Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» UUSI NÄKÖKULMA!
Menetkö joukon mukana? EmptyEilen kello 3:02 pm kirjoittaja jarrut

» Juhani Aitoniemi: vakavia puheita
Menetkö joukon mukana? EmptyEilen kello 2:44 pm kirjoittaja Stiina

» Jumalan salaisuus
Menetkö joukon mukana? EmptyEilen kello 8:39 am kirjoittaja arkikalusto

» Martin Luther ja evankelisen uskonpuhdistuksen 500-vuotinen perintö
Menetkö joukon mukana? EmptyEilen kello 8:33 am kirjoittaja arkikalusto

» Ristin kantaminen
Menetkö joukon mukana? EmptyEilen kello 7:48 am kirjoittaja jarrut

» Sana sinulle
Menetkö joukon mukana? EmptyEilen kello 7:37 am kirjoittaja jarrut

»  Arvo ja ikuisuus
Menetkö joukon mukana? EmptySu Loka 13, 2019 5:01 pm kirjoittaja jarrut

» Kommentti
Menetkö joukon mukana? EmptyLa Loka 12, 2019 8:32 am kirjoittaja Vierailija

» ARMOA ARMOSTA
Menetkö joukon mukana? EmptyLa Loka 12, 2019 7:24 am kirjoittaja jarrut

Lokakuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Menetkö joukon mukana?

Siirry alas

Menetkö joukon mukana? Empty Menetkö joukon mukana?

Viesti  jarrut lähetetty To Tammi 24, 2019 10:03 amMenetkö joukon mukana? Zzeepi10

MENETKÖ JOUKON MUKANA?

”Väentungos ahdistaa ja pusertaa sinua” (Luuk.8:45).

Päästyään Kaanaanmaan rajoille israelilaiset päättelivät, etteivät he mitenkään voi valloittaa luvattua maata ja että Jumala siis oli erehtynyt. Ainoastaan Joosua ja Kaaleb olivat rohkeita ja kehottivat kansaa noudattamaan Jumalan tahtoa ja luottamaan Jumalan viisauteen ja voimaan. He uskalsivat olla vähemmistönä ja sanoivat: ”Menkäämme sittenkin sinne ja ottakaamme se haltuumme, sillä varmasti me sen saamme.”

Aikamme tarvitsee kipeästi tällaisia vakaumuksen miehiä. Kirkko on aikanamme menettänyt ylen paljon, kun monet sen johtajista ja jäsenistä eivät ole seisseet lujina vakaumuksessa, jonka he tiesivät perustuvan Jumalan sanaan. Maan hallinnossa monet asiat menevät väärään, kun poliitikot taipuvat painostusryhmien tahtoon.

Joukkoliikkeissä kristityn aitous ja rehellisyys joutuvat vaaraan. Näytöksissä ja elokuvissa ihminen voi sietää sellaista, mitä hän ei suinkaan suvaitsisi läheisessä veljespiirissä. Sodankiihko ja julmuus, meluavan kansanjoukon raivo, pakokauhu ja joukkohistoria tempaavat helposti uskovankin pyörteisiinsä. Silloin vakaumukset poljetaan maahan, ja ihminen joutuu sanomaan ja tekemään sellaista, mikä on vastoin hänen parempaa tietoaan.

Jeesus on voittanut vihaisen maailman. Hän on kutsunut meidät maailmasta kulkemaan hänen voittosaatossaan. ”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan”, sanoo Pyhä Henki, ”vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” Emme saa kulkea virran mukana, jos se vie meidät tekemään vastoin Jumalan tahtoa. Sillä me tahdomme seistä siinä suuressa valkopukuisessa joukossa, joka tosin on tullut suuresta ahdistuksesta mutta pessyt vaatteensa ja valkaissut ne Karitsan veressä.

Herra Jeesus, auta meitä pysymään uskollisina sinulle ja sinun sanallesi silloinkin, kun se vie meidät moniin ahdistuksiin. Auta meitä voittamaan sinun veresi ja todistuksesi sanan kautta. Aamen.

Voimattomalle voimaa (suom. Gustaf A. Aho)

Sley 1967, s.294-95 http://www.concordia.fi/vanhat/lehti/2001/42001/5.htm
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2239
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Menetkö joukon mukana? Empty kommentti

Viesti  Stiina lähetetty To Tammi 24, 2019 10:33 am

Hyviä, sielunhoidollisiakin kirjoituksia täällä taas "Jarrut", kiitos!

"Sitä ei varmaan kukaan kiellä, etteivätkö raittiit opetuskirjoitukset olisi itse kullekin terveellisiä, silloin
kun niitä löytyy, niinkuin raitis kirjallisuus ja äänitteet, miksi eivät keskustelutkin. Joskus voi vaan olla niin, ettei aina olla niin vastaanottavaisia, vaikka olisi hyvääkin sanomaa tarjolla, ajattelen, lähinnä
osanottajien minimaalisuudesta päätellen." (Jarrut)

Lopun ajan merkki, ettei Jeesus ja Raamattu kiinnosta. Kyllä moni muu asia saisi väkeä liikkeelle, varsinkin kun ilmaiseksi tuodaan. Pahemmin kuin koskaan mielestäni loukkaannutaan. Sen olen saanut katkerasti huomata kotona, töissä, naapurustossa ja ystävienkin keskuudessa. Ateistit ja vasemmistolaiset kestävät parhaiten, eivät kuuntele, mutta eivät aja poiskaan. Muut katkaisevat kokonaan välit loukkaantuneena tai pitävät aikansa mykkäkoulua, kunnes unohtavat ja ollaan niinkuin ei oltaisikaan. Jos ei olisi kuolemasta ja elämästä kysymys, niin huvittaisi suuresti "fiksujenkin" käytös, oikeasti kammottavaa. Lapsuuden ystävilleni sain luvata uudenvuoden lupauksena, että en lähetä enkä puhu heille kristillistä sanomaa. Menevät kuulema sitten kirkkoon, jos tarvis ja ovat tarpeeksi hyviä, synnittömiä ihmisiä, kiitos vaan. Tämä on yleisin uskonto minun tuttavapiirissäni. Se verran Jumala on antanut minunkin nähdä kääntymyksiä, että joten kuten kestän. Se on lopun aikana tärkeää, että kestää oikeassa uskossa eikä elämässä niin kuin liha haluaisi kestää vahvana. Siinäkin monet eksyy. I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 421
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Menetkö joukon mukana? Empty Vs: Menetkö joukon mukana?

Viesti  jarrut lähetetty Ke Tammi 30, 2019 10:31 am

Se on lopun aikana tärkeää, että kestää oikeassa uskossa eikä elämässä niin kuin liha haluaisi kestää vahvana. Siinäkin monet eksyy.

Uskonnollisia on aina enemmistö, todella uskovia, vähän.
Meissä kaikissa on se taivaallinen ja se taivaaton, loppuun saakka,
joissakin se taivaaton on voittanut.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2239
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Menetkö joukon mukana? Empty Vs: Menetkö joukon mukana?

Viesti  Stiina lähetetty Ke Tammi 30, 2019 11:12 am

Just niin. Menestyksen/paranemisen toivo on se moottori, joka tässä näennäisesti houkuttaa ja koukuttaa. Ymmärrän, mutta kaikkien täytyisi kuunnella varoituksen ääntä, mutta ei. Se ei kiinnosta, ennemmin tullaan huijatuksi kun luovutaan tästä toivosta, jota Jumala ei ole koskaan luvannut. Armosta me jotkut saamme maallistakin hyvää jaettavaksi osattomille. Sekin on jotenkin kummallisen vaikeaa nykyisin, kun mennarit tekevät sen jotenkin käsittämättömästi paremmin ja jos oikea uskova menee mennarien kanssa jakamaan, niin tulee hyväksikäytetyksi ja jopa tuhotuksi, kun ei osaa ottaa kunniaa itselleen.
Teosofiasta tämä kaikki on alkanut ja menee yhä pidemmälle. Ilmeisesti se joku Raamatussa mainittu Este alkoi poistumaan joskus sotien jälkeen. Teosofian lukemattomissa haaroissa on vahvoja yliluonnollisia kykyjä ja tietoa (gnostis - gnostilaisuus Raamatun aikaan jo). Tätä suurta eksytystä ei voi nähdäkseni välttää, jos ei usko/luota Raamatun Kolmiyhteiseen Jumalaan tosissaan, näytti miltä näytti/tuli mitä tuli. Sen tähden on hyvä lukea Raamatun ohella vanhoja, koeteltuja kirjoja yms. Mikä vielä tänään on totta ja oikeaa ei ehkä huomenna sitä ole. Voi olla, että jo 10 - 20 vuoden päästä kukaan ei usko. Raamatussa on pelottavia kuvauksia tästä mahdollisuudesta ja viimeisten päivien kauhuista. Olen aina nähnyt holokaustinkin ennakkokuvana kauhuista myös kristityille, kunnes Jeesus K. tulee. Näissä on tietenkin oltava hyvin varovainen, koska selkeästi ei ole ilmoitettu, mutta näin ymmärrän. Maailmamme kulkee kohti tuhoaan, mutta meillä ja jo edesmenneillä kristityillä on Toivo, joka kestää. Miksi, sitä en ymmärrä, mutta muutakaan ei voi olla. Teosofian haarat eivä kestä, eivätkä todella pelasta, vaikka täällä saattaa näyttääkin siltä.
(Muistutan, että en ole teologi, enkä minkään kirkon palveluksessa. Nämä ovat vain ikiomia pohdintojani luterilaisena kristittynä.) I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 421
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Menetkö joukon mukana? Empty Vs: Menetkö joukon mukana?

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa