Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
»  Tässä olen – elämän mittainen matka
Eilen kello 10:12 am kirjoittaja Stiina

» Majaniemen ja Kurkivallin tietä
Eilen kello 8:39 am kirjoittaja jarrut

» Luterilaiset ja helluntailaiset tekivät sovinnon – Arkkipiispa: "Haluan pyytää anteeksi kaikkea sitä syntiä"
Su Loka 14, 2018 6:37 am kirjoittaja Stiina

» Ymmärrätkö Lutheria?
Su Loka 14, 2018 6:30 am kirjoittaja Stiina

» Artikkelit /Pyhä Henki, kirkko ja karismaattiset liikkeet/ Pyhä Henki – uudistus vai eksytys?
Su Loka 14, 2018 6:27 am kirjoittaja Stiina

» Anteeksiantamatonta?
Su Loka 14, 2018 6:26 am kirjoittaja Stiina

» Suhteemme veljiin ja sisariin
La Loka 13, 2018 12:19 pm kirjoittaja arkikalusto

» Päivän kuva ja vähän muutakin
Pe Loka 12, 2018 10:35 am kirjoittaja arkikalusto

» Surumusiikki – kuin rinnalla kulkeva ystävä
Pe Loka 12, 2018 10:08 am kirjoittaja arkikalusto

Lokakuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

YlösTempaus

Siirry alas

YlösTempaus

Viesti  jarrut lähetetty Ti Syys 26, 2017 5:20 am

Tällä perusteella voisiko odottaa tempauksen tapahtuvan 2017 ?  

Huom. Tämä on vain tutkielma, eikä ehdotonta ilmoitusta, joten jotkut asiat voivat olla toisinkin.Messiaanisen ajan alku, pakanain ajat päätyvät.
Sakarja 14 Katso, Herran päivä on tuleva, ja sinun saaliisi jaetaan sinun keskelläsi.


2. Minä kokoan kaikki pakanat sotaan Jerusalemia vastaan. Kaupunki valloitetaan, talot ryöstetään, naiset raiskataan, ja puoli kaupunkia lähtee pakkosiirtolaisuuteen, mutta jäljelle jäävää kansaa ei hävitetä kaupungista. (viittaa Abraham Josefin 1968)

3. Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.

4. Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

12. Ja tämä on oleva vitsaus, jolla Herra rankaisee niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan: hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, sen silmät mätänevät kuopissansa, ja sen kieli mätänee sen suussa.GOOG ja muut

Hesekiel 38:5. Persia (Iran), Etiopia ja Puut (Libya) ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla.


8. Pitkien aikojen perästä sinä saat määräyksen, vuotten lopulla sinun on karattava maahan, joka on tointunut miekan jäljiltä,   koottu monien kansain seasta, - mentävä Israelin vuorille, jotka kauan aikaa olivat olleet rauniomaana; se on tuotu pois kansojen seasta, ja he asuvat turvallisina kaikki tyynni.

16. Sinä hyökkäät minun kansani Israelin kimppuun kuin pilvi, peittääksesi maan. Päivien lopulla on tämä tapahtuva. Ja minä annan sinun karata maahani, että pakanakansat tulisivat tuntemaan minut, kun minä osoitan pyhyyteni sinussa, Goog, heidän silmäinsä edessä.

18. Mutta sinä päivänä, jona Goog karkaa Israelin maahan, sanoo Herra, Herra, nousee minun vihani hehku.

19. Kiivaudessani, tuimuuteni tulessa minä sanon: Totisesti tulee sinä päivänä suuri maanjäristys Israelin maahan.

Samaan aikaan viimeiset 3 ja puoli vuotta antikristuksen aika Daniel 7:25. Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.


2 Tessalonikalaiskirje 1
1. Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
2. ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
3. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
7. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, (seurakunta)
8. niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,

Tullessaan Jeesus tuhoaa antikristuksen joukot ja Ilmestyy Israelille

Siis ilmestyskirja 19 Hesekiel 38 ja Sakarja 14 Daniel 7 kertovat samasta asiasta


Ilmestyskirja 19

11. Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
12. Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse,
13. ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.
14. Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.
15. Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.
16. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra."
17. Ja minä näin enkelin seisovan auringossa, ja hän huusi suurella äänellä sanoen kaikille keskitaivaalla lentäville linnuille: "Tulkaa, kokoontukaa Jumalan suurelle aterialle
18. syömään kuningasten lihaa ja sotapäällikköjen lihaa ja väkevien lihaa ja hevosten sekä niiden selässä istuvien lihaa ja kaikkien vapaitten ja orjien lihaa, sekä pienten että suurten."
19. Ja minä näin pedon ja maan kuninkaat ja heidän sotajoukkonsa kokoontuneina sotiaksensa hevosen selässä istuvaa vastaan ja hänen sotajoukkoansa vastaan.
20. Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.
21. Ja ne muut saivat surmansa hevosen selässä istuvan miekasta, joka lähti hänen
suustaan; ja kaikki linnut tulivat ravituiksi heidän lihastansa.

Pakanain ajat päättyvät 2017

Viime tiistaina 18.1.2011 Jussi oli järvenpään kohtauspaikassa ja kertoi kuulleensa tapauksen jossa, pariskunta oli lukenut traktaattia jossa oli kirjoitettu “2017 pakanain ajat täyttyvät.” ja kun he vaimonsa kanssa olivat seuraavana aamuna tarkastaneet samaa traktaattia niin oli teksti hävinnyt siitä, joten oli kysymys yliluonnollisesta ilmoituksesta jonka kaksi henkilöä näki.

Soitin saarnaajalle että olikohan kenties kysymys samasta kuin Syväntö kertoi, mutta hän sanoi ei, koska tämä oli tapahtunut tänä vuonna 2011.

Siis tämä pariskunta oli käynyt saarnaja s.v: luona ja kertoneet mitä oli heille juuri tapahtunut.


Luuk. 21:24 Jeesus sanoi:

Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät.


“Olavi Syvännön puhe 30.8.2009 Kangasalan helluntaiseurakunnassa pakanain aikojen täyttymisestä v. 2017
Olavi Syväntö vieraili Kangasalan helluntaiseurakunnassa 30.8.2009 ja kertoi kolmelta taholta tulleesta vahvistuksesta, että pakanain ajat täyttyvät 2017. Olavi kehotti itse arvostelemaan asian, ei siis sanonut sitä ehdottomana Jumalan totuutena.Olavi näytti Israelin karttaa, johon oli liitetty tietoja Lähi-idän maista ja Israeliin historiaan liittyviä vuosilukuja. Siellä oli viimeisenä 1967 eli Kuuden päivän sota.

Olavi kertoi, että eräs uskovainen pariskunta tutkiskeli karttaa illalla ennen nukkumaan menoa.
Mies huomasi, että eihän Kuuden päivän sota ollutkaan viimeinen, vaan siellä oli: “2017 pakanain ajat täyttyvät.”
Mies näytti sitä vaimolleen, ja vaimokin näki tämän. Aamulla herättyään he katsoivat karttaa uudelleen, mutta nyt sitä 2017-kohtaa ei enää ollutkaan.

He tulkitsivat asian näyksi ja ilmoittivat Syvännöille. Kalervo Syväntö puhui tästä Lahden Baptistiseurakunnassa, ja hän sai seuraavana päivänä yhteydenoton puhelimitse. Eräs nainen oli kuullut v. 2005 selvän äänen, että 12 vuoden kuluttua tämä nykyinen maailmanaika päättyy eli v. 2017. Nainen ei kuitenkaan paikan päällä halunnut kertoa asiasta julkisesti. Olavi lisäsi, että aivan viime päivinä hän sai kolmannenkin todistuksen, kun joku mies oli päässyt vuosilukuun 2017 Raamatun tutkimuksella.

1217 juutalainen Rabbi Judah Ben Samuel   (Wikipedia)  (Täällä profetiasta tarkemmin)
Vuonna 1217 juutalainen Rabbi Judah Ben Samuel profetoi että Turkin ottomaanit tulisivat hallitsemaan Jerusalemin Pyhää kaupunkia kahdeksan riemuvuoden ajan. Riemuvuosi on 50 vuoden jakso (3 Moos 25:8-13). Kahdeksan riemuvuotta on siis 400 vuotta. Ja kuinka kävikään, 300 vuotta myöhemmin, vuonna 1517 Turkin ottomaanit valtasivat Jerusalemin kaupungin ja hallitsivat sitä seuraavat 400 vuotta. Liittoutuneet joukot ajoivat heidät lopulta vuonna 1917 ulos kaupungista ja Pyhältä maalta. Rabbi Judah Ben Samuelin profetia 400 vuodesta toteutui täsmälleen ja vuodelleen.

Sama Rabbi oli myös profetoinut että yhdeksännen riemuvuoden aikana Jerusalem olisi “ei kenenkään maata.” Tämä toteutui täsmälleen vuosina 1917-1967 johtuen siitä tosiasiasta että Kansainliitto asetti Pyhän maan Brittiläisen Mandaatin alaiseksi, eikä se “kuulunut” millekään valtiolle. Vielä Israelin Itsenäisyyssodan jälkeen vuosina 1948-1949 Jerusalem oli edelleen jaettu maakaistalla, mikä meni suoraan kaupungin sydämen läpi Jordanin hallitessa kaupungin itäosaa ja Israelin läntistä. Tuon maakaistan katsottiin olevan ja sitä kutsuttiin nimellä “ei kenenkään maa” sekä israelilaisten että jordanilaisten taholta. Jokainen tuolle kaistalle astuva ammuttiin…Vasta kuuden päivän sodassa vuonna 1967 Israelin armeija valloitti Pyhän maan, koko Länsirannan ja koko Jerusalemin kaupunki siirtyi takaisin Israelin omistukseen. Täten jälleen kerran tämän Rabbin 750 vuotta aikaisemmin antama profetia toteutui kirjaimelleen [yhdeksännen riemuvuoden aikana (1917-1967) Jerusalem “ei ollut kenenkään maata.”

Eikä siinä vielä kaikki. Sama Rabbi profetoi myös että kymmenennen riemuvuoden aikana Jerusalem olisi juutalaisten hallinnassa ja Messiaaniset “lopunajat” alkaisivat. Kymmenes riemuvuosi alkoi vuonna 1967 ja päättyy vuonna 2017.

Vuosi 2017 on todella mielenkiintoinen vuosi kun Israel täyttää 70 vuotta ja alkaa vuosi 5777, Suomi 100 vuotta, ja ajanlaskuni mukaan alkaa 7000 vuosi.

Juutalainen vuosi 5777 on  3.10.2016 - 20.9.2017 Joten näyttäisi siltä että pakanain ajat päättyvät viimeistään syyskuussa 2017

Kalenteri

5777
Ma. 03 lokakuu 2016 Rosh Hashanah Uudenvuoden päivä
Ke. 12 lokakuu 2016 Yom Kippur
Ma. 17 lokakuu 2016 Sukkot
Ma. 24 lokakuu 2016 Shemini Atzeret
Ti. 25 lokakuu 2016 Simhat Toora
Sun. 25 joulukuu 2016 Chanukah
La. 11 helmikuu 2017 Tu Bishvat
Sun. 12 maaliskuu 2017 Purim
Ti. 11 huhtikuu 2017 Pesach
Sun. 23 huhtikuu 2017 Yom HaSho'ah
Ma. 01 toukokuu 2017 Yom HaAtzma'ut
Sun. 14 toukokuu 2017 Lag B'Omer
Ke. 31 toukokuu 2017 Shavuot
Ti. 01 elokuu 2017 Tisha B'Av

5778
To. 21 syyskuu 2017 Rosh Hashanah

http://www.armo.info/tempaus.html
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1855
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: YlösTempaus

Viesti  jarrut lähetetty Ti Syys 26, 2017 5:32 am

Mitä ajattelet Ylöstempauksesta - oletko valmis?
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1855
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

YlösTempaus

Viesti  Stiina lähetetty Ti Syys 26, 2017 11:47 am

En tietenkään osaa tähän oikeastaan mitenkään ottaa kantaa. Minulle tulee kuitenkin tällaisista nihkeä ja kummallinen olo. En tunne tällaista Kristusta, vaikka luen sen Tessalonikalaiskirjeen kohdan melkein samalla tavalla. Tietenkin Jeesus voi tulla koska tahansa, emme me sitä voi laskea. Ei tiennyt Jeesuskaan maanpäällä ollessaan, eikä opetuslapset myöskään tienneet. Jeesusta odotetaan toivossa eikä pelossa vaikka miljoona vuotta. Ne ketkä eivät odota ovat luopuneet uskosta.
Ei minusta Armon ja Rakkauden Herra ole ylösnoustuaan voinut muuttua lihallisesti sotaisaksi Herraksi. HUH, miksi sellaista odottaisimme! Matt. 25 kertoo paremmin, millainen Jeesus Herra on tulemuksessaan ja tuomio mukanaan. Viimeinen tuomio alkaa hänen tulemuksestaan ei mikään omituinen Tuhatvuotinen valtakunta = uusi mahdollisuus. Ei kertakaikkiaan, nyt on tuhatvuotinen valtakunta, jolloin voit uskoa tai et usko; ota tai jätä syntiesi anteeksisaaminen.
En kyllä uskaltaisi Ilmestyskirjaa tulkita silleen, kun monet vapaasuuntaiset uskaltavat. Kirjan lopussahan on kirous yli- ja alitulkinnalle. Kirja on selvästi alisteinen Raamatun kokonaisnäkemykselle ja monin paikoin todella vaikea. Eipä meillä kenelläkään mitään toivoa olisi, jos Jeesus ei armahtaisi Ristinkärsimyksensä perusteella, vaan taas tuomittaisiin syntiemme mukaan. Sitähän sielunvihollinen juuri haluaa, että uskoisimme itseemme.
Kyllä minä olen taipuvainen arvostelemaan kaikki Raamatun ulkopuoliset näyt ja ilmestykset pahasta henkimaailmasta lähtöisiksi. Omakin kokemukseni näyttää sellaiselta, vaikea on arvioida. Paholainen on meitä etevämpi, pystyy valehtelemaan itsensä melkein miksi tahansa, paitsi Ristillä puolestamme itsensä uhranneeksi Kristuksesksi. Olisi pitkä juttu.

Stiina

Viestien lukumäärä : 238
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: YlösTempaus

Viesti  arkikalusto lähetetty Ke Syys 27, 2017 10:32 am

Stiinalle
Paljon on sitä mitä en minäkään ymmärrä.
Yhden tiedän kuitenkin, Kaikkivaltias ei omiaan pelottele, eikä uhkaile.
Jos ei Jeesuksen Kristuksen Ristintyö riitä, jos ei uudestisyntimisellä ole merkitystä,
ei ketään temmata minnekään.

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 718
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: YlösTempaus

Viesti  arkikalusto lähetetty Ke Syys 27, 2017 10:37 am

Laitan tähän Rovasti Olavi Peltolan kirjoituksen VIIMEISET TAPAHTUMAT(eskatologia)
Kirjoitus on pitkä, joten aloitan vasta tästä ylöstempaamiskohdasta.
Kirjoitus kokonaisuudessaan on luettavissa täällä:
http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/usko/usko1k.htmlUskovien ylöstempaaminen ja Kristuksen tulemus pilvissä

1800-luvun alkupuolelta lähtien on protestanttisten kristittyjen keskuudessa saanut yhä laajemmin sijaa opetus, jossa keskeisimmäksi uskovien odotuksen aiheeksi tuleekin ylöstempaaminen ja Kristuksen maailmalle näkymätön tulemus. Sitä pidetään Darbyn kehittelemänä oppina ja se on ollut kaikille aikaisemmille kristittyjen sukupolville tuntematon. Se rakentuu keskeisesti 1 Tess 4:ssä olevan Paavalin opetuksen tulkintaan.

Amerikkalainen Hall Lindsey on muokannut tämän teorian mukaisen tulevaisuuden kuvan seuraavanlaiseksi: Edessämme on seitsemän vuoden pituinen mullistusten kausi, joka päättyy Kristuksen näkyvään paluuseen. Ennen murroskautta juutalaiset ovat palanneet maahansa, saaneet Jerusalemin haltuunsa ja rakentaneet uuden temppelin. Uskovat temmataan ylös, tapahtuu "katoamisoperaatio".

Tämän jälkeen tapahtumat keskittyvät Israelin ympärille. Sen pohjoispuolelle muodostuu sille vihamielinen suuri valtioliitto. Eteläpuolelle syntyy toinen vihamielinen valtioliitto. Kolmas valtioliittoutuma vyöryy Aasiasta Eufratin takaa yli 200 miljoonan sotilaan armeijalla. Eurooppaan syntyy kymmenen valtion liitto, jossa USA on mukana. Sen johtoon nousee mies, josta tulee Antikristus. Taatakseen rauhan hän solmii Israelin kanssa sopimuksen, mutta asettuukin röyhkeästi Jerusalemin temppeliin ja julistautuu Jumalaksi.

Pohjoinen valtioliitto hyökkää Israeliin ja siihen yhtyy Eteläinen liittoutuma. Nyt Euroopan johtaja yhtyy sotaan ja tuhoaa kenties ydinhyökkäyksellä niiden armeijat ja samalla myös niiden maat. Jäljellä on enää Eurooppa liittolaisineen ja idän armeijat. Alkaa Harmageddon. Ainakin kolmasosa ihmiskunnasta tuhoutuu ja siinä yhteydessä kaikki suurkaupungit. Elämä on tuhoutumaisillaan ja juuri silloin tulee Jeesus ja pelastaa ihmiskunnan itsetuholta ja perustaa messiaanisen valtakuntansa. Hän hallitsee Jerusalemista käsin koko maailmaa.

Myös Suomessa tämä opetus on levinnyt laajalti. Lainaan esimerkkinä tästä käsityksestä vaasalaista opettajaa Kilpi Kylälää. Hän kierteli paljon seurakunnissamme aina 70-luvun lopulle asti. Hän on muokannut laajalti kirkkomme seurakuntaväen näkemyksiä tässä asiassa. Samaa on tehnyt Kuva ja Sana ensin Ensio Lehtosen ja sitten Leo Mellerin johdolla. Kylälän erikoisselityksenä oli Danielin kuvapatsas. Näin Kylälä:" Noin juhannuksena 1987 kuvapatsas on täysin valmis ja silloin se ryhtyy tekemään hirvittävän paljon pahaa. Viimeistään näihin aikoihin kymmenen varvasta, kymmenen valtakuntaa, luovuttavat itsemääräämisoikeutensa nousevalle Ilmestykirjan ennustamalle ihmispedolle. Silloin EEC:stä muodostuu Ilmestyskirjan valtiopeto, joka tekee pahaa todennäköisesti kolme ja puoli vuotta ennen kuin se tuhotaan. Tätä ennen tulevat herätykset ja ne ovat jo alkaneet, sillä mitä Herra on luvannut, se myös toteutuu. Pedon noustua Jeesus ilmestyy pilvissä ja tempaa omansa pois maan päältä. Emme kuitenkaan tiedä aikaa emmekä hetkeä. Sen jälkeen maan päällä on kolme ja puoli vuotta vihan aikaa, minkä jälkeen saatana sidotaan ja peto tuhotaan. Alkaa tuhatvuotinen valtakunta" (Kipinä).

Tempaamisopetuksen arviointia


Edellä kuvatun kaltainen opetus uskovien äkillisestä ja "salaisesta" ylöstempaamisesta ennen suurta vaivanaikaa ja ennen Kristuksen julkista takaisinpaluuta sisältää ongelmia:

1. Pidämme kiinni siitä ilmoitustotuudesta, että Jeesus Kristus on luvannut tulla takaisin. Kerran hän astuu salattuna olemisestaan näkyvällä tavalla tähän maailmaan ja puuttuu maailmanhistorian kulkuun aivan toisin kuin koskaan ennen sitä. Tähän hänen tulemukseensa liittyy myös kaikkien häneen uskovien erottaminen ja muuttuminen. Morsiusseurakunta otetaan Herran luo. Tapahtuu uskovien ylösnousemus ja lopuksi kaikkien ylösnousemus.

2. Sen sijaan Hal Lindseyn yksityiskohtaisesti kuvaamaa tempaamistulkintaa ei ole esiintynyt ennen viime vuosisataa. Se puuttuu kaikilta aikaisemmin eläneiltä Kristuksen seurakunnan huomattavimmilta opettajilta. Kristuksen seurakunnan vuosituhantinen Raamatun tulkinta on meille mitä tärkein. Liian usein ovat uudet löydöt ja uudet tulkinnat vääristäneet todellisen Kristuksen tuntemisen ja uskon kokonaisnäkemyksen ja johtaneet seurakuntaa ensin yksipuolisuuteen ja sitten harhapoluille.

3. UT:n lopunaikaa koskevassa ilmoituksessa meille annetaan vain kuin välähdyksen omaisesti tietoja suurista Jumalan teoista. Pyhä Henki ei ole halunnut antaa selvää karttaa tai aikataulua eikä yksityiskohtaista kuvausta tapahtumista. Tähän meidän on tyydyttävä. Kaikki yritykset kaavailla tarkasti lopputapahtumia ovat osoittautuneet ihmisen omaksi yritykseksi tulkita ilmoitusta. "Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin" (Matt 24:36). Uskomme tämän Jeesuksen sanan koskevan myös tapahtumien yksityiskohtaista kaavailua. Isä pitää salaisuuden käsissään. Raamattu ei avaa meille tulevaisuutta tyydyttääkseen meidän uteliaisuutemme, vaan lujittaakseen luottamustamme siihen Jumalaan, joka hallitsee maailmankaikkeutta.

4. Edellä kuvatun kaltainen tempaamisteoria liitännäisineen houkuttelee mielikuvituksen käyttöön. Onkin kirjoitettu suuri joukko romaaneja, jotka keskittyvät uskovien ylöstempaamiseen kesken heidän arkisen elämänsä. Mielikuvitus ei koskaan saa sivuuttaa ilmoitusta, vaikka ilmoitus onkin niukkaa. Vain ilmoitus on luotettavaa. Muu on ihmisen omaa kuvittelua siitä, mitä ehkä saattaisi tapahtua. Sellaiselle ei voi antaa arvoa. Se on ajanvietettä. Se saattaa sumentaa asian pyhyyden. Edellä kuvattuihin kaavailuihin soveltuu vakava Raamatun sana: "Jos se, mitä profeetta puhuu Herran nimissä, ei toteudu, se ei ole Herran sanaa vaan väärän profeetan röyhkeää puhetta. Älkää kuulko häntä" (5 Moos 18:22, KR 92).

5. Yleensä edellä kuvatun kaltaisessa tempaamisopetuksessa korostetaan sitä, että uskovat otetaan pois kärsimästä lopun ajan ahdistuksia tämän maailman keskellä. Tällainen opetus viehättää. Kuitenkin jokainen Jumalan lapsen sukupolvi ennen Kristuksen paluuta on joutunut käymään monen ahdistuksen kautta sisälle Jumalan valtakuntaan (Apt 14:22). Miksi viimeisen sukupolven tie olisi toisenlainen? "En minä rukoile, että sinä ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että sinä varjelisit heidät pahasta" (Joh 17:15). Perille päässeet ovat tulleet "siitä suuresta ahdistuksesta" ja "Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistään" (Ilm 7:14,17).

6. Tähän teoriaan liittyy yleensä opetus kahdenlaisista uskovista. Vain ne pääsevät mukaan, jotka täyttävät määrätyt uskovaisuuden laatuvaatimukset. Kukaan ei voi olla varmaa omasta laadukkuudestaan. Enää ei olekaan perustana yksin Kristus, yksin armo ja yksin usko. Uskonvanhurskaus ei riitä, tarvitaan jotain enemmän. Se enempi syrjäyttää Kristuksen sovitusuhrin täydellisen riittävyyden ja uskon sen ainoana vastaanottajana. Ja niin ajaudutaan lainomaiseen kristillisyyteen ja loputtomaan epävarmuuteen ja pelkoon. Valvova kristitty on sellainen, jolle Kristuksen uhri ja sovitusveri on jatkuvasti se hyvä uutinen, jota ilman hän ei jaksa elää (1 Kor 2:2; Gal 6:14).

7. Kristuksen paluun valtavuus ja mullistavuus himmenee ja sijaan uskova keskittyy ulkonaisiin tapahtumiin, omaan itseensä ja siihen ihmeelliseen muutoksen, minkä hän tulee kokemaan hetken kuluttua. Tempaamisesta tulee tärkeämpi ja koskettavampi totuus kuin itse Vapahtajasta. Emme kuitenkaan odota tempaamista, vaan odotamme Kristusta. Hän saa toimittaa asiansa niin kuin hyväksi näkee. Meille riittää yksin hän: "Halu minulla on täältä eritä ja olla Kristuksen kanssa, sillä se olisi monin verroin parempi!" (Fil 1:23). "Mutta minun onneni on olla Jumalaa lähellä, minä panen turvani Herraan, Herraan, kertoakseni kaikkia sinun tekojasi" (Ps 73:28.

8. Osmo Tiililä pohtiessaan tätä yksityiskohtaa kirjoittaa: "Herran tulo kaikkien pyhien kanssa taas voitaneen olla selitettävissä siten, että heidän tempaamisensa ja paluunsa välillä ei tarvitse olla pitkää aikaa. Heidät temmataan ikään kuin maailman portille Herraa vastaan, sille salatulle rajalle, missä näkyvä ja näkymätön kohtaavat toisensa, mutta kaikki tämähän voi tapahtua juuri vainojen ollessa vaikeimmillaan". "Herra tempaa omansa vastaan - mutta tulee jo samalla ja tuhoaa antikristuksen". "Me jäämme tässä lopultakin jokainen kysymään ja odottamaan".

Messiaaninen valtakunta

Opetusta messiaanisesta eli tuhatvuotisesta valtakunnasta (millenium, kiliakismi) liittyy mitä kiinteimmin opetukseen uskovien ylöstempaamisesta. Mutta eivät uskonpuhdistajat hyväksyneet opetusta tuhatvuotisesta valtakunnasta. Augsburgin tunnustuksessa hylätään "erinäiset juutalaiset opit...että ennen kuolleitten ylösnousemusta muka pelkästään pyhät ja hurskaat tulevat saamaan ajallisen valtakunnan ja hävittämään jumalattomat".

Emme voi tehdä tyhjäksi, että Raamatussa puhutaan tuhannen vuoden jaksosta, jolloin Kristus hallitsee kuolleista herätettyjen pyhiensä kanssa (Ilm 20:1-6). "Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa" (20:6). Tähän opetukseen voidaan liittää monia VT:n kohtia, jotka kuvaavat vielä täyttymätöntä aikaa maailmassa (Jes 11:1-9). Se olisi ihmeellisen maailmanuudistuksen aikaa. Silloin täyttyy luomakunnan harras ikävöiminen (Room 8:19). Se on rauhan (Miik 4:3-4) ja vanhurskauden (Jes 9:6, 32:17) valtakunta ja elämä kukoistaa (Jes 35:1-2, 5-6, 65:19-25). Tämä valtakunta on vielä välitila, ei lopullinen täyttymys. Se on kuin esimakua lopullisesta kirkkaudesta. .

Ihmiskunnan viimeinen kapina ja Kristuksen paluu.


Messiaanisen valtakunnan lopulla saatana päästetään jälleen irti ja se villitsee kansat viimeiseen kapinaan Kristusta vastaan (Ilm 20:7-9). Vielä tämänkin sukupolven oli altistuttava kiusaukseen ja tultava koetelluksi. Vielä kerran ihminen saa hylätä Jumalan kutsun ja tehdä ratkaisunsa häntä vastaan. Kun ihmiskunta sai mahdollisuuden valita ja se valitsi saatanan uudeksi johtajakseen. Nyt Jeesus Kristus tulee niinkuin salama, joka välähtää idästä hamaan länteen. Ja kaikki saavat nähdä Kristuksen kirkkauden. Vasta nyt Jumala tuhoaa lopullisesti perkeleen (20:9-10). Silloin myös alkuaineet kuumuudesta sulavat (2 Piet 3:10) ja tämän maailman muoto katoaa (1 Kor 7:21).

4. YLEINEN YLÖSNOUSEMUS


Ajan lopulla tulee hetki, jolloin kaikki haudoissa olevat kuulevat Ihmisen Pojan äänen ja tulevat esiin (Joh 5:28-29). Tapahtuu kaikkien ihmisten ruumiillinen ylösnousemus: "Minä uskon ruumiin ylösnousemukseen". Tämä jokaista ihmistä ehdottomasti koskeva ilmoitus on mitä keskeisintä kristillisessä uskossa. Vakuutena siitä on Jeesuksen ylösnousemus.

Usko ruumiin ylösnousemiseen tekee kristitylle täysin mahdottomaksi uskoa laajalle levinneeseen ajatukseen sielunvaelluksesta, jonka mukaan ihminen syntyy uudelleen ja uudelleen ihmiseksi. Jokainen ihminen on ainutkertainen ja ainutlaatuinen persoona.

Uudella ylösnousemusruumiilla on tietty yhteys vanhaan (1 Kor 15:35-44) ja kuitenkin se on aivan toisenlainen. Siinä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja kuolevainen kuolemattomuuteen (1 Kor 15:53). Ihmisen persoona säilyy. Hän tunnistaa itse itsensä ja on muiden tunnistettavissa. Jeesuksen ylösnousemusruumis ja hänen ilmestymisensä kertovat meille tästä jotakin.

"Jos ylösnousemusta ei ole, niin syökäämme ja juokamme, viettäkäämme hekumallista ja nautinnollista elämää... Jos ylösnousemusta ei ole, niin ei ole Jumalaakaan eikä kaitselmusta, vaan kaikki tapahtuu sattumalta" (Johannes Damaskolainen).

5. VIIMEINEN TUOMIO


Kuolleista herätetty ihminen kohtaa persoonallisen Jumalan. Hän joutuu nyt Jumalan edessä tekemään tiliä elämästään. "Jokaisen ihmisen osana on kerran kuolla ja sitten joutua tuomiolle" (Hepr 9:27, KR 92). Nyt vääryys saa palkkansa, asiat selvitetään. Jumalan tuomio on täydellinen ja ehdottoman oikea. Hän ei tee kenellekään vääryyttä, mutta mikään vääryys ei myöskään jää piiloon. Nyt totuus ja vanhurskaus voittaa, nyt toteutuu ehdottomana sekä Jumalan oikeudenmukaisuus että hänen rakkautensa.

Jumala on Jumala ja lopulta kaikki häntä vastustava on muserrettuna hänen jalkojensa juuressa. Herra hävittää kuoleman ainiaaksi (Jes 25:8. Hän tuhoaa sekä persoonallisen pahan, saatanan, että ruumiillisen pahan, turmeluksen ja kärsimyksen.

Raamatun mukaan pahaa ei tehdä tyhjäksi, vaan se suljetaan ikuiseen rangaistukseen, kadotukseen. Luomistyön turmellut paha sidotaan lopullisesti. Emme voi kiistää Raamatun selvää opetusta kadotuksesta eli helvetistä. Nimenomaan Jeesus on paljon puhunut ja varoittanut itkusta ja hammastenkiristyksestä. Kadotus on Jumalan hylkäämäksi tulemista ja sen aiheuttamaa piinaa. "Se, joka on menettänyt autuuden, ei valita helvetin vaivoja niin paljon kuin taivaan menetystä, sillä tämä on sinänsä pahin piina" (Johannes Krysostomos). Ihmiskunnan kahtiajako on Raamatun mukaan selvä ja lopullinen. Voimme kuitenkin olla varmoja siitä, ettei kenellekään tapahdu vääryyttä (Job 34:10-12).

Tosin kadotus on haluttu tulkita milloin kaiken pahan tyhjäksi tekemiseksi ( = annihilatio) tai kaikkien pelastumiseksi lopulta (apokastasis = ennalleen asettaminen). Kristillinen kirkko on torjunut aina nämä tulkinnat. Ne ovat jääneet yksityisten kristittyjen mietiskelyiksi.

6. UUDET TAIVAAT JA UUSI MAA


Elämä ruumiin ylösnousemuksen jälkeen "uudessa taivaassa ja uudessa maassa" on jotain täysin toista kuin mitä ihminen pystyy ajattelemaan tai kuvittelemaan. Siihen soveltuvat sanat: "Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mitä ihminen ei ole voinut sydämessään aavistaa" (1 Kor 2:9). Silloin ihminen on päässyt siihen, mistä hän syntiin lankeemuksessa joutui pois. Jumala loi ihmisen kaltaisekseen; tuolloin ihminen on todella Jumalan kaltainen ja hän elää kokonaan jumalallista elämää. Hän on "täynnä Jumalaa".

Enää ihminen ei voi langeta, hän elää "lopullisessa tilassa". Jumalan armossa on kaikki, mitä hän tarvitsee. Ihmisellä on ruumis, mutta paljon parempi ja jalompi kuin se, mikä oli luomisen jälkeen paratiisissa. Jeesus sanoo: "He ovat niinkuin enkelit taivaassa" (Matt 22:30). "Jokainen tulee siis nousemaan ylös samanlaisena luonnoltaan ja laadultaan kuin hänet on kylvetty maahan, vaikkakin paljon kauniimmassa ja kirkkaammassa muodossa. Sillä silloin meille annetaan niin tarkasti näkevät silmät, että voimme nähdä vuorienkin läpi ja niin herkästi kuulevat korvat, että voimme kuulla maailman äärestä toiseen" (Luther).

Raamattu päättyy Ilmestyskirjan näkyyn uudesta taivaasta ja uudesta maasta (Ilm 21-22). "He näkevät hänen kasvonsa... sillä Herra Jumala on valaiseva heitä" (Ilm 22:4-5). "Kuinka suuri onkaan oleva tuo onnellisuus, jossa ei ole mitään pahaa eikä mikään hyvä ole kätkössä. Siellä on pelkkää Jumalan ylistystä - häntä rakastetaan kyllästymättä, häntä ylistetään väsymättä" (Augustinus).

"Mutta vaikka pyhyys on saanut alkunsa ja joka päivä kasvaa, me kuitenkin toistaiseksi odotamme sitä hetkeä, jolloin lihamme surmataan ja haudataan kaikkine saastoineen, mutta saakin sitten astua ihanana esiin ja nousta ylös uuden, iankaikkisen elämän ehjään ja täyteen pyhyyteen". "Silloin ihmiset ovat täysin puhtaita ja pyhiä, täynnä hurskautta ja vanhurskautta. He ovat päässeet vapaiksi synnistä, kuolemasta ja kaikesta onnettomuudesta ja elävät uudessa, kuolemattomassa ja kirkastetussa ruumiissa" (Tunnuskirjat).


http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/usko/usko1k.html

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 718
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

BibelFocuksen näkemys tempauksesta

Viesti  arkikalusto lähetetty Ke Syys 27, 2017 10:58 am

Lisää Tempausasiaa:

Mistä tulee ennen vaivanaikaa-oppi, oppi yhtäkkisestä ja salaisesta tempauksesta?


Kaikki Raamatun kohdat alkuperäisessä tekstissä on otettu käännöksestä Svenska Folkbibeln 1998, ellei muuta ilmoiteta. Suomenkieliset Raamatun jakeet ovat käännöksestä 1933/1938. Jeesus = Hän-pronomini ilmaistaan isolla alkukirjaimella.

Sisältö


   Johdanto
   Kolme tulkintaa/oppia
       Ennen vaivanaikaa
       Keskellä vaivanaikaa
       Vaivanajan jälkeen
   Herkkä kysymys
   Ennen vaivanaikaa–opin historia
       Suhteellisen uusi tulkinta
       Morgan Ewards
       Manuel de Lacunza, jesuiitta
       Edward Irving ja hurmahenkinen piiri hänen ympärillään
       John Nelson Darby
       Derbyismi tulee Ruotsiin
   Raamatulliset argumentit ennen vaivanaikaa /darbyismi-opille?
       "Kuin varas yöllä"
       Luopumus vai tempaus?
       "Pelastettuja vihasta"
   Keskellä vaivanvaikaa
   Vaivanvajan jälkeen
   Lähteet

1. Johdanto

Ehkä tiedät, että on olemassa useita eri tulkintoja/oppeja Jeesuksen paluusta ja varsinkin siitä, kun kyseessä on ajankohta, jolloin uskovat saavat tavata Jeesuksen nk. ”tempauksessa”. Tässä tekstissä tarkastelen lähemmin, mistä oppi yhtäkkisestä (salaisesta) tempauksesta, ennen Antikristuksen esiin tulemista, on peräisin. Tätä oppia kutsutaan englanniksi pre tribulation, usein lyhennettynä muotoon ”pre-trib”, mikä tarkoittaa ”ennen vaivanaikaa”.

Emme myöskään tutki tarkemmin, tapahtuuko tempausta vai ei. Raamatussa on niin selvästi sanottu, että niin tapahtuu, joten emme tarvitse tutkia sitä lähemmin. Se, mitä aiomme katsoa lähemmin, on milloin tämä ylöstempaus tapahtuu, siis minä ajanjaksona todelliset uskovat saavat tavata Jeesuksen taivaalla. Tämä on kysymys, josta tämän päivän kristikunnassa vallitsee melko suuri hämmennys ja sitä paitsi se on melko tärkeä kysymys, kuten myöhemmin näemme. Mutta Raamattu voi meitä tässä johdattaa!

Luetaan eräs Raamatun sana lähtökohdaksi:

   1 Tess 4:16-18: "Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; 17. sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa."

Tässä näemme selvästi, että kaikki tosikristityt, kuolleet ja elävät, kerran temmataan ylös Jeesusta vastaan korkeuteen ja sitten olemaan Hänen kanssaan ainiaan. Tämä on siis ”ylöstempaus”, josta puhutaan vähän siellä täällä kristikunnassa (ei kuitenkaan kaikkialla). On erittäin selvää se, että kaikki tulee menemään juuri näin, kun kohtaamme Jeesuksen. Raamattu todistaa tästä useassa kohdassa. Siis jos tulee esiin joku maan päällä, joka sanoo olevansa Jeesus tai Messias, niin se ei ole Jeesus.

Me tulemme siis kohtaamaan Jeesuksen korkeudessa seuraavan kerran, kun saamme nähdä Hänet, ei maan päällä. Se, joka tulee esiintymään maan päällä kristushahmona lopun aikoina, on Antikristus. Joten tämä on hyvä testi todistaa todellinen Jeesus ja Hänen paluunsa. Sitten tosin Raamattu sanoo, että me tulemme asumaan Jeesuksen kanssa maan päällä 1000 vuotta tämän ylöstempauksen jälkeen, nk. ”Tuhatvuotisessa valtakunnassa”, mutta se on toinen asia, jota en sen enempää tässä käsittele.----


Kirjoitus kokonansa täällä:
http://bibelfokus.se/fi/ennen_vaivanaikaa-opin%20

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 718
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Helluntaiseurakuntien näkemyksiä

Viesti  arkikalusto lähetetty Ke Syys 27, 2017 11:24 am

HELLUNTAISEURAKUNTIEN USKON PÄÄKOHDAT

Jeesuksen paluu ja vanhurskaiden ikuinen osa Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.Kristikunnan näkemyksiä Jeesuksen toisesta tulemuksesta Jeesuksen toisen tulemuksen odotus on kuulunut kristilliseen uskoon jo seurakunnan synnystä lähtien. Siihen liittyy läheisesti opetus seurakunnan ylöstempaamisesta ja niin sanotusta suuresta ahdistuksen ajasta.


Seurakunnan ylöstempaamisen ajankohdasta on esitetty yleensä kolmenlaisia näkemyksiä:

Löytyy täältä:
http://www.helluntaiseurakunta.fi/filebank/18869-10_Uskon_pa776%3Ba776%3Bkohdat_JEESUKSEN_PALUU_JA_VANHURSKAIDEN_IKUINEN_OSA_logolla_hyv_hall_2013-11-15.pdf

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 718
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

YlösTempaus

Viesti  Stiina lähetetty Ke Syys 27, 2017 12:21 pm

Ystävällisesti: Kaikki eivät voi olla oikeassa. Yksi voi tai ei kukaan. En siis usko näihin mihinkään. Joka tapauksessa Jeesuksen tulemuksia on vain kiistatta kaksi, joista yksi on jo tapahtunut. Toista odotamme. Enempää ei ole. Nuorella Huuskosella oli aikoinaan yksinkertainen, perusteltu, vanha kristillinen selostus blogissaan, jota en enää löydä. Joku ...katolinen ...Se meni päähän kuin nappi silmään tai häkä päähän. Uskoa kyllä rassaa tämmöinen epäselvyys. Silti arvostan Peltolaa, vaikka tässä en olekaan samanmielinen. Pahempaa kuitenkin vielä on, että nykyaikana ihmiset eivät yleensä usko mitään Raamatusta eivätkä halua mietiä mitään ja nukkuvat kaikki omaisenikin ja ystäväni väärässä rauhassa.

Stiina

Viestien lukumäärä : 238
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: YlösTempaus

Viesti  Hellevi Raitosalo lähetetty La Syys 30, 2017 7:11 am

Sehän tässä onkin, kun samasta asiasta on vaikka kuinka monta eri näkemystä,
oikein oppien viidakko, josta sitten tavallisen uskovaisen pitäisi löytää se oikea.
Vaikeaa se vastakääntyneille on, kun moni pappikaan ei ole asioista perillä.
Ajattelen, että kristitty saa aina olla valmis kohtaamaan Vapahtajansa.
Mitä tahansa voi sattua kenelle tahansa, koska tahansa.
Sitä Raamatun mainitsemaa Tempausta ennen voi tulla lähtö niin monella eri tavalla.
avatar
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 403
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: YlösTempaus

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa