Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Silloin kun epäilysten aallot vyöryvät ylitse
Esirukous alentaa ärsyyntymystäni EmptyTänään kello 9:05 am kirjoittaja Hellevi

» UUSI NÄKÖKULMA!
Esirukous alentaa ärsyyntymystäni EmptyEilen kello 10:18 am kirjoittaja jarrut

» ☺Tuolla>>>>
Esirukous alentaa ärsyyntymystäni EmptyEilen kello 9:35 am kirjoittaja arkikalusto

»  Isänmaa ja uskonto on varastettu, ottakaa varkaat kiinni!
Esirukous alentaa ärsyyntymystäni EmptyEilen kello 9:00 am kirjoittaja arkikalusto

» Jumala, Trump ja Putin – kristillisen konservatiivioikeiston toiminta Suomessa kulkee samoilla raiteilla kuin Yhdysvaltain evankelikaaleilla
Esirukous alentaa ärsyyntymystäni EmptyEilen kello 8:45 am kirjoittaja arkikalusto

» Juhani Aitomaa: vakavia puheita
Esirukous alentaa ärsyyntymystäni EmptyMa Loka 14, 2019 2:44 pm kirjoittaja Stiina

» Jumalan salaisuus
Esirukous alentaa ärsyyntymystäni EmptyMa Loka 14, 2019 8:39 am kirjoittaja arkikalusto

» Martin Luther ja evankelisen uskonpuhdistuksen 500-vuotinen perintö
Esirukous alentaa ärsyyntymystäni EmptyMa Loka 14, 2019 8:33 am kirjoittaja arkikalusto

» Ristin kantaminen
Esirukous alentaa ärsyyntymystäni EmptyMa Loka 14, 2019 7:48 am kirjoittaja jarrut

Lokakuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Esirukous alentaa ärsyyntymystäni

Siirry alas

Esirukous alentaa ärsyyntymystäni Empty Esirukous alentaa ärsyyntymystäni

Viesti  jarrut lähetetty Ke Maalis 27, 2019 9:00 am

Esirukous alentaa ärsyyntymystäni

Rukousvihossani oli merkitty 18. päivän kohdalle, että presidenttiparimme oli saanut vauvan. Sen merkinnän olin tehnyt vuonna 2017 lokakuussa. Voisi varmaan sanoa, että koko kansa iloitsi heidän perheonnestaan ja ilo elvytti monien esirukouksia. Jatketaan niitä. Nythän Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ovat palanneet Kiinanvierailultaan. Peilasin tätä matkaa päivän raamatunkohtaani, joka oli 1Tm 2:1-4, rukous kaikkien ja erityisesti hallitsijoiden puolesta. On helpottavaa, mutta entistäkin tärkeämpää, rukoilla presidentin puolesta, joka toivottaa Jumalan siunausta.

Tuo vierailu, josta näimme väläyksiä median kuvissa, toi mieleeni sen, miten me suomalaiset emme voi asettaa toivoamme taloudelliseen tai sotilaalliseen mahtiimme niin kuin Kiina. Siitä huolimatta presidenttimme puhui Kiinan polkemista ihmisoikeuksista ja maailman tarvitsemasta tasapainosta ja kansainvälisten sopimusten laatimisesta ja niiden pitämisestä. Jumalan siunausta herra presidentti.  

Aamulehden toimittajan, Oiva Miettisen muistoseuroissa vuosia sitten, Matti Apunen ja lehden muut toimittajat antoivat Oivalle tunnustusta siitä, että tämä pystyi valaisemaan muille käsittämätöntä kaaosta, joka Israelin ja arabivaltioiden välillä on. Oiva oli toimittajatutkintonsa suorittaessaan auttamassa lehtemme toimittamisessa ja tunsi Raamattunsa. Raamattu auttaa ymmärtämään maailman menoa.

Uskon, että Jumala hallitsee koko maailmaa oikeamielisesti. Hän seuraa meidän elämämme laatua. Hän seuraa myös kansojen ja valtakuntien ominaisuuksia, moraalia ja suhdetta evankeliumiin. Sen mukaan Hän myös sallii asioita tai puuttuu suoraan niihin.

Näin kävi monien Euroopan monarkioiden ja tsaarin Venäjän. Hitler kirjoitti Jumalaa pilkkaavan kirjan Kohtaloni, Stalin vastusti Hitleriä, mutta vain oman julmuutensa puitteissa ja sai ansaitsemansa lopun. Mitä seuraavaksi tapahtuu Putinin Venäjälle, emme tiedä. Tiedämme vain, että Jumala seuraa tilannetta. Hän seuraa myös Euroopan Unionia sen hankkeissa!

Älkäämme nyt eksykö
, sillä meitä ei kutsuttu tuomitsemaan maailmaa, vaan rukoilemaan kaikkien ihmisten ja hallitsemisesta vastuussa olevien puolesta. Aina, kun rukoilemme, tunnustamme sen, että Jumalan on voima ja valta ja kunnia. Hän on myös laupias ja armollinen Mutta samalla, kun rukoilemme, osoitamme myös tietyn verran armahtavaisuutta heitä kohtaan. Emme voi rukoilla heidän puolestaan, jos itse tuomitsemme heidät. Ja toisaalta Herra itse tahtoo armahtaa heitä. Rukouksella me olemme kiinnostuneita heidän hyvinvoinnistaan.

Vasta tänään huomasin, että tuo Jumalan tahto, Paavalin välittämänä, sanoo, että rukous kaikkien puolesta edesauttaa, tai jopa vaikuttaa meidän omaan elämäntapaamme! Rukoilemme, jotta voisimme elää ”rauhallista ja hiljaista elämää” Jumalaa varten ja kunniallisesti. ”Se on hyvää ja mieluista Jumalalle, meidän pelastajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat.”
(Ks. 1Tm 2:1-4.)

Kun vien yhteiskuntaan liittyvät ongelmat Jumalalle, se estää minussa rauhattomuutta, meteliä ja kunniatonta ajattelua ja toimintaa. Päinvastoin Pyhä Henki alentaa ärtymystäni, synnyttää sääliä Jumalasta vieraantuneita kohtaan, vähentää kateuttani, ehkäisee kostonhaluani ja ryöstämistä.


Ja tämän Jumala opetti minulle tänään. Kunpa aina olisin uskollinen jokapäiväisen rukousaikani suhteen, niin saisin oppia yhä lisää Jumalan viisauden aarreaitasta. Jos kaikki köyhät rukoilisivat toistensa puolesta, niin varmaan syntyisi paljon yhteistä toimintaa, joka nostaisi ylös köyhyydestä. Ja jos rikkaat rukoilisivat köyhien ja toistensa puolesta, mitä vielä tapahtuisikaan pelkästään ajallisessa mielessä. Sen lisäksi, että rauha, nöyryys ja kunniallinen elämä Jumalaa varten kasvaisivat ja yhä useampi tulisi tuntemaan Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2240
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa