Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Totteletko Jumalan Sanaa
Eilen kello 7:11 am kirjoittaja Stiina

» Mitättömän arvo täällä, voi hämätä katsojaa
La Maalis 16, 2019 10:07 am kirjoittaja Hellevi

»  UUT:n uutiskirje maaliskuu 2019
La Maalis 16, 2019 9:48 am kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Miksi synti ”riippuu” minussa?
La Maalis 16, 2019 9:14 am kirjoittaja jarrut

» Josh Groban Panis Angelicus from A Collection Album.
La Maalis 16, 2019 8:31 am kirjoittaja jarrut

» TIEDOKSI tänään
Pe Maalis 15, 2019 7:28 am kirjoittaja jarrut

» Sinä sait minut työtä tekemään sinun synneilläsi ja tuotit minulle vaivaa pahoilla teoillasi. Jes. 43: 24.
Pe Maalis 15, 2019 6:58 am kirjoittaja jarrut

» Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut. 2 Kor. 5: 17.
To Maalis 14, 2019 4:29 pm kirjoittaja Stiina

» Minun kuninkuuteni ei ole tästä maailmasta. Joh. 18:36
Ti Maalis 12, 2019 10:40 am kirjoittaja jarrut

Maaliskuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Ei Ristin ohi

Siirry alas

Ei Ristin ohi

Viesti  jarrut lähetetty To Helmi 08, 2018 2:56 pmLainaan tähän A.W.Tozer´in kirjoitusta 'päivän sanaksi' ja pohdittavaksi. Aihe on mitä ajankohtaisin, kun 'illan varjon pidentyvät' ajan illassa. Tekstissä 'vanhalla ristillä' tarkoitetaan Jumalan Pojan Ristiä ja 'uudella ristillä' ajassamme saarnattavaa "toista evankeliumia", joka vääristää Kristuksen evankeliumin.

"Vanha risti on kuoleman symboli. Jumala pelastaa ihmisen panemalla hänen elämänsä täydelliseen konkurssiin ja sitten nostamalla hänet kokonaan uuteen elämään. Jumala tarjoaa elämää, mutta ei vanhan paranneltua versiota. Hänen tarjoamaansa elämään päästään kuoleman kautta. Uusi elämä on aina ristin tuolla puolen.

Ennen kuin Jumala voi antaa meille uuden elämän Kristuksessa, meidän täytyy osallistua hänen kuolemaansa. Jumala ei siedä syntiä loputtomiin, niinpä luonnollinen ihminen on tuomittu. Tuomittuna oleminen tarkoittaa kuoleman rangaistusta. Vaikka kaikki tiedämme tämän (mikä synnin palkka on), me emme haluaisi kuulla siitä yhtään mitään. Se kuulostaa niin kielteiseltä! Miten me voisimme houkutella ihmisiä tämän kaltaisella hyökkäävällä asialla? Hypätkäämme vain suoraan rohkaisevaan osaan ja käyttäkäämme kirjoituksia oman lihamme mieltymyksiin, sen sijaan että antaisimme Hengen syntyä meissä evankeliumin tuomion kautta!

Vähin äänin, melkein huomaamatta, näinä aikoina on ilmaantunut muotievankelisiin piireihin uusi risti... Vanha risti ei myötäillyt maailmaa. "Vanhan Aatun" ylpeälle lihalle se merkitsi matkan päätepistettä. Uusi risti, jos nyt olen ymmärtänyt oikein, on valtameren kaltainen hyvän, puhtaan huvin ja viattoman nautinnon pohjaton lähde. Se antaa Aatun elellä rauhassa, hänen elämän motivaationsa on muuttumaton: hän elää edelleen omaksi nautinnokseen.

Että tämä maailma on mieluumminkin leikkikenttä kuin taistelutanner, on nyt käytännössä yleisesti hyväksytty suurimmassa osassa fundamentalistikristittyjen joukkoa. He katselevat molempiin suuntiin: nauttivat Kristuksesta ja maailmasta.

Uusi risti ei kuoleta syntistä ihmistä: se uudistaa entistä. Se virittää ihmistä puhtaampaan ja iloisempaan elämäntapaan ja säilyttää hänen itsekunnioituksensa. . . Kristus kutsuu ihmisiä ristiä kantamaan; me kutsumme heitä pitämään hauskaa Hänen nimessään...Me haluamme pelastua, mutta vaadimme Kristusta suorittamaan kaiken kuolemisen. Ei ristiä meille, ei syrjäyttämistä valtaistuimeltamme, ei kuolemaa. Me pysymme oman pienen Ihmissielu-kuningaskuntamme valtiaina ja kannamme tinapaperikruunua kaikella keisarin ylpeydellä; mutta näin me tuomitsemme itsemme elämään varjossa ja heikkoudessa ja hengellisessä tyhjiössä."
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2003
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ei Ristin ohi

Viesti  Stiina lähetetty Pe Helmi 09, 2018 12:28 pm

Anteeksi, että lainaan toiselta foorumilta, mutta on niin selkeä vastaus tähän oikeaan kirjoitukseen. I love you

"Ihminen ei näet pelastu sillä, vaikka hän kuinka hurskaana ja hartaana elää, ja koko elämänsä uhraa hyväntekemiseen lähimmäisilleen.

Kaiken tuhlannut juoppo tai rosvo, joka tunnistaa ja tunnustaa syntinsä ja uskoo Kristukseen syntinsä sovittajana, menee Kristuksen kanssa taivaaseen.

Ihminen joka luotti hyvään ja hurskaaseen elämäänsä, - ei sillä pelastu.
Tämä on niin järjen vastaista, kun olla voi.
Ihmisen käsitteistö ei tunnista tällaista, että juoppo ja rosvo pelastuvat, mutta hyvä ihminen joutuu kadotukseen ilman uskoa Kristukseen." (Puimatanner; Evlutkristitty)

Tässä syy, miksi toinen evankeliumi on niin suosittu. Ensimmäisen Ristin seuraaja on enemmän kuin koskaan "luuseri". Ei kukaan jaksa olla luuseri, jos ei ole pakko. Tässä jopa usko menee, jos löytyy paikka mihin mennä. "Lihan" on mahdoton ymmärtää tätä, jos Jumala ei vedä yms. Hurskaus ja kiitos on vain haitaksi, eikä tätä pysty loppuun saakka koskaan ymmärtämään eikä selittämään, koska kyse on uskosta eikä näkemisestä. Kuitenkin ihmisen kuuluu elää elämänsä, jos sen saa ja palvella Jumalaa, vaikka siitä ei pelastuksessa mitään ansiota tule. Ei meidän ymmärrys koskaan riitä tähän.
Menestyneet ja "hurskaatkin" ovat kuitenkin yhtä lailla kutsutut Raamatun mukaan. Pyhä Henki näyttää heillekin synnin ja vanhurskauden, jos saa. Kokemukseni mukaan, ei ole ilkeämpää ja synnillisempää ihmistä kuin on "uskovainen, hurkas fariseus", rötöstelijätkin jäävät toiseksi.
Lisään tähän vielä, että armolahjat sotketaan pelottavan usein ns. sielullisiin, paholaismaisiin kykyihin, joten pitäisi olla tosi tarkka kummalta puolelta kyky on. Esim. se viattomalta tuntuva telepatia on yksi pahimmista, ihan kirouksen luokkaa, synti, jonka jo pitäisi ajaa kristitty itkemään katumuspenkkiin aidosti. Niin hirveä synti sen käyttö mielestäni on. Samaten pitäisi muistaa, että tuomitessaan ja syytellessään toista, kolme sormea osoittaa itseä. Kuka on syytön esim. näillä kohden?
nim. ("ystävällisen hurskaasti") anteeksisaaminen ja pyytäminen päivittäin.

Stiina

Viestien lukumäärä : 312
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ei Ristin ohi

Viesti  jarrut lähetetty Ma Helmi 12, 2018 8:15 am

Vaikeaa on ymmärtää etteivät hienoluonteiset hyväntekijät ja ystävälliset ja antelijaat tyypit näillä ominaisuuksillaan ole Jumalan suosikkeja, vaikka tuttavapiitissä ja seurakunnassa vielä saavuttaisivatkin ihailtavan osan...

Onhan niitä ikääntyneitä uskovia, joka jo luulevat olevansa paremmalla puolella uskonvuosiensa takia, niinkuin olisivat jo muuttuneet synnittömiksi kirkossa käymisillään ja rukouksillaan, ja tasaisen hartaalla elämisellään.

On sitten heitäkin, joita piinaa yötä päivää oma syntisyys uskovaisuudesta huolimatta, hankala luonne, ja muut epämiellyttävät piirteet. Taivaskelvollisuus on nollassa, eihän Jumalaa hämätä missään asissa. Järkeilykään ei Taivasta avaa.

Jos Jeesuksen Ristin työ ei kelpaa eikä riitä, kukaan ei koskaan pääse perille.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2003
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ei Ristin ohi

Viesti  Stiina lähetetty Ma Helmi 12, 2018 10:58 am

Niinpä!

Minä en ole koskaan tuntenut sellaista, josta puhut toiseksi viimeisessä kappaleessa. Mielestäni sellaiset kaikki vasta todella uskovat evankeliumiin eivätkä koskaan voi enää mennä pois. Pyhän Hengen vaikuttama oikea synnintunto on tarpeellinen ennen kuin ymmärtää Jeesuksen täytetyn työn eli evankeliumin. Samoin pitää olla aralla tunnolla jatkuvasti, muuten evankeliumi katoaa ja laki ja farisealaisuus astuu tilalle, silloin toisista tulee niitä paatuneita ja toisista epätoivoisia. Mielestäni niin ei saa käydä. Minä siinä edellisessä kirjoituksessa vaan narisen sitä, että uskovaisissa on (tunnen useita) monia itseään hurskaina pitäviä, jotka ovat "paatuneita".
Jos kristityllä on aidot hengen hedelmät (ei teko), niin totta kai Jumalalle sellainen on otollinen ja erityinen ja pelastuva, vaikka hänellä usein on suuriakin vaikeuksia tässä elämässä. Kristikunnassa on vain paljon pahoja ihmisiä, jotka eivät kadu, eivätkä käänny, mutta ovat joidenkin ominaisuuksiensa ja tekojensa takia ihmisten suosiossa. Sekin on ihmeellistä, että ateistikin voi olla parempi ihmisenä kuin uskovainen. Minun kokemusmaailmassani useinkin. "Hyviä", oikeita kristittyjä on yhä vähemmän ja tekopyhyys kukoistaa seurakunnissa. En osaa tätä kirjoittaa, toivottavasti kukaan ei ymmärrä väärin. Jättäköön omaan arvoonsa. Emme kuitenkaan koskaan näe toisen sydämeen. Minulla vaan on järkyttäviä kokemuksia, joihin ei ole selvyyttä koskaan tullut. No rajan tuolla puolen viimeistään selviää, toivottavasti ei ole myöhäistä sitten joillekin. Eivä armolahjat ole tarkoitettu toisten tuhoamiseen ja vahingoittamiseen yms.

Stiina

Viestien lukumäärä : 312
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ei Ristin ohi

Viesti  jarrut lähetetty Ti Helmi 13, 2018 10:37 am

Kristikunnassa on vain paljon pahoja ihmisiä, jotka eivät kadu, eivätkä käänny, mutta ovat joidenkin ominaisuuksiensa ja tekojensa takia ihmisten suosiossa.

Omakohtaista kokemusta on - voin sanoa - ilkeistä ihmisistä.
On kokemusta myös paatuneista, jopa seurakunnan johdossa olevista.
Olenkin miettinyt, kuinka pastori voi paatua, kai siinä missä kuka
tahansa uskova, jos ei koskaan pysähdy kyseenalaistamaan omia touhujaan
tekojaan ajatuksiaan ja sanojaan ja käyttäytymistään Jumalan edessä
ja itsensä edessä, suhteessa lähimmäisiinsä - omaan elämäänsä.
Helposti rutiini valtaa ja kristillisyyden naamari on hurskas.
Rutiinista tulee vuosien saatossa uskon korvrvike ja naamari pysyy.

Kyseenalainen on sellaisen ihmisen uskovaisuus, joka haavoittaa toista henkisesti
jopa ruumiillisesti, niin että ihmisestä tulee vammautunut.

Lista olisi pitkä, jos tässä luettelisin mitä kaikkea on, mutta olkoon
sanomatta.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2003
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ei Ristin ohi

Viesti  Stiina lähetetty La Helmi 17, 2018 10:10 am

Kiitos tästä jakamisesta. (Vertailukin lohduttaa.) Ikävä kyllä minulle ei aina riitä syntien anteeksianto ja armahdus, jos ei minusta riipu sopiminen. Tarvitsen ymmärrystä ja sitä voi olla joskus mahdoton saada. Luther oli kyllä vahva armossa, kun pystyi jatkamaan matkaansa, vaikka ei ollut inhimillisesti syyllinen läheskään aina kun syytettiin. Hän osasi ajatella, että on oikeasti Jumalan edessä paljon, paljon syyllisempi kuin ihmiset ikinä tietävät, niin onko väliä "väärällä" syyllisellä ihmisten edessä. Raamattukin kehoittaa iloitsemaan, jos joutuu kärsimään Kristuksen tähden. (En tiedä kärsinkö Kristuksen tähden.)
Tässä on minun yksi heikko kohtani, jään tämmöisiin kiinni enkä osaa päästää armossa irti. Nyt on taas paljon erityisen hyvää opetusta täällä päällimmäisenä. Rakennun niistä, hyvä.
Ilmeisesti ne vastapuoleni ovat niitä narsisteja, koska uskovat itseensä, vaikka tekisisivät mitä ja päin naamaa ei voi syyttää narsistiksi. Joku vika minussakin (luonnollisesti), kun usein joudun syyttä syytetyn paikalle ja kristillisissä piireissä, mutta harvoin maailma maailmassa. Luterilaisissa seurakunnissa ei ole huono opetus ainoana kavahdettavana asiana, vaan "hurskaat" ihmiset ottavat heikon hampaisiinsa melkein 100 prosenttisesti.
Onneksi en ole käynyt vapaasuuntaisissa ja hälytyskellot ovat varoittaneet joistakin järjestöistä ja toiset ovat taas liian liberaaleja minulle. Anon ja rukoilen kyllä. Smile

Stiina

Viestien lukumäärä : 312
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ei Ristin ohi

Viesti  Hellevi lähetetty Su Helmi 18, 2018 9:24 am

Luterilaisissa seurakunnissa ei ole huono opetus ainoana kavahdettavana asiana, vaan "hurskaat" ihmiset ottavat heikon hampaisiinsa melkein 100 prosenttisesti.
Onneksi en ole käynyt vapaasuuntaisissa ---

Ei ole mitään eroa vapaasuuntaisissa, ihmiset ovat vain ihmisiä, vaikka voissa paistettaisiin!
Näin oli Paavalin aikoina Galatiassakin:

5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä:
"Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi."
5:15 Mutta jos te purette ja syötte toisianne, katsokaa,
ettette toinen toistanne perin hävitä.

5:16 Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.
5:17 Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan;
nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte.
5:18 Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin ette ole lain alla.

Kun samassa ihmisesä on se TAIVAALLINEN ja taivaavaaton, jotka eivät
koskaan kohtaa, niin se taivaaton on aina sen Taivaallisen kimpussa ja
yrittää sen hävittää.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 268
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ei Ristin ohi

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa