Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Parhaita Raamatunlauseita
Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? EmptyTänään kello 5:57 am kirjoittaja jarrut

»  Raamatun julmuuksia ja ristiriitoja
Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? EmptyTänään kello 5:52 am kirjoittaja jarrut

» Mielenkiintoista tänään 21.2.2020
Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? EmptyPe Helmi 21, 2020 9:44 am kirjoittaja Vierailija

» Apokryfiteksti
Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? EmptyPe Helmi 21, 2020 8:30 am kirjoittaja arkikalusto

» Niinpä niin ☻
Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? EmptyTo Helmi 20, 2020 4:10 am kirjoittaja arkikalusto

» valkeuden enkeleitä ja lammas-susia
Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? EmptyTo Helmi 20, 2020 4:05 am kirjoittaja arkikalusto

» Terve usko ja elämä -mitä se on?
Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? EmptyTo Helmi 20, 2020 3:57 am kirjoittaja arkikalusto

» Ansa viritetty
Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? EmptyKe Helmi 19, 2020 11:32 am kirjoittaja Stiina

» Totuus ja harha / Jukka Norvanto
Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? EmptyKe Helmi 19, 2020 9:14 am kirjoittaja jarrut

Helmikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa??

Siirry alas

Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? Empty Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa??

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Ke Loka 02, 2019 9:18 am

Aina ihminen on halunnut
toteuttaa itseään ja niitä omia hyviä ajatuksiaan ja tekojaan ja menetelmiään, kaikella tavalla, kaikkina aikoina ja aikakausina. Ihminen on aina halunnut tulla toimeen omillaan. Ihminen haluaa olla jumala itselleen, siksi se ei luonnostaan halua alistua/nöyrtyä kenenkään hallintaan/johtoon.

Ihminen on havitellut Jumalan paikkaa, niin kuin saatanakin, ja tässä mielessä yhteistyö vihollisen kanssa kelpaa ihmiselle tänäänkin. Voi olla, että alun perin on oltu oikealla tiellä, Jeesus-tiellä, mutta vihollinen tuli /tulee AINA houkutuksineen, jokaisen Jeesus-tien kulkijan eteen, tarjoilemaan omiaan. Leipää, valtakuntaa ja mahtia!

Sehän kuuluu asiaan, kun Jumalan Poikakin sai käydä läpi samat houkutukset. Vai kuvitteleeko ihminen olevansa pyhempi? Tai kristillisempi tai varjellumpi, kuin itse Elämän Herra, Jeesus?

Kuule, kun ihminen ei suostu Jumalan talutettavaksi, se valitsee silloin oman tiensä, ja sillä tiellä ei määrää kuitenkaan ihminen itse, vaikka niin luulisi, vaan sielunvihollinen, joka sai ihmisen USKOVAISESTA uskonnolliseksi.

Toki uskonnollinen maailmakin
Jumalasta puhuu, ja hyvin tuntee Raamattunsa, mutta on vailla Jumalan Hengen ohjausta, joka on vain nöyrillä, joita Jumala taluttaa. Uskonnollinen saarnaajakin haluaa vahvistusta Raamatun Sanalle, koska hän rakastaa ihmeitä, hän rakastaa olla esillä ja rakastaa ja rakastaa ilman totuutta!

Ihmeittentekijät ovat aina kulkeneet eksyttämässä kansaa pois Jumalan suunnitelmista. Ajattele Moosesta. Siinä oli tietäjien joukko touhuamassa’ vierellä. Uskonnollinen joukko. Mooses tunsi Jumalansa, johon hän uskoi. Uskonnollinen ihminen ei tunne, muuta kuin jonkin voiman, joka tekee ihmeitä, aivan kuin noidat Mooseksenkin aikoina. Uskonnollinen maailma ei tunne vieläkään Mooseksen Jumalaa. Siinä on se ero.

Puhua voi, ja Raamattua lainailla, mutta oikeata Voimaa ei ole, sillä se oikea voima on edelleenkin Jeesuksen evankeliumi. Nyt sanoo joku, ettei Mooseksen aikana ollut Evankeliumia. Jumala on edelleenkin Isä, Poika ja Pyhä Henki, niin kuin silloinkin. Ei Hän ole muuttunut. Hän on sama.
Uskonnollisen maailman eksytys on Ihmeet, joita Elävä Jumala ei tee.

Elävä Jumala vahvistaa
Sanansa tänäänkin, niitten palvelijoittensa kautta, jotka seisovat Hänen neuvossaan. On armolahjoja, mutta ei se ole uskon mitta. Ei kielillä puhujilla ole enempää pyhyyttä ja uskoa, kuin sillä, joka ei kieillä puhu. Ei se lahja tärkeä ole, vaan LAHJAN ANTAJA! Ei lahja/lahjat ole mielenkiintoisia, vaan Lahjoittaja!

Ei lahjoilla pääse Taivaaseen,
mutta lahjan antajan kanssa pääsee! Ei armolahja tee sinusta armahdettua vanhurskasta, mutta sen antaja tekee! Ei armolahja uudestisynnytä, mutta Jeesuksen evankeliumi tekee sen, se on tärkeämpää!

Uskonnollisessa maailmassa puhutaan myös kielillä
, sehän on se pääsyvaatimus, todistus, että ollaan ”valittuja”. He profetoivat, ja parantavat sairaita, Ja hääräävät riivaajien kimpussa. Rahalla pyöritetään suuria kampanjoita ja seurakuntia. Rahalla saa, ja rahalla pääsee! Ei ole enää sitä pienen kristityn osallisuutta yhteisessä uskossa, jolloin se lesken ropo oli arvokas, ja jolloin vaivaisinkin uskova sai antaa iloiten Herralle.

Missä on vaatimattomuus?

Ja se yhteinen usko? Se yhteys? Yksi sydän ja yksi mieli? Jossa jokaisella kristityllä on tärkeä osa? Missä on se sydämen ilo totuudessa, toisten totuudesta Iloitsevien kanssa? Onko yksilökristitty hukkumassa suuren heräävän uskonnollisen jättiläisen koneistoon, nimettömänä ja tuntemattomana, nimettömien ja tuntemattomien joukkoon? Joka on suuri persoonattomien samoin ajattelevien kannattajien joukko, joita on helppo hallita?jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2372
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Eikö saisi arvostella, arvioida ja kyseenalaistaa?? Empty Kommentti!

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Ke Loka 02, 2019 10:10 am

Yhdyn tähän täysin ja tämä alkoi jo n. 35 v. sitten lut. kirkossakin omituisesti hellarien vääristyneen siiven inspiroimana. Minulla on kuva asiasta, mutta en jaksaisi aina arvostella, mutta jos et edes itsellesi, vaan olet kiltti ja nöyrä, sinun käy huonosti. Sen sanon kuitenkin kielilläpuhumisesta lut. kirkossa, että se ei todellakaan voinut olla edes mistään hyvästä hengestä, vaan oli puhtaasi sielullista typerää höpinää ja arvioija haettiin sieltä, kuka sitä arvosti ja kehui eikä edes ihmetelty, miksi toinen ymmärsi sen sekavana tunneryöppynä. Sellaiset arvioijat siis tyrmättiin ja savustettiin väärinä ulos pienpiireistä.
Tänään näen sen siunauksena, jos minut olisi hyväksytty, olisin myös minä eksynyt ja saanut ehkä samanlaiset lahjat. Todellakin lahjoista tuli jo silloin pääasia. Olivat rehellisiä sanoessaan, että eivät ymmärrä sovitusta eivätkä sitä tarvitse, muut ovat poisajettavia "paholaisia", jotka eivät kelpaa, mutta joita voi syyttää kaikesta mahdolliseta, jopa heidän omista rikkomuksistaan. On kyllä ihmeellistä, että aikuiset ihmiset tekevät syyttömästä lähimmäisetä "syntipukin" pelastaakseen oman nahkansa ja maineensa. Eli eivät ymmärrä Jeesuksen täytetystä työstä/sovituksesta yhtään mitään, vaikka vastaavat kysyttäessä, että ovat Kristuksen omia ja uskovat Jeesukseen; pyh todellakin pelkkää uskontoa.
Tämä on edelleen niin saanut valtaa, että itse joutuu Jumalan avulla kertomaan uskottavasti Jeesuksesta omaisilleen yms., jos saisi kuuntelemaan ja osaisi (se armolahja tarpeen). Pääkaupunkiseutu lut. piireissä varmaan pahin ja lähetysjärjestöihin yms. saa menemään vasta sellaiset, jotka jo haluavat uskoa, ymmärtävät jotain.
Tämän maailman ruhtinas voi näköjään kiusata kyllä muullakin tavalla, kuin tällä karismaattisuuden suurella eksytyksellä. Turhaan ei Raamattu todista lopunajan mahdottomista vaikeuksista ja kiusauksista ja vainoista.
Taas tuli vuodatus, kun en osaa enää kirjoittaa jäsennellysti ja järkevästi. (Liian paljon sydämellä asiaa.)

Stiina

Viestien lukumäärä : 525
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa