Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Mauri Viksten Korkeaveisu
Eilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Syntien anteeksisaamisesta
Eilen kello 9:11 am kirjoittaja Hellevi

» Helmikuuta
To Helmi 14, 2019 11:06 am kirjoittaja Vierailija

» Jumala on ilmoittanut meille sanansa
To Helmi 14, 2019 10:06 am kirjoittaja Hellevi

» Teko-opin uusi tuleminen
Ke Helmi 13, 2019 9:42 am kirjoittaja Hellevi

» Lutherin ajatuksia lasten kasvattamisesta
Ti Helmi 12, 2019 4:20 pm kirjoittaja arkikalusto

» KANSANKIRKOLLINEN HYÖKKÄYS LUTERILAISTA TUNNUSTUKSELLISUUTTA VASTAAN[
Ti Helmi 12, 2019 3:52 pm kirjoittaja arkikalusto

»  Jos Sinä, Herra, pidät mielessäsi synnit
Ti Helmi 12, 2019 11:34 am kirjoittaja Hellevi

» Sakari Kalliomaa / Joosef 1
Ti Helmi 12, 2019 10:46 am kirjoittaja Hellevi

Helmikuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Älä luovuta!

Siirry alas

Älä luovuta!

Viesti  jarrut lähetetty To Toukokuu 24, 2018 9:29 amJeesuksen pitkä perjantai ja pääsiäinen antavat toivon; Siis

Älä luovuta!
Ihmisen on vaikea jatkaa uskollista ponnistelua, varsinkin jos se tuottaa kärsimystä. Saatamme jättää kesken ja antautua synnille tai väärille ratkaisuille. Oikea ratkaisu on olemassa. Jumala on valmistanut apuneuvon. Sen avulla voimme saattaa elämäntyömme päätökseen ja iloita siitä.

Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä." (Mt 11:28-30.)

Jeesuksen kauniiseen vertaukseen ikeestä sisältyy useita ajatuksia. Ies kuvaa ensinnäkin antautunutta. Kun roomalaiset kukistivat jonkun kapinallisen kansan, he pakottivat voitetut kulkemaan ikeen alta. Näin ikeestä tuli kielikuva, joka merkitsi valloitetuksi tulemista.

Kenen ikeessä kuljet?

Vaikka Herra Jeesus oli nähnyt Rooman miehitysvallan legioonien läsnäolon ja tunsi niihin liittyvän sanontatavan merkityksen vallan hyvin, kehotti hän meitä: "Ottakaa minun ikeeni päällenne."

On suurenmoista, että Kristus vaatii täydellistä antautumista tänäänkin. Hän ei tyydy siihen, että annamme hänelle vain osan elämäämme. Hän tahtoo elämämme kokonaan. On ihmeellistä, että aina kun ihminen antaa elämänsä Jeesukselle ilman ehtoja, hän täyttyy levolla ja rauhalla.

Jos antautuisimme yhtä kokonaisvaltaisesti jollekulle toiselle, minämme kasvaisi kieroon. Kristukselle antautuminen on toisenlaista. Kun suostumme hänen valtaansa löydämme vapauden. Kukaan ei löydä todellista itseään, ennen kuin on antanut koko elämänsä Jeesukselle.

Vapaudesta

Älä pelkää. Kukaan ei pakota meitä antautumaan Jeesukselle. Hän kyllä kehottaa meitä ottamaan ikeensä päällemme, muttei määrää meitä tekemään niin.

Kun Rooman legioonat murskasivat jonkun alistamattoman kansanheimon vastustuksen, tuon kansan oli pakko kantaa valloittajien iestä. Sen takia nämä kansat vihasivat usein Roomaa ja palvelivat sitä kapinamielellä. Jeesus ei kuitenkaan tahdo käyttää tällaisia keinoja meidän suhteemme. Hän tahtoo, että me antaudumme vapaaehtoisesti.

Koiran voi pakottaa tottelemaan ja orjan tekemään työtä. Jeesus, Vapahtaja, ei kohtele ketään kuin koiraa tai orjaa. Me olemme Isän lapsia, jotka on luotu Isän kuvan kaltaisiksi. Vapaus on perintömme, jota kukaan ei voi meiltä riistää. Me voimme ottaa ikeen tai torjua sen. Emme voi myöskään odottaa, että joku tekee tämän päätöksen puolestamme, vaan meidän on tehtävä se itse.

Palvelemisesta

Ikeen kantaminen merkitsee myös palvelemista. Vaeltaessaan ympäri Galileaa Herra Jeesus näki, miten toisiinsa ikeellä yhdistetyt härät palvelivat isäntäänsä kyntämällä peltoja.

Katselen mielelläni maatilan hevosia, kun ne riisutaan valjaistaan iltaisin. Suuret, kauniit eläimet ovat vihdoin vapaita päivän rasituksista. Ne käyvät juomassa vettä ja menevät talleille. Aamulla ne taas valjastetaan palvelukseen.

Koko elämä on palvelemista.Jumalan silmissä keittiössä palveleva on aivan yhtä suuriarvoinen kuin pääministerinä palvelevakin. Kristus saapuu jokaisen luo, joka palvelee, olipa hänen palvelustyönsä ihmisten silmissä miten alhaista tai korkeaa tahansa. Hän sanoo: "Ottakaa minun ikeeni päällenne, niin te löydätte levon:" Kyseessä ei ole lepo palvelemisesta vaan palveluksessa koettava lepo. Kun saamme tämän levon, huoli ja murhe katoavat, eikä taakka enää ärsytä ja kiusaa. Tehtävät tuntuvat nyt erilaisilta, sillä Jumala ja hänen rakkautensa ovat lähellä. Voimat riittävät, kun Kristuksen ies on harteillamme.

RauhastaJeesuksella oli täydet valtuudet opettaa, niin kuin hän opetti. Hän itse eli palvellen, ja hänen sydämessään vallitsi rauha. Hänen päivänsä olivat kiireisiä ja täynnä keskeytyksiä, mutta hänen sydämensä oli vapaa. Ihmisjoukot ja avunpyytäjät piirittivät häntä. Kuitenkin hän liikkui kansan keskellä siinä rauhassa, joka ylittää kaiken ymmärryksen. Hän sanoo: "Minä tahtomalla tahdon kertoa teille, miten löydätte levon: Ottakaa minun ikeeni yllenne:"

Jos käymme työn touhuun ilman rukousta tai huokaustakaan Jumalan puoleen, ei ole ihme, jos hermostumme tai koemme joskus kiusausta luovuttaa. Jumala ei tahdo, että kuitenkaan luovumme palvelustyöstämme, sen sijaan hän toivoo, että luovutamme itsemme hänelle.

Kun otamme Jeesuksen ikeen päällemme, palvelemme hänen sävyisässä, kauniissa hengessään. Voimme Kristuksen tavoin luottaa horjumatta siihen, että Jumala on kanssamme ja että meitä kantavat iankaikkiset käsivarret. Tämä luottamus antoi Jeesukselle voimaa silloin, kun taakat kasvoivat sietämättömiksi. Luottamus Jumalaan antoi hänelle voiman olla luovuttamatta. Hän suoritti tehtävänsä loppuun ja antoi henkensä ristillä.Lohdutettuna eteenpäin


Ikeen kantaminen kertoo myös lohdusta, jota saamme toisen seurasta. Ikeellä yhdistettiin kaksi eläintä vetämään samaa auraa. Kristus kantaa samaa iestä meidän kanssamme. Maanviljelijät valmentavat joskus nuorta eläintä siten, että antavat sen aisapariksi vanhemmalle ja kokeneemmalle eläimelle, joka on tottunut vetämään auraa joka säällä.

Jeesus sanoo: "Vedä auraa minun kanssani, niin opit tekemään suoremman vaon, ja maanviljelijä on illalla tyytyväinen." Tie, jota hän meitä vie, on hänelle tuttu. Hän tuntee maaperän epätasaisuudet hyvin. Häntä on kiusattu kaikessa niin kuin meitäkin. Hän on kokenut päivän helteen ja vaivat. Hän tulee luoksemme, kun kannamme ahdistuneena huoliamme ja mietimme, miten voimme jatkaa eteenpäin. Hän sanoo: "Lapsi, tehdään tämä yhdessä." Jeesus tarjoaa kumppanuutta Jumalan kanssa elämän paineissa.

Sanokaamme siis hänelle, että tahdomme ottaa hänen ikeensä päällemme.George Morrison

(Airut 4/1999)
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 1957
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Epävirallinen

Viesti  Stiina lähetetty To Toukokuu 24, 2018 11:13 am

Sorry Sad

(Älä sano, äläkä lupaa, jos et ymmärrä ja ole valmis maksamaan, sen mitä seuraaminen sinun kohdallasi saattaa maksaa).

Opetuslapsikausi voi olla pitkä ja Jeesus armahtaa, vaikka olet loppuun asti heikko ja epäileväinen. Saat anteeksi "77x7", vaikka et itse pystyisi edes anteeksiantamaan toisille tai pystyisi edes mihinkään ja olisit loppuun saakka halveksittu luuseri.
Luther on paaaljon parempi opettaja kuin Morrison.
Eipä ole montaa pelastettua ja turhaan antoi Jumala poikansa, jos vain vahvat ja onnistuneet pelastuvat, olisi laki silloin riittänyt, mutta eipä riittänyt koskaan pelastamaan ketään. Kyllä oikea evankeliumi pystyy pelastamaan luuserinkin ja loppuun saakka pelkääjän armosta. Samoin pelastaa kastetut tai muuten Jeesuksen turviin viedyt lapset ja kehitysvammaiset sekä hullut ja muuten sairaat surkimukset.

Jos tätä seuraamisen lakia julistetaan maailmassa, niin ei se edes lakina pure, koska kokeneet ja maalliset menevät epäuskoisina pois ja ne, jotka uskovat jotain armon lisäksi Jeesukselta saavansa lupautuvat Hänelle. Kyllä Jeesus itse kasvattaa palvelijansa armollisesti ja osa pystyy/joutuu rakkaudesta Häneen uhraamaan itsensä valmiina tai ei.
Muistakaa opetuslasten "kohtalot" (Juudas I emme ymmärrä, miksi valittu siihen tehtävään???).

Jeesus itsekin huusi Ristillä (ymmärrettävästi) inhimillisellä osallaan: "Jumalani, Jumalani; miksi Minut hylkäsit". Mahtoi olla kauheaa. Osaammeko edes kuvitella.
Pietari lankesi Kiirastorstaina, vain rakkaus tuli Ristille saakka (Maria-äiti, Maria M ja yksi opetuslapsi Johannes (ei nyt tarkastettu, mutta sinnepäin). Lopuksi kaikki pakenivat, paitsi ryövärit vieressä, kun eivät voineet. Toinen kielsi, toinen uskoi.
Jos sekoittaa lain ja evankeliumin, Jeesus kuoli turhaan jne. Ihminen on kaikkine ominaisuuksineen täysin kadotettu, unohdettu syntinen ressukka, mikään muu ei auta kuin edes heikko turvautuminen Kristukseen. Muuten emme olisi edes samalla viivalla Jumalan edessä, koska ihmiset ovat ominaisuuksiltaan erilaiset ja Jumala olisi väärämielinen, jos se olisi sittenkin teoista yms. ominaisuuksista. Lukekaa Lutherin Gal. ajatuksella. En minä jaksa /osaa sillai selittää. Ihmisen osa ei ole helppo emmekä itse ole valinneet millaisiksi synnymme ja hyvin vähän mitä meistä tulee. Kellään ei ole koskaan ollut mahdollisuutta pelastua minkään lain kautta. Ei edes Paavalilla, joka oli nuhteeton fariseus eikä opetuslapsilla, jotka eivät mitään ymmärtäneet eivätkä meinanneet oppia jne.
JEESUKSEN KRISTUKSEN SOVITUS KAIKILLE ON TÄYDELLINEN JA RIITTÄVÄ. Sen voi vain hylätä tai jäädä tietämättömäksi (pakanat). Saatana hallitsee Jumalan luvalla tätä maailmaa niin kauan kuin hallitsee. Jumala on kuitenkin Kaikkivaltias. Aamen Lutherille. I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 293
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Älä luovuta!

Viesti  Hellevi lähetetty Pe Toukokuu 25, 2018 7:45 am

Sanon AAMEN Stinalle ja Lutherille!
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 262
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Älä luovuta!

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa