Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyTänään kello 12:45 pm kirjoittaja Stiina

» Sakarjan selitysteos
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyTänään kello 12:38 pm kirjoittaja Stiina

» HUOMIO nyt!
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyEilen kello 3:05 pm kirjoittaja Vierailija

» feis tu feis
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyEilen kello 8:12 am kirjoittaja jarrut

» Ylhäältä tuleva viisaus
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyEilen kello 7:48 am kirjoittaja arkikalusto

» Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyEilen kello 7:44 am kirjoittaja arkikalusto

» JORMA PIHKALA krjoituksia ja äänityksiä
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyEilen kello 7:27 am kirjoittaja jarrut

» Sakramenttioppi
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyTi Syys 17, 2019 2:10 pm kirjoittaja rauhansoturi

» kummituksista
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyTi Syys 17, 2019 11:01 am kirjoittaja Vierailija

Syyskuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti  Hellevi lähetetty Su Huhti 22, 2018 6:27 am

Todella ajakohtainen kysymys:
Milloin se lähimmäistä' koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Eikö jokaisella kristityllä ole vastuu
lähimmäisestään? Vai koskeeko se vain jokaista kristittyä itseään?

Seurakunnat ja uskonnolliset järjestöt eivät toimi yhteiskunnasta irrallisena ja suljettuna järjestönä, vaan niitten jäsenet suurimmalta osalta elävät riippuvaisina kaikista yhteiskuntaan kuuluvista palveluista. Lastenhoito ja koululaitos, vapaa-ajan toiminta sekä työpaikat, joitakin mainitakseni. Nämä ovat osaltaan niitä paikkoja, joissa eri järjestöjen jäsenet ja heidän lapsensa joutuvat kosketuksiin yhteiskunnallisten virkahenkilöittenkin kanssa.

Virkahenkilökunnalla on työnsä sanelema vastuu esim. kouluissa tai tarhoissa, ja jos lapsi voi huonosti tai jollakin tavalla antaa ymmärtää itseensä kohdistuvaa tuhoisaa kohtelua, kotona tai kotiympäristössä, olisi rikos, jos vastuullinen henkilökunta ei puuttuisi asiaan. Samoin työpaikoilla, joissa joudutaan jokapäiväiseen kontaktiin toisten kanssa eikä varmaan jää huomioimatta, jos esim. nainen tulee työmaalle usein silmä mustana ja kasvot mustelmilla.

Eikö myöskin ihmistä tuhoava käyttäytyminen ja opetus seurakunnissa ole asia, josta pitää pystyä puhumaan kiihkottomasti ja asiallisesti? Miksi niin harvoin opetetaan muitten opetusten ohessa, että kaikki opetukset puheet saarnat ja kirjat ja kirjoitukset on arvosteltava Raamatun Sanalla, eikä se ole sopimatonta, vaan jokaisen kristityn velvollisuus. Miksi ei opeteta, ettei varovaisuus ja arvostelu ole syntiä? Vaan se on Jumalan sanan käsky!

Ummistetaanko seurakunnissa silmät mainitsemissani asioissa, ja kärsitään salaa? Saako siinä omassa hengellisessä kodissa puhua avoimesti asioista? Vai onko kiellettyjä alueita? Vai onko puhumis-kielto?

Raamatunki käytäntö on osoittanut, että ihminen voi syyllistyä tekoihin, jotka vaativat ei vain seurakunnassa
tapahtuvaa selvittelyä, vaan yhteiskunnallisen oikeuslaitoksen asioihin puuttumista. Suoranaisia rikoksia tai karkeaa henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa ei koskaan ole pidettävän salassa, vaikka järjestö sitä vaatisikin.

Olisikin mielenkiintoinen keskustelun aihe, missä PITÄISI mennä sen yksityisyyden raja, koska saa tai pitää puuttua asioihin sivullisena, ja koska ei! Milloin se lähimmäistä' koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 354
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Purkaus!

Viesti  Stiina lähetetty Ma Huhti 23, 2018 11:38 am

Rolling Eyes Hyvä kysymys!

Raamatussa on mielestäni selkeät ohjeet ja suorastaan velvollisuus puuttua syntiin ja väärinkäytöksiin ainakin uskovien kesken.
Enpä ole oikeata kokenut muistaakseni kertaakaan koko yli 70 -vuotisen elämäni aikana. Vääriä oikaisuja ja syytöksiä on kyllä ollut varsinkin lapsena, jolloin ei varsinkaan kukaan uskonut eikä välittänyt lapsen jutuista. Ne olivat aina, aina väärin. Nyt aikuisena, vaikka otat puheeksi vain kys. henkilön kanssa, ei mitään vaikutusta tai sinut lavastetaan syylliseksi, mitätöidään tai ajetaan pois jne. Ei pysty, ei kerta kaikkiaan pysty edes haureuden synnistä huomauttamaan ystävänä, ei.
Toiset sitä vastoin tarkoituksella huutavat pienistäkin vahingossa tehdyistä käytösvirheistä. Minä esim. tein ensimmäistä kertaa uuteen seurakuntaan mennessäni hirveän mokan ja jäin peittämään puolet naulakkopeilistä selin, kun keskityin rukoilemiseen ja saliin astumiseen jo naulakolla. Tein saman mokan kaksi kertaa peräkkäisinä vuosina (kiirastorstai ilta). Kummallakin kerralla sain kaikkien kuullen häpäisyn ja huudot tuntemattomalta naiselta (sama seurakunta-aktiivi). En kehdannut edes huutaa takaisin, koska kiirastorstai-ilta.
Samoin tuntemani kanttorisijainen (harjoittelija) sai muiden kuullen huomautuksen avokaulaisesta leningistä. (Ei edes ollut. Normaali pyöreä pääntie, johon kaulakoru mahtuu. (En minäkään pidä, jos kirkossa tai työpaikalla naisilla on edes rintavakoon avonainen vaate tai puhumattakaan "tarjottimella".) Sellaistakin näkee.
Ei pysty oikeasta asiasta huomauttamaan rakkaudellisesti kellekään yhtään mistään. Omasta mielestäni minä toivoisin, että minua autettaisiin pääsemään vioistani ja mokistani eroon, mutta ystävällisesti tukien. Lähimmäisen rakkautta en löydä muista. Nautitaan kun joku mokaa ja keksitään kun ei mokaa. Pienpiireihin ei pääse seurakunnassa, on suuremmat vaatimukset kuin työpaikan saaminen konsanaan. Heikkona, köyhänä, hiljaisena, hyödyttömänä ei pääse. Ei myöskään eriävän mielipiteensä sanomalla. On erilaisia ansioita päästäkseen suosioon ja saadakseen olla. Vetäjän on saatava kunniaa tms. jotain saatava kummiskin. Kellään ei ole varaa jakaa itseltään mitään. Ymmärrän sen kyllä kokemuksen pohjalta. Hullusti käy tavalla tai toisella, jos jaat. Kestänen jotenkin uskossa, koska olen tähän saanut "äänen" anoessani paikkaani, että ei ole antaa juuri sinulle. ???

Stiina

Viestien lukumäärä : 404
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti  jarrut lähetetty Ti Huhti 24, 2018 6:49 am

Vaikka uskonnolliset järjestöt eivät virallisesti ole suljettuja järjestöjä, ne voivat olla sitä epävirallisesti.  Niissä on kirjoittamattomia sääntöjä, määräyksiä kieltoja ja ohjeita. Voi olla myös itsemääräämää henkilökuntaa, jotka hoitavat omaa ”salaista” virkaansa. Ei heitä ole määrätty näihin virantoimituksiin vaan he ovat ne itse ottaneet itselleen. Koska tätä ei ole kukaan kyseenalaistanut, eikä puuttunut asiaan, epäterveellinen kierre on saanut jatkua, varsinkin helluntaiseurakunnissa ja muissa vapaitten suuntien järjestöissä tämä käytäntö on edelleen voimassa.

Esim. paljon harrastetut kotitarkastukset ovat yksi sellainen alue, jota olen ihmetellyt, miksi kukaan ei ole siihen puuttunut?  Yksinhuoltajanaiset ja yksinhuoltajamiehet ovat yleensä olleet tarkastelun alaisia, varsinkin naiset.  Tarkastuskomitea toimii tietenkin Jumalan käskystä, niin he antavat ymmärtää. Tarkoitus on ollut haureuden syntien estäminen Jumalan seurakunnassa.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jokainen vilpitön uskova tietää vastaavansa kaikista teoistaan Jumalan edessä, ilman komitean ala-arvoista kotitarkastusta. Ihmettelen millä oikeudella yksityishenkilöt tekevät kotitarkastuksia, kun oikeuslaitoskin tarvitsee siihen virkavallan allekirjoittaman päätöksen, kun rikoksista on kysymys.

Onko sitten kysymys todellisesta lähimmäisen rakkaudesta näissä komitean vierailuissa, jääköön jokaisen omakohtaiseksi arvioinniksi.

Naisten ehostuksiin ja vaatetusasioihin myös on puututtu, ja veljeskunta on tehnyt kotikäyntejä, yksinäisten naisten luona, esim. tapauksessa, sisaren Leninki, joka oli pahennukseksi juuri hänen päällään, mutta ei vanhan Pastorin vaimon päällä.

Niin, miten on, saako/pitääkö, puuttua vai ei?

Ihmettelen mitkä ovat ne motiivit jotka saavat näitä kotikäyntejä aikaan?
Tunteeko velvollisuuden tunnossansa toimiva veli itsensä paremmaksi ja vähemmän synnittömäksi ojentaessaan ja alentaessaan kanssamaatkaajaa, vai onko kysymyksessä uskonnollinen tekopyhä salainen irstailu?

Ihmeellistä se on, ettei löydy yhtään Jumalan viisaudella ja armollisuudella täytettyä sisarta, joka voisi keskustella kanssasisariensa asioista, sävyisästi kahden kesken, ilman veljeskomitean asioihin puuttumista?
Ihmeellistä sekin on, ettei löydy yhtään viisasta veljien joukosta, joka Jumalan Hengessä ottaisi nämä kirjoittamattomat käytännöt järjestössä  keskusteltavaksi, että salailu ja kaikenlainen epäterve touhu
loppuisi ja että ihmisiä kohdeltaisiin ihmisinä, eikä kuin teuraskarjaa.

Vai onko niin, että mädännäisyys on jo polvesta polveen syövyttänyt kristillisyyden, niin ettei
se enää voi parantua?
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2168
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty lisää purkauksia

Viesti  Stiina lähetetty Ti Huhti 24, 2018 9:08 am

Hyvä aihe. Toivottavasti muutkin rohkenevat ottaa kantaa.
Minulla on negatiivinen käsitys paranemisesta todella.
Luterilaisuudessahan on tunnetusti vapaa meininki näissä asioissa.
Reaalisesti se tekee asiat vielä vaikeammaksi, koska kaikki toimivat miten toimivat.
Kotikäynnille ei tarvitse lain mukaan päästää. Jos huijaavat, tekevät syntiä itse.
Raamutun mukaan olen itse ymmärtänyt, että pitää puuttua rakkaudessa, jos todella näkee veljensä ja sisarensa viettävän huonoa, syntistä elämää (juoppous, huoruus, varkaus, valehtelu, väkivalta jne.) Silloinkaan ei juoruta heti muille, vaan yritetään ottaa salaa puheeksi asianomaisen kanssa ihmetellen, mutta ei tuomiten. Jos hän lupaa tehdä parannuksen, asia jää siihen ja asiaan palataan, jos näkyvästi uusiutuu. Ystävän ei ole tarkoitus kytätä, vaan tukea ja antaa anteeksi 77 x 7, vaikka kuinka ottaisi päähän. Jos ei selvää asiaa tunnusta tai puolustelee, viedään salaisesti vanhimmistolle, tai papille, joka jatkaa Raamatun mukaan tarvittaessa erottamiseen saakka.
Sääntöjen pitäisi myös olla Raamattuun perustuvia (Uusi testamentti). Kymmenyksiä ei saisi vaatia. Ulkonäköseikat ovat muuttuneet. Hyvin pukeutuminenkin voi olla halpaa ja korujen käyttö halpaa, huulipuna kirkastaa kasvot on ok mielestäni nykyisin. Toisille naisille huulipuna on suorastaan tarpeellista, ulkonäön takia, toisille taas ei missään nimessä. (Minua pukee, tytärtäni ei esim. oikeesti). Jos veli tai sisar on hyväksikäyttäjä, muutenkin kuin sex. siihen pitäisi aina puuttua, mutta ei osata ja se vasta synti. Kumma että se annetaan anteeksi, mutta ei jos jonkun habitus ei miellytä. Minä olen tässä näkevinäni, että seurakuntalaiset ovat lakanneet jokapäiväisestä itsensä tutkistelusta ja armosta elämisestä, joten saavat toisten julkisynneistä väärän synnittömyyden tunteen itselleen. Se on kuin huume, jota tarvitsee lisää, voidakseen hyvin ja lohduttaakseen omatuntonsa väärillä teoilla ja vertaamalla itsensä paremmaksi. Voivat tietenkin olla erinomaisia fariseuksia, joita on mahdoton voittaa. Mutta mitä mieltä Jeesus olikaan erinomaisista fariseuksista? Emme kuitenkaan saa suosia syntiä sydämessämme, mutta synnittömiä ei meistä tässä ajassa tule.
Kirkossa on tämä ongelma, että suositaan rajujakin julkisyntejä ja siivilöidään hyttynen.
Vapaissa suunnissa ei ole taas omantunnon vapautta, eikä ymmärretä, että tuomiovalta ei ole meillä, koska kaikki ovat syntiä tehneet...
Itse pelkään, että uudestisyntyneitä (ylhäältä) kristittyjä on tosi vähän, joten oikeita seurakuntia ei ehkä ole ollenkaan. Toinen mikä rassaa hirveästi uskoa on vainot, joissa lapsiakin tapetaan. Oikeasti en tietenkään voi uskoa, jos ei Jumala pidä huolta uskosta ja eipä ole paikkaa mihin vaihtaisi. Jeesus K on ainoa Toivo. I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 404
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti  Hellevi lähetetty Ke Huhti 25, 2018 8:30 am

Stiina jo edellä viittasi, ettei ole kyymys toisten kyttäämisestä eikä mistään ilmiantamisesta,
niinkuin monesti on virheellinen käsitys, se ei ole Raamatun periaate, vaikka valitettavasti
sitäkin väärin käytetään ja pilataan toisten elämä pahaan huutoon saattamalla.
Kysymys on kokonaan lähimmäisen rakkaudessa tapahtuva avun tarjoaminen,
sävyisästi ja toista tuomisematta.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 354
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti  Stiina lähetetty To Huhti 26, 2018 10:04 am

Niinpä! Ehkäpä vielä tulee tarvetta oikealle tukemiselle ja oikeita kristittyjä tarvitaan.
Nyt suurin osa haluaa olla vain oikeassa ja parempia kuin muut, joten eivät osaa/halua "nöyrtyä" Kaikkivaltiaan edessä, vaan pärjätä omillaan ja olla aina oikeassa. Sad

Stiina

Viestien lukumäärä : 404
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti  Hellevi lähetetty Pe Huhti 27, 2018 6:27 am

Valitettavasti kristillisyydessäkin vallitsee se "pitää tulla omillaan toimeen" periaate! Ja se, ettei tarvita toisten apua, ja ettei muihin kannata luottaa kuin itseensä. On opittu tuo käytäntö jo hyvin varhaisessa vaiheessa, kun jo lapsesta saakka on saatu kuulla että pitää pärjätä ilman kenenkään apua. Jumalan katsantokanta on aivan erilainen, meidät on luotu tänne  toisiamme varten, ei tarvitse pärjätä yksin, saa pyytää apua, se ei ole syntiä! Kaikkein vaikeinta lienee sen luottamisen kanssa.

On niin usein petytty toisiin ihmisiin, niin auttajiin kuin autetettaviin. Mehän olemme vain ihmisiä kaikki, emmekä mtään yliolentoja. Vain Jumala voi kaiken, ihminen vain pienen osan jos sitäkään. Sekin riittää että on joku, joka on siinä  vierellä, ei minkäänlaisena holhoojana, vaan tukemassa. Tietenkin on ihmisiä joista syystä tai toisesta on tullut holhottavia tai sellaisia jotka ovat ottaneet sen holhottavan roolin. Onhan niitä auttajiakin, jotka oikein etsivät niitä holhottavia, mutta se ei ole mikään apu/tuki kenellekään.

Hyvä kysymys on, että pitääkö auttajan olla aina valmis auttamaan ja kärsimään mitä tahansa autettavien taholta?
Missähän kulkeekaan sen TERVEEN inhimillinen auttamisen raja, joka on pakko olla, niin että voi olla edes pienenä apuna?
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 354
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Ajankohtainen aihe!

Viesti  arkikalusto lähetetty Pe Huhti 27, 2018 7:51 am

Esimerkiksi;

Missä menee piilottelun ja auttamisen raja?
Hallitus halua selkeämmin kriminalisoida laittoman maassa olon edistämisen
https://yle.fi/uutiset/3-9810119

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 872
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti  Stiina lähetetty Pe Huhti 27, 2018 9:55 am

Vaikea, vaikea aihe. Tämä kun ratkeaisi muutenkin kuin teoriassa ja byrokratiassa. Virheitä on Suomessakin jo tehty raskaasti. Toivoisin, että kirkko saisi sanoa sanansa, kuka karkoitetaan ja kuka saa jäädä. Ne kristityt kaksi perhettä, mitkä ovat olleet nyt esillä palautettaviksi ovat selviä tapauksia, että saavat jäädä, kun kerran tänne on pakko pakolaisia ottaa. Ne rikolliset, jotka on määrätty palautettaviksi pitää vahtia, että lähtevät, samoin monet muut muslimit tulevat selvästi väärin perustein, samoin somalit. Tiedän hirveitä juttuja agiteerauksesta ja usk. käännyttämisestä, mutta en voi jakaa, koska luottamuksellisia uhreihin nähden (ent. työtoveri). Oikeuslaitos ei voi mitään, koska täysikäisiä yms. Suomessa ei kerrota läheskään kaikkea, mitä esim. somalit tekevät, joten huhuja kiertää. Täällä on oikein mafia käynnissä täälläkin pakolaisten yms.
keskuudessa eikä vain huumeissa. Olkoon nyt kertomatta enempää.
(Tietenkin hädässä on ensiapu annettava kenen tahansa kelle tahansa, mutta piilotella ei Suomessa saa.) Rukoillaan, mutta ei olla hyväuskoisia ja sinisilmäisiä pahassa maailmassa. Crying or Very sad

Stiina

Viestien lukumäärä : 404
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty sanavapautta

Viesti  arkikalusto lähetetty Ma Huhti 30, 2018 6:06 am

Ekonomisia etuja etsimään tulleet maahanmuuttajat pitäisi palauttaa. Kirkko ei tee oikein käydessään virkavaltaa vastaan, piilottelemalla maassa ilman lupaa oleskelevia. Pakostakin pistää ajattelemaan, missä on se raamatun neuvo virkavallan tottelemisesta?Onko se voimassa? Ollaan menty siihen suuntaan että kaikilla on kohta ne omat lait, niin maahanmuuttajilla kuin maan luvallisilla kansalaisilla, papeista kristillismielisiin yksityishenkilöihin ja  maahanmuuttovirkailijoihin. Miten se nyt oikein on, onko se väärin jos kaikille ei ole tilaa, vai pitäisikö toivottaa rikolliset ja terroristitkin tervetulleiksi veronmaksajien kustannuksella?
Sitten on heitäkin jotka kääntyvät kristinuskoon, saadakseen maassa oleskeluluvan,
pitäisikö heillä olla erikoisasema..?

Aitoa uskonnollista heräämistä on vaikea ymmärtää

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/turvapaikanhakijoiden-lahtomaan-vainotilanne-otettava-vakavasti/

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 872
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti  Stiina lähetetty Ti Toukokuu 01, 2018 9:17 am

"Arkikalusto" oikein. Näissä tapauksissa todellakin on aitoa heräämistä ja kääntymistä vaikea ymmärtää, jos yhtään on nähnyt totuuteen ihmisestä.

Sitäpaitsi, jos nyt kiinnostuneet ja kääntyneet ovat vilpittömiä ja oikeita, ja jos se vaikuttaa jäämiseen, niin kohta on sadottain vilpillisiä jne.

Kristinuskosta saa opettaa ja kertoa kaikille, mutta ikävä kyllä se ei tässä maailmassa voi/saa olla peruste suosimisille. Minunkin sydän suosisi, mutta ymmärrän miksei voi.

Kantasuomalaisenakin olen joutunut väärin perustein (usein) sekä suosituksi, että ei- suosituksi kristittyjen taholta, vaikka olen aina ollut omasta mielestäni tunnustava kristitty. Ei kristitty voi muuta kuin luottaa, että Jumala tietää mitä tekee, vaikka kristittyjä vainotaan ja tapetaan. Se on ihan kauheata ja koettelee uskon pohjia myöten. En tuomitse, vaikka tilanteessa kieltääkin uskonsa. Määrätyissä tilanteissa tiedän itsekin kieltäväni "sormet salaa ristissä". Nyt sairaana 71,5 vuotiaana luultavasti valitsisin teloituksen, hah.

Samaten tiedetään, että, jos "sähkötuoli" uhkaa, jos et tunnusta ja kadu (viatonkin) niin ihminenhän katuu ja tunnustaa mitä tahansa melkein aina. Ei voi kristinuskoa ja politiikkaa tässä maailman ajassa sotkea keskenään. Luther oli taas oikeasssa regimenttiopissaan. Emme todellakaan elä paratiisissa emmekä läheskään aina ole oikeassa emmekä pysty auttamaan lähimmäisiämme niin kuin haluaisimme. Menestys uhkaa tässäkin asiassa eksyttää ja on väärin meitä suomalaisia kohtaan. Maan lait ovat voimassa ja lieventäviä asianhaaroja sovelletaan. Eikö muuten maa ajudu helposti anarkiaan? No

Stiina

Viestien lukumäärä : 404
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti  arkikalusto lähetetty Ke Toukokuu 02, 2018 5:38 am

Sitäpaitsi, jos nyt kiinnostuneet ja kääntyneet ovat vilpittömiä ja oikeita, ja jos se vaikuttaa jäämiseen, niin kohta on sadottain vilpillisiä jne.


Jos on tutkinut muslimien lakikirjaa Koraania, niin harhaoppisille koirille, joita me heidän oppinsa mukaan olemme,
saa heidän kirjansa mukaan valehdella jos siitä on uskonnollista hyötyä, se hyötykin sitten tulkataan jokaisen
lukijan oman mielen ja pään mukaan. Toisin sanoen, kuka pystyy ottamaan selvää, mikä on aitoa ´kääntymystä´
ja mikä ei. Harva muslimi tosissaan luopuu isiensä uskonnosta. Tietenkin voi poikkeuksia olla, mutta harvassa.
Kaikki keinothan ovat luvallisia, jopa uskonnon muutos, jos siitä on heille hyötyä, ei heidän jumalansa pidä sitä
syntinä - ja jos sattuisi pitämään, niin ainahan voi tehdä pyhiinvaellusmatkan Mekkaan ja kaikki on taas ok.
Näyellään kristillistä ulkopuolisille, siis meille, kotona ja omissa ympyröissä kumarretaan Mekkaan niinkuin ennenkin.

Vain Jeesus Kristus tutkii kaikkien sydämet, ihmisellä ei sitä viisautta ole, vain omat pienet arvioinnit jotka parhaimmassakin tapauksessa voivat olla kaukana totuudesta.

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 872
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa