Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» UUSI NÄKÖKULMA!
Yritämmekö ohittaa ristin? EmptyEilen kello 3:02 pm kirjoittaja jarrut

» Juhani Aitoniemi: vakavia puheita
Yritämmekö ohittaa ristin? EmptyEilen kello 2:44 pm kirjoittaja Stiina

» Jumalan salaisuus
Yritämmekö ohittaa ristin? EmptyEilen kello 8:39 am kirjoittaja arkikalusto

» Martin Luther ja evankelisen uskonpuhdistuksen 500-vuotinen perintö
Yritämmekö ohittaa ristin? EmptyEilen kello 8:33 am kirjoittaja arkikalusto

» Ristin kantaminen
Yritämmekö ohittaa ristin? EmptyEilen kello 7:48 am kirjoittaja jarrut

» Sana sinulle
Yritämmekö ohittaa ristin? EmptyEilen kello 7:37 am kirjoittaja jarrut

»  Arvo ja ikuisuus
Yritämmekö ohittaa ristin? EmptySu Loka 13, 2019 5:01 pm kirjoittaja jarrut

» Kommentti
Yritämmekö ohittaa ristin? EmptyLa Loka 12, 2019 8:32 am kirjoittaja Vierailija

» ARMOA ARMOSTA
Yritämmekö ohittaa ristin? EmptyLa Loka 12, 2019 7:24 am kirjoittaja jarrut

Lokakuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Yritämmekö ohittaa ristin?

Siirry alas

Yritämmekö ohittaa ristin? Empty Yritämmekö ohittaa ristin?

Viesti  jarrut lähetetty Ke Maalis 27, 2019 7:57 am


Yritämmekö ohittaa ristin? Zcross10


Yritämmekö ohittaa ristin?


Lainaan tähän A.W.Tozer´in kirjoitusta 'päivän sanaksi' ja pohdittavaksi. Aihe on mitä ajankohtaisin, kun 'illan varjot pidentyvät' ajan illassa. Tekstissä 'vanhalla ristillä' tarkoitetaan Jumalan Pojan Ristiä ja 'uudella ristillä' ajassamme saarnattavaa "toista evankeliumia", joka vääristää Kristuksen evankeliumin.

>Vanha risti on kuoleman symboli. Jumala pelastaa ihmisen panemalla hänen elämänsä täydelliseen konkurssiin ja sitten nostamalla hänet kokonaan uuteen elämään. Jumala tarjoaa elämää, mutta ei vanhan paranneltua versiota. Hänen tarjoamaansa elämään päästään kuoleman kautta. Uusi elämä on aina ristin tuolla puolen.

Ennen kuin Jumala voi antaa meille uuden elämän Kristuksessa, meidän täytyy osallistua hänen kuolemaansa. Jumala ei siedä syntiä loputtomiin, niinpä luonnollinen ihminen on tuomittu. Tuomittuna oleminen tarkoittaa kuoleman rangaistusta. Vaikka kaikki tiedämme tämän (mikä synnin palkka on), me emme haluaisi kuulla siitä yhtään mitään. Se kuulostaa niin kielteiseltä! Miten me voisimme houkutella ihmisiä tämän kaltaisella hyökkäävällä asialla? Hypätkäämme vain suoraan rohkaisevaan osaan ja käyttäkäämme kirjoituksia oman lihamme mieltymyksiin, sen sijaan että antaisimme Hengen syntyä meissä evankeliumin tuomion kautta!

Vähin äänin, melkein huomaamatta, näinä aikoina on ilmaantunut muotievankelisiin piireihin uusi risti... Vanha risti ei myötäillyt maailmaa. "Vanhan Aatun" ylpeälle lihalle se merkitsi matkan päätepistettä. Uusi risti, jos nyt olen ymmärtä oikein, on valtameren kaltainen hyvän, puhtaan huvin ja viattoman nautinnon pohjaton lähde. Se antaa Aatun elellä rauhassa, hänen elämän motivaationsa on muuttumaton: hän elää edelleen omaksi nautinnokseen.

Että tämä maailma on mieluumminkin leikkikenttä kuin taistelutanner, on nyt käytännössä yleisesti hyväksytty suurimmassa osassa fundamentalistikristittyjen joukkoa. He katselevat molempiin suuntiin: nauttivat Kristuksesta ja maailmasta.

Uusi risti ei kuoleta syntistä ihmistä: se uudistaa entistä. Se virittää ihmistä puhtaampaan ja iloisempaan elämäntapaan ja säilyttää hänen itsekunnioituksensa. . . Kristus kutsuu ihmisiä ristiä kantamaan; me kutsumme heitä pitämään hauskaa Hänen nimessään...Me haluamme pelastua, mutta vaadimme Kristusta suorittamaan kaiken kuolemisen. Ei ristiä meille, ei syrjäyttämistä valtaistuimeltamme, ei kuolemaa. Me pysymme oman pienen Ihmissielu-kuningaskuntamme valtiaina ja kannamme tinapaperikruunua kaikella keisarin ylpeydellä; mutta näin me tuomitsemme itsemme elämään varjossa ja heikkoudessa ja hengellisessä tyhjiössä.

Kopio netistä, en muista mistä.jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2239
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Yritämmekö ohittaa ristin? Empty kommentti

Viesti  Stiina lähetetty Ke Maalis 27, 2019 10:29 am

Näin on ollut jo ainakin 35 vuotta lisääntyvin määrin. Ei kelpaa ristin sanoma, ei. Pienpiireissäkin voidakseen jatkua, täytyy olla "karismaattinen", dynaaminen, korkeakoulutettu, terve ja filmaattinen vetäjä. Semmoista ei oikeista kristityistä helpolla löydy ja jos sellainenkin liikaa puhuu Ristin Jeesuksesta, niin loppuu siihen. Tavallinen kristitty ei missään tapauksessa kelpaa pienryhmän vetäjäksi ja kaikki haluavat tuoda oman näkemyksensä muuttamatta esille. Kyllä tämäkin on lopun ajan merkkejä. Harvoin edes kaksi yksin jäänyttä kohtaa.
Tätä ennen taas oli sairaan ahdasmielisiä ryhmiä, jotka väärin sitoivat toisia omituisiin pukeutumisiin ja työpaikkoihin, käyttäytymisiin jne. Niitä voi olla vieläkin. Ne ovat varsinaisia lahkoja.
Kirjoitus hyvä, peukutan.

Stiina

Viestien lukumäärä : 421
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa