Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Parhaita Raamatunlauseita
OIKEA PARANNUS EmptyTänään kello 10:23 am kirjoittaja Stiina

»  Raamatun julmuuksia ja ristiriitoja
OIKEA PARANNUS EmptyEilen kello 3:09 pm kirjoittaja Stiina

» Mielenkiintoista tänään 21.2.2020
OIKEA PARANNUS EmptyEilen kello 9:44 am kirjoittaja Vierailija

» Apokryfiteksti
OIKEA PARANNUS EmptyEilen kello 8:30 am kirjoittaja arkikalusto

» Niinpä niin ☻
OIKEA PARANNUS EmptyTo Helmi 20, 2020 4:10 am kirjoittaja arkikalusto

» valkeuden enkeleitä ja lammas-susia
OIKEA PARANNUS EmptyTo Helmi 20, 2020 4:05 am kirjoittaja arkikalusto

» Terve usko ja elämä -mitä se on?
OIKEA PARANNUS EmptyTo Helmi 20, 2020 3:57 am kirjoittaja arkikalusto

» Ansa viritetty
OIKEA PARANNUS EmptyKe Helmi 19, 2020 11:32 am kirjoittaja Stiina

» Totuus ja harha / Jukka Norvanto
OIKEA PARANNUS EmptyKe Helmi 19, 2020 9:14 am kirjoittaja jarrut

Helmikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


OIKEA PARANNUS

Siirry alas

OIKEA PARANNUS Empty OIKEA PARANNUS

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty La Tammi 19, 2019 9:22 am


OIKEA PARANNUS Z2ch1i10


OIKEA PARANNUS

Niin Pietari muisti Jeesuksen sanat, jotka hän oli sanonut: "Ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti minut kiellät." Ja hän meni ulos ja itki katkerasti (Matt. 26:75).

Sen tähden opi tässä, mikä oikea parannus on. Pietari itkee katkerasti. Semmoinen on parannuksen alku, että sydän oikein tuntee synnit ja todenteolla niitä inhoo, ettemme halaja eli rakasta niitä, emmekä niissä pysy, vaan sydämestämme murehdimme sitä, ettemme ole seuranneet Jumalan tahtoa, vaan tehneet syntiä.

Mutta sitä emme voi itsestämme tehdä, vaan se on Herra, joka kutsuu meitä jälleen parannukseen ja katsoo jälleen meihin, niin kuin Hän katsoi Pietariin kukon laulaessa, kuten Hän ennakolta oli sanonut, ja tällä katseellansa kutsuu hänet takaisin ja varoittaa häntä. Sillä me olemme luonnostamme senkaltaiset, että rakastamme syntiä ja halulla yhä edelleen siinä pysymme.

Sen tässä näemme Pietarista: kun hän kerran oli kieltänyt Kristuksen, menee hän yhä etemmäksi, kieltää hänet kolmannen kerran, sadattelee itseänsä ja vannoo: en tunne minä sitä ihmistä, ja ei pidä lukua mistään.

Mutta kun kukko lauloi ja Herra käänsi ja katsoi Pietariin, silloin vasta hänen sydämensä tuli liikutetuksi, ja hän huomasi, mitä hän oli tehnyt. Nyt synti sekä oman olentonsa että meidän luontomme mukaan ei voi muuta kuin peljättää ja uhata meitä Jumalan vihalla ja täyttää sydämemme tuskalla, niin kuin näemme molemmista henkilöistä, sekä Pietarista että Juudaksesta.

Juudas kun huomasi syntinsä, tuskastui niin, ettei tiedä minne mennä. Pietarin saavuttaa myöskin tuska, että hänen täytyy pistäytyä piiloon kansan seasta eikä voi kylliksi itkeä, niin kovasti hänen syntinsä häntä tuskastuttivat.

Semmoisessa tuskassa ja sydämen ahdistuksessa on tämä paras neuvo, että ensiksi nöyryytät itsesi Jumalan edessä ja tunnustat suoraan syntisi: Ah Jumala! olenhan minä vaivainen viheliäinen syntinen, enkä voi muuta (jos otat armosi pois minulta) kuin tehdä syntiä. Sitten että turvaat Jumalan sanaan ja lupaukseen, sanoen: mutta ole minulle armollinen sinun Poikasi Jeesuksen Kristuksen tähden!

Kun nyt sydän näin Jumalan sanalla itseään lohduttaa ja luottamuksella toivoo, että Jumala Poikansa tähden on sinulle armonsa suopa, silloin tuskan täytyy tauota ja lohdutus on varmaan seuraava. Tämä on ainoa oikea ja täydellinen parannus, että syntien tähden nöyryyttää itsensä sekä lohduttaa itseänsä Herrasta Kristuksesta ja hänen kärsimisestänsä.

Luther, Ahtisaarnoja. Tampere 1900, s. 104-105


jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2370
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

OIKEA PARANNUS Empty kommentti

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty La Tammi 19, 2019 12:08 pm

Very Happy
Tästä kaikki kristityt ovat yhtämieltä, eikö vain? Ihana lukea, vaikka on saanut kuulla ja lukea tosi usein, kiitos Herralle. I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 525
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

OIKEA PARANNUS Empty Mikä on parannus?

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty Ti Tammi 22, 2019 9:13 am

Mikä on parannus?
Usko ja elämä - Matkaevääksi | PäivämiesJohannes Kastaja saarnasi aikoinaan, että ihmisten tulisi tehdä parannus, ottaa vastaan evankeliumi ja uskoa synnit anteeksi. Monet tunnustivat syntinsä ja halusivat uskoa. Sitten Johannes kastoi heidät Jordanissa. Johannes kertoi, että hänen jälkeensä on tuleva vielä väkevämpi sananjulistaja, joka ei kasta ihmisiä Jordanin vedellä vaan Pyhällä Hengellä. Johannes viittasi siis Jeesukseen, Jumalan poikaan.

Aloittaessaan julkisen toimintansa Jeesus julisti: ”Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi” (Mark. 1:15).

Mitä on parannus, josta Jeesus puhuu? Jeesuksen saarnassa ovat esillä parannukseen keskeisesti liittyvät asiat: Jumalan valtakunta, katumus ja evankeliumin uskominen. Myös Johannes Kastaja saarnasi ja opetti samalla tavalla. Hän kastoi ne, jotka tunnustivat syntinsä ja tekivät parannuksen.

Vapautus pelosta ja syyllisyydestä


Parannuksessa epäuskoinen ihminen saa suuren lahjan: hän saa syntinsä anteeksi ja hänestä tulee Jumalan lapsi. Parannuksesta kirjoitetaan Raamatussa ja myös kirkkomme tunnustuksessa.

Ausburgin tunnustuksessa todetaan parannuksen sisältävän kaksi asiaa. Ensin on katumus ja sitten usko. Katumus on synnintunnosta johtuvaa pelkoa, joka ahdistaa mieltä ja omaatuntoa. Usko on luottamusta siihen, että synnit annetaan anteeksi Kristuksen sovitustyön tähden. Jumalan seurakunnsta julistetun evankeliumin uskominen antaa omalletunnolle lohdutuksen ja vapauttaa pelosta ja syyllisyydestä.

Parannus on mielenmuutosta ja elämäntavan kääntämistä kokonaan uuteen suuntaan. Parannuksen tehnyt ihminen ajattelee uskomisen asioista aivan eri tavalla kuin epäuskoisena ollessaan.


Tuhlaajapoikakin hätkähti huomatessaan elämänsä surkean tilanteen. Hän tunsi katumusta ja pelkoa elämäntapansa tähden. Jumalan voiman avulla poika halusi muuttaa elämäntiensä kulkua uuteen suuntaan. Hän palasi kotiin, sai isältään hyväksynnän ja palaamisen oikeuden.

Jesaja sanoo: ”Hylätköön jumalaton tiensä ja väärintekijä juonensa, kääntyköön takaisin Herran luo, sillä hän armahtaa, turvautukoon Jumalaan, sillä hänen anteeksiantonsa on runsas (Jes. 55:7). Epäuskoon sortunut tuhlaajapoika katui syntejään ja sai parannuksen armon.

Parannuksen armo on Jumalan lahja

Tavallisessa keskustelussa usein sanotaan, että joku on tehnyt parannuksen. Parannus ei kuitenkaan ole ihmisen teko tai ihmisen oma ratkaisu. Parannus on alusta loppuun Jumalan työtä ja johdatusta. Se on Jumalan lahja, jota ihminen ei voi ansaita omilla töillä. Tarkemmin asiaa ajatellen olisikin parempi puhua parannuksen armon saamisesta.

Parannuksen armon saaminen ja uskomisen lahja eivät kuitenkaan tee ihmisestä hyvää ja synnitöntä. Uskovainen on samalla kertaa sekä vanhurskas että syntinen. Kun synti tarttuu, Jumalan lapsi haluaa korjata asioita ja pyytää evankeliumia.


Arkikielessä saatamme tuossa tilanteessa sanoa, että teemme parannusta. Se tarkoittaa uskovaisen ihmisen kilvoitukseen kuuluvaa syntien anteeksi uskomista. Se on eri asia kuin parannuksen teko, mikä tarkoittaa epäuskoisen ihmisen uudestisyntymistä Jumalan lapseksi.

Parannuksen armon saaminen ja parannuksen askelilla kulkeminen ovat Jumalan huolenpitoa syntistä ihmistä kohtaan. Tämä on mahdollista Kristuksen ansion ja Jumalan rakkauden vuoksi.

Pekka Tölli
Julkaistu Päivämiehessä 5.7.2017https://www.paivamies.fi/usko-ja-elama/hartauskirjoitukset/matkaevaaksi/3022/
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 471
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

OIKEA PARANNUS Empty ps.

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty Ti Tammi 22, 2019 9:17 am

*sanavahvennukset yllä olevaan tekstiin, teki Hellevi*
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 471
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

OIKEA PARANNUS Empty kommentti

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Ti Tammi 22, 2019 10:16 am

Tähän saakka hyväksyn lestat ja uskon, että heistä lähes 100 % pelastuu. Pääasia on ihan oikein. Samoin on siinä Raimo Lapin viime viikon Avaimia Raamattuun ohjelmassa, joka tuli myös la aamulla ja su yöllä Dei. Ihan minun tarinani uskosta, vaikka korostankin uudestisyntymistäni vauvakasteessa (ähäkuti Twisted Evil ) I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 525
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

OIKEA PARANNUS Empty Vs: OIKEA PARANNUS

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa