Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Silloin kun epäilysten aallot vyöryvät ylitse
Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle EmptyTänään kello 9:05 am kirjoittaja Hellevi

» UUSI NÄKÖKULMA!
Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle EmptyEilen kello 10:18 am kirjoittaja jarrut

» ☺Tuolla>>>>
Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle EmptyEilen kello 9:35 am kirjoittaja arkikalusto

»  Isänmaa ja uskonto on varastettu, ottakaa varkaat kiinni!
Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle EmptyEilen kello 9:00 am kirjoittaja arkikalusto

» Jumala, Trump ja Putin – kristillisen konservatiivioikeiston toiminta Suomessa kulkee samoilla raiteilla kuin Yhdysvaltain evankelikaaleilla
Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle EmptyEilen kello 8:45 am kirjoittaja arkikalusto

» Juhani Aitomaa: vakavia puheita
Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle EmptyMa Loka 14, 2019 2:44 pm kirjoittaja Stiina

» Jumalan salaisuus
Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle EmptyMa Loka 14, 2019 8:39 am kirjoittaja arkikalusto

» Martin Luther ja evankelisen uskonpuhdistuksen 500-vuotinen perintö
Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle EmptyMa Loka 14, 2019 8:33 am kirjoittaja arkikalusto

» Ristin kantaminen
Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle EmptyMa Loka 14, 2019 7:48 am kirjoittaja jarrut

Lokakuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle

Siirry alas

Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle Empty Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle

Viesti  jarrut lähetetty Pe Huhti 26, 2019 7:09 am


Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle Ztwoim10
Olet vaikea mutta arvokas Jumalalle

”Koska olet arvokas minun silmissäni, koska olet kallis ja rakas, minä luovutan kansanheimoja sinun sijastasi, kansakuntia sinun henkesi hinnaksi. Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi.” Näin sanoo Herra Jesajan kirjan jakeissa 43:4-5.

Aika ajoin yksi ja toinen meistä kokee vaikeaksi uskoa, että meillä olisi jokin arvo Jumalan edessä. Tällainen arvonmenetys tapahtuu varsinkin silloin, kun mieleen tulevat oma heikko kilvoitus, vähäiset tulokset pyhityselämässä, rakkaudettomuus ja itsekkyys, epäonnistumisemme puolisoina toisillemme tai lapsille isinä ja äiteinä, kun mieleen tulee viha ja katkeruus, joka avoimesti tai peitetysti on ollut osa ihmissuhteitamme…

Ainahan emme näitä ajattele. Mutta voi tulla hetkiä, joina elämämme – nuoruuden syntejä myöten – palautuu mieleen ikään kuin jokainen elinpäivämme olisi talletettu filminauhalle. Olemme todistettavasti sitä mitä olemme, olemme todistettavasti tehneet mitä olemme tehneet ja sanoneet mitä olemme sanoneet. Mitään ei voi muuttaa.

Tämä arvonmenetys omissa silmissä voi olla niin suurta ja järkyttävää, että joku ei sen takia pysty menemään vanhempiensa kotiin tai haudalle. Sydämen täyttävät liian raskaat muistot. Joku on turmellut toisen ihmisen elämän niin pahoin, että hän on huonon omantunnon ajamana ikään kuin jatkuvalla pakomatkalla. Joku yrittää vaientaa sydämen huudon lääkkeillä. Joku tulee yhä uskonnollisemmaksi, rukoilee ja tekee paljon työtä saadakseen levon sielulleen ja jonkinlaisen merkityksen ja arvon itsensä ja Jumalan silmissä.

Erään norjalaisen lähetyskoulun rehtori sanoi kerran julkisessa puheessaan, että katsellessaan oman sydämensä sisimpään ja nähdessään kaiken sieltä lähtevän, hän inhosi itseään niin, että hänen teki mieli sylkeä itseään vasten kasvoja. Luther puolestaan kirjoittaa usein siitä, että arvottomuudesta johtuva ahdistus on kristityn suurin ja kauhein kokemus. Silloin ihminen näkee itsensä niin kurjana, ettei hän voi uskoa Jumalan pelastusta omalle kohdalleen, vaikka hän vielä uskookin Jumalan sovittaneen koko maailman. Muut voivat pelastua, mutta minä en, sanoo sielu tällaisessa arvottomuuden tuskassa.

Ei ole kummallista jos näissä tunnoissa Herran sana Jesajan kirjassa 43:4 tuntuu oudolta ja huonosti itseesi sopivalta. Mutta se sana sopii sinuun! Tiedätkö miksi? Siksi, että alkukielen sana jaakar tarkoittaa ”kovuutta” ja ”vaikeutta”. Herra sanoo siis tässä sinusta juuri sen, minkä sinä itsekin toisinaan näet: ”Sinä olet minun silmissäni kova ja vaikea.” Et siis ole taipuisa ja hänelle kuuliainen, vaan olet tehnyt ja teet oman tahtosi mukaan, olet rikkonut ja rikot hänen käskyjään. Olet vaikea ja kovapäinen oppilas.

Mutta Jumalan näkemys sinusta on avarampi kuin sinun omasi. Sinä ja Jumala olette yhtä mieltä kovuudestasi – jos nyt ylipäätään itse tiedostat kovuutesi ja kelvottomuuteesi. Herra katselee sinua kuitenkin myös rakkaasti. Jumala on rakkaus. Tuo alkukielen sana jaakar tarkoittaakin kovuuden ja vaikeuden lisäksi ”arvokasta” ja ”kallista”. Siksi on oikein kääntää tämä Herran sana myös sanoilla: ”Olet arvokas minun silmissäni… olet kallis…” Ja se on yhtä totta kuin se, että olet vaikea ja kova.

Kuuletko, miten totuus kajahtaa näissä Jumalan sanoissa? Hän tuntee sinut läpikotaisin ja tietää sinusta kaiken, mikä sinussa on arvotonta ja pahaa. Mutta tämä ei vähennä sinun ihmisarvoasi Jumalan silmissä. Sana jaakar tarkoittaa, että Jumala näkee sinut olet Herran silmissä kova, vaikea ja kallis!

Muistathan, miltä profeetasta itsestään oli tuntunut, kun hän kohtasi Jumalan? ”Voi minua! Minä hukun, sillä minulla on saastaiset huulet”, hän parahti (Jes 6:5). Mutta pian hän jatkoi: ”Silloin lensi minun luokseni yksi serafeista kädessään hehkuva kivi, jonka hän pihdeillä oli ottanut alttarilta, ja kosketti sillä minun suutani sanoen: ’Katso, tämä on koskettanut sinun huuliasi; niin on sinun velkasi poistettu ja syntisi sovitettu’.” Jes 6:6-7.

Kirjansa 49. luvussa profeetta sitten kertoo, kuinka hän on alkanut uskoa tuohon taivaallisen viestin. ”Minä olen kallis Herran silmissä, minun Jumalani on tullut minulle voimaksi”, hän julistaa, vaikka hän tiesi olevansa saastainen.

Näin usko ottaa vastaan Jumalan sanan. Sinäkin saat uskossa sanoa: ”Minä olen kallis Herran silmissä, vaikka olen myös kova ja vaikea.”

Arvosi näet viime kädessä siinä, että mitä Jeesus oli valmis tekemään sinun puolestasi. Jeesus antoi henkensä sinun sijastasi Golgatalla. Hän lunasti sinut kalliilla hinnalla, koska sinä olet niin kallis, arvokas ja rakas hänelle. Ota uskossa vastaan hänen tekonsa ja sanansa.

– Per-Olof Malk –

http://www.evankeliumikoulu.fi
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2240
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa