Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kysymys? !?
Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä EmptyTänään kello 11:40 am kirjoittaja Vierailija

» Kristillisyyttäkö?
Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä EmptyTänään kello 9:37 am kirjoittaja arkikalusto

»  Kristityt aaltojen heiteltävänä
Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä EmptyTänään kello 8:53 am kirjoittaja arkikalusto

» Mietittävää ja 2- Adventti
Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä EmptyPe Joulu 06, 2019 8:06 am kirjoittaja arkikalusto

» Rosenius Elämän leipää
Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä EmptyTo Joulu 05, 2019 8:01 pm kirjoittaja Stiina

» Seurakuntalainen fi
Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä EmptyTo Joulu 05, 2019 11:31 am kirjoittaja Stiina

» Päivän Sana! Vähäsarja J
Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä EmptyTo Joulu 05, 2019 11:16 am kirjoittaja Stiina

» Myrskyt......
Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä EmptyTo Joulu 05, 2019 7:12 am kirjoittaja arkikalusto

» Evankeliumi särkyneille
Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä EmptyTi Joulu 03, 2019 7:25 am kirjoittaja arkikalusto

Joulukuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä

Siirry alas

Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä Empty Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Pe Toukokuu 11, 2018 8:22 am

Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttäAustralialainen helluntailiikkeeseen lukeutuva Hillsong on jo vuosien ajan ollut vahvassa nousukiidossa helluntailaisessa ja karismaattisessa liikkeessä. Sen suuret visuaalisesti ja teknisesti näyttävät konferenssit vetävät etenkin nuorempaa väkeä eri puolilla maailmaa kymmenin tuhansin. Hillsong on suuren rahan, menestyksen, nuorekkuuden, rock ja pop musiikin sekä suuren shown yhdistelmä. Se tarjoaa seuraajilleen e l ä m y k s i ä kristillisyyden nimissä. Tilaisuuksissa toki esiintyy nimi Jeesus ja muuta raamatullista termistöä mutta niiden merkitys jää shown kuulijalle ja katsojalle usein pinnalliseksi ja jopa vieraaksi.

Hillsong on vahvasti mukana myös Suomessa. Esim. helluntaikirkossa on ollut aktiivista toimintaa Hillsong ajatusmaailman ja -viihteen hyväksi. Samoin RV -lehti on kuvannut tätä kehitystä pikemminkin positiivisena asiana1. Se vaikuttaa lähes kaikissa kristillisissä suunnissa erityisesti nuorisolle suunnatun musiikin lumovoiman kautta. Etenkin nuorille aikuisille tarkoitettuja pieniä seurakuntayhteisöjä (mm. Houm -seurakunnat) on syntynyt Hillsongin vaikutuksesta ja monesti ne kuuluvat helluntailiikkeen sateenvarjon alle.
1)http://www.ristinvoitto.fi/ristin_voitto/uutiset/uudet_on_hyva_toivottaa_tervetulleiksi/ 19.3.2018


Kaikilla nykyisillä seurakuntaliikkeillä ja järjestöillä on yleensä vaikeuksia toiminnan rahoittamisessa. Rahaa tarvitaan mutta sitä näyttää tulevan aina vähemmän sitä mukaa, kun vanha ja uskollinen jäsenkunta poistuu ikuisuuteen. Uusia jäseniä ja uusia toiminnan maksajia tarvitaan. Nuorien käsityksiä ja toiveita pyritään noudattamaan niin pitkälle kuin mahdollista, jotta nämä eivät lähtisi seurakuntayhteisöstä. Tämä on täysin inhimillistä ja osin ymmärrettävää. Mutta kun siihen liittyy kristillisyyden lisääntyvä pinnallisuus ja jopa väärien, e p ä r a a m a t u l l i s t e n  o p p i e n s i s ä ä n a j o seurakuntaliikkeisiin ja järjestöihin, ollaan pahassa  pulassa.


Isä ja poika Houston Hillsongin perustajan Brian Houstonin isä oli Frank Houston niminen saarnaaja. Hän aloitti Uuden Seelannin Pelastusarmeijassa mutta sai sieltä lähdön varojen käytössä ilmenneiden epäselvyyksien takia.Väärä profeetta William Branham sekä Amerikan helluntailiikkeen tuomitsema Latter Rain -liike vaikuttivat Frank Houstonin ajatusmaailmaan. On ironista, että vaikka amerikkalaisen Assemblies of God -helluntailiikkeen arviot ja tuomiot Latter Rain-opista ovat edelleen voimassa, silti opetuksen eri muotoja hyväksytään ja noudatetaan helluntailiikkeessä.

Karismaattisella liikkeellä on tässä suuri vaikutus. Frank Houstonista tuli Uuden Seelannin helluntailiikkeen ns. ylivalvoja. Hänen vaikutusvaltansa laajeni myös Australiaan, jonne hän perusti helluntaiseurakunnan. Seurakunnan johtoon nousi hänen poikansa Brian Houston 1980 -luvulla.


Viimeinen muokkaaja, jarrut pvm Pe Toukokuu 11, 2018 8:50 am, muokattu 1 kertaa
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2305
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä Empty Vs: Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Pe Toukokuu 11, 2018 8:34 am

Ryhdyttyään soveltamaan karismaattisen liikkeen menetelmiä ja erityisesti musiikkia nuorten kiinnostuksen lisäämiseksi, seurakunta kasvoi ja sen nimi muutettiin Hillsong -muotoon. Hillsong kasvoi, rahaa virtasi sisään ja liikettä alettiin markkinoida myös Australian ulkopuolelle. Verraten lyhyessä ajassa sen kristillisyyteen puettu viihde löi läpi muuallakin ja Hillsong -seurakuntia syntyi ympäri maailmaa lähinnä sen ylistysmusiikin siivittämänä.

Hillsongin johtajat Brian ja Bobbie Houston pitävät tiukasti lankoja käsissään. Hillsong on vuosien varrella ollut Australian median otsikoissa myös negatiivisessa mielessä eri yhteyksissä koskien johtajaansa ja muita liikkeen vaikuttajia sekä toimintaa. Australian helluntailiikkeessä Brianista tuli näkyvä hahmo ja hänet valittiin sen puheenjohtajaksi vuonna 1997 joidenkin vastustuksesta huolimatta.

Siinä toimessa hän oli vuoteen 2009. Isä Houston paljastui pedofiiliksi ja hän tunnusti pojalleen tekoja, jotka kohdistuivat nuoriin poikiin. Pojan johtama Australian helluntailiike salasi asian. Poliisille Brian Houston vääristeli myöhemmin asiaa sanoessaan, että liikkeen johto ei sallinut Frankin jatkaa. Tutkinnassa kävi ilmi, että Frank Houston kuitenkin toimi saarnaajana vielä vaikka helluntailiikkeen johto tiesi asian.

Hän jäi eläkkeelle täysin eduin ja maineen pilaantumatta ja kuoli vuonna 2004. Vasta vuonna 2014 asia tuli poliisin julkiseen tutkintaan ja vuonna 2015 Australian Royal Commissionin suorittama tutkinta sanoi Brian Houstonin ”epäonnistuneen” asian ilmoittamisessa poliisille sekä että hänellä oli eturistiriita käsitellessään isänsä asiaa helluntailiikkeessä.

Hillsong menestyy ylistysmusiikkibisneksessä


Joillakin on se käsitys, että liike noudattaa perinteistä kristillisyyttä. Hillsong -karismaattisuudessa sananopetuksen rinnalle tai jopa ohi on kuitenkin noussut musiikki. Kristillisissä liikkeissä on jo jonkin aikaa omaksuttu käsitys, että kaikenlainen musiikki on sopivaa. Jos vain sanat ovat jotenkin kristillisiä niin siitä vaan – Jumalakin nauttii kaikenlaisesta musiikista mitä hänen lapsensa Hänelle esittävät kukin oman musiikkimakunsa mukaan. Näin laajalti uskotaan.

Hillsong tunnetaan erityisesti viihteellisestä ”ylistysmusiikistaan” jota esittäviä yhtyeitä sillä on useampia. Usko ei kuitenkaan ole musiikkia eikä musiikki synnytä uskoa. Usko tulee tarvittaessa toimeen ilman musiikkiakin. Tällä en suinkaan tarkoita musiikin merkityksen väheksymistä ja on myös hyvää uutta hengellistä musiikkia. Hillsong-tyyppisen nykymusiikin ja vanhojen hengellisten laulujen ja virsien lyriikassa on kuitenkin suuria eroja ja näyttää siltä, että sanoman sijasta Hillsong musiikki tähtää ”fiiliksen” luomiseen ilman syvällistä sanomaa.

Katso kuinka Hillsong herjaa harrasta joululaulua ”Jouluyö, Juhlayö” tekemällä siitä aistillisenkabaree-esityksen! Eräs kriitikko sanoikin tästä esityksestä, että se on ”yö ilotalossa”...John MacArthur on tunnettu amerikkalaisen reformoidun kristillisyyden seurakuntajohtaja, karismaattisen liikkeen opeista varoittaja ja pätevä raamatunopettaja.

Kaikista reformoidun liikkeen käsityksistä ei tarvitse olla yhtä mieltä hänen kanssaan mutta MacArthur on hyvin raamatullinen mm verratessaan nykyistä ylistysbuumia, kuten Hillsong-musiikkia, ja vanhoja hengellisiä lauluja: ”Ylistys on suoraan yhteydessä ymmärrykseen. Mitä rikkaampi teologia, mitä enemmän Raamatun totuus on esillä, sitä ylevämmäksi ylistys tulee. Ylistäminen ei tarvitse musiikkia. Vähäinen ja pinnallinen ymmärrys Jumalasta johtaa pinnalliseen ja sisällyksettömään hysteriaan.

Sellaisen voi herättää ja saada aikaan mutta sillä ei ole mitään tekemistä (raamatullisen) ylistämisen kanssa. Se on vain mieletöntä ilmaisua...Vanhoissa lauluissa on rikas teologia... En tarvitse useita kertosäkeitä joissa muutamaa sanaa toistetaan ja toistetaan. Tarvitsen lisääntyvää Raamatun totuuden tuntemista. Vanhoissa lauluissa on lauseita, (sanoma) niissä ei vain toisteta muutamaa sanaa ilman syventymistä Raamatun ilmoitukseen.

Se ei ole ylistämistä eikä edes kristillistä. Se ei eroa maallisesta rock-konsertista. On monia tapoja manipuloida ihmisten mieliä ja monet osaavat tehdä niin.” (Suluissa kirjoittajan oma selvennys)
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2305
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä Empty Vs: Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Pe Toukokuu 11, 2018 8:37 am

Hillsong ja menestysteologia


Hillsongin uskonkäsityksissä sanotaan mm: ”Me uskomme, että Jumala haluaa parantaa ja muuttaa meidät niin, että voimme elää terveinä ja siunattuina auttaaksemme tehokkaasti muita.” Tämä tuntuu monesta nykykristitystä, joka ei juuri lue Raamattuaan eikä ota vastaan kunnon sananopetusta, ihan oikealta ja hyvältä. Jumala haluaa minun menestymistäni. Tämä johtaa helposti menestysteologiaan. Se uskottelee, että vasta sitten kun olen itse varakas ja terve voin tehokkaasti siunata ja auttaa muita. Tällainen Jumala ei ole Raamatun Jumala. Monet, kuten minäkin – näemme Hillsongin ihmiskeskeisenä persoonallisuuskulttina. Se rakentaa aistillisuuden, bisneksen, mainostamisen, menestysteologian, musiikin ja viihteen varaan.

Hillsong liittyy yhteyksiensä takia yhtenä versona myös New Apostolic Reformation (NAR) - liikkeeseen. Tämän liikkeen jumala on passiivinen ja ihmisistä riippuvainen. Tällaiseen kristillisyyteen on myös pujahtanut käsite ”unelmoida Jumalan unelmia”. Ihminen ei unelmoi Jumalan ajatuksia. Jumala kyllä johdattaa ja ohjaa eri tavoin mutta me emme voi tuntea emmekä vaikuttaa Hänen mieleensä. Jes.55:8: ”Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra.” Jes.55:9: ”Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.”

Hillsongin ja yleensä karismaattisen liikkeen jumalan sanotaan jopa ”epätoivoisesti” rakastavan ihmistä ja haluavan vetää tämän tykönsä. Jumalan rakkaus esitetään pintapuolisella tavalla mutta Hänen muut piirteensä jätetään sivuun koska ne eivät vetoa ihmiseen. Sellaiset seikat kuin Jumalan pyhyys, oikeus ja viha eivät juuri kuulu sanavarastoon. Siksi myös syntikäsite on pinnallinen. Liikkeen konferenssipuhujat tulevat karismaattisen liikkeen Uskon sana- ja menestysteologia -haarasta sekä NAR -suunnasta.

Näitä ovat mm Rick Warren, Bill Johnson, Joyce Meyer, T.D. Jakes, Joel ja Victoria Osteen, Joseph Prince, Judah Smith ja Steve Furtick. T D Jakes (kuvassa) on itse piispaksi itsensä nimittänyt – ja mikäpä siinä kun on oma seurakunta ja oma lupa. Hän johtaa omaa persoonallisuuskulttiaan ollen Uskon sana ja menestysteologia harhaopettaja pahimmasta päästä. Rick Warren on kirjojensa kautta Suomessakin tunnettu. Bill Johnson johtaa
n u o r i a v i e t t e l e v ä ä Bethel -seura- kuntaa Kaliforniassa.

Joyce Meyer opettaa y l e i s t ä elämäntaitoa. Joel ja Victoria Osteen ovat menestysteologian suuria nimiä. Joseph Prince1 johtaa Singaporessa suurta menestysteologia/ Uskon sana -megaseurakuntaa yhdessä vaimonsa kanssa. Oppi-isänään hän kunnioittaa Kenneth Haginia, samaa karismaattisen liikkeen harhaopettajaa jonka opetuksia oman ilmoituksensa mukaan ahmi myös Patrick Tiainen.


Hillsongin puhujien saarnoissa viljellään myös epäkunnioitusta Jumalaa kohtaan. Christine Caine on yksi Hillsongin konferenssipuhujista. Hänen mukaansa: ”Eräänä päivänä Jumala heräsi, röyhtäisi ja maa syntyi. Jumala sanoi: Hups, katsokaa mitä tein.” Tämä ei ole Jumalan sanaan vakavasti suhtautuvan puhujan puhetta vaan aivan muuta. Se on viihdettä, jolle tietty stand-up koomikoihin tottunut kuulijakunta varmaan hörähtelee. Se on tarkoituskin, koska Hillsongin tilaisuuksiin tullaan viihtymään. Caine on myös perustanut järjestön vastustamaan ihmiskauppaa, mikä on hyvä asia.

Toinen asia on sitten se, kuinka tehokkaasti tällaiset järjestöt toimivat ja onnistuvat ja kuinka suuri osa järjestöjen keräämästä rahasta menee itse ruohonjuuritasolle. Monet tällaiset järjestöt eivät ole kovinkaan alttiita olemaan avoimia toimintansa ja rahoituksensa suhteen.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2305
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä Empty Hillsong julkkikset ja aistillisuus

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Pe Toukokuu 11, 2018 8:48 am

Hillsong julkkikset ja aistillisuus

Roolimallina nuorille Hillsong – naisille on Brian Houstonin pojan Joelin vaimo Esther Houston. Esther on brasilialainen malli, jolla on lähes 400 000 seuraajaa Instagramissa. Estherin vaatekaappi pursuaa kalliita muotivaatteita, kenkiä ja käsilaukkuja, joita hän myös myy seuraajilleen omalla Miss Whoo
-nettisivustollaan (http://www.misswhoo.com/ ). Joel Houston on Hillsongin ylistyksen johtaja. Hillsong onkin Houstonin suvun miljoonabisnes monella tapaa.

Esther ei epäröi antaa aistillista kuvaa itsestään. Lukuisista selfieistä käy hyvin ilmi kuinka Hillsong -kristillisyys vaikuttaa itserakkautta vahvistavasti. Katso video NY:ssa pidetystä Hillsongin naistenkonferenssista (Colour -conference) 2016, aistillisuutta ja viihdettä … ”Hengellinen” konferenssi avataan iskelmälaululla, lavalla amerikkalaista Vapaudenpatsas -jumalatarta esittää parrakas mies (ilmeisesti viittaus Jeesukseen), Elvis -hahmo, Batman, Supermies, ym. sarjakuvahahmot ovat esillä ja puolialaston (Naked Cowboy) Hillsongin nuorisopastori päässään Cowboy -hattu esiintyy yhdessä minihameisten tanssijoiden kanssa. Lavalla valkoisessa puserossa ja suuret valkoiset lasit päässään hääräävä nainen on Bobbie Houston ...Yksi Hillsongin menestysidea on hyödyntää liikkeeseen kuuluvia julkkiksia. Tällä hetkellä vielä suurin tähti kruunussa on teini-ikäisten ja joidenkin vanhempienkin, etenkin naisten suosikkilaulaja Justin Bieber. Bieber kertoo uskostaan haastatteluissa, paparazzit ottavat miehestä kuvia tämän käydessä Hillsongin tilaisuuksissa ja viettäessä aikaa Hillsongin nuorisopastori Lentzin kanssa. Lentz kastoi Bieberin tunnetun amerikkalaisen pesäpalloammattilaisen (Tyson Chandler) asunnon kylpyammeessa. Lentz on ollut myös New Age -vaikuttaja Oprah Winfreyn puheohjelmassa mainostamassa Bieberiä ja tämän uskoontuloa.

Tunnetun Daily Mail - l e h d e n m u k a a n Lentz ja B i e b e r k ä v i v ä t vuonna 2017 U u d e s s a Seelannissa, jossa myös ryypättiin yhdessä1. Ryyppäämisen aikana Bieber alkoi riisuuntua baarissa (kuva). Myös monet muut lehdet julkaisivat asian kuvien kera. Tämä on vapaamielistä hillsong -henkeä. Emmehän saa olla suvaitsemattomia?

Suomalainen kristillinen media näkee asian paljolti toisinpäin. Bieber jopa ”liputtaa Jumalan pelkoa” (RV)2. Kyse oli Midnight Sun elokuvan ensi-illasta, jossa Bieber esiintyi nahkatakissa, jonka selkämyksessä oli teksti ”Jumalan pelko”. Elokuva ei ole mitenkään kristillinen eikä se ole saanut kovin hyviä arvioita. Sitä sanotaan manipuloivaksi teinirakkauden kuvaukseksi, jossa käytetään hyväksi vakavan sairauden kuvaamista epärealistisella tavalla3. Mm. kristillinen nuortenlehti Nuotta on myös kertonut Bieberistä4. Kristittyjen ei kuitenkaan tulisi kiinnittää huomiota ns julkkiksiin jotenkin erityisinä Jumalasta todistajina. Evankeliumin kannalta näiden esille tuominen on toiminut päinvastoin kuin kuvitellaan.

Viime vuoden heinäkuussa CBN News kertoi Bieberin julkaisseen 89,5 miljoonalle seuraajalleen lyhyen videon. Siinä hän seisoo rannalla samalla kun taustalla soi erään Hillsong -yhtyeen Not today -kappale. Videolla Bieber sanoo: ”Miksi kantaa huolta kun voi ylistää”. Christianity Today lehti kertoi elokuussa 2017 Instagram -videosta, jossa Bieber tanssii ja laulaa villisti muiden nuorten kanssa Hillsongin tilaisuudessa. Videolla on teksti: ”Mikään ei ole niin siistiä kuin ylistää Jumalaa”.

Muita Hillsongin käyttämiä julkkiksia ovat naistähdet kuten Vanessa Hudgens, Kourtney Kardashian, Kendall ja Kylie 1 http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-4334430/JustinBieber-strips-just-pants-NZ-bar.html 2http://www.ristinvoitto.fi/ristin_voitto/uutiset/bieber_liputti_ju malan_pelkoa/ 3
https://www.rottentomatoes.com/m/midnight_sun_2018/ 4 https://nuotta.com/tag/justin-bieber/
Jenner sekä Selena Gomez, jonka kanssa Bieber on välillä ja välillä taas ei parisuhteessa (ei avioliitossa). Näistä julkkiksista ja heidän toilailuistaan maailmalliset julkkiksia seuraavat lehdet repivät juttua kuukausi toisen perään.


Hyvin kuvaavaa nykyiselle tyylille johtaa kirkko- ja seurakuntaliikkeitä myös meidän maassamme on, että selvää viihdettä ja jopa Jumalan herjaamista ei enää karsasteta eikä siitä varoiteta. Eräät johtajat varoittavat kyllä varoittajista samalla kun antavat hyväksyntänsä suoraan tai epäsuorasti tälle menolle. Synnin vakavuuteen ja ihmisen toivottomaan tilaan ilman synnin sovitusta Hillsongin viihdetilaisuudet eivät keskity. Niinpä myös Jumalan rakkaudesta ja armosta puhuminen jää tarkoittamaan lähinnä ihmisen maallista menestystä, mammonan palvontaa, viihtymistä ja itsekorostusta.

Se, että välillä mainitaan Kristus ei poista sitä, että Hillsong -liike ei edusta eikä edistä Raamatun Kristuksen tuntemista. Kyse on eri Kristuksesta. Järkyttävää on katsoa osaa Hillsongin pääsiäistapahtumasta Lontoossa 2016. Video herjaa Kristuksen ristintyötä ja osoittaa kuinka tietämättömiä Hillsongissa ollaan tästä raamatullisen kristinuskon perusasiasta. Videolla näkyy kuinka tässä ”kuvaelmassa” demonit tanssivat villisti Jeesuksen ristin ympärillä samalla kun okkulttinen joiku kuuluu taustalla.

Saatanalla ja sen demoneilla ei kuitenkaan ollut mitään osaa eikä asiaa Jumalan Pyhän Uhrin suorittamisessa. Hillsongin okkultiikkaa tihkuva esitys on kuin kuvausta karismaattisen liikkeen opettajien ”Jeesus kuoli hengellisesti” -opista. Sen mukaan syntien sovitus tapahtui vasta helvetissä, jonne Jeesus joutui saatanan ja sen demonien pilkattavaksi. Lue Jumalan ristinuhrista lisää mm. tästä linkistä .http://www.kristitynfoorumi.fi/jlanuhri.html


jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2305
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä Empty Vs: Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Pe Toukokuu 11, 2018 8:51 am

Sanavahvennukset ja alleviivaukset /jarrut
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2305
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä Empty Vs: Hillsong herjaa Raamatun kristillisyyttä

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa