Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» LEIPÄSET ROSENIUS
Eilen kello 1:50 pm kirjoittaja Stiina

» YNTIMME OVAT POIS OTETUT KRISTUKSEN KUOLEMASSA
Eilen kello 10:55 am kirjoittaja arkikalusto

» USKO, TIEDE JA RAAMATTU
Eilen kello 10:36 am kirjoittaja arkikalusto

» NAISPAPPEUS, HOMOSUHTEET JA GOLGATAN VERIUHRI - ONKO NAISPAPPEUSKIRKOSSA PELASTUSTA
Eilen kello 10:22 am kirjoittaja arkikalusto

» Katsokaa, ettei teitä kukaan eksytä
Eilen kello 9:09 am kirjoittaja Stiina

» Pysy vapaudessa!
Su Helmi 17, 2019 9:45 am kirjoittaja Hellevi

»  Jumala on poissa
Su Helmi 17, 2019 9:29 am kirjoittaja Hellevi

» TIEDOKSI tänään
Su Helmi 17, 2019 7:54 am kirjoittaja Vierailija

» Terve opetus: Timo Junkkaala
La Helmi 16, 2019 8:49 pm kirjoittaja Stiina

Helmikuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Uskollisuus oman leiviskän hoitamisessa

Siirry alas

Uskollisuus oman leiviskän hoitamisessa

Viesti  Hellevi lähetetty Ma Kesä 11, 2018 9:13 am

Uskollisuus oman leiviskän hoitamisessa

Rikas mies matkusti ulkomaille. Hän jätti suuren omaisuutensa kolmen palvelijansa hoidettavaksi. Ensimmäinen sai vastuulleen omaisuutta viiden leiviskän eli talentin verran. Sen arvo oli yli 80 työvuoden ansio. Toinen sai kaksi leiviskää eli 33 vuoden ansion. Kolmas sai yhden leiviskän verran. Sekin oli arvokas: yksi leiviskä oli kuusituhatta denaaria eli päiväpalkkaa, yli 16 työvuoden palkkasumma.

Viiden leiviskän haltija ryhtyi heti toimeen, kävi kauppaa leivisköillään ja voitti niillä toiset viisi.  Samoin toimi kahden leiviskän haltija ja voitti toiset kaksi. Mutta yhden leiviskän haltija kaivoi maahan kuopan ja kätki sinne isäntänsä rahan. Mikä lamaannutti yhden leiviskän haltijan näin toimettomaksi? Hän oli katkera ja kateellinen.

Hän oli katkera isäntäänsä kohtaan, joka arvioi hänet vain yhden leiviskän arvoiseksi. Katkeruus isäntää kohtaan sammutti hänessä halun palvella ja hän heittäytyi toimettomaksi. Hän syytti herraansa surkeasta lopputuloksesta: ”Minä tiesin, että sinä olet ankara mies. Minä pelkäsin ja kaivoin talenttisi maahan. Tässä on omasi.” Katkeruuteen Jumalaa kohtaan liittyy usein kateus lähimmäisiä kohtaan. Oman lahjan arvo katoaa vertailussa lähimmäisiin, jotka ovat saaneet enemmän.

”Kateus vie kalatkin vedestä”, sanotaan. Jeesuksen vertauksen (Matt.24:14-30)  esimerkit opettavat meille uskoa Jumalaan, kaikkien lahjojen antajaan. Kaikki mitä meillä on, on Jumalan lahjaa. Hän on luonut jokaisen ihmisen kuvakseen ja luodessaan antanut jokaiselle ainakin yhden leiviskän, kun hän loi ihmisen viljelemään ja varjelemaan maata (1.Moos.2:15). Jumala on viisaudessaan jakanut tämän tehtävän hoitamiseksi erilaisia lahjoja erilaisille ihmisille. Hän on tarkoittanut, että me hänen antamillaan lahjoilla palvelisimme toinen toisiamme, koko luomakuntaa ja perimmältään Jumalaa, kaiken luojaa. Ihminen ei omista mitään. Kaikki on lainaa, josta meidän kerran on tehtävä tili.

keiJo NiSSilä Kirjoittaja on teologian tohtori ja Oulun hiippakuntadekaani emeritus

Rukous:
Herra Jumala, taivaallinen Isä, sinä olet ottanut meidät palvelukseesi. Vahvista meitä, ettemme väistä kutsuasi, kun sinä tahdot käyttää meitä valtakuntasi työssä. Auta meitä unohtamaan se, mikä on takana, ja lähtemään tielle, jonka sinä avaat eteemme. Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme tähden.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 264
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa