Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni
Eilen kello 9:20 am kirjoittaja Stiina

»  Risto Santala /Särkymisen salaisuus
Ti Kesä 19, 2018 10:30 am kirjoittaja jarrut

» Jeesus voitti kuolemallaan kuoleman
Ti Kesä 19, 2018 10:21 am kirjoittaja jarrut

» Tulevaisuuden varjo....
Ti Kesä 19, 2018 10:09 am kirjoittaja jarrut

» Päivän kuva ja vähän muutakin
Pe Kesä 15, 2018 8:39 am kirjoittaja arkikalusto

» Olavi Peltola: Paavo Ruotsalaisen sydänääniä/Merkittävä sielunhoitokeskustelu kaksisataa vuotta sitten
Pe Kesä 15, 2018 8:03 am kirjoittaja jarrut

» Sakari Pöyhönen "Herralle sairastaminen"
Ke Kesä 13, 2018 9:14 am kirjoittaja jarrut

»  Per OlofMalk /Itsehillintä ja arvostelukyky ovat Hengen hedelmiä
Ke Kesä 13, 2018 8:51 am kirjoittaja jarrut

» Olavi Peltola: ”Armo on yksinomaan meidän ulkopuolellamme”
Ke Kesä 13, 2018 8:42 am kirjoittaja jarrut

Kesäkuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

C.O.Rosenius:Joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa. 1 Kor. 11:29.

Siirry alas

C.O.Rosenius:Joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa. 1 Kor. 11:29.

Viesti  jarrut lähetetty Ma Maalis 05, 2018 10:37 am


Joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa. 1 Kor. 11:29.


Hirmuisimpia erehdyksiä Herran ehtoolliseen nähden on se, että kuka ihminen hyvänsä voisi ns. kristillisellä valmistuksella tulla kelvolliseksi ehtoollisvieraaksi, huolimatta siitä, onko hän tosi Jeesuksen ystävä ja opetuslapsi vai ei. Että nekin, jotka sekä ennen että jälkeen ehtoolliskäyntinsä koko elämällään kuuluvat yleiseen, kääntymättömään joukkoon, voisivat tilapäisellä valmistuksella kelvollisesti käydä Herran pyhälle ehtoolliselle. Oi kauheata erehdystä, jota ajatellessa jokaisen tosikristityn hiukset voisivat nousta pystyyn!

Missä koko Raamatussa on ainoatakaan sanaa, joka ilmaisisi, että nekin kykenisivät valmistautumaan Herran ehtoolliselle ja siten kelvollisiksi muuttumaan, jotka eivät ennestään ole kääntyneet Herran puoleen, eivät ole Jeesuksen ystäviä ja opetuslapsia, eläen kaiket elämänsä päivät Kristuksesta ja Kristuksen kanssa?

Oi, että kaikki, joilla on korvat, kuulisivat, ja kaikki, joilla on ääntä, huutaisivat tämän erehdyksen vaaraa! Tai sallineeko Kristus pettää itsensä pitämään sinua ystävänänsä tuon tilapäisen valmistuksesi ja satunnaisen tekohurskautesi vuoksi? Saaneeko tuo omatekemä ja pakotettu hurskailemisesi, katumuksesi, rukouksesi ja tunnustuksesi pyhän Herrankin petetyksi, koskapa sinä taas, vuotuisen ehtoolliskäyntisi suoritettuasi, palaat entiseen turhaan vaellukseesi? Jumala armahtakoon!

Ja Jumala herättäköön unesta kaikki opettajat, jotka eivät kansalle sano tätä selvästi! Eikö heidän pitäisi lyhyissä, selvissä ja rehellisissä puheissa ilmaista totuus, että tässä on kysymyksessä vain yksi asia, olemmeko kelvollisia ehtoollisvieraita ja oletammeko Jeesuksen ystäviä ja opetuslapsia, tai ainakin pyrkimässä ja huolehtimassa tullaksemme hänen omikseen koko elämämme ajaksi?

Tilapäisellä valmistuksella ei kukaan voi tulla kelvolliseksi ehtoollisvieraaksi, vaan ainoastaan kokonaisella kääntymisellä, jolloin koko iäksi tullaan Jeesuksen ystäväksi ja opetuslapseksi. Jos sellainen olet, olet myös kelvollinen ehtoollisvieras. Jollet ole sellainen, olet kelvoton. Älkäämme vaivatkokaan itseämme tilapäisellä valmistuksella, vaan tietäkäämme kuitenkin »syövämme ja juovamme tuomioksemme.»

Vaikka valmistautuisimme ehtoolliskäynnille ei ainoastaan vuorokauden, vaan viikon ja kuukaudenkin, niin huolellisesti, että polvillamme ollen kyynelissä kylpisimme - siitä huolimatta olemme kelvottomia ehtoollisvieraita, syömme ja juomme tuomioksemme, niin kauan kuin tahdotaan vain tehdä ehtoollisvalmistusta eikä koko elämän ajaksi tahdota tulla Herran omaksi hänen alamaisenaan hänen valtakunnassaan eläen. Siinäpä se!

Kristus sääsi tämän ylevän aterian ystävilleen. Se sisäinen yhteys, joka vallitsee ehtoollisessa Kristuksen ja hänen uskollistensa välillä, on sitä, josta hän iltana, jona hän asetti ehtoollisen, sanoi rukouksessaan: »Minä heissä, ja he minussa, jotta he olisivat täydellistyneet yhdeksi, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa!» Tässä rukouksessaan hän vielä lisäsi: »Minä rukoilen heidän edestään.

Maailman edestä en rukoile, vaan niiden edestä, jotka olet antanut minulle.» Miten oli mahdollista, että hän olisi saattanut sellaista rukoilla maailman edestä? Kuinka on mahdollista, että hän saattoi käskeä maailmaa viettämään kuolemansa muistoa, pyytää halveksijoitansa syömään hänen lihaansa ja juomaan hänen vertansa?

On kauheata ajatella, mitä merkitsee, että ihminen, joka kaiket ajat »on elänyt ilman Jumalaa maailmassa» ja tulee erinomaisesti toimeen ilman Herraa, kerran vuodessa astuu Jumalan kasvojen eteen, Herran omien pyhällä rakkausaterialla, teeskennellen mitä läheisintä ystävyyttä hänen kanssaan - heti sen jälkeen palatakseen, samaan turhaan menoon ja jumalattomaan elämään kuin ennen!

Eikö se ole aivan samaa kuin se, kun Juudas tuli Getsemanen yrttitarhaan, tervehti Jeesusta sanoen: »Terve Rabbi» ja suuteli häntä? Eikö Herra sano sellaisille ehtoollisvieraille: »Ystäväni, mitä varten tänne tulit?» »Suudelmallako petät Ihmisen Pojan?» Etkö koko sielussasi ja ruumiissasi pelkäisi astua sellaisella mielellä Jumalan kasvojen eteen! Etkö ymmärrä, että suuri, pyhä Herra silloin on sanova sinulle: Sinä ulkokullattu, minä tiedän sinun tekosi! Sinä et ole minun ystäväni vaan maailman. mitä varten tulit tänne, jossa minun ystäväni viettävät kuolemani muistoa? Minä tiedän, että sinä huomenna menet samaan maailman ja synnin palvelukseen kuin tähän asti. Mene pois, ulkokullaltu.

Etkö sinä odota sellaista vastausta pyhältä Herralta, jonka silmät ovat kuin tulenliekit - sinä, joka vain teet ehtoollisvalmistustasi vaikket muuten koko elämäsi aikana välitä hänen omanansa olemisesta ja hänen seuraamisestaan?http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/cor/cor10-10.html

_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1689
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa