Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Lutherin ensimmäinen teesi: miten elämän mittainen parannus ja usko suhteutuvat toisiinsa?
Pe Marras 16, 2018 10:47 pm kirjoittaja jarrut

» Onko oikeaoppisuus pelastuksen ehto
Pe Marras 16, 2018 10:17 pm kirjoittaja jarrut

» Kuinka löydän armollisen Jumalan?
Pe Marras 16, 2018 10:12 pm kirjoittaja jarrut

» MARTTI LUTHER Evankeliumi kirkastuu Lutherille
Pe Marras 16, 2018 9:54 pm kirjoittaja jarrut

»  Kuuluuko vastuu hyvinvoinnista kirkolle?
To Marras 15, 2018 11:46 am kirjoittaja jarrut

» Vanhurskauden hedelmä on rauha. Jes. 32:17
To Marras 15, 2018 11:00 am kirjoittaja jarrut

»  Hän antaa meidän levätä Ps. 23:2
Ma Marras 12, 2018 10:08 am kirjoittaja Hellevi

» Ihmisenä olemisen taito
Pe Marras 09, 2018 10:44 am kirjoittaja Hellevi

» Jouko Niemisen puheita
Ke Marras 07, 2018 9:18 am kirjoittaja Stiina

Marraskuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Hiljaisuus saarnatuoleissa (Silence in the Pulpits)

Siirry alas

Hiljaisuus saarnatuoleissa (Silence in the Pulpits)

Viesti  arkikalusto lähetetty To Toukokuu 17, 2018 3:59 am

Profetian sanan sivuuttaminen tänäpäivänä saarnatuoleissa
Tässä aiheellinen Rapture Ready -sivuston artikkeli, joka käsittelee valitettavaa todellisuutta nykypäivän seurakunnissa, kun Raamatun profetia sivuutetaan, vaikka se on oleellinen osa Raamattua. Kirjoittaja perustelee hyvin, miksi on niin paradoksaalista julistaa saarnatuoleista vain vaillinaista Jumalan Sanaa, josta on riisuttu pois kaikki tulevaisuuden profetia. Artikkelin suomensi: Olli R.

--------------------------

Hiljaisuus saarnatuoleissa (Silence in the Pulpits) :: By Daymond Duck

Published on: April 29, 2018 by RRadmin7 Category: Daymond Duck, General Articles


Terry James'in uudessa kirjassa ”Deceivers (Eksyttäjät)” Jan Markell kirjoittaa, ”Sadat ihmiset ovat kertoneet minulle, että he eivät löydä tätä sanomaa (Raamatun profetiasta saarnaaminen) yhdestäkään seurakunnasta heidän yhteisössään.”

Minun oli vaikea uskoa sitä muutama vuosi sitten, mutta sain sähköpostia joltakin Seattlessa, Washingtonin osavaltiossa, noin 700 000 ihmisen kaupungissa, joka sanoi saman asian.

Nyt, kuten Jan, olen kuullut sen muiltakin tahoilta useaan otteeseen, ja uskon sen.

Lista profeetoista sisältää Jeesuksen, Danielin, Jesajan, Elian, Johannes Kastajan, jne.; kaikki Kirjoitukset annetaan Jumalan innoituksella ja ovat hyödyllisiä (2. Tim. 3:16); Jeesus antaa vanhurskauden seppeleen niille, jotka rakastavat Hänen ilmestymistään (2. Tim. 4:8; Jeesuksen paluu on kristittyjen autuas toivo (Tit. 2:13); Jeesuksen paluu on Herran sana ja lohdutuksen sanoma (1. Tess. 4:13-18; se on sanoma, joka saa ihmiset luopumaan synneistään (1. Joh. 3:3), jne.

Jos nämä sanat ovat totta (ja uskon, että ovat), niin miksi siellä on hiljaisuutta niin monissa saarnatuoleissa?

700 000 ihmisen kaupungissa, kansakunnassa, joka perustettiin juutalaiskristillisille periaatteille, miksi se on vaikeaa ihmisille löytää seurakuntaa, jossa profeetallista sanomaa julistetaan?

Kun 25-40% Raamatusta on profetiaa, miksi niin monet saarnaajat välttävät aihetta kuin ruttoa?

Kun Jumala laittoi profeettoja kristilliseen seurakuntaan (Ef. 4:11), ja seurakunta rakennettiin apostolien ja profeettojen perustukselle, Jeesuksen Kristuksen (tuon profeetan) ollessa itse tärkein kulmakivi (Ef. 2:20), miksi niin monet pastorit ovat hiljaa tämän Jumalan antaman aiheen kohdalla?

Pohtiessani tätä, minulle valkeni, että Raamatussa on täyttynyttä profetiaa (historia) ja täyttymätöntä profetiaa (tulevat tapahtumat).

Tietenkin kaikki profetiat olivat täyttymättömiä silloin, kun Jumala antoi ne, mutta asianlaita ei ole näin enää.

Joulutarina, pääsiäistarina ja evankeliumi olivat kaikki profetioita aikoinaan.

Joulutarinan osalta, Jeesuksen neitseestä syntyminen; se, että hänen palvelutehtäväänsä edeltäisi huutavan ääni erämaassa; että ihmiset kutsuisivat Häntä Immanuel'iksi (=Jumala kanssamme); että Hänet kutsuttaisiin ulos Egyptistä (Joosefin ja Marian Egyptiin pakenemisen jälkeen); että Herodes murhaisi vauvoja, jne., olivat kaikki täyttymättömiä profetioita. Mutta tänään ne ovat kaikki täyttyneitä profetioita (historiaa, jos näin haluat).

Pääsiäistarinan osalta, se, että Jeesus ratsasti Jerusalemiin aasilla; että hänet kavallettaisiin 30 hopearahasta; että väärät todistajat nousisivat Häntä vastaan; että Häntä vihattaisiin ilman syytä; että Hän olisi haavoitettu meidän rikkomustemme tähden; että hänen kätensä ja jalkansa olisi lävistetty; että Häntä pilkattaisiin; että ihmiset heittäisivät arpaa Hänen vaatteista; että Hänet herätettäisiin kuolleista, jne., olivat kaikki täyttymättömiä profetioita. Mutta tänään ne kaikki ovat täyttyneitä profetioita (lisää historiaa, jos näin haluat).

Evankeliumin suhteen, Jeesuksen kuolema, hautaaminen ja ylösnousemus ovat toteutunutta profetiaa (lisää historiaa).

Niinpä ongelma ei ole se, että jotkut saarnaajat eivät saarnaa Raamatun profetiaa; vaan se, että he saarnaavat vain täyttynyttä Raamatun profetiaa (historiaa), ja he ovat tyytyväisiä jäädessään vapaaehtoisesti tietämättömiksi (ja antavat heidän seurakuntajäseniensä olla tietämättömiä) täyttymättömästä Raamatun profetiasta (tulevat tapahtumat).

Se, että Jeesus tuomitsi fariseukset ja kirjanoppineet katselemasta säätä eikä merkkejä (Matt. 16:1-3); se, että Jeesus itki, koska juutalaiset eivät tienneet Hänen voittoisan Jerusalemiin saapumisensa päivää (Luuk. 19:41-42), ja se tosiasia, että Jeesus kehotti meitä toistuvasti valvomaan, on huolettomasti pyyhkäisty sivuun, aivan kuin sillä ei ole väliä, valvovatko ihmiset hengellisesti vai eivät.

Miksi tämä on tärkeää?

Yhtäältä, suuressa lähetyskäskyssä Jeesus sanoi, että opettakaa heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää (Matt. 28:20). ”Kaikki asiat” sisältää Raamatun profetian.

Toiseksi, ”Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa” (2. Tim. 3:16). Koska Jumala innoitti profetiat, niitä ei pitäisi sivuuttaa.

Toisaalta ajatus, että Jumala ei halua ihmisten tuntevan profetioita ennenkuin ne täyttyvät, on naurettava. Miksi Jumala lupaisi jollekin seppeleen näiden Kirjoitusten rakastamisesta, jos Hän ei halunnut saarnaajien saarnaavan niistä? Miksi Jumala ei haluaisi, että saarnaajat saarnaavat jotain, joka on kristillisen seurakunnan autuas toivo? Miksi Jumala ei haluaisi saarnaajien saarnaavan jotain, joka saa ihmiset luopumaan synneistään? Kuka tai mikä hiljentää saarnaajamme?

Vanhassa testamentissa profeetan ja papin rooli oli toisinaan erilainen; ja Uudessa testamentissa profeetan ja pastorin rooli on joskus erilainen (Ef. 4:11).

Vanhassa testamentissa Jumala nosti joskus profeettoja kehottaakseen pappeja, jotka olivat tippuneet raiteelta, katumaan ja palaamaan takaisin raiteelle.

Tämä voi tapahtua tänäänkin, kun monet profetianopettajat kehottavat pastoreita saarnaamaan profetiasta ainakin silloin tällöin.

Niitä, joita on kutsuttu saarnaamaan Sanaa, on todennäköisesti kutsuttu saarnaamaan koko Sanaa, ei 60-75 prosenttia siitä.

Profetia Plus Ministries, Inc.
Daymond & Rachel Duck
duck_daymond@yahoo.com

Lähettänyt Olli-R http://nokialainen.blogspot.se/2018/04/profetian-sanan-sivuuttaminen.html

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 725
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa