Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kavahtakaa vääriä profeettoja
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyTänään kello 12:41 pm kirjoittaja jarrut

» Tarpeellista opetusta Pahasta!
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyTänään kello 8:22 am kirjoittaja Stiina

» Ystävä tunnetaan hädässä
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyTänään kello 2:49 am kirjoittaja jarrut

» ”Pyrkikäämme tuntemaan Herra”
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyTänään kello 1:51 am kirjoittaja jarrut

» Jumalan kansan koti-ikävä
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyEilen kello 10:07 am kirjoittaja Stiina

» LEIPÄSET ROSENIUS
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyKe Elo 21, 2019 6:57 am kirjoittaja jarrut

» HUOMIO nyt!
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyKe Elo 21, 2019 6:51 am kirjoittaja jarrut

» HUOMIO nyt! LINKKI hyvää opetusta!
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyKe Elo 21, 2019 6:47 am kirjoittaja jarrut

» RAAMATUN LUKEMINEN
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyKe Elo 21, 2019 6:44 am kirjoittaja jarrut

Elokuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Kristinusko ilman Kristusta

Siirry alas

Kristinusko  ilman Kristusta Empty Kristinusko ilman Kristusta

Viesti  jarrut lähetetty Pe Toukokuu 24, 2019 6:05 am

Kun paikallisviranomaiset eräällä Pohjois-Ranskan maaseutupaikkakunnalla vakiintuneen tavan mukaan lähettivät kauniisti pakattuja joulupaketteja alueen lastentarhoihin, opettajat avasivat saapuneista paketeista muutamia, tarkastivat ne ja palauttivat sitten koko 1300 lahjapaketin erän takaisin viranomaiselle. Kaupunginjohtaja Andre Delattre, joka 11 vuotta oli vastannut suklaalevyjen lähettämisestä lastentarhojen lapsille ennen joulua, oli järkyttynyt.

Mutta tapahtuma oli seurausta Ranskan uudesta laista, jonka mukaan Ranskassa olevat lapset eivät kouluissa eivätkä lastentarhoissa saa joutua tekemisiin minkään uskonnon tunnusten kanssa. Kaupungin lähettämien suklaalevyissä oli opettajien mukaan kristillisiä tunnusmerkkejä: suklaatehdas oli koristellut loppuvuoden suklaalevyjen suojapaperit jouluaiheilla, jotka olisivat voineet loukata joitakin lastentarhan lapsia.


Samankaltaisesta viranomaistoiminnasta raportoi marraskuun lopulla Yleisradion toimittaja Saksasta. Saksassa on tänä syksynä alettu poistaa kristillisistä perinteistä muistuttavia kuvia ja esineitä julkisilta paikoilta, ”jotta ei loukattaisi muihin uskontokuntiin kuuluvia ja ateisteja”. Toimittaja kertoi raportissaan myös vanhoista perinteisistä joululauluista, joista Saksan lastentarhoissa ja kouluissa lauetaan tänä vuonna enää vain jouluaiheista puhdistettuja säkeitä. Siitä on jo muutamia vuosia kun englannin suuri lentoyhtiö British Airways erotti etiopialaisen virkailijansa sen perusteella, että hän käytti matkalaukkujen vastaanottotiskillä työskennellessään kaulaketjua, jossa oli pieni risti.


Tapaus herätti silloin laajaa huomiota, mutta nyt kristinuskon ulkonaisista merkeistä muistuttavat symbolit poistetaan jo ilman, että kukaan kiinnittää siihen enempää huomiota. Paljon vakavampaa kuitenkin on, että tässä pakanallistuvassa yhteiskunnassa kirkot ja kirkkokunnat pyrkivät seuraamaan yhteiskunnan esimerkkiä. Suuntaus on selvä.


Sen lopputulosta voisi kuvata yllä olevalla seimikuvalla. Tuo kuva ei ole koristamassa tätä sivua vaan näyttämässä – taitelijan silmin katsottuna – mitä edessä voi olla niin joulun kuin koko kristillisyydenkin osalta. Kun loukkausaiheet siirretään pois, siirretään ennen muuta pois Kristus ja risti. Monet ovat jo alkaneet puhua tulevasta kristinuskosta, jossa ei ole Kristusta.


Ehkä sellainen kristinusko olisi hovikelpoinen pakanallistuvassa yhteiskunnassa? Näyttää siltä, että ns. vanhan kristikunnan alueella olevat yhteiskunnat ovat palaamassa pakanuuteen. Näyttää myös siltä, että osa kirkoista ja kirkkokunnista tahtoo säilyttää saavuttamansa yhteiskunnalliset asemansa ja etunsa pakanallistuvankin yhteiskunnan keskellä ja ehkä siksi ne keskittyvät julistuksessaan yhä enemmän ajallisiin, yhteiskunnallisiin kysymyksiin, siis siihen, mitä hyvää kirkko tekee – ei niinkään siihen, mitä hyvä Jumala tekee Kristuksessa Golgatalla puolestamme. Voimmeko tässä tilanteessa tehdä jotakin yhdessä? Emme voi muuttaa yhteiskuntaa. Mutta voimmeko vahvistaa Kristukseen vielä uskovaa jäännöstä?


Per-Olof Malk


jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2131
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa