Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» ANNAN TUNNUSTUSTA!
TIEDOKSI tänään - Sivu 2 EmptyEilen kello 10:52 am kirjoittaja Vierailija

» MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN KOHTELU HENGELLISISSÄ PIIREISSÄ
TIEDOKSI tänään - Sivu 2 EmptyEilen kello 8:16 am kirjoittaja arkikalusto

» Päivän Sana! Vähäsarja
TIEDOKSI tänään - Sivu 2 EmptyTo Tammi 23, 2020 11:09 am kirjoittaja Stiina

» kun Hajoaa
TIEDOKSI tänään - Sivu 2 EmptyTo Tammi 23, 2020 8:37 am kirjoittaja kiinteistö

» Pankaa pois valhe ja puhukaa totta
TIEDOKSI tänään - Sivu 2 EmptyTo Tammi 23, 2020 7:15 am kirjoittaja arkikalusto

» Martti Luther / ISÄ MEIDÄN -RUKOUS
TIEDOKSI tänään - Sivu 2 EmptyTo Tammi 23, 2020 7:07 am kirjoittaja arkikalusto

» Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle
TIEDOKSI tänään - Sivu 2 EmptyKe Tammi 22, 2020 10:34 am kirjoittaja Stiina

» Viikon sana 4/2020
TIEDOKSI tänään - Sivu 2 EmptyTi Tammi 21, 2020 9:49 am kirjoittaja Stiina

»  Karismaattinen liike – uuudistus vai eksytys?
TIEDOKSI tänään - Sivu 2 EmptyTi Tammi 21, 2020 9:44 am kirjoittaja Stiina

Tammikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


TIEDOKSI tänään

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty Vs: TIEDOKSI tänään

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Pe Maalis 15, 2019 7:28 am

Stiinan kirjoitus antoi miettimisen aihetta! Kopioin tähän alle "Seurakuntalaisen"mietteitä, jos toisetkin miettivät, mikä tilanne on; tässä analyysi:

Uushelluntailaisuus 17.02.2019 06:25 (päivitetty 14:33)
Analyysi: ”Karismaattisissa oppikiistoissa on vain vähän voittajia”
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

TV-evankelista Joyce Meyer kertoi hiljattain muuttaneensa näkemyksiään uskosta ja menestyksestä: enää hän ei ajattele, että kärsimys on seurausta uskon puutteesta.
(Ruutukaappaus Meyerin Facebook-videolta)

Kirjoittanut
Heikki Salmela

Todellisen herätyksen keskeinen hedelmä on katumus. Karismaattisuutta koskevissa keskusteluissa sitä näkee harvoin.

Joulukuun lopussa julkaistiin pieni tiedote. One Way Missionin pitkäaikainen työntekijä ja hallituksen varapuheenjohtaja Leena Metsämäki oli irtisanoutunut. Syyksi kerrottiin näkemysero järjestön teologisesta linjasta ja toimintatavoista.

Ristin Voiton saamien tietojen mukaan näkemyserojen ytimessä oli suhtautuminen karismaattisen hengellisyyden tiettyihin muotoihin.

One Way Missionin perustaja, hiljattain eläkkeeltä takaisin vt. toiminnanjohtajaksi palannut Tapani Suonto on Suomen tunnetuimpia populaarin hengellisyyden arvioijia. Erityisesti hän on ottanut kriittisesti kantaa uushelluntailaisuudessa ilmeneviin, epäterveinä pitämiinsä ilmiöihin.

Leena Metsämäki nähtiin marraskuussa TV7:n jumalanpalveluslähetyksessä, kun hän kävi amerikkalaisevankelista Rodney Howard-Brownen esirukoiltavana Helsingin River-seurakunnassa pidetyssä kokouksessa. 1990-luvun Toronton herätyksen keskeisiin tulenlevittäjiin lukeutunut Howard-Browne edustaa monella tapaa juuri sellaista hengellisyyttä, josta Suonto on varoittanut.

Vaikka kaikkia seikkoja Metsämäen irtisanoutumisesta ei tiedetä, varmaa on, että Howard-Browne-kytköstä eivät kaikki One Way Missionissa katsoneet hyvällä.

Kuten monesti ennenkin, sosiaalisen median kommentaattorit saivat tapauksesta gallonakaupalla polttoainetta. Asiaa on puitu satojen viestien verran pelkästään Suomi24-keskustelufoorumilla.

”[Oli] kauhistuttavaa hengellistä sokeutta mennä juuri kaikkein kammottavimman kadottajan käsien alle –– aivan järkyttävää”, nimimerkki NiinSurullista kirjoitti.

Toisaalla samassa ketjussa One Way Missionin jäljelle jäänyttä johtoa arvosteltiin yhtä suurella paatoksella.

Hinn, Herzog, Jalovaara, Koivisto…


Toinen ajankohtainen maistiainen karismaattisen hengellisyyden synnyttämistä jakolinjoista saatiin Ristin Voiton toimituksessa, kun lehti julkaisi teemaliitteen ihmeparanemisista ja sairaiden puolesta rukoilemisesta. Liitteen laajin yksittäinen juttu tarkasteli Healing Rooms -rukousklinikkatoimintaa.

Jutun ilmestyttyä toimitukseen tuli viestejä, joissa lehteä moitittiin sinisilmäisyydestä. Palautteen mukaan Healing Rooms -toiminnan kansainvälinen johtaja Cal Pierce on Jehovan todistajiin rinnastettava harhaoppinen, ja siksi myös Suomen rukousklinikkatoiminta tulisi kyseenalaistaa.

Myönteinen uutisointi synnyttää vain lisää eksytettyjä, palautteessa pelättiin.


Aiempina vuosina hyvin samantyyppisiä kriittisiä arvioita on saatu lukea muilta foorumeilta. Piercen lisäksi niitä ovat nostattaneet muun muassa Suomessa vierailleet amerikkalaisevankelistat David Herzog ja Benny Hinn sekä vuoden 2008 Lakelandin herätyksen keskushahmo, esirukoiltaviaan mukiloinut Todd Bentley.

Kotimaisista nimistä voimakasta polarisoitumista on nähty muun muassa rukoilija-julistaja Pirkko Jalovaaran, Ilmestysmaja-yhteisöä johtavan Johanna Tunturipuron sekä Nokia Mission ja sen keulakuvan Markku Koiviston ympärillä. Opillisista suuntauksista keskiössä on ollut muun muassa uusapostolinen liike ja sen tunnetuin opinkappale – oppi Pietarin ja Paavalin kaltaisten apostolijohtajien esiintymisestä myös meidän aikanamme.

Kaikissa tapauksissa keskustelua on leimannut suuri intohimo, värikkäät ilmaisut ja panosten kovuus: monen mielestä pelissä on aito Pyhän Hengen vaikutus.

Villit teoriat helppo maali


Mitä tästä kaikesta sitten tulisi ajatella?

Ainakin se on selvää, että monet karismaatikkojulistajat tekevät heidän arvostelemisensa helpoksi.

Esimerkiksi David Herzogin opetus värähtelytaajuuksista, kirkkauden tasoista ja ihmiskehon molekyylirakenteen muutoksista on lähempänä New Agea kuin klassista kristillisyyttä. Opetusta eivät raamatullista edes hänen tilaisuuksistaan raportoidut parantumisihmeet, laihtumiset ja hiusten kasvamiset kaljuuntuneeseen päälakeen.

Niin ikään kritiikkiä vetävät puoleensa ylellistä elämää viettävät tv-evankelistat. Röyhkeä rahalahjoitusten pyytäminen yksityislentokoneiden hankkimiseksi sekä lupaukset rahaa vastaan annettavista siunauksista ovat kaukana Uuden testamentin hurskausihanteesta.

Sama koskee jumalanpalveluksissa lietsottavia kummallisuuksia. Kukaan ei enää hauku eikä hirnu nauruherätyksen tyyliin, mutta onpa Youtube-aikakaudellekin riittänyt omat erikoisuutensa. Taannoin puisteltiin päätä eräälle karismaattiselle suomalaisseurakunnalle, jonka kokousvideolla seurakuntalaiset hyppivät lattialle levitettyjen esirukouspyyntölappujen päällä.

Paavalin huoli siitä, ettei uskovien käytös ja elämäntapa vahingoittaisi seurakunnan mainetta, tuntuu unohtuvan.

Irvileuoilla on hauskaa, ja sessationistit, joiden mukaan Uudessa testamentissa kuvatut ihmelahjat lakkasivat Uuden testamentin kaanonin vakiintumisen myötä, ovat entistä varmempia asiastaan.

Tarkoitus ei pyhitä keinoja


Samaan hengenvetoon on todettava, etteivät raittiin uskon puolustajatkaan aina onnistu. Ei tarvitse katsoa kuin Facebookiin. Hyvät käytöstavat ja seurakunnan maineen varjelu unohtuvat myös oppipoliiseilta.

Joskus olisi hyvä uhrata pari ajatusta omien motiivien arviointiin. Olenko sittenkään niin puhdas ja aatteellinen kuin luulen olevani?

Suomi24-palstalla nimimerkit Savis ja Voi.Savis keskustelivat tavalla, josta ei käy ilmi, kumpi on päässyt hengellisessä kasvussaan pidemmälle:

”Huomaan, että sinulla ei ole henkien erottamislahja — VAROKAA TÄLLAISIA EKSYTTÄJIÄ, JOTKA VIE TEITÄ HELVETTIIN. KYSYKÄÄ VAIKKAPA JUMALALTA, JOS ETTE MINUA USKO”, Savis kirjoitti.

”Savis! Eipä ole sinullakaan mitään henkien erottamisen armolahjaa, joten älä pullistele olemattomalla!”, Voi.savis vastasi.

Kaikki toivovat rakkaudellista tai vähintäänkin neutraalia kirjoitustapaa – kun puhe on heistä ja heidän suosikkijulistajistaan.

Vaarana turhat viholliskuvat


Käytöstapojen lisäksi puutetta on keskustelutaidoista.

Sosiaalisen median aatteellisten debattien toistuva heikkous on termien viljely ilman, että määritellään, mitä niillä tarkoitetaan. Erilaisia tapoja puhua samasta asiasta ei tunnisteta. Väitteet jätetään perustelematta.

Viimeksi mainittu ilmiö vie voiman painaviltakin kannanotoilta: nykyajan informaatiotulvassa kukaan ei ota epämääräisiä heittoja vakavasti.

Usein huomiotta jäävät myös kommentaattoreiden erilaiset lähtökohdat. Esimerkiksi vuosien 2013–14 David Herzog -keskustelussa toiset esittivät arvioita hänen kirjojensa sisällön, toiset hänen tilaisuuksissaan tekemiensä havaintojen pohjalta. Ennen kuin asiassa voidaan päästä pidemmälle, kummankin osapuolen pitäisi kuulla, mitä toinen sanoo.

Lopuksi keskustelun tuoksinassa näyttää usein hämärtyvän suhteellisuudentaju. Kaikki tarkasteltavat asiat (kuten Leena Metsämäen irtisanoutuminen) eivät ole niihin käytetyn ruutimäärän arvoisia. Sikäli kun kyse on uskovaisista, todennäköisesti useimpien kanssa ollaan isossa kuvassa samalla puolella.

Kaikilla kristityillä on paljon suurempia yhteisiä huolenaiheita – ja yhteinen sankari, Jeesus.

Kerran oltiin optimistisia

Kun karismaattinen hengellisyys levisi perinteisiin kirkkokuntiin 1960–1970-luvuilla, siinä nähtiin ekumeenisia mahdollisuuksia. Erilaiset näkemykset sakramenteista, liturgiasta ja pappisvirasta saivat uutta perspektiiviä, kun Pyhä Henki kosketti ja Jeesus tuli uudella tavalla rakkaaksi. Ajateltiin, että kokemus Jumalan rakkaudesta voi yhdistää silloin, kun Jumalan tekojen teoreettisessa tarkastelussa on päädytty erilaisiin johtopäätöksiin.

Viimeistään 1990-luvulla tämä optimismi haihtui. Kokemusten teologiasta on tullut uusi jakava asia.

Samalla karismaattisen hengellisyyden myönteiset puolet uhkaavat peittyä näkyvistä. Vaikka Hengen vaikutuksiin liittyy aina väistämättä ”astian makua”, parhaimmillaan karismaattisuuden kautta paljastuu merkittävä osa kristinuskon Jumalan olemuksesta, luonteesta ja tahdosta.

Korostunut vastakkainasettelu on yksi tapa luoda omaa ja oman yhteisön identiteettiä. Sen hinta on kuitenkin liian kallis.

”[S]ekopäätä porukkaa — inttäkää, inttäkää! Saapa joka kerta nauraa, ko eksyy näitä lukemaan”, nimimerkki Määpäse kirjoitti Leena Metsämäen irtisanoutumista koskevassa keskusteluketjussa.

Uudessa testamentissa Paavali nuhtelee Korintin ensimmäisiä uskovia jakaantumisesta kukin oman suosikkijulistajansa ympärille (1. Kor. 1:10–13; 3:1–7). Ehkäpä meidän nykyuskovien tulisi tutkia kyseisiä sanankohtia uudestaan. Vai pitääkö vain yhtyä apostolin ironiaa heijastaviin sanoihin: ”Täytyyhän teidän keskuudessanne olla puolueitakin, että kävisi ilmi, ketkä teistä kestävät koetuksen” (1. Kor. 11:19.)

Kaiken tukkanuottasilla olemisen keskellä tulisi löytää tasapaino Paavalin kahden periaatteen välillä: ”Henkeä älkää sammuttako –– mutta koetelkaa kaikki” (1. Tess. 5:19–21).

Helpommin sanottu kuin tehty.Kaikki ei ole harhaoppia


Eräs hengellisiä virtauksia koskevassa populaarissa keskustelussa toistuva käsite on harhaoppi. Varhaisina kristillisinä vuosisatoina termi vakiintui tarkoittamaan näkemyksiä, jotka ovat niin vahvasti kristinuskon olemuksen vastaisia, että sillä tavalla uskovan henkilön ei katsottu enää olevan pelastuksesta osallinen.

Klassisessa teologiassa käsitteellä tarkoitetaan ennen muuta opetuksia, jotka joko kieltävät Jeesuksen tai Pyhän Hengen täyden jumaluuden (kuten nykyajan Jehovan todistajat tekevät) tai kieltävät sen, että Jesus olisi maan päällä ollut aito ihminen (niin sanotut doketistit, jotka sanoivat, että Jeesus vain näytti ihmiseltä).

Sen lisäksi Uudesta testamentista löytyy kaksi muuta harhaoppien ryhmää: kristinuskon vastaiset näkemykset pelastuksesta ja etiikasta.

Jos joku irrottaa pelastuksen Kristuksesta ja hänen valmistamastaan lahjasta (kuten Galatian judaistit, Gal. 1:6-9; 3:1–14), hän on kadottava harhaopettaja.

Jos joku julistaa Jumalan siunaamaksi sellaisen eettisen käytöksen, jonka Jumalan sana yksiselitteisesti kieltää (kuten haureuden harjoittamiseen rohkaissut Iisebel, Ilm. 2.), hän on kadottava harhaopettaja. Tai jos sananpalvelija itse elää Sanan selkeiden eettisten periaatteiden vastaisesti ja ajattelee, ettei Jumala siitä välitä.

Tällaisista henkilöistä apostolit käyttävät Uudessa testamentissa ankaraa kieltä. Eivätkä he tunnu olevan pahoillaan, jos välit sen vuoksi katkeavat.

Tietenkään tämä ei tarkoita, että kaikki muut teologiset näkemykset ovat hengellisesti rakentavia. Paavalin mukaan hyvä opetus on terveellistä: se ravitsee ja vahvistaa kristityn uskoa ja elämää, huono opetus jäytää kuin syöpä (esim. Tit. 1:1–2:14).

Kristinuskon historia osoittaa, että moni uusi ”voimallinen” oppi on vienyt seurakunnalta senkin voiman, joka sillä aiemmin oli. Sanoma Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen kuolemastaan ja ylösnousemuksestaan olisi sisältänyt – ja sisältää yhä – kaiken sen, mitä seurakunta tarvitsee.

(HS)

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/analyysi-karismaattisissa-oppikiistoissa-on-vain-vahan-voittajia/
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2352
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty Hyvää tänään!

Viesti kirjoittaja Stiina 8 lähetetty La Huhti 27, 2019 10:45 am

Kannattaa kuunnella erinomainen Raamattuavain Extra (Raimo Lappi). Radiot.fi tai Kansanlähetyksen sivut tai huomenna klo 00.30 Radio Dei uusinta. Ei huomauttamista. Uskoin samoin raamatullisesti. (Oli jätetty kiistelty konkreettinen Tuhatvuotinen valtakunta ja tempaus käsittelemättä viisaasti.) flower

Stiina 8
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty Kesän aluksi!

Viesti kirjoittaja Stiina 9 lähetetty La Kesä 01, 2019 9:39 am

Very Happy
Tänään voin suositella erityisesti Kansanlähetyksen tämän päiväistä Raamattuavain Extraa (1.6.19). Se tulee Radio Dei uusintana su klo 00:30. Löytyy myös netistä Avaimia.net (Veijo Olli: siinä sitten lahjakas Junioriavainten tekijä, wow!). Kaikki tähän saakka suositellut ovat edelleen hyviä, löytyvät vaan ao. järjestöjen sivuilta, koska radiot. fi arkisto ei käytössä edelleenkään.
Arviointina sanon vaan nöyränä, että itse olisin tosi varovainen noiden yliluonnollisten ohjausten ja äänien ja ilmestysten kanssa (ihmeelisten armolahjojen), vaikka se tavallaan raamatullista onkin. Luterilaisuudessa on aina opetettu olemaan rohkeasti kriittinen, sillä ainakin yli 90 % niistä on mitä todennäköisemmin henkioppailta. Minun kokemuksessani yli 99 %. Muistaaksen ainakin R Mäkelä ja O Peltola ovat tässä samoilla linjoilla kanssani.
Luterilainen kristinoppi rules. Ei kristittyjen tarvitse palvella Jumalaa ihmeellisesti ja inhimillisesti suureellisesti. Aina on Sanan kuunteleminen riittänyt ja maallisissa töissä, vaikka lattian lakaiseminen, jos sen on tehnyt kunnolla Jumalansa edessä jne. I love you

Stiina 9
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty TIEDOKSI NYT

Viesti kirjoittaja Stiina 9 lähetetty Pe Marras 22, 2019 8:58 am

HEI!

TÄNÄÄN TULEE VIELÄ RADIO DEISTÄ HYVÄLLÄ TAVALLA AVARTAVA OHJELMA JÄLKI-ISTUNTO KLO 13.03 JA YÖLLÄ KLO 3.00. TYKKÄSIN KOVASTI flower

Stiina 9
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty Vs: TIEDOKSI tänään

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty La Marras 23, 2019 8:38 am

Körttiläisiinkään ei mahdu, ovat alkaneet arvostelemaan puutteessaan, jos ei ole taitava perinne käsityö- tai marttaimmeinen ja samanhenkinen myös. Ennen sai istua yksin hiljaa nurkassa, kukaan ei edes huomannut, joskus sellainenkin riitti, muttei enää. Körttiläiset eivät muuten osaa puhua Jumalasta, koska aikojen alussa heitä opetettiin, ettei Jumalasta saa puhua.


Stiinalle ♥

Tuota noin, enpäs ihan olekaan samaa mieltä körttiläisyydestä, varsinkaan en tuosta, ettei Jumalasta saisi puhua!

Kun körttiläismummoni opetti meille tenaville Jumalasta, ja Jeesuksesta, ja opetti meidät jo pienenä rukoilemaan.
Anna-mummon sanat kantavat vieläkin, ja hänen lempeä olemuksensa lohduttaa muistoissa nytkin!

Ei meidän Äidillämme ollut aikaa/halua? pitää meitä sylissä pienenä, puhumattakaan juttelemisesta tai lohduttavasta myötätunnosta lapsen ongelmiin. Annalla oli aikaa ja RAKKAUTTA, jota ilman olisin varmaan saanut elää vieläkin kuivemmassa maassa, kuin meidän perheemme  lämmöttömyydessä, jossa sai aina palella!

Anna-mummo kuoli, kun olin 9-vuotta, (nyt olen 73) mutta pelasti minut rakkaudettomuudelta, ja myös nuorimmat sisareni.
Veljeni ovat vieläkin karjumassa ja komentelemassa, niin kuin tapana oli.  Mutta ajattelen, jos olisivat saaneet istua Annan-mummon kainalossa, olisi heistä tullut toisenlaisia miehiä.
Tämä nyt vaan Rakkauden tunnustuksena yhdelle ihanalle körttimummulle! ♥

PS. Anna oli körttiläinen, vanhapiika, joka oli Lähetysjohtaja, Rovasti Matti Tarkkasen piika. Isän oikean äidin sairauden tähden Annasta tuli Isäni ja hänen veljensä kasvatusäiti. Anna asui meillä kuolemaansa saakka.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 454
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty Helleville!

Viesti kirjoittaja Stiina 9 lähetetty La Marras 23, 2019 10:29 am

Kiitos kaunis! I love you

On hieno asia, että Jumalamme järjesti ainakin sinulle lämpöä ja kristillistä apua Anna-mummon kautta. En tietenkään voisi sellaisesta loukkaantua tms. Rakastan körttiläisyyttä ja liittyisin heihin, jos eivät tänään lukeutuisi liberaaleihin pääasiassa ja myös ovat kyllä vieraanvaraisia, mutta sisäänlämpiäviä. Pääsisin ehkä piireihin, koska isoiso mummoni oli körttiläinen ja hänen tyttärensä (isomummoni) oli miehensä kanssa harras kirkkousovainen, joka rukoili puolestani, mutta ei enää jasanut minulle huolenpitoa antaa, kun oli iso talo ja 10 lasta kasvatettuna sekä ikää 80 v. Kuoli 84 vuotiaana, olin muistaakseni n. 6 vuotias. I love you

Olemme samanikäiset, täytän jouluk. 73 minäkin. Siksi on paljon samaa elämissämme niin kuin Jarrujenkin kanssa varsinkin tunnepuolella. Meillä kylässä (lapsena) käyvä kartanonrouva (harras, mutta mielestäni kova ja ylpeä, mutta paljon aikaansaava, kovan kurin pitävä, koulutukseltaan kansakoulunopettaja edusti tallaista näkemystä ja nykyinen körttisuvun pitkät juuret omaava ystäväni 75 v, kuuluu samaan rotuun, paitsi, että on ystävällinen ja auttavainen eikä yhtään vaativa, mutta uskosta ja Jumalasta on vaikea puhua, kuuntelee opetusta, mutta ei koskaan kommentoi. (Ei osaa eikä miehenikään eikä mieheni sukukaan eivätkä lapseni, vaikka mitä tekisi. Se on aika kauheaa. Tulisi pitkä vuodatus, mutta...)

Ihana siunaus on körttiläiläisitä tänäkin päivän, jos on eksynyt vaativiin "mennareihin" tai muihin karismaattisiin. Kansakoulun uskontokirjan kertomus Paavo Ruotsalaisesta ja myös Raamatun Joosef (Jaakobinpojasta) tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen jo alakoulussa 1-2 lk. Vaikka en löydä mitään juuri väärin Hengen uudistus kirkossamme -liikkeestä, en osaa enkä jaksa olla heidän jutuissaan yhtään. Viidesläisistä tykkään, vaikka en kaikkia näkemyksiä pysty jakamaan ja joudun karismaattista siipeä kaikkialla varomaan. Minua saa silti mielellään ojentaa, muttei syytellä eikä vaatia. Hakusessa ollessani, olen jostain syystä mennyt/joutunut vääriin joukkoihin. (Ei ole Jumalan johdatusta ollut kuitenkaan, olen vain vaatinut itseltäni, että johonkin sopivaan kuuluu mennä, mutta minun kohdallani niin ei kuulu tehdä. On odotettava johdatusta. Tietenkin kuulun Suomessa kirkkoon ja olen löysästi useammassa viidesläisessä mukana. Raamattuopistoon ja Kylväjään voisin varmaan nytkin sitoutua, mutten vielä jaksa. Olen tosi sairaalloinen. I love you (Tämähän on terapiaa!)

Stiina 9
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty LISÄYS!

Viesti kirjoittaja Stiina 9 lähetetty La Marras 23, 2019 1:54 pm

Seurakuntalainen.fi sivustolla hyvää bloggausta aiheista, mistä mekin keskustelemme juuri. Smile

Stiina 9
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty Vs: TIEDOKSI tänään

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty Su Marras 24, 2019 4:27 pm

Stiinalle kiitokseni! ♥

Näyttää siltä, että meillä on samoja kokemuksia oman paikan löytämisessä! Ei täällä pienessä maalaiskaupungissa ole paljoa valinnan varaa, minne mennä, kun mennarit ovat täälläkin vallannet maata. Luterilaisessa kirkossa on vielä jotenkin raitista opetusta, mutta ei kaikkien pappien kautta. Valita pitää, eikä aina jaksa siitä syystä lähteä minnekään. Helluntailaisuus on jo aikaa poissuljettu kokonaan, oli jo siihen aikaan, kun Göteborgista tänne keskiruotsiin muutin.

 Kaikenlaista raihnaisuutta tässä iässä minullakin, eikä parempaan suuntaan menosta ole toivoa, vaan vaivat lisääntyvät koko ajan. Kuulo huononee ja näkö samoin. Jotakin voitaisiin leikkauksilla ehkä kohentaa, mutta jonottaa saa, jos sattuu apua saamaan on se myös ainainen rahakysymys.

Olen jotenkin ohittanut sen vaiheen, kun vielä hermoilin tulevaisuudesta, sairaana ja apua tarvitsevana, on vaan ollut pakko jättäytyä Kaikkivaltiaan käsiin ja hoivaan, että elämä ei olisi pelkkää murehtimista ja märehtimistä, niin kuin se helposti minulla on.

Minun vanha uskonsisareni muutti ulkomailta takaisin tänne ja sai asunnon naapurista, joten ilonaihetta on, että saadaan yhdessä tutkia Jumalan Sanaa ja rukoilla, ehkä uskaltaudumme yhdessä kirkkoonkin. Helpompi on kaksin kuin aina yksin, arvioida puheita ja muuta. Sekin helpottaa, kun saa keskustella ja puhua luotettavan ystävän kanssa kaikesta, eikä tarvitse pelätä, että syyttelisi tai vaatisi uskonnollisien normien täyttöä, joita kukaan ei kuitenkaan pystyisi täyttämään, sillä Jeesus Kristus on täyttänyt koko lain ja antaa koko Armon lahjana meille armahdetuille syntisille.

Kotimatkaa ei ole enää niin pitkälti,' mutta vaikeuksia hengellisellä alueella on sitäkin enempi! On hyvä jakaa mietteitänsä täällä, että jaksaisimme arjen taisteluissa ja ihmisenä  kovassa ilmapiirissä, kristillisyydenkin keskellä.

Joulu tulee, odotamme Joulun Herraa, täällä talvisessa Pohjolassa!  Odotamme Lämmintä Taivaan tuulahdusta sielujen laitumille, ikuista kesää! Emme ole yksin, Elämän Herra, Jeesus Kristus, on luvannut olla kanssamme joka päivä, loppuun asti!

Paljon olisi sanottavaa ja jakamista, tässä tätä.

Siunauksin Hellevi
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 454
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty KIITOS!

Viesti kirjoittaja Stiina 9 lähetetty Ma Marras 25, 2019 9:46 am

Tykkäsin kovasti tästä jakamisesta. I love you Uskon, että ystävättäresi muutto naapuriin on Jumalan lähettämä apu ja suuri lahja.
Ainakin sielullisesti olemme hyvin samanlaiset.

Minullakin on yksi entinen työtoveri ikäluokkaani, joka ei ole uskova, vaan vasemmistolainen hartaasti ja syvästi. Hän on yksi harvoista, joka ei ole jättänyt minua, vaikka tietää, että olen Jeesukseen uskova. Hän ei siis usko, mutta hassusti tulee entisen työpaikkamme (valtio) joulukirkkoon ja pitää huolta, että minäkin tulen, vaikka alkaa jo klo 8.00 aamulla. Samoin hän järjesti, vaikka ei itse kuulu kirkkoon ainoan lapsenlapsensa ristiäiset koska, jos kuuluu kirkkoon saa paljon hyötyä elämälleen täällä ajassa?? (Itse on hyväntekijä, ammattiyhdistys aktiivi eikä hänen piiriinsä kaikki kuuluvat ole ("ateistikommareita"). Kristittynä sain rukoilla lapsen puolesta, vaikka en kummiksi päässytkään. (Mielestäni aika jännää).

Täällä ei uskalla ihan mitä vain kirjoittaa (niin kuin minulla on helposti tapana), koska koko maailma voisi käytännössä lukea.

(Toinen työtoverini kuusi vuotta nuorempi Isis tyttären äiti ja isoäiti jätti taas minut, vaikka on ainakin nimikristitty ja käy usein kirkossa, varsinkin työtovereiden hautajaisissa, (joita on ollut useita). En pystynyt ajattelemaan samoin kuin hän Isis-asiasta. Toivon (rukoilen), että asia ratkeaisi ja lapset pääsisivät kotimaahansa, vaikka sitten laitokseen, jos ei muu auta. Ainakin ne äidit, jotka uskaltavat luopua aatteestaan, tulisi ottaa valvotusti kotimaahan. Ihmettelen sitä Isisuskon vahvuutta, vai onko syvää pelkoa vain! Kristillisyydessäkin tapaa sellaista taikauskoa, että siunaus menee, jos ei toimi niin kuin muut vaativat. On unohdettu, että todellakin kaikki on vain Armosta eikä taikauskoiset teot mitään oikeasti auta jne.) I love you kuitenkin.

Stiina 9
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty Vs: TIEDOKSI tänään

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo lähetetty Ke Marras 27, 2019 6:57 am

Tykkäsin kovasti tästä jakamisesta.


Minäkin tykkään!☺
Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 426
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty Ennen, ☺ nytkin ja jälkeen JOULUN ☺

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty To Joulu 12, 2019 8:51 amRaamattu kannesta kanteen – 66 kirjaa äänitiedostoina


http://rkk-sansa.net/kuuntele/

santa
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2352
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty Päivän Sana!

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty To Joulu 12, 2019 11:15 am


Stiina

Viestien lukumäärä : 496
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty 11.1.2020

Viesti kirjoittaja Stiina 9 lähetetty La Tammi 11, 2020 8:44 am

Tänään oli oikein hyvä ja sielunhoidollinen Raamattuavain Extra. Suosittelen lämpimästi. Löytyy myöhemmin Kansanlähetyksen sivuilta ja tulee uusintana Radio Deistä su iltana klo 00:30. I love you

Seurakuntalainen.fi sivulta on hyvä lukea hiljattain poispäässeen emeriittuspiispa Olavi Rimpiläisen viimeinen haastattelu marraskuulta 2019. I love you


Stiina 9
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

TIEDOKSI tänään - Sivu 2 Empty Vs: TIEDOKSI tänään

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun


Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin
 
Oikeudet tällä foorumilla:
Voit vastata viesteihin tässä foorumissa