Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Jorma Kalajoki Leipää ja Kalaa
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyTänään kello 12:05 pm kirjoittaja Stiina

» Emme voi koskaan päästä evankeliumia pitemmälle
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyTänään kello 11:55 am kirjoittaja Stiina

» Kun miekka kulkee sydämen lävitse
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyTänään kello 10:11 am kirjoittaja Hellevi

» MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN KOHTELU HENGELLISISSÄ PIIREISSÄ
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyEilen kello 11:06 am kirjoittaja Stiina

» ANNAN TUNNUSTUSTA!
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyEilen kello 10:28 am kirjoittaja Stiina

» Olkaa anteeksiantavaisia
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyEilen kello 7:56 am kirjoittaja jarrut

»  FinFami – järjestö mielenterveysomaisten asialla
Kristinusko  ilman Kristusta EmptySu Tammi 26, 2020 11:15 am kirjoittaja kiinteistö

» Päivän Sana! Vähäsarja
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyLa Tammi 25, 2020 10:51 am kirjoittaja Stiina

» kun Hajoaa
Kristinusko  ilman Kristusta EmptyTo Tammi 23, 2020 8:37 am kirjoittaja kiinteistö

Tammikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Kristinusko ilman Kristusta

Siirry alas

Kristinusko  ilman Kristusta Empty Kristinusko ilman Kristusta

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Pe Toukokuu 24, 2019 6:05 am

Kun paikallisviranomaiset eräällä Pohjois-Ranskan maaseutupaikkakunnalla vakiintuneen tavan mukaan lähettivät kauniisti pakattuja joulupaketteja alueen lastentarhoihin, opettajat avasivat saapuneista paketeista muutamia, tarkastivat ne ja palauttivat sitten koko 1300 lahjapaketin erän takaisin viranomaiselle. Kaupunginjohtaja Andre Delattre, joka 11 vuotta oli vastannut suklaalevyjen lähettämisestä lastentarhojen lapsille ennen joulua, oli järkyttynyt.

Mutta tapahtuma oli seurausta Ranskan uudesta laista, jonka mukaan Ranskassa olevat lapset eivät kouluissa eivätkä lastentarhoissa saa joutua tekemisiin minkään uskonnon tunnusten kanssa. Kaupungin lähettämien suklaalevyissä oli opettajien mukaan kristillisiä tunnusmerkkejä: suklaatehdas oli koristellut loppuvuoden suklaalevyjen suojapaperit jouluaiheilla, jotka olisivat voineet loukata joitakin lastentarhan lapsia.


Samankaltaisesta viranomaistoiminnasta raportoi marraskuun lopulla Yleisradion toimittaja Saksasta. Saksassa on tänä syksynä alettu poistaa kristillisistä perinteistä muistuttavia kuvia ja esineitä julkisilta paikoilta, ”jotta ei loukattaisi muihin uskontokuntiin kuuluvia ja ateisteja”. Toimittaja kertoi raportissaan myös vanhoista perinteisistä joululauluista, joista Saksan lastentarhoissa ja kouluissa lauetaan tänä vuonna enää vain jouluaiheista puhdistettuja säkeitä. Siitä on jo muutamia vuosia kun englannin suuri lentoyhtiö British Airways erotti etiopialaisen virkailijansa sen perusteella, että hän käytti matkalaukkujen vastaanottotiskillä työskennellessään kaulaketjua, jossa oli pieni risti.


Tapaus herätti silloin laajaa huomiota, mutta nyt kristinuskon ulkonaisista merkeistä muistuttavat symbolit poistetaan jo ilman, että kukaan kiinnittää siihen enempää huomiota. Paljon vakavampaa kuitenkin on, että tässä pakanallistuvassa yhteiskunnassa kirkot ja kirkkokunnat pyrkivät seuraamaan yhteiskunnan esimerkkiä. Suuntaus on selvä.


Sen lopputulosta voisi kuvata yllä olevalla seimikuvalla. Tuo kuva ei ole koristamassa tätä sivua vaan näyttämässä – taitelijan silmin katsottuna – mitä edessä voi olla niin joulun kuin koko kristillisyydenkin osalta. Kun loukkausaiheet siirretään pois, siirretään ennen muuta pois Kristus ja risti. Monet ovat jo alkaneet puhua tulevasta kristinuskosta, jossa ei ole Kristusta.


Ehkä sellainen kristinusko olisi hovikelpoinen pakanallistuvassa yhteiskunnassa? Näyttää siltä, että ns. vanhan kristikunnan alueella olevat yhteiskunnat ovat palaamassa pakanuuteen. Näyttää myös siltä, että osa kirkoista ja kirkkokunnista tahtoo säilyttää saavuttamansa yhteiskunnalliset asemansa ja etunsa pakanallistuvankin yhteiskunnan keskellä ja ehkä siksi ne keskittyvät julistuksessaan yhä enemmän ajallisiin, yhteiskunnallisiin kysymyksiin, siis siihen, mitä hyvää kirkko tekee – ei niinkään siihen, mitä hyvä Jumala tekee Kristuksessa Golgatalla puolestamme. Voimmeko tässä tilanteessa tehdä jotakin yhdessä? Emme voi muuttaa yhteiskuntaa. Mutta voimmeko vahvistaa Kristukseen vielä uskovaa jäännöstä?


Per-Olof Malk


jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2356
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa