Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Lutherin ensimmäinen teesi: miten elämän mittainen parannus ja usko suhteutuvat toisiinsa?
Pe Marras 16, 2018 10:47 pm kirjoittaja jarrut

» Onko oikeaoppisuus pelastuksen ehto
Pe Marras 16, 2018 10:17 pm kirjoittaja jarrut

» Kuinka löydän armollisen Jumalan?
Pe Marras 16, 2018 10:12 pm kirjoittaja jarrut

» MARTTI LUTHER Evankeliumi kirkastuu Lutherille
Pe Marras 16, 2018 9:54 pm kirjoittaja jarrut

»  Kuuluuko vastuu hyvinvoinnista kirkolle?
To Marras 15, 2018 11:46 am kirjoittaja jarrut

» Vanhurskauden hedelmä on rauha. Jes. 32:17
To Marras 15, 2018 11:00 am kirjoittaja jarrut

»  Hän antaa meidän levätä Ps. 23:2
Ma Marras 12, 2018 10:08 am kirjoittaja Hellevi

» Ihmisenä olemisen taito
Pe Marras 09, 2018 10:44 am kirjoittaja Hellevi

» Jouko Niemisen puheita
Ke Marras 07, 2018 9:18 am kirjoittaja Stiina

Marraskuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

KristitynFoorumi / Jeesuksen veren väärinkäyttö

Siirry alas

KristitynFoorumi / Jeesuksen veren väärinkäyttö

Viesti  Hellevi lähetetty Ti Tammi 30, 2018 3:31 pm

Jeesuksen veren väärinkäyttöUskonnollisilla  väärinkäytöksillä  ei  näytä  olevan  mitään rajoja. Mikään ei ole niin pyhää, etteikö ihminen vääntäisi sitä omavaltaisesti itselleen sopivaksi. Eräs tällainen pyhimmistä pyhin asia on Jeesuksen veri. Tietenkin pyhien asioiden väärinkäyttö johtuu osittain ymärtämättömyydestä, mutta tämä ymmärtämättömyys johtuu taasen terveen opetuksen puutteesta.

Ei  ole  lainkaan  harvinaista,  että  tästä  kalliista  verestä yritetään tehdä maaginen suojautumiskeino vihollista ja jopa erilaisia onnettomuuksia vastaan. Ei löytyne mitään merkkejä siitä, että apostolit olisivat langenneet tällaiseen? He kokivat nisunjyvän tien. He olivat liian hyviä tälle maailmalle ja useimmat heistä kärsivät marttyyrikuoleman.

Tällainen oli heidän kohdallaan voiton strategia. Veri ei suojellut heitä ulkoiselta väkivallalta.
Mikäli Jeesuksen veri suojelisi kristityn onnettomuuksilta, niin paras keino esimerkiksi lentoturvallisuuden varmistamiseksi olisi laittaa vähintään yksi kristitty jokaiseen lentokoneeseen.
Jeesuksen veri on asetettu suojaksi ainoastaan uskovan ja Jumalan väliin, kuten Egyptissä piti sivellä israelilaisten ovien pihtipielet verellä, ettei Herran enkeli surmaisi sisälläolevia. Veren suojassa kristitty on suojassa Jumalan vihalta. Tässä mielessä se on kristityn suojapaikka.


Voi, kuinka vihollinen yrittääkään saada meidät tästä asemasta pois. Se yrittää saada ihmisen pois lapsenomaisesta Kristukseen luottamisesta  ja  sensijaan  houkuttelee  luottamaan  omiin  mahdollisuuksiinsa ja omaan sankaruuteensa. “Veri huutaa joko kirousta tai siunausta. Jos hylkään Kristuksen veren, se huutaa minulle kirousta. Vastaanottamalla veren se julistaa minulle anteeksiantamusta ja armoa.”

“Mitä oikeastaan merkitsee sanonta ‘veren kautta’? Se merkitsee, että minä, tullessani Jumalan tykö, tunnen syntini ja avoimesti tunnustan, että olen kokonaan epäonnistunut ja tarvitsen puhdistusta ja sovitusta. Veren kautta tuleminen merkitsee siis, etten nojaa mihinkään itsessäni.

Saatan turvautua ainoastaan Jeesuksen Kristuksen täytettyyn työhön. Vain sen perusteella, mitä hän on puolestani tehnyt, uskallan astua Jumalan kasvojen eteen. En siksi, että olen tänään ollut erityisen rakkaudellinen ja kärsivällinen, enkä sen vuoksi, että aamulla toimitin sitä tai tätä Herralle, vaan ainoastaan siksi, että Jeesus on täyttänyt kaiken puolestani.

[u]Moni meistä erehtyy luulemaan, että puhtaan omantunnon edellytyksenä on suoriutuminen Jumalan alituisesti asettamista vaatimuksista. Kuvittelemme, että oppiessamme paremmin tuntemaan ristiä ja ponnistaessamme tarmokkaammin pyhitykseen, me muka saavutamme hyvän omantunnon Jumalan edessä. Mutta ei Jumala anna meille puhdasta omaatuntoa palkkioksi pystymisestämme  yhteen  ja  toiseen.  Hän  antaa  sen  meille  yksin sen vuoksi, että hänen Poikansa Jeesus Kristus vuodatti verensä meidän edestämme.


Joka kerran etsiessämme Herraa on veri ainoa tiemme. Tämä on niin yksinkertaista, että sitä on vaikea ymmärtää. Miten helpolta se kuulostaneekin, se ei suinkaan merkitse lupaa kevytmieliseen elämää“Paljon on rikkaita ja vaikutusvaltaisia ihmisiä, joilla ei ole rauhaa. En ole nähnyt ainoatakaan ihmistä, joka olisi kokenut todellista rauhaa, ennen kuin on käynyt Golgatalla.


Siellä saadaan rauha suhteessamme entisyyteen ja armo suhteessa nykyisyyteen ja kirkkaus tulevaisuudessa. Ainoa minkä Kristus jätti ruumiistaan maan päälle, on veri. Miten sinä suhtaudut tähän kalliiseen vereen? Ylenkatsotko sinä tätä verta, poljetko sen jalkojesi alle?” “Me emme voi käyttää tätä verta mihinkään. Me emme puolustaudu  veren  avulla,  vaan  veri  puolustaa  meitä.  Ei  Jumala sanonut: “Kun kiusaaja näkee veren, vaan kun minä näen veren.”

“Joku saattaa tunteittensa perusteella mitata veren arvoa. Hän ei voi luottaa vereen ellei hän samalla koe sitä tunteissaan. Näin ei kuitenkaan saada kestävää rauhaa. On tärkeää tiedostaa mitä Jeesuksen veri meidän kohdallamme merkitsee Jumalalle ja pitää lujasti siitä kiinni. Kun näin teemme, saamme olla varmat, että tämä tulee riittämään myös meille. Tässä on kysymys vain siitä, että luotamme Jumalan omaan sanaan.


Vihollinen ei voi syyttää ihmistä, joka on Jeesuksen veren kautta sovitettu Jumalan kanssa. Jeesuksen veri puhdistaa sydämemme  —  siinä  on  sen  salaisuus  ja  voima.  Meidän  tehtävänämme on luottaa ja turvata alati siihen, että Jeesuksen veri on  saanut  tehdä  sydämissämme  sen,  mitä  varten  se  vuodatettiin.”

Paavo Lievonen
http://www.kristitynfoorumi.fi/UskvaiEvank.pdf
[/u]Alleviivaukset ja sanavahvennukset teki Hellevi
avatar
Hellevi

Viestien lukumäärä : 218
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa