Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Paavo Hiltunen/ Kiusattujen Kristus
Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 EmptyTänään kello 6:31 am kirjoittaja jarrut

» Hiltunen Paavo / Yksittäisiä puheita
Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 EmptyTänään kello 6:18 am kirjoittaja jarrut

» HÄN TULEE PILVISSÄ
Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 EmptyEilen kello 11:03 am kirjoittaja Stiina

» KRISTUKSEN SYNTYMÄN HYÖTY
Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 EmptyEilen kello 7:54 am kirjoittaja Hellevi

» ”KUKA SITÄ OLISI USKONUT”
Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 EmptyEilen kello 7:28 am kirjoittaja Hellevi

» SANA TULI LIHAKSI
Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 EmptyEilen kello 7:06 am kirjoittaja Hellevi

» HENGELLINEN KUOLEMA
Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 EmptySu Kesä 16, 2019 8:17 am kirjoittaja arkikalusto

» Taivaallinen Isämme myös koettelee meitä
Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 EmptySu Kesä 16, 2019 7:54 am kirjoittaja jarrut

» OIKEA JUMALAN TUNTEMINEN
Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 EmptyLa Kesä 15, 2019 7:08 am kirjoittaja jarrut

Kesäkuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019

Siirry alas

Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 Empty Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019

Viesti  arkikalusto lähetetty Ti Maalis 19, 2019 6:21 am

Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019

– hyvä syy edelleen valvoa hengellisesti ja rukoilla!

Tässä tuore suomentamani profetiaraportti Rapture Ready -sivustolta, jossa kirjoittaja paljastaa uutislähteittensä avulla kavalat suunnitelmat Israelia vastaan, jotka enteilevät ns. Googin sodan alkamista lähiaikoina. Näköjään kaikki keskittyy Golanin kukkuloihin, eli siihen, mikä Jooelin kirjan 2. luvun mukaan tulee ”pohjoisesta” uhkaamaan Israelia (Jooel 2:20). Yhteensä kirjoittaja käsittelee viittä eri asiakohtaa, jotka kaikki liittyvät Lähi-itään ja Israeliin.

-----------------------

Jatka valvomista ja rukoile (Keep Watching and Pray) :: By Daymond Duck
Published on: March 17, 2019 by RRadmin7 Category: Daymond Duck, General Articles
https://www.raptureready.com/2019/03/17/keep-watching-pray-daymond-duck/

Ensinnäkin, helmikuun puolivälissä 2019 ilmoitettiin, että Syyriaa ei todellisuudessa ole enää olemassa, koska Venäjä, Iran ja Turkki ovat jakamassa Syyriaa ja keskustelevat uudesta nimestä kansakunnalle.
Maaliskuun 7. päivänä 2019, Debka File raportoi, että Iranin vallankumouskaartin (IRGC) joukot sieppasivat Syyrian presidentti Assad'in helmikuun lopussa 2019.

IRGC'n sotilaat panivat Assad'in iranilaiseen lentokoneeseen ja lennättivät hänet yksin (ilman hänen henkilökuntaansa tai turvallisuusjoukkoja) sotilastukikohtaan Iranissa.
Hänellä oli lyhyt tapaaminen Iranin presidentti Rouhani'n kanssa, joka seurasi häntä tapaamiseen Ajatollah Khamenei'n kanssa, jossa hän joutui kumartumaan ja vannomaan uskollisuutta Iranille.

Raportin mukaan Vladimir Putin oli hyvin järkyttynyt siitä, mitä tapahtui.
Venäjän erimielisyys Iranin kanssa ei estä Venäjää ja sen liittolaisia hyökkäämästä Israeliin, mutta se toimii muistutuksena siitä, että Venäjä ja sen liittolaiset taistelevat toisiaan vastaan Googin ja Maagogin taistelussa (Hes. 38:21).

Toiseksi,
helmikuun loppupuolella 2019, Yhdysvaltain edustajainhuoneessa ja senaatissa esiteltiin päätöslauselmia Israelin suvereniteetin tunnustamiseksi Golanin kukkuloiden suhteen.
Päätöslauselmat hyväksyttiin, ja raportoitiin, että presidentti Trump luultavasti tekee siitä virallisen.

Venäjä, Syyria, Iran ja muut esittivät nopeasti vastalauseensa, luultavasti ainakin kahdesta syystä: Yksi, he haluavat Golanin kukkulat hyökkäykseen Israelia vastaan, ja Kaksi, suuri öljyesiintymä on löydetty Golanin kukkuloilta, jonka he haluavat.

Maaliskuun 7. päivänä 2019 ilmoitettiin, että Syyrian varaulkoministeri oli kertonut YK:n virkamiehelle: ”Syyria hyökkää Israeliin, jos se ei jätä Golanin kukkuloita.”

Pääministeri Netanyahu on sanonut, ettei Israel anna koskaan takaisin Golanin kukkuloita.
On helppo nähdä, miten tämä voisi johtaa sotaan Israelin ja Syyrian välillä sekä myös Googin ja Maagogin taisteluun.

Monia askarruttava kysymys on tämä: Tuleeko Syyria ja jotkut sen liittolaisista yrittämään Golanin kukkuloiden takaisinvaltausta ennenkuin Yhdysvallat tunnustaa tuon alueen osaksi Israelia.

Kolmanneksi, jo jonkin aikaa on ollut raportteja siitä, että Iran ja sen liittolaiset ovat luomassa joukkoja, jotka kohtaavat Israelin Golanin kukkuloilla. Jotkut uskovat, että Iran rakentaa sotilasvoimaansa Syyriassa osana pian tulossa olevaa yritystä saada haltuunsa Golanin kukkulat.

On jopa ehdotettu, että Iran sieppasi Assad'in varmistaakseen, että hän tekee yhteistyötä, ja jos hän olisi kieltäytynyt, hänen matkansa Iraniin olisi voinut olla yksisuuntainen matka.

Maaliskuun 4. päivänä 2019, Yhdysvallat ilmoitti meidän THAAD-ohjustorjuntajärjestelmän (yksi maailman kehittyneimmistä) ja 200 sotilaan sijoittamisesta Israeliin.

Tämä järjestelmä liitetään osaksi Israelin ohjuspuolustusjärjestelmää.

Yhdysvallat ja Israelin ilmavoimat järjestävät yhteisen kouluttautumisharjoituksen sen puolesta, miten tätä ohjusjärjestelmää käytetään Israelin puolustamiseen Iranin ohjuksia vastaan.
Presidentti Trump yrittää lisäksi kasata USA:n joukkoja Irakiin sen varalta, että siellä tulee ongelmia Iranin kanssa, mutta hän tarvitsee Irakin hallituksen luvan tehdä niin, ja tällä hetkellä lupaa ollaan epäämässä.

Neljänneksi, todennäköisesti Iranin kehotuksesta PA ja Hamas aiheuttavat ongelmia Israelille kaikkialla, missä vain kykenevät; rynnistämällä aitaa vasten Israelin ja Gazan välisellä rajalla, lennättämällä räjähteillä lastattuja ilmapalloja Israeliin, ampumalla raketteja Israeliin, aiheuttamalla ongelmia vankiloissa, osoittamalla mieltään Temppelivuorella, jne.

Jos he eivät lopeta sitä, pääministeri Netanyahu uhkaa käynnistää merkittävän sotilasoperaation.
Se on jotain, jota hän ei halua tehdä, koska se sitoisi joukot ja aseet, joita hän tarvitsee Golanin kukkuloilla.

Viidenneksi, 3. maaliskuuta 2019 ilmoitettiin, että juutalainen Sanhedrin on julkaissut avoimen kirjeen presidentti Trump'ille hänen rauhansuunnitelmastaan.

Muun muassa he kertoivat hänelle, että rauhansopimukset, jotka ovat vastoin Jumalan tahtoa, eivät tuo rauhaa, ja he kehottivat presidentti Trump'ia ja hänen hallintoaan olemaan esittelemättä rauhansuunnitelmaa, jossa ei oteta huomioon Israelin oikeuksia Luvattuun maahan. He sanoivat, että jos presidentti Trump toimii Jumalan periaatteiden mukaisesti, hän ja Yhdysvallat tulevat siunatuiksi.
Presidentti Trump on saamassa sanatulvan uskonneuvojiltaan, juutalaiselta Sanhedrin'iltä, israelilaisilta virkamiehiltä ja muilta tahoilta koskien vaaraa, että Israelin maa jaetaan. Juuri nyt näyttää siltä, että mitä tahansa voi tapahtua. On mahdollista, että presidentti Trump'in rauhanehdotus kaatuu ja, kenties, on ohut mahdollisuus sille, että se hyväksytään.

Mitä tulee kaikkiin näihin asioihin, jatka valvomista ja rukoile.

Prophecy Plus Ministries, Inc.
Daymond & Rachel Duck
duck_daymond@yahoo.com
Lähettänyt Olli-R klo 14.48
http://nokialainen.blogspot.com/2019/


arkikalusto

Viestien lukumäärä : 797
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 Empty Vs: Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019

Viesti  Stiina lähetetty Ti Maalis 19, 2019 12:38 pm

scratch
Anteeksi pitkästä aikaa, mutta nyt en seuraa...?
En tunne taustoja. Vaikka tämä pitäisi sanasta sanaan paikkansa, niin so what ...?
Mieleen tulee, että voisi tulla maailman sota ja maailman loppukin!

Mitä pitäisi valvoa ja mitä pitäisi rukoilla ja miksi? Voisin rukoilla, että toivottavasti ei pidä paikkaansa. confused
Eikö valvominen tarkoita, että valvomme pysymistä Kristuksessa, ettei tuho pääse yllättämään? Rukoilemme, että mahdolisimman moni, ainakin läheisemme kääntyisivät edes viime hetkellä, että olisi jälleennäkemisen toivo.

Todellakaan mikään taivaaseen tempaus, ei kuulu raamatulliseen uskoon. Ei todellakaan. Väärä toivo, ihan varmasti. Kyllä loppuun saakka kaikki kärsivät, miten sitten kärsivätkään ja vasta Jeesuksen takaisin tullessa pelastus, rauha ja turva koittaa viimeisen tuomion jälkeen. Eli odotamme Jeesuksen takaisintuloa, emmekä poistempaamista ja muiden hylkäämistä, ei meillä ole lupaa sellaiseen. Kolmiyhteinen Jumalamme on ainoa tuomarimme ja pelastajamme. S...na syyttäjämme ja toiset ihmiset. Alkaa näkyä tempausoppi suurena eksytyksenä. Varsinaisesti meitä pyydetään Raamatussa uskomaan vain, että Jeesus Nasaretilainen on Herra, joka tuleva on. Ei meillä ole eikä pidäkän olla tietoa, miten ja koska tämä tapahtuu. Nyt vielä eletään ja kuollaan kuten ennenkin. Uskon myös, että sielut ovat kuoltuaan joko Tuonelassa tai Paratiisissa tietoisessa tilassa odottamassa sitä lopullista tuomiopäivää ja uutta lopullista luomista. Vielä on aika "rakastaa" muslimia ja venäläisiäkin yms. Uskoomme myös, että Jumala tietää mitä tekee, salliessaan nämä "tuomiot" ajassamme.

Stiina

Viestien lukumäärä : 365
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 Empty Vs: Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019

Viesti  arkikalusto lähetetty Ke Maalis 20, 2019 8:17 am


Todellakaan mikään taivaaseen tempaus, ei kuulu raamatulliseen uskoon. Ei todellakaan. Väärä toivo, ihan varmasti. Kyllä loppuun saakka kaikki kärsivät, miten sitten kärsivätkään ja vasta Jeesuksen takaisin tullessa pelastus, rauha ja turva koittaa viimeisen tuomion jälkeen. Eli odotamme Jeesuksen takaisintuloa, emmekä poistempaamista ja muiden hylkäämistä, ei meillä ole lupaa sellaiseen. Kolmiyhteinen Jumalamme on ainoa tuomarimme ja pelastajamme. S...na syyttäjämme ja toiset ihmiset. Alkaa näkyä tempausoppi suurena eksytyksenä. Varsinaisesti meitä pyydetään Raamatussa uskomaan vain, että Jeesus Nasaretilainen on Herra, joka tuleva on. Ei meillä ole eikä pidäkän olla tietoa, miten ja koska tämä tapahtuu. Nyt vielä eletään ja kuollaan kuten ennenkin. Uskon myös, että sielut ovat kuoltuaan joko Tuonelassa tai Paratiisissa tietoisessa tilassa odottamassa sitä lopullista tuomiopäivää ja uutta lopullista luomista. Vielä on aika "rakastaa" muslimia ja venäläisiäkin yms. Uskoomme myös, että Jumala tietää mitä tekee, salliessaan nämä "tuomiot" ajassamme.


Stiina

   Viestien lukumäärä : 313
   Join date : 04.08.2017


Jeesuksessa Kristukseesa pysyminen on se tärkein!

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 797
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 Empty LISÄYS!

Viesti  Stiina lähetetty Ke Maalis 20, 2019 9:52 am

Niinpä!  Very Happy

Liitän tähän tutkittavaksi kirjoituksen, josta en tiedä  mitään, mutta vaikutti pintapuolisesti hyvältä. Kantaa saa vapaasti ottaa.

Missio Järvenpää
Tapani Talikainen 2.10.2012
ONKO MAAILMA PÄÄSSYT SISÄLLE SEURAKUNTAAN

Lähtökohtia
Sielujemme vihollinen, saatana, on aina käynyt sotaa Jumalan tahtoa vastaan. Jeesuksen sanojen mukaan saatana on kaiken pahan ilmentymä, murhaaja, valehtelija ja veljien syyttäjä. Saatana ei pysy totuudessa ja hyökkää erityisesti vanhan liiton Israelia ja uuden liiton seurakuntaa vastaan. Saatana pyrkii hävittämään ne molemmat. Aikaisemmilta opetuskerroilta tiedämme, että saatana käy tuota taisteluaan kahtaalla: yhtäältä henkivaltojen vaikutuksen kautta ja toisaalta käyttämällä meidän ihmisten lihallisia heikkouksia tarkoitusperiensä toteuttamiseen. Usein hyökkäykset tulevat niin salakavalina, ettemme niitä huomaa.

Herramme ja Vapahtajamme tiesi ja tunsi maailman ruhtinaan viettelykset ja toimintatavat. Niinpä hän kehottaakin opetuslapsiaan ja siis myös meitä valvomaan ja olemaan yhtä, jotta voimme pysyä pystyssä ja selvitä voittajina tässä taistelussa. ”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niin kuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä” (1. Piet. 5:8, ”Minkä teille sanon, sen minä sanon kaikille: valvokaa” (Mark. 13:37) ”Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat yhtä niin kuin mekin ”(Joh. 17:11)

Maailman paineessa
Aika jota elämme korostaa yksilöllisyyttä, ihannoi oman tiensä kulkijoita ja kokemusperäisiä lihan nautintoja. Se viettelee meitä luottamaan Jumalan sijasta tieteen voimaan ja materian tuomaan turvallisuuteen. Ympäristön paine ja vaikutus meihin yksilöuskoviin on niin voimakas, että se vaikuttaa väistämättä ajatteluumme, asenteisiimme ja käyttäytymiseemme. Monikaan meistä ei omaa voimaa ja rohkeutta asettua ”maailman ulkopuolelle”. Emme jaksa pukeutua Jumalan koko sota-asuun emmekä tehdä vastarintaa pahalle ”verille asti”. Vain jatkuva Raamatun luku, vireä rukouselämä ja tiivis seurakuntayhteys auttaa meitä kilvoittelussa ja pyhityselämässä.

” En minä rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että sinä varjelisit heidät pahasta” (Joh. 17:15) ”Niin menkäämme siis hänen tykönsä ulkopuolelle leirin, hänen pilkkaansa kantaen” (Hebr. 13:13) ”Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä ” (Ef. 6:13)

Raamattu-uskollisuuden mureneminen
Jo paratiisissa sielujemme vihollinen langetti ihmisen epäilemään Jumalaa toteamalla ”Onko Jumala todella sanonut niin”. Usko ja epäusko käyvät meidänkin elämässä jatkuvaa taistelua. Jo alkuseurakunnan aikana saatana sai otteen muutamista seurakunnan jäsenistä ja alkoi ohjata heitä antikristuksen hengellä. Se ilmeni gnostilaisuutena, nikoliittain oppina ja Isebelin henkenä. Apostoli Johannes toteaakin, ”että meistä he ovat lähteneet mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme” (1. Joh. 2:19). Jeesus itse toteaa viitaten erityisesti näihin lopun aikoihin: ”Ja sen tähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useampien rakkaus” (Matt.24:12).

Tässä on selvä viittaus raamattu-uskollisuuden merkittävään vähenemiseen ja siitä seuraavaan
itsekkyyteen, ihmisviisauden ihannointiin, lähimmäisrakkauden katoamiseen ja yhteisöllisyyden murentumiseen. Toinen kohtalokas seuraus on Israel-rakkauden muuttuminen Israel-vihamielisyydeksi. Kirkko ja kaupunkilehden päätoimittaja Seppo Simola totesi ”haaveilevansa kirkosta, joka ei omista totuutta vaan etsii sitä”. Kuitenkin Raamatun ilmoituksen mukaan ”armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta” (Joh. 1:17). Raamatun ilmoitus totuudesta on niin selkeä, että sen voi ottaa vastaan ja elää siitä.

Mutta vieläkö tämän ajan seurakunta tahtoo ottaa totuuden vastaan ja pysyä siinä?
”Minä olen tie ja totuus ja elämä” (Joh.14:6)”Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus” (Joh. 17:17) ”Mutta henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajain oppeja ” (1. Tim. 4:1)

Seurakunnan sulautuminen maailmaan
Saatana strategiana ja tavoitteena on ottaa meiltä pois rohkeus ja toisaalta hajottaa seurakunta.
Onnistuessaan näissä kahdessa pyrkimyksessään se tekee seurakunnasta voimattoman ja aneemisen. Elävästä seurakunnasta tulee uskonnollinen yhteisö, joka sulautuu ”hajuttomana ja mauttomana” ympäröivän maailmaan. Ja kun seurakunnasta tulee uskonnollinen organisaatio se lakkaa evankelioimasta ympäristöään. Parhaimmillaankin se kutistuu osaksi yhteiskunnan sosiaalista turvaverkkoa. Raamattumme toteaakin Sardeen seurakunnalle, että ”sinulla on se nimi, että elät, mutta sinä olet kuollut” (Ilm. 3:1).

Eräs luterilaisen seurakunnan pappi totesi kerran puhuessaan, että saatana (ts. maailma) on päässyt kirkon alttarille asti. Mitä hän tuolla toteamuksellaan lopulta tarkoitti, jääköön jokaisen kuulijan pohdittavaksi. Ainakin on selvää, että poliittiset puolueet ja heidän asettamansa ehdokkaat ovat tulleet ohjaamaan kansankirkkomme hengellistä elämää kirkkovaltuustojen ja –neuvostojen kautta. Vaarana on, että seurakunnat vähitellen muuttuvat yhteiskuntakelpoisiksi ja maailman ihmisten hyväksymiksi toimijoiksi.

Jotta tämä voisi toteutua, totuuden evankeliumi on piilotettava, on saarnattava korvasyyhyyn, taivuttava enemmistön kantaan ja mukauduttava yleiseen mielipiteeseen. On yllättävää havaita, että kansankirkkomme herätysliikkeissä ja jopa vapaissa suunnissa tapahtuu tällaista vaiheittaista kehitystä. Silloin kun vaikkapa yhteiskunnallisessa keskustelussa pitäisi tuoda esiin ”näin sanoo Herra tai näin Raamattu opettaa”, vaietaan tai tuodaan esiin monitulkintainen kommentti.

”Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä ” (Matt. 5:14) ”Älkää mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä” (Room. 12:2) ”Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa” (Matt. 6:24) ”ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta” ( Jaak. 1:27 )

Apostolisesta uskontunnustuksesta luopuminen
Jo alkuseurakunnan päivinä heti 100 vuotta kestäneen herätyksen ajan jälkeen alettiin käydä voimakasta väittelyä Jeesuksen persoonasta ja jumaluudesta. Kaikkien näiden kinastelujen ja väittelyjen seurauksena kristillinen usko kiteytettiin apostoliseksi uskontunnustukseksi. Tuo uskoamme kiteyttävä tunnustus lausutaan kirkoissa vielä tänäkin päivänä ja se on edelleen ajankohtainen ja tarpeellinen. Maailmalla on ”rauhan nimissä” ja humanismin hengessä etenemässä eri uskontojen yhdistäminen yhdeksi maailman uskonnoksi. Ajatuksena ja lähtökohtana on, että kaikissa eri uskonnoissa on pohjimmiltaan sama jumala, jota palvellaan oman kulttuuritaustan mukaisin menoin.

Eräs kirkkomme piispoista totesi eräässä haastattelussa, että jos hän on rehellinen, niin hän ei voi kaikin kohdin sitoutua apostoliseen uskontunnustukseen. Herää kysymys miksi ei voi? Ei kaiketi Jumalan totuudet ole miksikään muuttuneet siitä, mitä ne olivat alkuseurakunnan aikana. On hyvä ymmärtää, että sielujemme vihollisen yksi tavoite on hävittää uuden liiton seurakunta. Tuorein ja pöyristyttävin esimerkki tästä kehityksestä on viime päivinä lehtien palstoilla näkynyt oppi tai liike, joka kutsuu itseään Krislamiksi.

Siinä kristinusko ja Islamin usko sekoitetaan sopivalla tavalla yhteen uudeksi uskonnoksi ja opiksi. Raamattumme kuitenkin varoittaa vähäisestä hapatuksesta, sillä se hapattaa koko taikinan. ”Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus” (1.Kor. 3:11) ”Kehuessaan viisaita olevansa ovat tyhmiksi tulleet” (Room. 1:22) ”… tietäisit, miten tulee olla Jumalan huoneessa, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden pylväs ja perustus (1.Tim.3:15)

Kaikki nämä ja taivas myös
Eräs pappi luonnehti nykyajan seurakuntalaisen lähestymistapaa hengellisiin asioihin seuraavasti: ”Kaikki nämä ja taivas myös”. Haluamme elää lihan elämää tässä maailmassa menettämättä kuitenkaan Jumalasuhdetta ja taivaspaikkaa. Halvan armon julistaminen ja kilvoitus- ja pyhityselämän väheksyminen tai jopa halveksiminen johtaa siihen, että vanha luonto saa meissä suuremman hallintavallan kuin uusi luomus.

Tämä maailma varastaa aikamme, rahamme ja energiamme pois hengellisestä elämästämme. Asioiden tärkeysjärjestys elämässämme vinoutuu ja alamme palvella kahta Jumalaa.”Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin myös kaikki tämä teille annetaan” (Matt. 6.33) ”Älkää saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä”
(Ef. 4:30)

Inhimillisen viisauden ihannointi
Ilmestyskirjan seitsemän seurakunnan kuvauksissa kaksi viimeistä ovat Filadelfian ja Laodikean seurakunnat. Useat Raamatun tutkija ovat tulleet siihen tulokseen, että mainitut kaksi seurakuntaa kuvaavat lopun ajan seurakuntajaksoa. Filadelfian seurakunta on Kristus-keskeinen, Raamattu-uskollinen ja täynnä uskovien välistä rakkautta ja yhteyttä. Se ei kiellä Herransa nimeä missään olosuhteissa eikä mukaudu tämän maailman menoon ja vaatimuksiin. Maailman silmissä Filadelfia on vähäinen, heikko ja halveksittava mutta totuuden näkökulmasta se on täynnä Jumalan viisautta.

Toinen seurakunnista, Laodikea, sen sijaan on täynnä ihmisviisautta ja omahyväisyyttä. Se kokee olevansa rikas, siltä ei puutu mitään ja se on maailman suosiossa. Seurakunta ja maailma ovat yhtä. Kuitenkin Laodikean seurakunnalta totuuden näkökulmasta tarkasteltuna puuttuu Jumalan viisaus (Kristus) ja sen mukana kaikki. Sillä on vain elävän seurakunnan nimi ja ulkoiset tunnusmerkit mutta sillä ei ole Kristuksen tuomaa elämää. Jeesus on jätetty ulkopuolelle. Meidän aikamme arvostama inhimillinen viisaus vähättelee tai jopa hylkää Jumalan viisauden ja tuo tilalle riivaajien viisauden. Jeesus puhuu palkkapaimenista, jotka ovat lammasten vaatteisiin puettuja susia.

Jotkut Raamatun opettajat toteavat, että saatana matkii usein Pyhää Henkeä ja pukee valheen rakkauden kaapuun. Tällaisten valheiden juuret ovat aina henkivalloissa ja ilmenevät erilaisina poliittisina tai aatevirtauksina kuten humanismi, sovinismi, feminismi, rauhan aate, vihreä aate jne. Aatteista ja filosofioista muodostuu kerrostuma Raamatun alle tai päälle eli arvioimme tai tulkitsemme Raamattua niiden läpi tai niihin peilaten.

Sen sijaan, että Raamattu arvioisi meitä, me alamme arvioida Raamattua. Eräs piispa totesikin aikoinaan, että kun näin käy, saatanasta tulee meille erinomainen Raamatun opettaja ja selittäjä. Riivajien viisaus aikaansaa seurakunnan keskelle ja seurakuntien välille opillisia ristiriitoja. Alkuseurakunnan aikana kiisteltiin Jeesuksen persoonasta ja myöhempinä vuosisatoina esim. vanhurskauttamisopista. Seurakunnan jääminen ”imeväisikäisyyteen” (opin alkeisiin) luo otollisen pohjan erilaisille harhaopeille ja eriskummallisille Raamatun tulkinnoille. Tämän päivän seurakuntaa hämmentävät ja jakavat esim.

• kaste- ja ehtoollisnäkemykset
• yleinen raamattunäkemys
• liberaaliteologia
• vapautuksen teologia
• korvausteologia
• ”kaikki pääsevät taivaaseen”-oppi
• tempausoppi
• käsitys lopunajoista
• herätysopit ja –teoriat
• karismaattisuus, torontolaisuus, ylistys, armolahjat jne.

Opilliset ristiriidat vievät huomion pois itse ydinasiasta, uskosta Kristukseen ja evankeliumin julistamiseen. Apostoli Paavali joutuukin toteamaan Korinton seurakunnalle heidän riitoihinsa lakoonisesti: ”Onko Kristus jaettu?”. Tuo sama toteamus on paikallaan meille tämänkin ajan uskoville. ”Katso minä seison ovella ja kolkutan, jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani” (Ilm. 3:20)

Stiina

Viestien lukumäärä : 365
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 Empty Uusi liite

Viesti  Stiina lähetetty Ke Maalis 20, 2019 12:53 pm

Lähetyshiippakunnan minulle, ainoa oikea opetus asiasta Lutherin/Raamatun mukaan ja uudestaan tänne (Pakko saada viimeinen sana Basketball ), kuitenkin taas I love you I love you I love you

Ylöstempaaminen
14.10.2016 • YDINKOHDAT / Y
Joissakin uskonnollisissa ryhmissä opetetaan uskovien ylöstempaamista kolme ja puoli tai seitsemän vuotta ennen Kristuksen näkyvää paluuta. Ylöstempaaminen tapahtuu heidän mukaansa, kun Vapahtaja tulee salaisesti pilvissä, mutta ei tule maan päälle. Uskovat temmataan pois maan päältä, jotta he eivät joudu ahdistuksen ja Antikristuksen aikakauteen, tai ainakaan sen loppuhuipentumaan, jolloin Jumala vuodattaa vihansa maan päälle. Aikanaan Kristus tulee sitten näkyvästi takaisin näiden ylöstemmattujen pyhien kanssa, ja he hallitsevat tuhatvuotista valtakuntaa (Kts: Tuhatvuotinen valtakunta). Ylöstempausopista on olemassa lukuisia muunnelmia.

Kirkkoisät tai uskonpuhdistajat eivät tunteneet ylöstempausoppia. Sen juuret ovat John Nelson Darbyn (1800-1882) opetuksissa. Oppi levisi Darbyn matkojen kautta Yhdysvaltoihin 1860-luvulla. Oppia on tehnyt tunnetuksi Scofieldin selitysraamattu (1909) ja tämän dispensationalismina tunnetun opin läpimurto tapahtui 1920-luvulla. Myöhemmin oppia ovat levittäneet mm. Hal Lindsey ja vuodesta 1995 lähtien Jerry B. Jenkins ja Tim LaHaye kirjasarjallaan Left Behind (suomeksi Viimeisten päivien vaellus). Suomessa ylöstempausoppi saa kannatusta nk. vapaissa suunnissa sekä viidennen herätysliikkeen piirissä.

Raamatussa ”ylöstempaaminen” mainitaan vain yhden kerran, 1. Tessalonikalaiskirjeen 4:17. Jakeissa 15-17 sanotaan: ”Ilmoitamme teille, mitä Herra on sanonut. Me elossa olevat, jotka saamme jäädä tänne siihen asti kun Herra tulee, emme ehdi poisnukkuneiden edelle. Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina. Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa”.

Ylöstempausopin perusteleminen näillä jakeilla on mahdotonta. Paavalihan opettaa kuolleiden ylösnousemisen ja uskovien tempaaminen tapahtuvan peräkkäin. 1. Korinttilaiskirjeessä näiden sanotaan tapahtuvan nimenomaan ”viimeisen pasuunan” eli viimeistä päivää osoittavan pasuunan soidessa (1. Kor. 15:51-52). Uskovien tempaaminen Herraansa vastaan tapahtuu näin ollen viimeisenä päivänä, Herran päivänä, Kristuksen näkyvän paluun yhteydessä.

Ylöstempausopin kannattajat koettavat keinotekoisesti erottaa toisistaan Kristuksen paluun ”pilviin” tai ”pilvissä” ja Hänen näkyvän paluunsa. Raamatusta on turha etsiä tukea tällaiselle jaottelulle. Vapahtajan paluun kerrotaan olevan mitä julkisin, näkyvin ja kuuluvin tapahtuma, joka ei jää keneltäkään salaan. Hänen tulonsa on ”kuin salaman leimahdus”, tapahtuu kosmisia muutoksia, taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki ja ”kaikki maan sukukunnat” … ”näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan”. Juuri tähän kaikille näkyvään paluuseen Jeesus liittää myös valittujen kokoamisen maan kaikista ääristä eli ylöstempaamisen (Matt. 24:27-31).

Ylöstempaamisopin taustalla näyttää olevan halu jollakin keinoin todistaa, etteivät uskovat joudu samoihin ”synnytystuskiin”, joihin ihmiskunta joutuu ennen Kristuksen paluuta ja maailman loppua. Oppi on siis sukua menestysteologialle. Uuden testamentin yhtenäinen opetus puhuu kuitenkin monista uskovia kohtaavista vastoinkäymisistä, vainoista ja ahdistuksista. Ilmestyskirja opettaa, että Antikristukselle ”annettiin … lupa käydä taisteluun pyhiä vastaan ja voittaa heidät”. Uskovat eivät säästy ahdistuksilta: ”Kenen osana on vankeus, se joutuu vankeuteen, kenen osana on kaatua miekkaan, se kaatuu miekkaan”. Tämä pahojen voimien voitto on kuitenkin vain ulkonainen, koska hetkeä myöhemmin todetaan: ”Nyt kysytään pyhiltä kestävyyttä ja uskoa” (Ilm. 13:7, 10; 14:12). Kristittyjen on tärkeä ”kestää loppuun asti” (Matt. 24:13). Kukaan ei säästyisi, ellei Jumala lyhentäisi lopun ajan ahdistuksia, mutta ”valittujen tähden se aika lyhennetään” (Matt. 24:22).

Valitut pyhät ovat siis maailmassa loppuun saakka. Kristittyjen toivo ei ole salaisessa ylöstempaamisessa vaan siinä, että Herra varjelee omansa kaiken pahan keskellä (Joh. 17:12, 15; 2. Tess. 3:3; Ilm. 3:10). Jumala painaa sinettinsä palvelijoittensa otsaan ennen kuin lopun ajan kauhut alkavat (Ilm. 7:3). Uskovien kastettujen otsaan on kirjoitettu Karitsan nimi ja Hänen Isänsä nimi (Ilm. 14:1). Se on turvana viimeisten vitsausten tullessa (Ilm. 9:4). Jumala pitää omistaan huolen ja vie heidät perille levon maahan.

Ylöstempausoppi antaa ihmisille katteettoman lupauksen ahdistusten välttämisestä ja ennenaikaisesta pääsystä Kristuksen luo. Näin se voi pahimmillaan johtaa välinpitämättömyyteen maailmaa kohtaan ja poistaa tarpeen varautua edessä oleviin koettelemuksiin. Tempausta odottava ihminen ei myöskään tunne enää tarvetta samastua langenneeseen ihmiskuntaan vaan on vaarassa langeta ylimielisyyteen. Valvominenkin voi vääristyä ajan merkkien seuraamiseksi eikä juurtumiseksi Sanaan, sakramentteihin ja seurakuntaan.

Kts. myös Ylösnousemus vai ylöstempaaminen?

KIRJALLISUUTTA
Petri Hiltunen, Kuin salaman leimahdus. Hämeenlinna 2007.
Antti Laato, Kun nämä alkavat tapahtua. Mitä Raamattu opettaa lopunajoista. Pieksämäki 1991.
Antti Laato, Lopunajat. Juva 2010.
Matti Väisänen, Milloin Messias tulee. Raamatun opetus lopun ajoista. Jyväskylä 1995.


LUTERILAINEN.NET

Stiina

Viestien lukumäärä : 365
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 Empty Vs: Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019

Viesti  jarrut lähetetty To Maalis 21, 2019 9:12 am

Stiinalle

Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 Zjd-2212
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2112
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019 Empty Vs: Israelia vastaan ollaan punomassa juonia ja varsinkin hyökkäystä Golanin kukkuloille ollaan valmistelemassa keväällä 2019

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa