Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Jorma Kalajoki Leipää ja Kalaa
Jumalan salaisuus EmptyEilen kello 12:05 pm kirjoittaja Stiina

» Emme voi koskaan päästä evankeliumia pitemmälle
Jumalan salaisuus EmptyEilen kello 11:55 am kirjoittaja Stiina

» Kun miekka kulkee sydämen lävitse
Jumalan salaisuus EmptyEilen kello 10:11 am kirjoittaja Hellevi

» MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN KOHTELU HENGELLISISSÄ PIIREISSÄ
Jumalan salaisuus EmptyMa Tammi 27, 2020 11:06 am kirjoittaja Stiina

» ANNAN TUNNUSTUSTA!
Jumalan salaisuus EmptyMa Tammi 27, 2020 10:28 am kirjoittaja Stiina

» Olkaa anteeksiantavaisia
Jumalan salaisuus EmptyMa Tammi 27, 2020 7:56 am kirjoittaja jarrut

»  FinFami – järjestö mielenterveysomaisten asialla
Jumalan salaisuus EmptySu Tammi 26, 2020 11:15 am kirjoittaja kiinteistö

» Päivän Sana! Vähäsarja
Jumalan salaisuus EmptyLa Tammi 25, 2020 10:51 am kirjoittaja Stiina

» kun Hajoaa
Jumalan salaisuus EmptyTo Tammi 23, 2020 8:37 am kirjoittaja kiinteistö

Tammikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Jumalan salaisuus

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin

Siirry alas

Jumalan salaisuus Empty Jumalan salaisuus

Viesti kirjoittaja arkikalusto lähetetty Ma Loka 14, 2019 8:39 am


Jumalan salaisuus

Turkka Aaltonen on kirjailija ja evankelista.Toinen mies kysyi toiselta: - Mikä tekee sinut kristityksi? Toinen mietti vähän aikaa ja vastasi sitten: - en juo, en polta, en viettele vieraita naisia….. Toinen näytti hämmästyneeltä ja sanoi sitten: - No sitten minun hevosenikin voi olla kristitty, sekään ei tee tuommoisia?

Niinpä, mutta ei kristillisyys ole syvimmältään tekemistä, vaan omistamista. Mutta se onkin salaisuus. Kristillisyys ei myöskään ole ensisijaisesti moraalia, käytöstapoja tai sivistystä, vaan uskoa Jeesukseen Pyhässä Hengessä.

Jumalan sanan yksi suuri salaisuus on kätketty sen opetukseen Pyhästä Kolminaisuudesta. Vaikkei tätä sanaa sellaisena esiinnykään Raamatussa, se parhaiten kuvaa sitä sisältöä, mikä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen väliseen yhteyteen liittyy.

Nämä Jumalan kolme persoonaa liitetään aina yhteen niin kuin olisi vain yksi, vaikka onkin kolme. Kolminaisuus on ollut monelle myöskin se kompastuskivi, jonka hylkääminen on ajanut heidät harhaoppeihin ja pois Jumalan seurakunnan yhteydestä.

Paavali päättää pitkän kirjeensä tärkeään toivotukseen, joka on siunauksen toivotus Jumalan tuntemisesta. ”Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne” 2.Kor.13:13. Siinä hän asettaa kaikki kolme persoonaa saman arvoisiksi, yhtä merkittäviksi.

Kolminaisuus on ymmärrettävä Jumalan ilmentymänä eri tavoin ihmisten elämään historian aikana. Vanha Testamentti on Isän aikaa, jolloin Herra ilmaistaan salattuna Jumalana, jonka kasvoja ei voinut kukaan nähdä.

Pojan aika oli lyhyt pelastuksen aikajakso, jolloin Jumala ilmestyi yliluonnollisella tavalla juutalaisen miehen, Jeesuksen, muodossa ja poistui yhtä ihmeellisesti, kuin oli tullutkin.

Sen jälkeen olemme eläneet Pyhän Hengen aikaa, joka on seurakunnan armotalouskausi. Pyhä Henki on Isän ja Pojan Henki, joka asuu uskovassa ihmisessä ja yhdistää Jeesukseen uskovat toinen toisiinsa.

Tarvitsemme opetusta kolminaisesta Jumalasta, mutta ymmärtääksemme ja tunteaksemme Herran tarvitsemme hänet itsensä kirkastamaan tämän kaiken. Olemme täysin riippuvaisia Jumalasta, emme voi ottaa mitään, ellei hän anna. Emme selviä hetkeäkään ilman häntä.

Raamatun ilmoitus syventää meitä uskon suhteessamme häneen. Silloin huomaamme, että Jeesus ja Pyhä Henki olivat jo Vanhassa Testamentissa, Isä ja Pyhä Henki puhuvat Jeesuksen aikana ja että Isä ja Jeesus ovat läsnä seurakunnan aikana.

Kirkasta minulle, Herra, Raamatun ääressä totuutesi ja armosi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen vaikutuksesta, arvosta ja siunauksesta. Avaa mieleni käsittämään olemuksesi salaisuutta, että voisin sinua aina kiittää.
https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/1047/jumalan_salaisuus

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 924
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin
 
Oikeudet tällä foorumilla:
Voit vastata viesteihin tässä foorumissa