Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019
Tänään kello 9:52 am kirjoittaja Stiina

» Miehekäs iltarukous
Eilen kello 6:38 am kirjoittaja arkikalusto

» Lutherin ensimmäinen teesi: miten elämän mittainen parannus ja usko suhteutuvat toisiinsa?
Eilen kello 6:03 am kirjoittaja jarrut

» Ja me olemme nähneet ja todistamme
Eilen kello 5:40 am kirjoittaja jarrut

» Huomautus lukijakunnalle
Eilen kello 5:20 am kirjoittaja jarrut

» Raamattu kannesta kanteen – 66 kirjaa äänitiedostoina
Eilen kello 5:11 am kirjoittaja jarrut

» Totteletko Jumalan Sanaa
Su Maalis 17, 2019 7:11 am kirjoittaja Stiina

» Mitättömän arvo täällä, voi hämätä katsojaa
La Maalis 16, 2019 10:07 am kirjoittaja Hellevi

»  UUT:n uutiskirje maaliskuu 2019
La Maalis 16, 2019 9:48 am kirjoittaja Hellevi Raitosalo

Maaliskuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Kristuksen täydellinen ja kertakaikkinen uhri

Siirry alas

Kristuksen täydellinen ja kertakaikkinen uhri

Viesti  jarrut lähetetty Ti Marras 14, 2017 10:39 amHeprealaiskirje. Luku 9: Kristuksen täydellinen ja kertakaikkinen uhri

22.5.2011 16:59 Kauko Laajoki 7 kommenttia”…hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa.” Hepr. 7:25.

Vanhan liiton jumalanpalvelus (1-10): Kaikkien uskontojen pyrkimys on päästä yhteyteen Jumalan (tai jumalien) kanssa ja päästä vapaaksi syyllisyydestä. Israelilaisilla oli sitä varten aluksi ilmestysmaja ja myöhemmin Salomon ja Jerusalemin temppelit. Tavallinen kansa ei kuitenkaan päässyt esipihaa pidemmälle, papit saivat mennä etumaiseen pyhään joka aika toimittamaan jumalanpalvelusta, mutta kaikkeinpyhimpään sai mennä ainoastaan ylimmäinen pappi ja hänkin vain kerran vuodessa uhraamaan verta itsensä ja kansan tahattomien syntien edestä.

”Näin Pyhä Henki osoittaa, että tie kaikkeinpyhimpään vielä on ilmoittamatta, niin kauan kuin etumainen maja vielä seisoo.” Ts. tämä jumalanpalvelusmuoto oli riittämätön tuomaan ihmisiä Jumalan läsnäoloon, koska kyseessä oli maallinen maja ja uhrit, lahjat ja erilaiset pesotkin, olivat ainoastaan lihan sääntöjä (ulkonaisia, KR92), jotka olivat voimassa uuden järjestyksen aikaan asti. Nämä ulkonaiset teot eivät siksi kyenneet ”tekemään täydelliseksi omassatunnossaan sitä, joka jumalanpalvelusta toimittaa” tai kuten KR92 sanoo: ”mutta jumalanpalvelukseen osallistuvan omatunto ei niistä puhdistu, ne eivät tee häntä täydelliseksi.”

Salomo uhrasi temppelin vihkiäisten yhteydessä Herralle yhteysuhrina 22 000 tuhatta raavasta ja 120 000 tuhatta lammasta, 1Kun 8:63. Ei siis tämäkään määrä pystynyt tekemään häntä täydelliseksi omassatunnossa. Tarvittiin parempi uhritoimitus.


Kristuksen täydellinen ja kertakaikkinen uhri (11–28): ”Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa, meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen.”

   VT:n jumalanpalveluksen ennakoima tuleva hyvä on tullut Kristuksen ylipappiuden mukana.
   Täydellinen maja viittaa Kristuksen ylösnousemusruumiiseen, sillä Hänen ihmisruumiinsa oli tästä luomakunnasta äidin puolelta.
   Kristitty on ylösnousseessa Kristuksessa. Siksi Paavali voi sanoa, että Jumala on ”yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa” Ef. 2:6. Siten meillä on Hänen ansiostaan ja kauttaan hengessä pääsy Isän luo kaikkeinpyhimpään, Ef. 2:18.
   Veren kautta = sijaiskuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta ja ansiosta.
   Kristus on saanut aikaan jo iankaikkisen lunastuksen.  Hän on vapauttanut meidät vapauteensa nyt ja iankaikkisesti.  

Ei edes ylipapin suurena sovituspäivänä uhraamien uhrieläinten veri eli niiden sijaiskuolema voinut pyhittää muuta kuin ulkonaiseen eli lihan puhtauteen. Se vain peitti synnin, ei poistanut sitä. Kristuksen uhri meni kuitenkin pintaa syvemmälle, sillä: ”kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!” Tässä on osallisena kaikki Jumalan kolme persoonaa. VT:n jumalanpalvelus oli kuolleitten eli turhien tekojen tekemistä, koska ne eivät voineet tehdä tekijäänsä täydelliseksi omassatunnossa.

”Ja sentähden hän on uuden liiton välimies, että, koska hänen kuolemansa on tapahtunut lunastukseksi ensimmäisen liiton aikuisista rikkomuksista.” Tämä koskee jälleen erityisesti juutalaisia, sillä kirjoittaja haluaa vakuuttaa juuri heille, että Israelin Jumala on uskollisuudessaan lähettänyt Messiaan lunastamaan kansansa VT:n aikaisista rikkomuksista. Tämä ei kuitenkaan sulje pois muitakaan ihmisiä. Päinvastoin, sillä Hänen kuolemansa kattaa kaikki ihmiset: ”Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien” 1Joh. 2:2.

Lunastus oli välttämätöntä siksi, että ”ne, jotka ovat kutsutut, saisivat luvatun iankaikkisen perinnön.” Jumalan iankaikkinen perintö kuuluu kaikille kutsutuille, koska testamentin laatija on kuollut. Tämä tapahtui silloin, kun Jeesus kuoli, sillä Jumala oli Hänessä ja sovitti maailman itsensä kanssa, 2Kor. 5:19. Pelkästään tässä luvussa todistetaan Kristuksen kuolemasta ja mitä siitä on seurannut kuudessa eri jakeessa. Testamentti on siten ehdottoman varmasti voimassa:

   Hän ” meni…oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen.” Jae 12.
   ”kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omatuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!” Jae 14.
   ”…hänen kuolemansa on tapahtunut lunastukseksi ensimmäisen liiton aikuisista rikkomuksista, että ne, jotka ovat kutsutut, saisivat luvatun iankaikkisen perinnön.” Jae 15.
   ”Eikä hän mennyt uhratakseen itseänsä (henkeänsä, elämäänsä, vertansa, sieluansa) monta kertaa…” Jae 25a.
   ”…nyt hän on yhden ainoan kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä.” Jae 26b.
   ”Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.” Jae 28. KR92: ”Samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, ja hän ilmestyy vielä kerran, mutta ei enää synnin tähden vaan pelastaakseen ne, jotka häntä odottavat.”

Näiden Jumalan Sanojen perusteella Kristuksen veri eli Hänen sijaiskuolemansa, itsensä uhraamisensa, on tuonut ja tuo sille, joka uskoo Häneen ja odottaa Hänen paluutaan seuraavaa:

   Iankaikkisen lunastuksen. Vapauden perkeleestä ja toisesta kuolemasta, jae 4:14-15.
   Puhtaan omantunnon ja vapaaehtoisen halun palvella elävää Jumalaa.
   Iankaikkisen perinnön. Tämä on turmeltumaton, saastumaton ja katoamaton, 1Piet. 1:4.
   Hänen syntinsä on poistettu. Tämä on vakuutettu sekä jakeessa 26 että 28.
   Hänen paluunsa on uskovalle lopullinen pelastus. ”…ja niin me saamme aina olla Herran kanssa” 1Tess. 4:17b.

Kaiken tämän jokainen uskova saa lahjaksi, koska Kristus ei ajatellut omaa etuaan, vaan kaikkien ihmisten etua. Hän kuoli ja meni ”itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme.”  Hän on siellä ”puhumassa meidän puolestamme (KR92)”, jae 24. Hän on puolustajamme Isän tykönä, 1Joh. 2:1.

http://raamattuvuodessa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73845-heprealaiskirje-luku-9-kristuksen-taydellinen-ja-kertakaikkinen-uhri
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2007
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kristuksen täydellinen ja kertakaikkinen uhri

Viesti  Stiina lähetetty Ti Marras 14, 2017 4:05 pm

Miksiköhän tästä tulee huono olo? En jaksa edes lukea sitä tarkemmin. Minulle väärä henki tässä, vaikka en jaksa eritellä ja päällisin puolin korottaa Kristusta. Jotenkin narsistinen sanoisin.

Stiina

Viestien lukumäärä : 314
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kristuksen täydellinen ja kertakaikkinen uhri

Viesti  Rea Aalto lähetetty Ti Marras 14, 2017 8:14 pm

Luin kyllä koko tekstin, ja täyttä evankeliumia siinä on!
Kirjoittaja koroittaa Kristuksen sovitustyötä, ei mitään huuhaata!!!!!!!!!!
Tuli hyvä mieli!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 257
Join date : 23.10.2013
Ikä : 68
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kristuksen täydellinen ja kertakaikkinen uhri

Viesti  Stiina lähetetty Ke Marras 15, 2017 10:21 am

Luin nyt uudestaan ennakkoluulottomasti ja vain tämän tekstin. En muista mihin ajatukseni eilen harhailivat. En minäkään löydä muuta kuin täydellistä Jumalan Sanaa selittämättömästi. AAMEN siis tälle.

(ei saisi antaa vaikuttaa, mutta eikö kirjoittaja ole edesmenneen Saarikallen porukkaa? Siitä voinut tulla väärä fiilis) Embarassed
Häpeän

Stiina

Viestien lukumäärä : 314
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kristuksen täydellinen ja kertakaikkinen uhri

Viesti  Hellevi lähetetty Ke Marras 15, 2017 11:20 am

Saarikalle on tuttu entisiltä Vapaasana foorumeilta.
Saarikalle oli Kennet Haginin oppien seuraaja,
kaikissa hänen opetuksissaan tunnisti heti Haginin opit.

Kauko Laajokea ei voi mitenkään yhdistää Saarikallen porukkaan.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 268
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Täyden evankeliumin saarna

Viesti  Stiina lähetetty To Marras 16, 2017 9:26 am

http://www.radiot.fi/#!/kanava/radio-dei


Radio Deissä oli tänään erittäin selkeä ja vapauttava evankeliumi: Parempi huomen 07.00 - 08.00 klo 07.32 kohdalla. Uusinta tulee myöhemmin iltapäivällä klo 16.00 jälkeen. (en tarkastanut aikaa). Ystävällisin terveisin Stiina I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 314
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kristuksen täydellinen ja kertakaikkinen uhri

Viesti  jarrut lähetetty To Marras 16, 2017 10:20 am

Kiitos Stiinalle! Kuunnelkaamme!
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2007
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kristuksen täydellinen ja kertakaikkinen uhri

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa