Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Sielun kuolemattomuudesta
Ystävä tunnetaan hädässä EmptyTänään kello 7:05 am kirjoittaja jarrut

» UUT:n uutiskirje, toukokuu 2019
Ystävä tunnetaan hädässä EmptyEilen kello 11:48 am kirjoittaja jarrut

» VIHA JA RAKKAUS USKOVIEN KESKEN
Ystävä tunnetaan hädässä EmptyEilen kello 8:48 am kirjoittaja Stiina

» Kristinusko ilman Kristusta
Ystävä tunnetaan hädässä EmptyEilen kello 6:05 am kirjoittaja jarrut

» Oikean kristityn tuntomerkki
Ystävä tunnetaan hädässä EmptyEilen kello 5:51 am kirjoittaja jarrut

» Harhaoppi: Uskovien synnittömyys
Ystävä tunnetaan hädässä EmptyEilen kello 5:28 am kirjoittaja jarrut

» Uusjudaismi tunkeutuu esiin
Ystävä tunnetaan hädässä EmptyEilen kello 5:15 am kirjoittaja jarrut

» Paavo Hiltunen/ Suurin sanoma
Ystävä tunnetaan hädässä EmptyTo Toukokuu 23, 2019 4:48 pm kirjoittaja jarrut

» " Nisunjyvän kuoleminen" Osa 1
Ystävä tunnetaan hädässä EmptyTo Toukokuu 23, 2019 4:38 pm kirjoittaja jarrut

Toukokuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Ystävä tunnetaan hädässä

Siirry alas

Ystävä tunnetaan hädässä Empty Ystävä tunnetaan hädässä

Viesti  jarrut lähetetty Pe Elo 17, 2018 5:31 am

Ystävä tunnetaan hädässä Zrembr10

Ystävä tunnetaan hädässä

 Elämää ei ole ilman koettelemuksia. Ne vievät meidät milloin minkäkinlaisen mankelin läpi. Vaikka kohtaamamme haasteet ovat moninaiset, toisiinsa niitä yhdistää tapamme reagoida niihin. Koettelemusten äärellä ihminen kysyy vaikeita miksi-kysymyksiä: Miksi Jumala sallii tämän?

 

Joutuessaan ongelmiin ihminen tavallisesti edellyttää Jumalalta määrättyä toimintaa. Kärsivä asettaa ajan ja tavan, joiden mukaan Jumalan olisi autettava häntä.

 

Aina Jumala ei kuitenkaan vastaa pyyntöihimme toivomallamme tavalla. Odotustemme ja Jumalan antamien vastausten välinen kuilu kasvaa. Meille käy aiempaa selvemmäksi, että muodostamamme kuva Jumalasta ei vastaa todellisuutta.

 

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Jumala koettelisi meitä kiusallaan. Sallimiensa koettelemusten ja saarnaamansa lain kautta Jumala osoittaa meille todellisen luontomme, meidän epäuskomme, meidän syntimme ja meidän syyllisyytemme. Jumala murtaa ihmisen väärän jumalakuvan. Ihminen alkaa nähdä, että hän on pannut uskonsa ja toivonsa Jumalan sijasta epäjumaliin.

 

Koettelemusten tuulet puhaltavat sivuun ihmisen suojana olevat hurskauden ja moitteettoman moraalin kauniit verhot. Ihminen tuntee itsessään Jumalan tutkivan katseen. Ihmisestä tulee syntinen niin omissa kuin kaikkien muidenkin silmissä. Maahan murskatun epäjumalakuvan sirpaleiden viereen vajoaa syntejään valittava, paljastettu, alaston ihminen.

 

Vaikka murretun ihmisen kokemus on ahdistava, hänen tilansa on onniteltava. ”Autuaita murheelliset: he saavat lohdutuksen”, Matt. 5:4.

 

Jumalan tarkoitus ei ole jättää ihmistä toivottomaksi. Jumala tekee meistä eimitään, jotta voisi antaa meille kaiken. Jumala tyhjentää meidät luottamuksesta vääriin jumaliin, jotta voisi itse tulla meidän Jumalaksemme, meidän toivoksemme, meidän pelastukseksemme. Jumala haluaa tulla meidän lohdutukseksemme.

 

”Sillä ihminen ei tiedä, mitä häneltä puuttuu, ja seisoo omilla jaloillaan, niin kauan kuin hän löytää voimaa ja saa lohdutusta itsestään ja muusta luomakunnasta. Voidakseen antaa ja jakaa meille voimaansa ja lohdutustaan Jumala sen tähden poistaa kaiken muun lohdutuksen ja saattaa sielun syvästi murheelliseksi, jotta se etsisi ja rukoilisi lohtua häneltä… Jumala kätkee ja antaa meille hyvyytensä juuri vihan ja rangaistuksen muodossa.” (Luther, Seitsemän katumuspsalmia)

 

Murrettu ja haavoitettu ihminen ei ole yksin. Jumala on hänen luonaan, keskellä kipua ja ahdistusta, syntiä ja kuolemaa. Jumala ei hylkää ihmistä. Hän ei väisty murretun rinnalta. Hän rakastaa ihmistä. Hän antaa sinulle kaiken anteeksi.

 

Jää sen vuoksi odottamaan Jumalan apua. Vaikka et vielä sitä näkisikään ja vaikka joutuisit kärsimään tappioita, odota Jumalaa. Käännä katseesi Kristukseen, joka kulki ristin tien voidakseen olla sinun Sovittajasi ja sinun Vapahtajasi. Kristus on lupauksensa mukaan joka päivä sinun kanssasi, Matt. 28:20.

 

Markus Malk
https://www.evankeliumikoulu.fi/wp-content/uploads/2014/10/evank_2003-1.pdf
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2098
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa