Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Yhteys poisnukkuneisiin
 UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys? EmptyEilen kello 11:47 am kirjoittaja Stiina

» Jumalan kansan koti-ikävä
 UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys? EmptyEilen kello 10:03 am kirjoittaja Stiina

» Mikä yhteys, mikä Jeesus?
 UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys? EmptyEilen kello 9:58 am kirjoittaja Stiina

» Totuus ja rakkaus kirkossa
 UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys? EmptyEilen kello 8:02 am kirjoittaja arkikalusto

»  Ekumeeninen käymistila
 UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys? EmptyPe Elo 16, 2019 6:50 am kirjoittaja arkikalusto

» Ne jotka eivät tiedä
 UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys? EmptyPe Elo 16, 2019 6:24 am kirjoittaja arkikalusto

» Kipeitä sanoja
 UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys? EmptyTo Elo 15, 2019 7:06 am kirjoittaja Hellevi

»  Lasten kynästä luet totuuden - evoluutiokriittinen piirros oli opettajalle liikaa
 UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys? EmptyKe Elo 14, 2019 6:12 am kirjoittaja arkikalusto

»  Onko olemassaolosi lottovoitto?
 UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys? EmptyKe Elo 14, 2019 5:45 am kirjoittaja arkikalusto

Elokuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys?

Siirry alas

 UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys? Empty UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys?

Viesti  arkikalusto lähetetty Ti Toukokuu 30, 2017 10:59 am


UskonSanan/mennareiden herätys Suomessa, miksi valeherätys?
Matias Granbacka·den 8 januari 2016


Muutama pointti mikä osoittaa että tämänhetkinen meneillään oleva "herätys" Suomessa on väärä. Siis sitä "herätystä" tarkoitan nyt nimenomaan missä näköjään UskonSana lahko on avainasemassa. Muihin mahdollisiin "herätyksiin" tässä maassa en tässä ota kantaa.

1. Julistajat rukoilevat ja/tai kiittelevät ja/tai puhuttelevat "Pyhää Henkeä" julistuksen aikana. Tämä itsessään on vahva todiste että henkivalta joka heissä vaikuttaa, joka heitä julistuksessaan muka "voitelee", ei ole Jumalan Pyhä Henki. Uuden Testamentin kirjoituksista ei löydy mallia että kenenkään tulisi rukoilla tai kiitellä tai puhutella Pyhää Henkeä. Joten todellinen Jumalan Henki on kaukana tällaisista julistajista.

2. Kyseisen lahkon nimi jo itsessään näyttää sen kytkökset USA:sta lähtöisin olevasta Word of Faith (WordFaith) lahkosta, jonka alkaja oli 33 asteen vapaamuurari Kenneth Hagin, tunnettu menestysteologi, kuten on koko lahkokin menestysteologian leimaama. Ruotsissa ehti jo vaikuttaa vastine Livets Ord. Sen tilanteesta nyt en osaa sanoa, mutta tiedän että silloinen johtajahahmo Ulf Ekman kääntyi katolisuuteen, täten julkisesti osoittaen että oli juuri se susi joksi monet häntä epäilivät.

3. "herätyksen" julistajien pelastusopillinen sanoma ei ole Uuden Testamentin ja apostoli Paavalin hyvä ilmoitus/julistus, vaan se sama sontainen sanoma mitä UskonSana lahko on aina julistanut. Eli ihmiskeskeinen ja synergismin leimaava. Eli sitä sellaista sanomaa joka antaa ihmiselle avainaseman missä hän on ns. ratkaisijan asemassa, eikä niinkään Kaikkivaltias Jumala. Antavat eksyttävästi ymmärtää että evankeliumin ydin olisi *Jeesuksen ottaminen sydämeen asumaan*. Tätä tällaista hyvää julistusta/evankeliumia ei Raamattu tunne.
4. Jatke edelliselle harhalle on nk. "pelastusrukouksen" käyttö kokouksissa. Tämä ei ole muuta kuin variaatio USA:sta lähtöisin olevasta "syntisen rukous" ("the sinner's prayer") metodista. Eli käyttävät valmista sapluunaa jota lukevat mantran tavoin, ja jos joku "etsijä" toistaa kyseistä valmista sapluunamaista "pelastusrukousta" niin antavat hänen ymmärtää että se rukous on pelastukseksi. Ei löydy Raamatusta eikä Paavalin kirjeistä moista kikkailua. Tämän kaavamaisen tekniikan avulla saavat aikaan samanlaisia käännynnäisiä kuin mitä itse ovat, kaksinkertaisia "Gehennan poikia", Matt. 23:15. Se on, näitä ovat ellei itse Jumala poista heitä syvästä eksytyksestään. Joidenkin kohdalla hän saattaakin niin tehdä.

5. Harrastavat myös tietyssä mittakaavassa tuota Toronton "herätykselle" leimaavaa "Hengessä kaatamista". Ei löydy UT:sta moinen, joten Jumalan Henki ei ole se henkivalta joka noinmuodoin kaataa ihmisiä. Joka ns. "Hengessä kaatuu", häneltä ilmiselvästi puuttuu "itsehillitseminen", joka on osa "hengen hedelmää" (Gal. 5:22).
6. Harrastavat "kielillä" mongerrusta ja jokeltelua, mutta selvää tulkintaa Suomeksi ei anneta. Paavali antoi, 1Kor. 14. luku, selvät ohjeet että jos puhutaan vieraita kieliä niin sitten myös tulkataan. Tätä nämä huijarit eivät tee. Selvästi näiden “kielet” eivät ole mitään maan päällä esiintyvää puhekieltä mitä pystyisi kääntämään/tulkkaamaan.

7. "pastorin" asemassa toimii noviisi. Paavali sanoikin vartavasten että kaitsijan (opettava paimen) ei tule olla äsken kääntynyt, kuten puljun johtohahmo Suomessa on iän puolesta (edellyttäen toki että olisi aidosti Jumalan käännyttämä, josta ei ole näyttöä). 1Tim. 3:6. Ja kaitsijan tulee myös olla naimisissa, ja annetaan ymmärtää että lapsiakin tulisi hänellä olla. Vieläpä "yhden vaimon mies", eli ei kelpaa kaitsijaksi mies joka on toisissa naimisissa sillaikaa kun edellinen aviopuoliso vielä elää. Sitäpaitsi UT:n järjestys on vielä, että yhdellä ja samalla seurakunnalla on monta opettavaa paimenta/kaitsijaa, eikä ainoastaan yhtä, Titus 1:5. Yhdessä ja samassa kaupungissa ei siis UT:n mukaan koskaan esiinny enemmän kuin yhtä Kristuksen seurakuntaa, ja sillä on monta opettavaa paimenta, eikä vain yksi ainut "pastori". Samaten seurakuntapalvelijat/diakonit ovat miespuolisia, hekin yhden vaimon miehiä (ks. yllä), joilla lapsia, 1Tim. 3:12.

Taas jos tämän valossa tarkastellaan esim. Kokkolan tilannetta, niin täällä on mukamas niin ja niin monta eri Kristuksen seurakuntaa. On UskonSanaa, on Lutherin lahkoa, on laestadiolaisia, on helluntalaisia, on adventisteja, on baptisteja, metodisteja, ortodokseja, ja mitä vielä lahkoja. Tämä ei ole Raamatun mukaista, ja se taas tarkoittaa että vain yksi näistä voi teoriassa olla aito Kristuksen seurakunta, ja kaikki muut väärennöksiä eli Saatanan synagoogia (Ilm. 2:9, 3:9). Tai sitten kaikki ovat näitä jälkimmäisiä eikä ole ollenkaan Kristuksen seurakuntaa paikkakunnalla.

8. Harrastetaan kättenpäällepanemista, josta Paavali varoitti Timoteusta, joka kuitenkin oli apostoli. Kuinka enemmän sitten tulisi muiden välttää laskemasta käsiä hengellisessä mielessä vieraiden ihmisten päälle. Mutta nämä eivät välitä siitä varoituksesta, ollen vuohimaisia, omapäisiä huiputtajia jotka eivät apostolien suuntaviivoista välitä kuten ne löytyvät UT:n kirjoituksista.

https://www.facebook.com/notes/matias-granbacka/uskonsananmennareiden-her%C3%A4tys-suomessa-miksi-valeher%C3%A4tys/931988990218667

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 850
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa