Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kysymys? !?
SISÄINEN LANKEEMUS EmptyTänään kello 11:40 am kirjoittaja Vierailija

» Kristillisyyttäkö?
SISÄINEN LANKEEMUS EmptyTänään kello 9:37 am kirjoittaja arkikalusto

»  Kristityt aaltojen heiteltävänä
SISÄINEN LANKEEMUS EmptyTänään kello 8:53 am kirjoittaja arkikalusto

» Mietittävää ja 2- Adventti
SISÄINEN LANKEEMUS EmptyPe Joulu 06, 2019 8:06 am kirjoittaja arkikalusto

» Rosenius Elämän leipää
SISÄINEN LANKEEMUS EmptyTo Joulu 05, 2019 8:01 pm kirjoittaja Stiina

» Seurakuntalainen fi
SISÄINEN LANKEEMUS EmptyTo Joulu 05, 2019 11:31 am kirjoittaja Stiina

» Päivän Sana! Vähäsarja J
SISÄINEN LANKEEMUS EmptyTo Joulu 05, 2019 11:16 am kirjoittaja Stiina

» Myrskyt......
SISÄINEN LANKEEMUS EmptyTo Joulu 05, 2019 7:12 am kirjoittaja arkikalusto

» Evankeliumi särkyneille
SISÄINEN LANKEEMUS EmptyTi Joulu 03, 2019 7:25 am kirjoittaja arkikalusto

Joulukuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


SISÄINEN LANKEEMUS

Siirry alas

SISÄINEN LANKEEMUS Empty SISÄINEN LANKEEMUS

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty La Marras 25, 2017 2:47 pm
SISÄINEN LANKEEMUS

    2 Aik 20:15: Sota ei ole teidän vaan Jumalan.

    Tuttu sananparsi ilmaisee koetellun totuuden, kun se sanoo joutilaisuutta paheiden äidiksi. Samasta asiasta Jeesus puhuu kertoessaan pahasta palvelijasta, joka Herransa poissa ollessa ja Hänen paluunsa vielä viipyessä unohtaa tilivelvollisuuden isäntäänsä kohtaan ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa.

    Vaikka emme olisikaan sortuneet tällaiseen suruttomaan menoon, kuitenkin voimme olla sisäisesti joutilaita ja joutilaina langenneet monenlaisiin paheisiin. On olemassa joutilasta kristillisyyttä, sellaista, josta puuttuu sydämen liike ja kilvoitus. Kaikki on tullut niin tutuksi ja itsestään selväksi. Rukous on muodollisuus, sanankuulossa käynti tapa, joka ei paljoakaan vaadi osakseen huomiota, kristillisyys sujuu. Armoa ei enää tarvitse kysyä, pelastuminen näyttää selvältä, kaikki on ihmisen omasta mielestä kunnossa.

Jonkun mielestä tällainen tila on seestynyttä elämää, vakiintunutta ja aitoa, mutta sen onttous paljastuu juuri siinä, että se on joutilaisuutta, joka synnyttää monenlaisia paheita. Oman itsensä korottaminen, omaan asemaansa turvaaminen, toisten arvosteleminen ja vikoileminen versovat tällaisessa ihmisessä aivan itsestään.

     Kristillisyys on sydämen asia. Jumala kysyy sydäntä. Mutta alati olemme vaarassa langeta sellaiseen jumalisuuteen, jota Jeremia kuvaa Jer 12:2:ssa näin: Heidän suussansa Sinä olet lähellä, mutta kaukana heidän sisimmästänsä.

     Tällaisesta elämänasenteesta on seurauksena, että alamme vaeltaa sydämemme paatumuksessa. Emme epäile itseämme, omia toiveitamme ja mielihalujamme. Emme kysy, mitä Jumala meiltä odottaa, vaan koetamme toteuttaa oman tahtomme. Rukoilemme ehkä Jumalaa, mutta rukouksissamme pyydämme Jumalaa siunaamaan omat suunnitelmamme ja neuvomme, sen sijaan, että kysyisimme, mikä on Jumalan tahto ja pyytäisimme voimaa sen tekemiseen. Suutumme ja masennumme, kun tapahtuu vastoin omia suunnitelmiamme. Ja kuitenkin meidän tulisi epäillä itseämme ja toiveitamme. On vaarallista vaeltaa oman neuvonsa mukaan. Siten käännämme Herralle selkämme, emmekä kasvojamme. Jer 7:24.

     Edelleen on tästä ulkokohtaisesta jumalisuudesta seurauksena, ettei ”kukaan kadu pahuuttansa, ei ajattele: mitä minä olen tehnyt” Jer 8:6. Toisin sanoen, ei ole synnintuntoa. Meillä saattaa kristittyinä olla monenkinlaista vaivaa. Joudumme murehtimaan ja suremaan. Mutta missä ovat ihmiset, jotka katuvat syntejänsä? Emme ajattele, mitä olemme tehneet. Sen tähden ei myöskään meillä ole anteeksi pyydettävää enempää Jumalalta kuin ihmisiltäkään.

     Jeremia sanoo tällaisen kristillisen muotomenon johtavan siihen, ettei Herra enää kuule tällaisen ihmisen rukouksiakaan Jer 11:11. Rukoushan on sydämen puhetta Jumalan kanssa. Jos vain huulillamme jotain höpisemme, ei se vielä rukousta ole, eikä Herra sitä liioin kuule.

     Jeremia on erityisesti sydämen uskonnon edustaja. Suurten kärsimysten miehenä hänen näkemyksensä ole syventynyt. Sydämen uudistamista hän Herralta odotti Jer 23:39s. Sydämen suhde Jumalaan on pääasia ja sydämen uudistamista meidänkin tulisi omien kärsimystemme alla vähitellen oppia rukoilemaan.  

     Elävä usko on odottamista. Herran odottamista. Sen tähden se on kyselemistä ja kilvoitusta, alinomaista Kristuksen armokasvojen etsimistä ja Hengen todistuksen ikävöintiä. Se on sisällistä työtä, jossa ihminen on jatkuvassa sodassa ja vaivassa. Lihan ja Hengen välinen taistelu vie tulilinjalle, jossa sotaa jatkuu niin kauan kuin elonpäiviä riittää. Joka päivä saadaan siinä aloittaa alusta.
Jatkuvasti ollaan kysymässä: ” Missä olet nyt, Jeesukseni ”, niin kuin vanhat hurskaat kilvoittelijat ovat kyselleet. Ei silloin ehditä joutilaina sekaantua asioihin, jotka eivät meille kuulu, vaan pyydetään olla uskollisia siinä, minkä Herra on tehtäväksi antanut ja josta ollaan tilivelvollisia.

     Kristillisyytemme on vaarassa maallistua. Kilvoitellaksemme maailman väkevää henkeä vastaan meidän tulisi paljon enemmän kuin tapahtuu muistella Häntä
.

      Kristityn elämässä saattaa olla lankeemuksen aikoja. Ulkonaisesti hän liikkuu toisten kristittyjen joukossa, hän harrastaa kristillisiä tapoja, mutta silti hän on sisäisesti langennut pois Jumalasta. Lankeemuksen ajat ovat voimattomuuden aikoja. Vastarinta pahaa vastaan on lakannut. Silloin arvostellaan asioita väärin. Sisäisessä lankeemuksessa elävä kristitty antaa ympäristölleen väärän kuvan Jeesuksen opetuslapseudesta. Kohtalokkainta kuitenkin on, että tällainen kristitty joutuu kokemaan suuren pettymyksen, saman, minkä kokivat tyhmät neitsyet, kun heillä ei ollut öljyä lampuissansa ja heidät yljän saapuessa suljettiin hääsalin ulkopuolelle.

       Lankeemusta on kahta laatua. Voi käydä siten, että sisäisesti olemme suostuneet syntiin, kenties johonkin helmasyntiin, josta kerran jo luovuimme, jota silloin itkien inhosimme kaduimme ja saimme sen kohdalle kokea Jeesuksen sovintoveren puhdistavaa voimaa, mutta joka jälleen on sisäisesti suostutellut meidät puolelleen.

       Olemme innostuneet omaan syntiimme. Ajatuksemme kernaasti liikkuvat siinä, mikä on luvatonta. Emme karta kiusauksia, vaan suorastaan etsimme niitä. Hyväksymme itsessämme sitä, minkä omatuntomme meille parhaina hetkinämme kuitenkin jatkuvasti tuomitsee synniksi. Poljemme tuntomme ääntä.

       Mutta sisäinen lankeemuksemme saattaa olla toisenkin laatuista. Kristitty lankeaa helposti omahyväisyyden ja itse vanhurskauden pauloihin. Hän on innokas jumalisuudessaan, mutta jumalisuutensa hän katsoo eduksi, joka nostaa hänet toisten yläpuolelle.


Hän rukoilee, lukee Raamattua ja käy kirkossa, mutta kun häneltä puuttuu totinen itsensä tunto ja särjetty sydän, hänen kristillisyytensä on hänen omaa puuhaansa, eikä hänellä ole jatkuvasti asiaa syntisten vapahtajan luokse. Lankeemus omahyväiseen jumalisuuteen on vaarallisempaa kuin lankeaminen tekosynteihin. Edellisessä tapauksessa on vaikeampi päästä näkemään asiaa synniksi, kuin jälkimmäisessä.

      Syytä on sen tähden nöyrästi pyytää: ”Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi vahva henki.” Ps 51:12. Tämä Jumalan työ ei tapahdu huomaamattamme eikä ilman kipuja. Kun Jumala tätä työtänsä tekee, se tuottaa vaivoja, mutta se myös ilahduttaa ja rohkaisee.


       Jos olemme tietoisia sydämen epäpuhtauden vaarasta, mutta emme kuitenkaan ole niissä kivuissa ja kokemuksissa, joissa Jumala tekee uudestiluovaa työtänsä, on se merkkinä siitä, ettemme vielä todella ole totuudessa pyrkineet eroon pahasta, epäpuhtaasta sydämestämme ja että siis uskomme on tietopuolista totena pitämistä. Parannuksemme on siis tekemättä.

       Mitä parannus on? Parannus on sitä, että ihminen menee itseensä ja tunnustaa Jumalan olevan oikeassa, kun Hän tuomitsee ihmisen kadotuksen ansainneeksi rikolliseksi, auttamattomaksi raukaksi, ja sellaisena parantumattomana syntisenä kääntyy armahtajan puoleen. Snl 28.13: Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon.

      Suruton ihminen ei voi parannusta tehdä. Ensin täytyy tapahtua omantunnon herätys. Jumalan Henki johtaa ihmisen synnin tuntoon.

       Mitä sitten on kääntyminen? Kääntyminen tapahtuu silloin, kun syntinen synteinensä, kadotetussa, kirotussa tilassansa kääntyy Armahtajansa puoleen ja alkaa asioineen askaroida hänen kanssansa. Hän ei silloin enää vaadi itseltänsä niitä avuja, jotka totiselle kristitylle kuuluvat. Hän ei vaadi itseltänsä oikeaa rukousta, oikeaa katumusta ja synninsurua, oikeaa parannusta ja kääntymistä. Tätä kaikkea samoin kuin muutakin, mikä syntisen ihmisen armoittamiseen kuuluu, hän nyt pyytää Herralta Jeesukselta. Parannuksemme on alin omaan jättäytymistä parantajan käsiin.

(Martti Simojoki)

       Hänen luoksensa saa tulla kaikenlainen syntinen, sillä Hän on tullut kutsumaan syntisiä, eikä Vanhurskaita parannukseen. Hänen varassaan elämämme lepää kestävällä perustuksella, jota eivät maailman myrskyt voi horjuttaa.

http://tuomasjasuvi.jesusanswers.com/Sota.htm
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 417
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

SISÄINEN LANKEEMUS Empty Vs: SISÄINEN LANKEEMUS

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty La Marras 25, 2017 5:27 pm

I love you Uskaltaisipa antaa joillekuille luettavaksi. Niin ovela en osaa olla, etteivät huomaisi tarkoitusta. Hankalaa jakaa hyviä kirjoituksia sukulaisille ja ystäville, ei edes bestikselle. Välit viilenee, joten enää en niin tee.

Stiina

Viestien lukumäärä : 457
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

SISÄINEN LANKEEMUS Empty Vs: SISÄINEN LANKEEMUS

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty To Joulu 07, 2017 7:18 am

Hän rukoilee, lukee Raamattua ja käy kirkossa, mutta kun häneltä puuttuu totinen itsensä tunto ja särjetty sydän, hänen kristillisyytensä on hänen omaa puuhaansa, eikä hänellä ole jatkuvasti asiaa syntisten vapahtajan luokse. Lankeemus omahyväiseen jumalisuuteen on vaarallisempaa kuin lankeaminen tekosynteihin. Edellisessä tapauksessa on vaikeampi päästä näkemään asiaa synniksi, kuin jälkimmäisessä.


...tutulta vaikuttavaa...?
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2305
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

SISÄINEN LANKEEMUS Empty Vs: SISÄINEN LANKEEMUS

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty La Joulu 09, 2017 9:48 am

Very Happy I love you I love you

Tämä on sitä ravintoa, mitä 70-luvulla vielä helposti sai. Nykyisin joutuu kaivamaan ja kaivamaan. Löytyy kyllä, mutta seuraavassa hetkessä on muuttunut. Kehenkään ei voi luottaa (ihmiseen). Yksinäistä on, eikä itseenkään voi yhtään luottaa. Jos Jeesus jättää, niin kaikki on mennyttä Crying or Very sad
Siitä on psalmikin, mutta olkoon laittamatta tähän, niin ahdistava on tämä psalmi, että harvoin uskallan sitä lukea.

alien keep Smile ing anyway!

Stiina

Viestien lukumäärä : 457
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

SISÄINEN LANKEEMUS Empty Vs: SISÄINEN LANKEEMUS

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty Ma Maalis 26, 2018 7:30 am

"  Mutta sisäinen lankeemuksemme saattaa olla toisenkin laatuista. Kristitty lankeaa helposti omahyväisyyden ja itse vanhurskauden pauloihin. Hän on innokas jumalisuudessaan, mutta jumalisuutensa hän katsoo eduksi, joka nostaa hänet toisten yläpuolelle. "

Luulouskovaiset - he, käännynäisiset, esimerkiksi monet uskovaisten
perheitten kasvatit, voivat olla näitä, Hän on innokas jumalisuudessaan,
mutta jumalisuutensa hän katsoo eduksi, joka nostaa hänet toisten yläpuolelle.

Siksipä he ovat  käännyttämässä muitakin ja Raamatulla lyömässä
ja vaatimassa toisilta sitä, mitä itse ei täytetä.
Tämä on yhä enenevässä määrin lisääntyvää - aletaan käymään
kirkossa tai jossakin seurakunassa ja luullaan että se riittää.

Joku voisi sanoa että sehän on hyvä, siellä sanankuulossa voi
usko syntyä. Niin luulisi, mutta kun se on  monen kohdalla
ollut sitä pienestä saakka ja jatkunut aikuisuuteen asti.
Moni vielä vanhuudessaankin puolustautuu sillä, että on koko elämänsä
kuululunut siihen tai siihen vapaaseurakuntaan tai kirkkoon tai helluntailaisiin,
ja sanoo tietävänsä kaikki uskonasiat ja miten pitää olla tai ei olla..
Osataan  uskonnollinen repertoaari, käytös ja Raamattu.

Uskovainenkin voi kivettyä. Jos ei enää sydän osaa
nöyrtyä eikä ole asiaa Ristille, puhdistuslähteelle,
sisin kovettuu ja pimenee, mutta vanhalla rutiinilla
päästään eteenpäin. Alkaa uskonnollinen teatteri

Kivisydän on pehmeän vihreän sammaleen peitossa.
Jumalaa ei petetä eikä petetä kaikkia kanssamatkaajiakaan.
Risti ratkaisee minne kukin on menossa. Golgatan Risti.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 417
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

SISÄINEN LANKEEMUS Empty Vs: SISÄINEN LANKEEMUS

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Ke Maalis 28, 2018 9:08 am

Niin minusta tämä on suuri ongelma ja estää monia kristittyjä pääsemästä seurakuntaan, jopa tuhotaan, jos uskaltaudut. Olen vähän hämmästynyt, että muutkin ovat huomanneet (kokeneet).
Tämä on minun suuri murheeni ja se etten voi viedä miestäni ja lapsiani mihinkään, koska he eivät tule osittain näistä syistä eikä heille ole syntynyt tarvetta niin kuin minulle, mitä terapeuttikaan ei ymmärrä, miksi menen, kun lyödään ja tuhotaan.

Stiina

Viestien lukumäärä : 457
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

SISÄINEN LANKEEMUS Empty Vs: SISÄINEN LANKEEMUS

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo lähetetty To Maalis 29, 2018 9:14 am

Sama on minunkin murheeni, Stiina.
Mihin johdattaa juuri uudestisyntyneen,
ja oman perheen!

Vaikkakin on niin, ettei vastauudestisyntyneen
maailmaan siinä vaiheessa sovi mitään muuta kuin
se uusi ihmeellinen usko, joka on syntynyt sydämeen,
ja kiitos Jeesukselle, Hänen Ristinsä työstä kohdallaan.

Minäkin luulin että olin päässyt jo melkein Taivaaseen,
ja että kaikki uskonsisaret ja veljet olivat enkeleitä.
Pikkuhiljaa kuitenkin ihmisen petomaisuus tuli näkyviin,
ja monet niistä enkeleistä olivatkin kaikkea muuta.

Tiedän että moni kärsii, ei ole paikkaa missä saisi
rakentua ja palvella rauhassa ja yhdessä toisten hiljaisten kanssa
saisi myös vilpitöntä lähimmäisenrakkautta osakseen, ja sitä osoittaa.

Lohdutukseksi Jumalan Sana:
Ilm. 2

2:8 Ja Smyrnan seurakunnan enkelille kirjoita:
'Näin sanoo ensimmäinen ja viimeinen, joka kuoli ja virkosi elämään:
2:9 Minä tiedän sinun ahdistuksesi ja köyhyytesi - sinä olet kuitenkin rikas -
ja mitä pilkkaa sinä kärsit niiltä, jotka sanovat olevansa juutalaisia,
eivätkä ole, vaan ovat saatanan synagooga.

2:10 Älä pelkää sitä, mitä tulet kärsimään.
Katso, perkele on heittävä muutamia teistä vankeuteen,
että teidät pantaisiin koetukselle, ja teidän on oltava
ahdistuksessa kymmenen päivää.

Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun.
2:11 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.
Sitä, joka voittaa, ei toinen kuolema vahingoita.'

Niin, Risti on siunaus, lohdutus ja toivo Jumalan seurakunnalle.
Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 423
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

SISÄINEN LANKEEMUS Empty Vs: SISÄINEN LANKEEMUS

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty To Maalis 29, 2018 10:13 am

Kiitos ja Aamen. I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 457
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

SISÄINEN LANKEEMUS Empty Vs: SISÄINEN LANKEEMUS

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa