Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» UUSI NÄKÖKULMA!
Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta EmptyEilen kello 3:02 pm kirjoittaja jarrut

» Juhani Aitoniemi: vakavia puheita
Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta EmptyEilen kello 2:44 pm kirjoittaja Stiina

» Jumalan salaisuus
Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta EmptyEilen kello 8:39 am kirjoittaja arkikalusto

» Martin Luther ja evankelisen uskonpuhdistuksen 500-vuotinen perintö
Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta EmptyEilen kello 8:33 am kirjoittaja arkikalusto

» Ristin kantaminen
Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta EmptyEilen kello 7:48 am kirjoittaja jarrut

» Sana sinulle
Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta EmptyEilen kello 7:37 am kirjoittaja jarrut

»  Arvo ja ikuisuus
Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta EmptySu Loka 13, 2019 5:01 pm kirjoittaja jarrut

» Kommentti
Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta EmptyLa Loka 12, 2019 8:32 am kirjoittaja Vierailija

» ARMOA ARMOSTA
Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta EmptyLa Loka 12, 2019 7:24 am kirjoittaja jarrut

Lokakuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta

Siirry alas

Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta Empty Ahdistuksissa oleminen voi palvella kristityn parasta

Viesti  jarrut lähetetty Ti Huhti 09, 2019 5:23 am

En ole yhdellä kertaa oppinut teologiaani, vaan minun on pitänyt tutkia kaikkea kauan ja aina vain yhä syvemmin. Monet kiusaukseni ja ahdistukseni ovat vetäneet minut tähän. Ja olen huomannut, että ilman omia kokemuksia en opi mitään. Eksyttäjien ongelma on se, ettei heillä ole oikeaa vastustajaa, sielunvihollista vastassaan. Sielunvihollinen opettaa teologeja hyvin.

Niinpä apostoli Paavalillakin oli sielunvihollinen, joka häntä ahdisti. Aiheuttamillaan ahdistuksilla tuo vihollinen ajoi apostolia tutkimaan Jumalan sanaa ahkerasti. Ja niin hän syventyi Kristukseen yhä tarkemmin. Samalla tavalla minulla on vastassani paavi, yliopistot ja kaikki oppineet.

Heidän tähtensä minulla on sielunvihollinen kiinni kurkussani koko ajan. Nuo vihollisen käyttämät välikappaleet ovat ajaneet minua yhä syvemmin sisälle Raamattuun, niin että olen lukenut sitä ahkerasti ja olen lopulta alkanut ymmärtää sitä oikein. Jos meillä ei ole tuollaista vastustavaa ja ahdistavaa sielunvihollista kimpussamme, me jäämme vain teorioita ja ajatusmalleja esittäviksi teologeiksi.

Olemme silloin tekemisissä vain omien mietteittemme kanssa ja pohdimme hengellisiä asioita vain järkemme avulla. Siksi on suurta Jumalan armoa, että saa ottaa esille jonkun Raamatun tekstikohdan ja sen äärellä saa sanoa: ”Minä tiedän, että tämä kirjoitus on varmasti totta.”

Mutta tiedän kyllä myös, että niin vanha oppinut teologian tohtori kuin olenkin, en osaa vielä oikein lausua edes Isä meidän -rukousta. Jumalan ilmoituksen syvempi oppinen vie niin paljon aikaa. Ajan lisäksi teologi tarvitsee kokemuksia hengellisestä kamppailusta, ahdistuksia.

Ilman ahdistuksia ei kukaan voi oppia teologiaa oikein ja syvällisesti. Samaa, mitä teologeista voi sanoa, voi sanoa monista muistakin. Ahdistukset ovat teologeille ja monille muille kristityille hyödyllisiä, sillä ilman ahdistuksia ja vaikeuksia emme oikealla tavalla ja aidosti pyytäisi Jumalalta apua.

Ahdistukset myös auttavat meitä vaeltamaan hiljaisemmin ja ne lisäävät haluamme kuulla Jumalan armosta ja Kristuksesta. Ne opettavat meitä ymmärtämään evankeliumin voiman. Lukuisilla valituilla Jumalan lapsilla on kaikkina aikakausina oma ristinsä kannettavanaan. Sielunvihollinen ahdistaa Jumalan lapsia sen mukaan kuin Jumala on ajatellut, että kukin ahdistusta tarvitsee.

Jumalan sanan opettajilla on usein pahimmat ahdistukset ja heidän on määrä myös kestää kovimmat iskut. Siten Jumala sallii sielunvihollisen ajaa heitä syvemmälle Jumalan sanan tuntemiseen ja sitä kautta sen oikeaan opettamiseen.

On myös niitä, joita Jumala on varustanut kestämään enemmän ahdistuksia ja on niitä, jotka Jumala on varustanut kantamaan toisia ahdistettuja ja tukemaan alas painettuja ja väsyneitä. Kaikista Jumala huolehtii tavalla tai toisella.

Älä siksi luovu uskostasi äläkä pelkää, kun sinulla on vaikeaa, vaan ota ahdistukset merkkinä siitä, että sinulla on armollinen Jumala ja että sinä kuulut kaikkien pyhien suureen ihmeelliseen joukkoon.

Martti Luther Otteita kirjasta Trösteord i livets strid, 189
https://www.evankeliumikoulu.fi/wp-content/uploads/2014/10/AR_2011-5.pdf
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2239
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa