Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» KADONNUT JA JÄLLEEN LÖYTYNYT!
Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle EmptyEilen kello 4:40 am kirjoittaja arkikalusto

» VÄSYNYT JA STRESSAANTUNUT
Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle EmptyEilen kello 4:19 am kirjoittaja arkikalusto

» PROFETIAT UUDESSA TESTAMENTISSA
Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle EmptyEilen kello 4:07 am kirjoittaja arkikalusto

» Lutherin viimeinen saarna
Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle EmptyEilen kello 3:44 am kirjoittaja arkikalusto

» Apu tulee ylhäältä
Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle EmptyPe Heinä 19, 2019 8:35 am kirjoittaja Hellevi

» Rohkeus ihmisenä olemiseen
Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle EmptyTo Heinä 18, 2019 5:15 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Laittomuus aikamme haaste
Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle EmptyTo Heinä 18, 2019 7:08 am kirjoittaja Hellevi

» Pääsy todelliseen elämään
Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle EmptyKe Heinä 17, 2019 8:12 am kirjoittaja arkikalusto

» Maailma on Jeesuksen käsialaa
Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle EmptyKe Heinä 17, 2019 6:46 am kirjoittaja arkikalusto

Heinäkuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle

Siirry alas

Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle Empty Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle

Viesti  Hellevi lähetetty Ti Toukokuu 22, 2018 3:40 am
Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle

17.05.2018 11:19 - Olli Pitkänen

Asuin viimeiset kolme vuotta islamilaisessa maassa ja seurasin läheltä, kun ihmiset levittivät rukousmattonsa jalkakäytäville, toimistoihin ja kauppoihin, ja kävivät sitten rukoilemaan, kun rukousaika tuli. Käydessäni vähän ennen Suomeen paluuta poliisiasemalla uusimassa viisumiani niin poliisi, joka hoiti asiaani, kävi rukoilemaan kesken asioiden hoidon. Kukaan ei kiinnittänyt siihen mitään erityistä huomiota. Hän jatkoi rukouksen jälkeen asiani käsittelyä. Rukoileminen on niin oleellinen osa näitä kulttuureita, että kukaan ei ihmettele sitä eikä mieleenkään tulisi paheksua asiaa.

Tällä viikolla alkoi islamilainen paastokuukausi eli Ramadan. Maailmassa on 1,4-1,6 miljardia muslimia ja suuri osa heistä paastoaa kuukauden ajan ja rukoilee säännöllisesti. Ja sitä kaikkea ei tehdä salassa. Ihmiset käyvät joukolla rukoilemaan ja iltaisin yhdessä syömään. Kaikki käy luonnollisesti.

Milloin me kristillisessä suomessa näimme viimeeksi jonkun rukoilevan julkisella paikalla? Eipä sellaista taida paljoakaan tapahtua. Uskomme on viety kirkon seinien sisälle - pois silmistä, pois mielestä. Joku voisi pahastua julkisesta rukouksesta ja tehdä asiasta valituksen. Kun presidentti toivottaa Jumalan siunausta niin sitä paheksutaan laajasti. Uskonto rukouksineen on muinaisjäänne, jolla ei ole asiaa sivistyneeseen hyvinvointivaltioomme.

Vaikka emme näe rukoiltavan julkisilla paikoilla niin onneksi Suomi rukoilee edelleen. On aina rukoillut ja tulee aina rukoilemaan. Meitä on monia, joille rukous on oleellinen osa elämää. Emme pysty emmekä osaa elää ilman rukousta.

Me kristillisen Suomen armonkerjäläiset olemme pikkuhiljaa siirtäneet rukoukseen sinne missä sitä ei ulkopuoliset silmät näe; vain kirkossa rukoilemme julkisesti toisten kristittyjen kanssa, ja sielläkin mahdollisimman huomaamattomasti, ellei kyseessä ole karismaattinen seurakunta. Jeesushan kehotti menemään kammioon ja rukoilemaan siellä. Onko siitä samalla tullut tekosyy sille, ettemme halua käyttää liikaa aikaa rukoukselle ja teemme sitä sattumanvaraisesti varsinkin, jos olemme pulassa tai jonkun asian tarpeessa? Olisiko ripaus kurinalaisuutta, säännöllisyyttä ja erityisen ajan varaamisesta rukoukselle hyödyllistä?

Miten Jumalasuhteemme voisi kehittyä, jos käyttäisimme enemmän aikaa rukoukseen? Ja jos vielä rukoilemisessa keskittyisimme myös kuuntelemaan emmekä vain esittäisi toivelistojamme ja loputtomia pyyntöjämme? Ei mikään helppo juttu, mutta muuttaisiko se meitä sisäisesti?

On haastavaa uskoa, että Jumala on läsnä, vaikka emme aina kuule häntä. Jumalan hiljaisuus on rankkaa ja usein uuvuttavaa. Monet kärsimyksen ja vainon keskellä elävät kristityt kokevat tätä elämässään, mutta heidän todistuksissa kuulee usein, että Jumala kuitenkin näyttää olemassaolonsa eikä anna vaivattavan yli sietokyvyn.

Mikä mysteeri, rukouksessa hiljaa oleva Jumala on läsnä, vaikkei hänen ääntänsä aina kuule. Ja silti Jumala on. Se vaatii jo uskoa, jota välttämättä ei aina ole.

Kun rukoilemme tänä päivänä itsemme, läheisten ja ystäviemme puolesta, muistetaan rukouksin myös kaukaisia veljiämme ja siskojamme, pakolaisia, sodan keskellä asuvia, Suomen ruokajonoissa jonottavia – listaa voisi jatkaa loputtomiin. Voi olla, että huomaamme itsessämme muutoksen. Muistetaan myös paastoavaa muslimimaailmaa, sillä heidänkin rukouksensa nousee samasta jumalkaipuusta kuin meidän kristittyjen sillä iankaikkisuuden Hän on laittanut meidän kaikkien sydämiin.


https://www.kotimaa24.fi/blogit/kun-rukous-ei-enaa-kuulu-julkiselle-paikalle/
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 306
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle Empty Vs: Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle

Viesti  Hellevi lähetetty Ti Toukokuu 22, 2018 3:42 am

Mitä ajatuksia syntyy...?
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 306
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle Empty Vs: Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle

Viesti  Stiina lähetetty Ke Toukokuu 23, 2018 10:06 am

Mielenkiintoisia aiheita on nyt niin paljon, että vaikea pysyä perässä. Tänään on Radio Deissä klo 8 aamulla Soini kertomassa omakohtaisia kokemuksia julkisesta rukoilemisesta. Kannattaa kuunnella Radiot.fi.
Itse en osaa oikein sanoa asiasta. En ole kunnolla huomannut, että ei enää julkisesti rukoilla. Koko lapsuuteni ja nuoruutenikin se oli ihan tavallista ja vapaata. Kirkkoon kuului koko ajan 98 - 97 % väestöstä ja varsinaisia ateisteja ei tunnettu, ehkä joku 0,1 %. Maallistuneissa ja kiroilevissakin kodeissa (meilläkin) oli usein Krusifiksi näkyvällä paikalla ja kuuluisa enkelitaulu ainakin esikoisella. Minulla oli enkelitaulu joka ilta iltarukouksen aikana katseltavaksi, joten yhdistin sen hieman ahdistavaksi. Ainakaan se ei lisännyt turvallisuuden tunnetta minulle. Isä Meidän -rukous oli minulle tärkeä ja ymmärsinkin sen paremmin, kuin joka iltaisen Llllevvolllennlllasken Luojani... Sialtain oli pitkään käsittämätön Jumalan salaisuus. Tosin Isä Meidän on kokonaisuudessaan lapselle liian pitkä. Omat sanat Jeesukselle tulivat varhain turvallisuutta tuottavaksi. Edelleen rukoilen omin sanoin ja nyt vanhana, kun ymmärrän sen Levollen lasken Luojani... Harvoin rukoilen valmiita rukouksia, jostain rukouskirjasta. Jonkun verran ihailen ortodoksien pitkiä rukouksia, vaikka kaikkea en taaskaan ymmärrä. Muslimeja en yhtään arvosta, niin kuin Pikänen enkä ottaisi esimerkiksi luterilaisille, vaikka en näekään heidän sydämeensä. Mielestäni Kristinuskon Jumala ei ihaile ihmishurskautta eikä säännöllistä rukoilemista, jos se ei ole aitoa. Ei ainakaan Raamatun mukaan kuule rukousmyllyjä eikä sen tyyppistä.
Mielelläni rukoilen ehdotettuje asioiden puolesta. Sovitaan näin?
Meillä krusifiksi, joutui verhon taakse vasta 90-luvulla, vanhempieni eläkeläisasuntoon ja katosi 2000-luvulla kun menivät palvelutaloon, missä kyllä oli myös vielä kristillistä. Dementiakodissa ei ollut, kun osa vanhuksista unohti ainakin osittain kristinuskon ja vierastivat sitä.
(Isä Meidän on ehdoton ja Lutherin:" Herra armahda minua syntistä" aitona lisää uskoa)

Stiina

Viestien lukumäärä : 373
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle Empty Vs: Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle

Viesti  Hellevi lähetetty Pe Toukokuu 25, 2018 7:19 am

Muistelen niitä aikoja kun kansakoulussa oli aamuhartaus. Nyt ei saa aamuhartauksiakaan enää pitää, koska se loukkaa toisuskoisia! Pohjoismaathan ovat kristillisiä maita, mutta missä se kristillisyys sitten on, siinäkö, kun käydään jouluna tai pääsiäisenä kirkossa, tai kun mummo ja vaari haudataan? Monet maahanmuuttaja muslimit  rukoilevat työpaikallakin, en näe heidän rukoilemistaan mitenkään ihailtavana tai edes minkäänlaisena hartautena, vaan  sehän on pakko-rukoilua. En sano tätä vihaisesti, vaan tämähän on faktaa.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 306
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle Empty Vs: Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa