Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Vanhan käsikirjan mukainen jumalanpalvelus
Tänään kello 8:37 am kirjoittaja Hellevi

» BibelFocus/Mistä tulee ennen vaivanaikaa-oppi, oppi yhtäkkisestä ja salaisesta tempauksesta?
La Tammi 19, 2019 12:47 pm kirjoittaja Stiina

» OIKEA PARANNUS
La Tammi 19, 2019 12:08 pm kirjoittaja Stiina

» BibelFocus/ Tuleeko Jeesus pian?
La Tammi 19, 2019 8:22 am kirjoittaja jarrut

» TIEDOKSI tänään
Ke Tammi 16, 2019 1:10 pm kirjoittaja Vierailija

» He käyvät voimasta voimaan, he astuvat Jumalan eteen Siionissa.
Ke Tammi 16, 2019 12:06 pm kirjoittaja Hellevi

» Kirottu patriarkaalisuus – siunattu feminismi?
Ke Tammi 16, 2019 11:20 am kirjoittaja Hellevi

» RistinVoitto / Narsisti naruttaa ja nauttii
Ke Tammi 16, 2019 10:49 am kirjoittaja jarrut

» Kolme näkökulmaa viimeiseen tuomioon
Ma Tammi 14, 2019 12:00 pm kirjoittaja jarrut

Tammikuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Kokonaan ristin rakkauden varaan

Siirry alas

Kokonaan ristin rakkauden varaan

Viesti  jarrut lähetetty Su Joulu 03, 2017 11:09 am

Kokonaan ristin rakkauden varaan

En ole vielä päässyt tarpeeksi syvälle katsomaan Jeesuksen ristin rakkau­teen enkä ole uskalta­nut pudottautua kokonaan sen varaan. Sisimmässäni on vielä paljon osittain tiedostama­tonta syyllisyyt­tä ja unelmia parempana olemi­sesta. Siksi en uskalla antaa Herran rakastaa minua vielä enemmän. Kuitenkin Jumala on valmis vanhurs­kaut­tamaan tänäänkin minut jumalat­tomana (Room 4:5). Siihen hänellä on varaa Poikansa kuoleman tähden. "Älä siis ihminen, kuka lienetkin, jännitä voimiasi ja ponnis­tele ollaksesi uskollinen ja ahkera, elävä ja hengelli­nen, vaan laskeudu hiljaa Armahta­jasi jalkoi­hin voi­mattomana, uskottoma­na, laiskana, hitaana ja kuolleena. Puhu vain hänelle huonoista asioista­si ja pyydä lupaa saada katsella häntä ja ano apua kaidalla tiellä kulkemiseen" (Jonas Lagus).

Meille riittää hänen persoonansa. Me luotamme siihen, että Jumalan vastaus niin yksityisen ihmisen kuin koko ihmiskunnan hätään ja kyselyyn on vain tuossa yhdessä ainoassa persoonas­sa.

Yksin Jeesuksen Kristuksen sovituskuolema koko ihmiskunnan syntien rangaistuk­sena antaa siihen luottavalle rauhan rauhatto­muuden keskelle. Yksin se antaa turvan turvatto­muu­teen. Se tuo ilon vaikka jatkuvasti joudun huokailemaan ja usein kyyne­leet ovat silmissäni. Se tuo elämään valoa, vaikka pimeyttä on vielä paljon ja moni asiaa jää ratkai­sematta.

"Kaikki muu menettää arvonsa, kun vertaan sitä aarteeseen, joka on omani siksi, että tunnen Jeesuksen Kristuksen, Herrani. Olen työntänyt kaiken muun arvottomana syrjään omistaakseni vain Kristuksen ja saadakse­ni olla yhteydessä häneen" (EU Fil 3:8.

Vanhat sanoivat: ”Maanpiiri järkkyy, mutta risti seisoo lujana." Poikansa kärsimys ristillä  on Jumalan maailmansuunnitelman keskus. Se on se ihmiskunnan historian sarana, jonka ympäri kaikki kääntyy ja joka kääntää jokaisen ihmisen kohdalla kaiken.

Risti on Jumalan teko ja ihme meitä jokaista varten. Hän lähestyy siinä rakastaen meitä ja vapauttaa meidät Jeesuksen kärsimisen ja kuoleman kautta synnin, kuoleman ja perkeleen kahelista. Hän kuuluttaa tätä tekoaan korvillemme ja johtaa silmämme lukemaan siitä. Tämä on hänen valintansa. Suostummeko me siihen. Hyväksymmekö sen, että Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat ja ottavat vastaan tämän hullutukselta tuntuvan sanoman. Annammeko tämän uutisen tulla kohti meitä, annammeko sen mennä korviemme kautta sydämeemme.

”Ristisi on kunniani, veresi on aarteeni, autuuteni, iloni. Siinä turva syntiselle sielun ahdistuksissa, siinä toivo ainoa” (virsi 56:10).

Sinun Poikasi "kiitti sinua siunatessaan leivän ja viinin viimeisellä il­lallisella ystäviensä kanssa ennen kuolemaansa.  Verihikensä, henkisen ja ruumiillisen tuskansa jälkeen hän antoi henkensä sinun käsiisi. Uskonhohde lepää Golgatankin yllä. Siinä on hohtoa, joka liennyttää ja lämmittää, parantaa ja pelastaa. Poikasi uskoi sinuun Golgatallakin, ei vain Genetsaretin järvellä, jolla hän käveli kuin kuivalla maalla eikä vain kirkastusvuorella, jolla kaikkien oli hyvä olla. Minäkin uskon sinuun, ei vain Turussa, jossa tulin uskoon tai Tampereella, jossa taistelin uskossa. Vapahtajaani seuraten uskon sinuun tässä päänsäryn grillissä ja annan henkeni sinun käsiisi, vaikka en näe käsiäsi, en tarkoi­tuksiasi, en taivastasi. Uskon, että kerran näkisin - sinut ja samalla kaiken. Vasta sitten kaikki, mitä minussa on, kiittää sinun pyhää nimeäsi" (Simo Talvitie, s. 99).

Hänen jumaluutensa kätkeytyy ihmisyyteen, hänen suuruu­tensa pienuuteen, hänen ylhäisyytensä alhaisuu­teen.

Voimme kat­sella sitä valtavaa pelastussanomaa, jonka Jumala on antanut meille Kristuksessa. Voimme iloita erikoisesti ylösnousemuk­sesta. Jos tilanne koskaan on näyttänyt täysin toivottamalta, niin se oli silloin, kun Jumalan Poika naulittiin ristiin ja haudat­tiin. Opetuslapset olivat masentuneita, sillä loppu näytti todella tulleen. Mutta Jumala teki ylösnousemuksen ihmeen. Hän osoitti olevansa vielä Jumala, niin ettei mikään ollut mahdotonta. Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus ei ole vain aja­tusrakennelma vaan kirjaimellinen, histo­riallinen totuus. Jos se ei sitä ole, niin ei ole olemassa mitään evankeliumiakaan. Me emme usko pelkästään vain jonkinlaiseen elämän jatkumiseen haudan tuolla puolen. Me emme vain sano, että Jeesus elää yhä. Me selitämme, että Hän kirjaimellisesti nousi haudasta. Kaikki riippuu elämässämme siitä, pi­dämmekö sen totena ja luotamme häneen.

Toivoni ei perustu mihinkään sen vähempään
kuin Jeesuksen vereen ja vanhurskauteen.
En uskalla luottaa omaan itseeni
vaan turvaudun täysin Jeesuksen nimeen.

Kun pimeys näyttää kätkevän Hänen kasvonsa
minä turvaan Hänen muuttumattomaan armoonsa.
Kaikissa suurissa myrskyissä
minun ankkurin pitää tässä turvassa.

Hänen valansa, Hänen liittonsa ja verensä
kannattavat minua virrassa,
joka uhkaa niellä minut.

Kun kaikki ympärilläni antaa myöten,
Hän on ainoa toivoni ja turvani.
Kristukseen, vahvaan kallioon minä luotan.

Kaikki muu on vain vajottavaa hiekkaa. (Martyn Lloyd-Jones, Vapisevat kansat).

”Oi, Lunastajani, en saata käsittää sitä, en käsittää si­nun ihmiseksi tulemisesi salaisuutta. Se on minulle liian korkeata ja ihmeellistä! Kuinka ihmeellinen on­kaan syntymisesi maan päälle, jonka kautta me syn­nymme taivaaseen! Kuinka ihmeellinen sinun heik­koutesi, jossa sinä voitat synnin, kuoleman ja perke­leen! Kuinka ihmeellinen sinun pienuutesi, jonka kautta hankit meille Jumalan lapsen oikeuden, sinun häpeäsi, jonka kautta viet meidät kunniaan, köyhyy­tesi, jonka kautta lahjoitat meille iäiset ja taivaalliset tavarat! Oi, Jeesus, sinä suloinen, ihmeellinen Vapahtaja! Anna minulle ja kaikille lunastetuillesi armoa, että si­nun rakkautesi, sinun vanhurskautesi, sinun valta­kuntasi, sinun viisautesi, sinun autuutesi päivä päi­vältä tulisi meille ihmeellisemmäksi ja ihanimmaksi, jotta sydä­memme leimahtaisi liekkiin rakkaudesta ja suumme puhkeaisi sinun iloiseen ylistykseesi ja kii­tokseesi!” Amen (Christian Scriver).

Olavi Peltola/http://rovasti.fi/node/403
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1919
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kokonaan ristin rakkauden varaan

Viesti  Stiina lähetetty Ma Joulu 04, 2017 10:37 am

flower Tästä ei opetuskirjoitus parane.
Ymmärrän, että ei voi palata tässä maailmanajassa vanhaan, koska maailma muuttuu yhä nopeammin, eikä historiassa aina ole ollut sen paremmin kuin nytkään. Ihanaa, että näitä kirjoituksia löytyy n. 25 - 30 vuoden takaa: ravitsevia. Ilman näitä olisi vaikkeampaa: paljon.

(Laguksella mm. oli raskas elämänosa. Siitäkö johtunee, että hänellä oli todella sielunhoidolliset puheet yms. ilman, että paijaisi omia ja muiden syntejä eikä tuominnutkaan väärin. Usko vahvistui. Tästä miltei 200 vuotta)

Kuitenkin: armo pysyy, riittää ja kestää Kristuksen kautta.

Stiina

Viestien lukumäärä : 279
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kokonaan ristin rakkauden varaan

Viesti  Hellevi lähetetty Ma Maalis 26, 2018 8:27 am

"Toivoni ei perustu mihinkään sen vähempään
kuin Jeesuksen vereen ja vanhurskauteen.
En uskalla luottaa omaan itseeni
vaan turvaudun täysin Jeesuksen nimeen.

Kun pimeys näyttää kätkevän Hänen kasvonsa
minä turvaan Hänen muuttumattomaan armoonsa.
Kaikissa suurissa myrskyissä
minun ankkurin pitää tässä turvassa.

Hänen valansa, Hänen liittonsa ja verensä
kannattavat minua virrassa,
joka uhkaa niellä minut.

Kun kaikki ympärilläni antaa myöten,
Hän on ainoa toivoni ja turvani.
Kristukseen, vahvaan kallioon minä luotan.

Kaikki muu on vain vajottavaa hiekkaa. (Martyn Lloyd-Jones, Vapisevat kansat)."
avatar
Hellevi

Viestien lukumäärä : 246
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Kokonaan ristin rakkauden varaan

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa