Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kehoon koteloitunut trauma on mahdollista purkaa
Tänään kello 7:57 am kirjoittaja arkikalusto

» Sinun murheelliset kasvosi, oi Kristus
Tänään kello 7:27 am kirjoittaja jarrut

» Olavi Peltola / FESOLAISKIRJEEN ENSIMMÄINEN PÄÄOSA KRISTILLISEN USKON SISÄLTÖ (Ef 1:1-3:21)
Tänään kello 7:14 am kirjoittaja jarrut

» Veikko Wright / Kun menneisyys ahdistaa
La Elo 18, 2018 12:11 pm kirjoittaja jarrut

» Petri Malk/ Kiusattu Kristus
La Elo 18, 2018 11:59 am kirjoittaja jarrut

» Synneistä suurin?
La Elo 18, 2018 11:36 am kirjoittaja jarrut

» Per-Olof Malk / Hävettävä ja halveksittava Paavali
La Elo 18, 2018 10:02 am kirjoittaja jarrut

» Ystävä tunnetaan hädässä
Pe Elo 17, 2018 5:31 am kirjoittaja jarrut

» Jeesus on ylösnousseenakin ristiinnaulittu
Pe Elo 17, 2018 4:43 am kirjoittaja jarrut

Elokuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä.

Siirry alas

Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä.

Viesti  jarrut lähetetty Pe Joulu 22, 2017 5:07 amKaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä.

Sakari KalliomaaRangaistus on jo synnin tekemisessä, koska se on armon vastaista etenkin Jumalan lapsissa, himot lupaavat onnellisuutta onnellisuuden nälkäiselle ihmiselle, opetti Marko Virtanen meitä raamattuviikolla Finspångissa. Saimme kokoontua Jumalan hoitavan ja voimallisen Sanan ääressä rukoillen ja vahvistuen toinen toistemme seurasta. Kiitos kaikille osallistujille ja vastuunkantajille. Suuri kiitos myös Markolle, joka oli kuukauden päivät huolellisesti valmistanut alkukielestä Roomalaiskirjeen opetusta, itse en ole koskaan vastaavaa opetusta Roomalaiskirjeestä kuullut.

Jumala lähetti Pyhän Hengen osoittamaan meille synnin, vanhurskauden ja tuomion. Synnin, koska ihmiset eivät usko Minuun sanoi Jeesus. Tämä tarkoittanee, että ilman synnin tuntoa ja ymmärrystä ei ole tarvetta uskoa Jeesukseenkaan. Jos siis koet syntiä elämässäsi, on sinulla asiat hyvin taivaallisesta näkökulmasta, koska Jeesus on ratkaissut syntiongelmasi ristillä. Jos koet syntiä, ei omatuntosi ja sydämesi ole paatunut ja Jeesuskin saa täyttää tehtävänsä puolestasi eli puhdistaa sinut syyttömäksi Isän edessä. Synnintunto on siis armon omistamisen perustus ja tulisi näin ollakin iloinen asia.

Itse olen huomannut juuri itseni olevan se suurin este Jumalan armon omistamiselle levosta käsin. Usein huomaa kamppailevansa omissa parannusmetodeissa kun tulisi ottaa armossa vastaan veren puhdistava voima.  

Kai meistä jokainen haluaisi olla jotakin erityistä Jumalan silmissä, mutta erityisyys tuleekin siitä, että hyväksymme itsemme "luusereiksi" jotka saavat vastaanottaa lahjana kaiken Jeesuksen maksaman lunastuksen kautta. Kun opimme hyväksymään kamppailun oman itsemme kanssa ja näkemään mahdollisuutemme mahdottomuutena saakin Jumala olla meille kaikki kaikessa. Jeesus sanoo tässä Johanneksen evankeliumin kohdassa, että Hänellä olisi vielä paljon sanottavaa, mutta te ette voi sitä vastaanottaa.

Vastaanotto on mahdollista vain Totuuden Hengen kautta eli totuuden kohtaamisen kautta, jonka Pyhä Henki meissä herättää Sanan kautta ymmärtämään. Suurin armolahja on Paavalinkin mukaan pelastus, saamme paeta aina Jeesuksen luo kuten sokea (Joh. 9.) synteinemme ja kuulla ihanat sanat: nouse ja mene, sinun uskosi on sinut pelastanut. Uskon kohde tulee olla Jeesus, ei omat yrityksemme tai tekomme meitä pelasta. Paavalikin sanoo Tiitukselle, että Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me hyljäten jumalattomuuden (omat jumalat eli yritykset) ja maailmalliset himot eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa. Jumalan armo KASVATTAA pelastukseen, suostu kasvatettavaksi, armon kerjäläiseksi.

Psalmissa sanotaan, että armo on suurempi kuin elämä, siis kaikki eletty ja tulevakin elämä sisältyvät armoon, joka saadaan vastaanottaa puhdistavana lahjana Jeesuksessa. Luther sanoi puhuttelevat sanat: "älä etsi itsestäsi pyhyyttä, koska Jeesus on vain syntisten luona." Joka siis tunnustaa itsensä syntiseksi, tunnustaa Jumalan vanhurskaaksi. Jumala vahvistaa meitä yhdessä teidän kanssanne Kristuksessa, sanoo Paavali Korinttilaiskirjeessä. Hän on painanut meihin sinettinsä, ja sitä ei kukaan voi poistaa meistä.
Ei anneta ystävät periksi, ettei saatana pääsisi meistä voitolle, eiväthän hänen aikeensa ole meille tuntemattomia. (2. Kor.)

Rukoilen myös, että teidän rakkautenne kasvaisi ja tieto ja kaikenlainen ymmärrys lisääntyisi, sillä minä tiedän että teidän rukoustenne kautta ja Jeesuksen Kristuksen Hengen avulla tämä kaikki koituu minulle pelastukseksi, sanoo Paavalikin. (Fil.1.) Itselläni on ollut kiireinen, mutta antoisa kevät ja kesä kun olen saanut palvella Noormarkun seurakunnassa ja ympäristössä. Olen suuresti iloinnut työskentelystä Noormarkun kirkkoherran Kari Penttisen kanssa, Kari menee kaikkiin tilaisuuksiin evankeliumi edellä.

Saimme Kari Teikarin kanssa heinäkuussa tehdä vierailun Sukevan vankilaan ja leirikeskukseen sekä Sonkajärven kirkkoon. Pastori Antti Vasari väläytteli heidän kiinnostustaan tehdä seurakuntavierailu Sonkajärveltä Ruotsiin, rukoillaan että tämä saisi toteutua.

Armo olkoon teidän kaikkien kanssa, rauha ja rakkaus sekä usko Isältä Jumalalta ja Herralta Jeesukselta Kristukselta.  
Sakari veljenne
https://asiakas.kotisivukone.com/files/ruotsinkl.palvelee.fi/tiedostot/ystavalehti/Net_syksy_2015_ver_B.pdf

(sanavahvennukset alleviivauksineen teki jarrut)

_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1792
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa