähetetty Su Tammi 08, 2017 10:46 am

Joulusaarna


Siellä, missä lapsi huutaa ensimmäisen parkaisunsa nautojen ja lampaiden hajujen keskellä. Missä kirkas tähti syttyy osoittamaan pimeydessä tietä kohti toivoa. Missä työn ja elämän kuormien rasittamille ilmoitetaan ilosanoma vapautuksesta. Missä suuri kasvaa pieneksi, rikkaus vaatimattomuudeksi, loisto kohtuullisuudeksi, valta veljeydeksi, synkkä jumalisuus inhimillisyydeksi. Siellä, siellä syntyy Kristus. Siellä, missä heinillä härkien kaukalon… Missä päättynyt kaikk’ on työ, kaks vain valveill’ on puolisoa… Missä tulkaa kaikki nyt laulamaan… Missä kaikuu laulu lapsosten kirkkahasti helkkyen… Missä sydämeeni laulun teen ja mieleen hiljaiseen… Siellä syntyy Kristus.

Siellä, missä raikkaat vedet virtaavat ja niillä valellaan silkkisiä hapsia. Missä leipä ja viini ravitsevat ruumiin, ilahduttavat sydämen ja puhdistavat sielun. Missä Sana osuu ja uppoaa, alttarilla lausutaan tahdon ja arkulle lasketaan siunaava hiekka. Missä hohtavat hanget, puhkeavat silmut, kukoistavat kedot tai väreilevä ruska nostavat mielen kohti Korkeinta. Siellä syntyy Kristus Siellä, missä nälkäiselle tarjotaan leipää. Missä koditon ja paleleva otetaan suojaan. Missä yksinäisen, sairaan tai kuolevan luokse tullaan ja hänen vierellään viivytään. Missä ihmisen hätä kuullaan ja ollaan läsnä. Missä maahanmuuttajien, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen, kaikkien kieroon katsottujen, syrjittyjen ja syrjäytettyjen oikeuksia puolustetaan ja jokaisessa nähdään ihmisen lämpö. Siellä syntyy Kristus.

Siellä, missä siemen kätketään maahan, jotta se kantaisi satakertaisen sadon. Missä vanha ja nuutunut väistyy, jotta tuoreelle ja verevälle jää tilaa kasvuun. Missä kuihtuminen ja kaiken päättyminen, viimeinen piste, ei olekaan loppu vaan uuden ja avaramman alku. Siellä syntyy Kristus. Siellä, missä kynttilöiden liekit kodeissa, kirkoissa ja hautausmailla puhkovat reikiä ajan ja ikuisuuden muuriin, maan ja taivaan välille, kuoleman varjon maasta kohti kirkkautta. Missä häly häipyy ja vaikeneminen kantaa kauemmas kuin mikään puhe. Missä ääni vaimenee, sanat vähenevät ja tiivistyvät Sanaan, joka jää kaikumaan kaiken hiljaisuuden yllä. Siellä, siellä syntyy Kristus. Siellä syntyy Kristus. Syntyy Kristus. Kristus.

Seppo Simola, päätoimittaja seppo.simola@evl.fi
file:///kirkko-kaupunki-48.pdf


_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi

jarrut

Viestien lukumäärä : 1138
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Joulusaarna

Viesti  jarrut lähetetty Su Tammi 08, 2017 11:55 am

Joulusaarna ei ole vaan joulukirkkoa varten.
Se on tätä päivää varten.
Tarkoitettu 2017 vuoden jokaiselle päivälle.

Antakaamme parhainpamme._________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi

jarrut

Viestien lukumäärä : 1138
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa