Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kristus + (plus)
Kristillisyyttäkö? EmptyEilen kello 10:14 am kirjoittaja Stiina

» ”Onko Jumala todellakin sanonut?”
Kristillisyyttäkö? EmptyPe Tammi 17, 2020 10:46 am kirjoittaja jarrut

» Ymmärrätkö Lutheria?
Kristillisyyttäkö? EmptyKe Tammi 15, 2020 11:48 am kirjoittaja Stiina

» Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa
Kristillisyyttäkö? EmptyKe Tammi 15, 2020 10:37 am kirjoittaja Hellevi

» Tässä puhutaan sydämistä
Kristillisyyttäkö? EmptyTi Tammi 14, 2020 11:03 am kirjoittaja jarrut

»  Jeesuksen seuraaminen nykyajassa
Kristillisyyttäkö? EmptyTi Tammi 14, 2020 10:46 am kirjoittaja jarrut

» Isä meidän rukous
Kristillisyyttäkö? EmptyMa Tammi 13, 2020 9:16 am kirjoittaja Hellevi

» Jorma Pihkala: KASTEEN ARMO
Kristillisyyttäkö? EmptyMa Tammi 13, 2020 9:01 am kirjoittaja Hellevi

» vähän huokailen
Kristillisyyttäkö? EmptySu Tammi 12, 2020 5:51 am kirjoittaja Vierailija

Tammikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Kristillisyyttäkö?

Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Pe Marras 22, 2019 10:01 am

Puimatantereelta bongattu:

https://www.windside.com/fi/yhtio/historia

Lukaisin pikaisesti.
Mistä tietää, että kyseessä Jumala? Onko kyseessä kristittyjen Kolmiyhteinen Jumala? Vast. ei.

Jos totta, niin selvästi kyseessä New Age, ent. Teosofia. "Enkelit" kyllä avustavat mielellään suosikkejaan, joten voi olla tottakin. En tiedä miten kristityn tulisi suhtautua ja saako vastaanottaa. Ehkäpä saa. Petos tulee kuitenkin joskus, en ottaisi minä.

Kyseessä ei kuitenkaan ole kristinusko eikä Kristuksen kirkastaminen = tunteminen, eikä pelastus. Ei ole mielestäni edes selvästi profeetallista (Raamattu). Ei ainakaan ole luterilaista, koska luterilaisuudessa Jumala = Pyhä Henki ei tällaista tee. Joskus tietenkin Jumala voi lähettää Sanansaattajansa neuvomaan ja auttamaan myös enkelinä, mutta ilmeisen harvinaista. Onko unohdettu, että henkimaailma on todellista eikä läheskään kaikki ole oikeasta kristinuskon Jumalasta? Jos tähän lankeaa, niin unohtaa Jeesuksen Kristuksen ja se lienee henkimaailman tarkoituskin aina. Vihollisiamme ovat loppuun saakka maailmamme, oma luontomme = "liha" ja "P..kele".

Rakkaus voittaa = Uhri puolestamme. I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 489
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty La Marras 23, 2019 6:04 am

Hyvä Stiina!!

Tärkeä aihe keskustella ja lukijoille mietittäväksi!
Nostan sen siksi tänne yleiselle.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2351
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty La Marras 23, 2019 6:07 am

Windsiden syntyhistoria
https://www.windside.com/fi/yhtio/historia

Näky

Eletään vuotta 1978. Risto Joutsiniemi oli saanut Jumalalta kehotuksen lähteä raamattukouluun Orsaan Ruotsiin ja siellä hän nyt opiskeli kolmivuotisjaksoaan. Koulussa oli juuri vierailija Saksasta, pastori Christian Schreiber, joka puhui kaivotyöstään Marokon erämaassa asuvien (beduiinien ja berberien) hyväksi ja huutavasta vesipulasta, joka on paikallisten asukkaiden päivittäinen ongelma. Maaperä siellä on erittäin runsasravinteista viljelyyn ja pienikin tarkkaan suunnattu vesimäärä saa keitaan kukoistamaan.

Asiaan liittyen Risto vei pohdintansa tuulivoiman käytöstä Jumalan eteen rukouskammiossa, jonka ovessa lukee Endast för bön – Vain rukouskäyttöön. Rukoillessaan Afrikan vesiasian puolesta Risto huomasi vasemmalle puolelleen ilmestyneen noin metrin korkuisen kapean oudon esineen. Hän piirsi sen tarkasti paperille ja kun viimeinen veto oli piirretty, kuva katosi. Asiaa auttoi Riston aiempi koulutus rakennuspiirtäjäksi.
Patenttirahoitus

Mikä oli tämä outo laite? Kyseessä oli erikoisen mallinen tuulivoimala ja viettäessään aikaa patenttitoimistossa, Risto huomasi mallin olevan tuntematon. Uudelle tuuliturbiinille piti keksiä nimi ja näin syntyi Windside – Tuulen puolella. Nimi on vertauskuvallinen ja viittaa Raamatun kohtaan Joh. 3:8: ”Tuuli puhaltaa missä tahtoo., ja sinä kuulet sen huminan mutta et tiedä mistä se tulee ja minne se menee. Niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt.” Jumalan nimi hebreaksi on Ruach ha Kodesh eli Pyhä Tuuli.

Patentointiprosessi (PCT- EPO) käynnistyi Ruotsissa ja asia eteni hyvin. Ainoa ongelma oli patenttimaksujen suuruus; köyhällä opiskelijalla ei ollut varoja ja seuraava palkkakin tulisi vasta kesätöistä. Riston rukoillessa seuraavana päivänä erääntyvän patenttimaksun puolesta, joku koputti oveen klo 10 illalla. Tuttu mies ojensi kuoren ja sanoi, että Jumala käski antaa tämän. Kuoressa oli täsmälleen tarvittava summa patenttimaksuun.

Vastaava asia tapahtui kolmasti: Toisella kerralla Risto oli rukoilemassa samaan aikaan erään liikemiehen kanssa rukouskammiossa – samassa jossa hän sai turbiininäyn ja jossa puhuminen muiden kuin Jumalan kanssa oli kiellettyä. Yllättäen liikemies kysyi: ”Mihin ihmeeseen sinä tarvitset rahaa” ja mainitsi summan? Risto ihmetteli ja vastasi että ei hän ole mitään puhunut. Liikemies jatkoi: ”Olin kerran todella kiireinen odottaessani tullissa ja pyysin Jumalalta nopeata apua läpimenossa. Jos Jumala auttaisi, korvaisin sen myöhemmin Hänelle. Jumala sanoi äsken, että nyt on takaisinmaksun aika.” Joten hän lainasi rahat Ristolle patenttihakemuksen seuraavaan vaiheeseen.

Raamattukoulu loppui ja Risto palasi Suomeen. Kolmannella kerralla Jumala kehotti häntä kysymään eräältä toiselta liikemieheltä apua patenttimaksuihin – asia tuntui kuitenkin kovin nololta, mutta pienen sisäisen suostuttelun jälkeen Risto antoi periksi Jumalan taivuttelulle ja meni kysymään. Apu tulikin heti.
Generaattori

Seuraavaksi vuorossa oli sopivan generaattorin etsiminen uuteen siipimalliin. Ongelma oli siinä, että tarkoitukseen tarvittiin suoravetoinen generaattori, mutta sellaista ei ollut vielä markkinoilla. Generaattoria alettiin siis kehittämään yhteistuumin kahden ystävän kanssa.

Risto kertoo: ”Ensimmäinen generaattorin prototyyppi ei toiminut alkuunkaan kuten olisi pitänyt. Asiaa pohdittiin myös Teknillisen korkeakoulun professori Jokisen kanssa. Kuitenkaan haluttuun tulokseen ei päästy. Oltiin siis umpikujassa, eikä tiedetty, oliko vika toimintaperiaatteissa vai jossain muissa sähköisissä ominaisuuksissa. Tarvittiin siis taivaallinen puuttuminen asioihin ja apu tulikin unen muodossa. Unessa katselin, miten mies valmisti generaattorin sisäosia ja herättyäni taltioin ohjeet paperille. Seuraavana päivänä soittelin insinööriystävälleni ja päätimme hankkia ne osat, mitä olin unessa nähnyt.”
-Kun niiden pohjalta valmistettiin generaattori, tuli siitä täydellisesti Windside –turbiiniin sopiva generaattorimalli.

Risto jatkaa: ”Usein suunnitteluun liittyvässä asiassa on Jumalalta tullut tietoa yliluonnollisella tavalla, miten joku asia on tehtävä oikein. Monesti on tullut mieleen, miten ilmestysmajan kaikki esineet ja vaatteet tehtiin tarkasti Jumalan antamien ohjeiden mukaisesti. (2.Moos. 3:1- ). Eli Jumala antoi Mooseksellekin tarkat tekniset ohjeet.”

Ihmeet eivät suinkaan loppuneet tämän syntyhistorian jälkeen, vaan Jumalan puuttuminen asioihin on pelastanut monelta vastoinkäymiseltä kuluneina vuosina.

https://www.windside.com/fi/yhtio/historia

jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2351
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty La Marras 23, 2019 6:44 am

Kaikki on arvioitava ja punnittava Raamatun kokonaisvaltaisella ilmoituksella; pitävätkö armolahjat, teot ilmoitukset ilmestykset ja näyt ja kirjoitukset yhtä Raamatun kirjoitusten kanssa. Jos eivät pidä, hylkää ne.

Laitan tähän hyviä Raamatun kohtia, arvioimisasioihin, koskien ylläolevaa
kirjoitustakin. Tutkikaa te toisetkin, ja sanokaa mielipiteenne! KIITOS!


Jaakobin kirje:
4:1 Mistä tulevat taistelut ja mistä riidat teidän keskuudessanne? Eikö teidän himoistanne, jotka sotivat jäsenissänne?
4:2 Te himoitsette, eikä teillä kuitenkaan ole; te tapatte ja kiivailette, ettekä voi saavuttaa; te riitelette ja taistelette. Teillä ei ole, sen tähden, ettette ano.
4:3 Te anotte, ettekä saa, sen tähden, että anotte kelvottomasti, kuluttaaksenne sen himoissanne.
4:4 Te avionrikkojat, ettekö tiedä, että maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen.
4:5 Vai luuletteko, että Raamattu turhaan sanoo: "Kateuteen asti hän halajaa henkeä, jonka hän on pannut meihin asumaan"?
4:6 Mutta hän antaa sitä suuremman armon. Sentähden sanotaan: "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon."
4:7 Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee.
4:8 Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, te syntiset, ja tehkää sydämenne puhtaiksi, te kaksimieliset.
4:9 Tuntekaa kurjuutenne ja murehtikaa ja itkekää; naurunne muuttukoon murheeksi ja ilonne suruksi.
4:10 Nöyrtykää Herran edessä, niin hän teidät korottaa.
4:11 Älkää panetelko toisianne, veljet. Joka veljeään panettelee tai veljensä tuomitsee, se panettelee lakia ja tuomitsee lain; mutta jos sinä tuomitset lain, niin et ole lain noudattaja, vaan sen tuomari.
4:12 Yksi on lainsäätäjä ja tuomari, hän, joka voi pelastaa ja hukuttaa; mutta kuka olet sinä, joka tuomitset lähimmäisesi?
4:13 Kuulkaa nyt, te, jotka sanotte: "Tänään tai huomenna lähdemme siihen ja siihen kaupunkiin ja viivymme siellä vuoden ja teemme kauppaa ja saamme voittoa" -
4:14 te, jotka ette tiedä, mitä huomenna tapahtuu; sillä mikä on teidän elämänne? Savu te olette, joka hetkisen näkyy ja sitten haihtuu -
4:15 sen sijaan, että teidän tulisi sanoa: "Jos Herra tahtoo ja me elämme, niin teemme tämän tai tuon."
4:16 Mutta nyt te kerskaatte ylvästelyssänne. Kaikki sellainen kerskaaminen on paha.
4:17 Joka siis ymmärtää tehdä sitä, mikä hyvää on, eikä tee, hänelle se on synniksi.

Roomalaiskirje:

12:1 Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
12:2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.
12:3 Sillä sen armon kautta, mikä minulle on annettu, minä sanon teille jokaiselle, ettei tule ajatella itsestänsä enempää, kuin ajatella sopii, vaan ajatella kohtuullisesti, sen uskonmäärän mukaan, minkä Jumala on kullekin suonut.
12:4 Sillä niinkuin meillä yhdessä ruumiissa on monta jäsentä, mutta kaikilla jäsenillä ei ole sama tehtävä,
12:5 niin me, vaikka meitä on monta, olemme yksi ruumis Kristuksessa, mutta itsekukin olemme toistemme jäseniä;
12:6 ja meillä on erilaisia armolahjoja sen armon mukaan, mikä meille on annettu; jos jollakin on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan, kuin hänellä uskoa on;
12:7 jos virka, pitäköön virastaan vaarin; jos joku opettaa, olkoon uskollinen opettamisessaan;
12:8 jos kehoittaa, niin kehoittamisessaan; joka antaa, antakoon vakaasta sydämestä; joka on johtaja, johtakoon toimellisesti; joka laupeutta harjoittaa, tehköön sen iloiten.
12:9 Olkoon rakkaus vilpitön, kammokaa pahaa, riippukaa hyvässä kiinni.

2.Mooseksen kirja:

28:3 Ja puhuttele kaikkia taidollisia miehiä, jotka minä olen täyttänyt taidollisuuden hengellä, että he tekevät vaatteet Aaronille, jotta hänet pyhitettäisiin pappina palvelemaan minua.
31:6 Ja katso, minä olen antanut hänelle apulaiseksi Oholiabin, Ahisamakin pojan, Daanin sukukunnasta, ja olen antanut kaikkien taidollisten sydämeen taidollisuuden tehdä kaikki, mitä minä olen sinun käskenyt teettää:
36:1 "Ja Besalel ja Oholiab ynnä kaikki taidolliset, joille Herra on antanut taidollisuuden ja ymmärryksen tietää, miten mikin pyhäkössä tehtävä työ on suoritettava, tehkööt kaikissa kohdin, niinkuin Herra on käskenyt."
36:2 Niin Mooses kutsui luoksensa Besalelin ja Oholiabin ja kaikki taidolliset, joiden sydämeen Herra oli antanut taidollisuuden, kaikki, joiden sydän vaati heitä ryhtymään työhön suorittaaksensa sen.

Sananlaskut:


1:4 mielevyyden antamiseksi yksinkertaisille, tiedon ja taidollisuuden nuorille.
8:12 Minä, viisaus, olen perehtynyt mielevyyteen, olen löytänyt tiedon
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2351
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty LISÄYS!

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty La Marras 23, 2019 12:35 pm

Minustakin tämä on erittäin tärkeä asia, joskin pelottava, jos olen oikeassa, että P...le.

Puimatanner ei tarkoittanut tätä tällä lailla otettavaksi ja tarkasteltavaksi. Oloneuvokselta kuitenkin mielestäni hyvä selitys: "Ainakin tässä on kyse kasvamattoman kristityn kaupankäynnistä." Mutta minä näen ikävä kyllä P:n valkeuden enkelinä.

pale

Stiina

Viestien lukumäärä : 489
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty LISÄYS!

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Ti Marras 26, 2019 10:38 am

Tänä miljoonien eksytysten aikana laitan tähän taas muistutuksen ainoasta oikeasta tiestä, Tuomenoksan kirjasta: Kristukseen Sidottuja. (Se kannattaa jokaisen, joka haluaa pysyä Kristuksessa omistaa ja lukea usein, sivu 51. Paljon on harhaoppia Suomessakin eikä monestakaan tiedä. Vaikka maailma muuttuu Kristinuskon ydinsanoma ei.)

"Pyhän Hengen tie on Kristuksen tie. Jos joku tahtoo tietää, minkä näköinen on Henki, siis näin karkeasti puhuen, niin me vastaamme: Henki on Kristuksen näköinen. Hän ei julista omaa itseään, vaan sitä mikä on Herran. Jos mikä tahansa, mitä sanotaan Hengen ilmoitukseksi, poikkeaa Kristuksesta, Kristuksen mielestä, luonteesta ja opetuksesta, se ei ole Pyhän Hengen ilmoitusta. Voisimme sanoa, että me seuraamme Henkeä niin kauan kuin Henki seuraa Kristusta - ja Henki seuraa Kristusta aina. On kuitenkin henkiä - paljon - jotka eivät seuraa Kristusta.

I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 489
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo lähetetty Ke Marras 27, 2019 6:21 am

"Pyhän Hengen tie on Kristuksen tie. Jos joku tahtoo tietää, minkä näköinen on Henki, siis näin karkeasti puhuen, niin me vastaamme: Henki on Kristuksen näköinen. Hän ei julista omaa itseään, vaan sitä mikä on Herran. Jos mikä tahansa, mitä sanotaan Hengen ilmoitukseksi, poikkeaa Kristuksesta, Kristuksen mielestä, luonteesta ja opetuksesta, se ei ole Pyhän Hengen ilmoitusta. Voisimme sanoa, että me seuraamme Henkeä niin kauan kuin Henki seuraa Kristusta - ja Henki seuraa Kristusta aina. On kuitenkin henkiä - paljon - jotka eivät seuraa Kristusta.


Voisimme sanoa, että me seuraamme Henkeä niin kauan kuin Henki seuraa Kristusta - ja Henki seuraa Kristusta aina. On kuitenkin henkiä - paljon - jotka eivät seuraa Kristusta.


Ja sitten vielä se oikein tärkeä asia, Kristuksen Henki ei ole irrallaan Raamatun Sanasta,
vaan aina on kytketty Jumalan Pyhään Sanaan. Ei yli, eikä ali Sanan!(ei siis omia lisäyksiä
eikä poisottamisia!) Jumalan  Hengen ilmoitukset eivät mene yli kirjoitetun Jumalan Sanan,
vaan aina pitäytyvät Sanaan-
Jumalan Pyhä Henki ottaa Raamatun Sanasta, ne ovat toisiinsa sidotut.
Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 426
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty LISÄYS!

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Ke Marras 27, 2019 10:46 am

I love you Totta!

Minulle Niilo Tuomenoksa on Kristityn malli, vaikka en tietenkään häntä seuraa, enkä voisikaan (rajan tuolla puolen jo, uskoakseni perillä). Hänen kirjoituksensa kestää kyllä Raamatun valossa. On nimittäin uskossa ja Pyhässä Hengessä kirjoitettu palvelemaan muita. Annan hänelle varovasti 70 pistettä (100), (Luther, Melanchtcon 80). Tänään nämä parhaat, jotka täällä on esitelty saavat 65 alaspäin.

____

Kokemuksesta uskallan sanoa, että jokapäiväinen P..kele kyllä osaa vääntää ja eksyttää meitä käyttämällä Raamattua. Niin todistaa pyhä Paavalikin. Ei jää rehelliselle kilvoittelijalle asia tuntemattomaksi. Lutheria ymmärtäen Raamatussa on monin eri tavoin tärkeitä kohtia ja myös aukeamattomia kohtia (saa nostaa hattua ja mennä ohi Laughing ). Pääasiassa tietenkin kaikki oikeat kristityt ovat yhtämieltä erotuksetta ja sen ympärille on syytä rakentaa Raamatun ymmärrys Pyhässä Hengessä.
Tuomenoksalta on se oivallus, että Pyhä Henki on aina ahtaalla meissä ja joudumme täyttymään yhä uudestaan. (Vaikea selittää ymmärrettävästi). Siinäkin mennarit yms. ovat väärässä ja todellakaan ei voi olla uusia voideltuja Jeesuksen K. lisäksi. Me olemme kuolemaamme saakka itsessämme syntisiä, vaikka joissakin asioissa voisimme päästä synnistä eroon. Kilvoitella kuuluu uskon hyvä kilvoitus, johon kuuluu synnin poispaneminen, mutta ei onnistu täydellisesti. Kristuksessa olemme kuitenkin 100 % puhtaat. Tuomenoksa oli yksi parhaista kilvoittelijoista ikinä, mutta ei onnistunut avioliitossaan mm. Silti ei hänelläkään ollut etusijaa, kaikki on meille armosta. I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 489
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo lähetetty To Marras 28, 2019 7:32 am

Jehovan todistajat osaavat kyllä lainailla Raamattua,
mutta aina omaksi edukseen, juuri niihin paikkoihin, kun
he yrittävät mitätöidä sielun pelastumista ja syntien anteeksi saamista,
ilman ansioita, pelkästä ARMOSTA!
Asiayhteyksistä irrotetut Raamatun kohdat vaan otetaan, jos
ne hyvin sopivat heidän esittämiin todistuksiin.

On muitakin lahkoja, kuin Jehovan todistajat, jotka
osaavat käyttää Raamattua omaksi edukseen,
esimerkiksi Uskon Sanan harhaoppiset seurakunnat
ja helluntaiseurakunnat, joista on tullut Uskon Sanan
tai Elämän Sanan tartuttamia. Niitä on paljon.
Tuskin enää kokonaisia seurakuntia onkaan raittiilla
pohjalla, enää, ehkä voi olla yksittäisiä ihmisiä niissäkin,
mutta ei montaa.
Suomesta ehkä voi löytyä, täältä Ruotsista ei löydy, ei suomalaisia
eikä ruotsinkielisiä, van kaikki ovat saastuneita.

Suuri syy täällä saastuneisiin seurakuntiin oli se kun
seurakunnat lähettivät nuorisoa ja vanhempiakin
Amerikkalaisiin Livets Ordiän raamattukouluihin.
Papit lähettivät lapsiaan, sehän oli erittäin kristillinen meriitti,
kun kävivät siellä oppimassa ja monet hankkivat pappiskoulutukset
sammalla reissulla.

Järkyttävää oli nähdä, kuinka monet  
vanhat ikääntyneet uskovaisetkin innostuivat nuorison räväkästä
touhusta, huutamisesta, remuamisesta ja kaatamisesta.
Sitä kannustettiin sitten täysin lumoutuneina jatkumaan.

Seuraukset ovat nyt nähtävillä, kun arvostelijoitten ja
heitä vastustavien suut tukittiin, ja seinälle naulittiin
säännöt joitten mukaan sitä VÄÄRÄÄ yhteishenkeä sitten piti
rakentaa. Jos vielä toivoa olisi ollut, se meni sitten siinä,
kun ei edes saanut keskustella asioista, ja he jotka alkoivat
elämään sääntöjen mukaan, rupesivat karttamaan arvosteljioita.
Sanoivat että arvostelijoissa on riivaajia.
Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 426
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Kommentti!

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty To Marras 28, 2019 10:29 am

Luulenpa, että suunnilleen samanlaista on Suomessakin. Nyt vielä luultavasti kiihtyy, kun oma ikäluokkamme ja sitä edeltävät poistuvat näyttämöltä. Kehenkään ei voi luottaa, jos on itse vahva niin voi käydä monessakin paikassa hyvällä onnella, mutta jos käy "huonosti" niin kukaan ei auta. Käy niin kuin Paavalille: "Kaikki aluksi jättivät hänet". Oliko se Efesossa, en muista, kun kupariseppä teki paljon pahaa Paavalille ja asialleen. (2.Tim.4:18 KR38. Paavali kuvailee, kuinka kupariseppä Aleksandros oli tehnyt hänelle paljon pahaa.)
Väitetään, että ev.lut kirkossa vielä muualla kuin pääkaupunkiseudulla ja Turussa olisi rauhallista ja turvallista. Opetusta voi ottaa vastaan monestakin paikasta, mutta itse meneminen on riski. Tämän päivän harhautuneet "uskovat" on suuri riski monella tapaa. Jo silloin kolmekymmentä vuotta sitten jouduin kirkossa sellaiseen valheelliseen pyöritykseen, että...Naiivisti uskoin, että totuus voittaisi ja selviäisi, mutta ei. Hellarit eikä serkkunikaan pidä minua kristittynä, kun en kulje heidän porukoissaan. Todellakin kehenkään ei voi luottaa. Moraali entisillä herätysliikeläisilläkin on jo 60-luvun lopulla syntyneistä lähtien olematon. Kommunisteilla on lähempänä kristillistä moraalia kuin näillä.
Hiippailen suurina kirkkopyhinä kirkossa ja valitsen lukemani. Toivon, että Jumala armosta säästää jonkun tahon. Voisi olla SRO ja/tai Malkin porukka, joka jälkimmäinen on jo vanhaa ja pientä. Notta miten sitten, kun ikäluokkammekin on mennyt! alien
Kyllä Malk, Peltola ja Mäkelä R, (Tuomenoksa, Leminen) ja monet muut olivat ihan omaa luokkaansa ja täydensivät toisiansa. Karismaatisella puolellakin Matti Vuolanne on mielestäni tarpeeksi luotettava, mutta miltei 90 kohta. Norvanto Peltolan ja Mäkelän "lapsena" on ollut tähän saakka luotettava/lahjakas teologi, mutta häneltä puuttuu mielestäni sielunhoitajan kyvyt/lahjat/aika. Arvostan R Mäkelän "lakihenkisyyttä" puhumattakaan etevyydestä ja aikaansaamisistaan. (Elämänsä vastoinkäymiset ovat vaan muidenkin vaikea kantaa Sad )
Tässä aihetta aamurukoukseen. I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 489
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty La Marras 30, 2019 7:30 am

Noita Suomen puolella olevia ja vaikuttavia, Malk, Peltola ja Mäkelä,
vaikka vain vähänkin, on kannattanut lukea ja kuunnella!
Hiltunen Aitomaa ja Lievonen.Ja Pihkala! Erik Ewaldsin kirjat ja
äänitteet ovat myös olleet apuna minulle.

Oma Raamatun tutkiminen on ehdottomasti kantanut erämaa aikoina,
muuten olisi kai menehtynyt.
Muistan, kun sain sairauden, joka ei koskaan parane,
kuoleman pelko oli suuri. Olin aivan invalidisoitunut ja
masennuksessa muutaman viikon, kunnes yhtenä aamuna
luin Raamatusta,
Hebrealaiskirjeestä
2:14 Koska siis lapsilla on veri ja liha, tuli hänkin niistä yhtäläisellä
tavalla osalliseksi, että hän kuoleman kautta kukistaisi sen,
jolla oli kuolema vallassaan, se on: perkeleen,

2:15 ja vapauttaisi kaikki ne, jotka kuoleman pelosta
kautta koko elämänsä olivat olleet orjuuden alaisia.
2:16 Sillä ei hän ota huomaansa enkeleitä, vaan Aabrahamin
siemenen hän ottaa huomaansa.

2:17 Sen tähden piti hänen kaikessa tuleman veljiensä kaltaiseksi,
että hänestä tulisi laupias ja uskollinen ylimmäinen pappi
tehtävissään Jumalan edessä, sovittaakseen kansan synnit.
2:18 Sillä sen tähden, että hän itse on kärsinyt ja ollut kiusattu,
voi hän kiusattuja auttaa.


Se pelasti hukkumasta, ja on pelastanut tähän saakka,
kun pelko aika ajoin iskee. Enkä oikeasti sitä kuolemista pelkää,
vaan koko prosessia ja sairaalan sänkyyn joutumistakin,
vaan omat ajatuksetkin masentavat.

Jumalan Sanat ovat lääkettä, Taivaan apteekista.
Resepti tulee oikeaan aikaan ja oikealla hetkellä.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 454
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Oikein valaisee

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty La Marras 30, 2019 10:03 am

I love you I love you I love you Kiitos tarpeellisesta jakamisesta.

Tällainen lisää uskoa, alussa oleva ei.

(Turhaa olisi miettiä niitä maailman kummallisuuksia ja ihmeitä, pelkkää tyhjää vain, vaikka niitä melkein kaikilla on. Minulla usein ylikuumenee vaan keskustelut, kun sitä seurakuntaa ei löydy. Olen huono tyytymään kurjaan maalliseen osaani ja lepäämään niiltäkin osin Jeesuksen K. täytetyssä työssä. Valittaja luonne jne. "vanha Aatu/eeva".)

Isä meidän, joka olet Taivaassa...
Armahda minua syntistä!
Herran siunaus: "Herra siunatkoon meitä ja varjelkoon meitä. Herra kirkastakoon kasvonsa meille. ja olkoon meille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa meidän puoleemme ja antakoon meiklle rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen."

(Tulen kuitenkin vastakin maallisen terapian tarpeessani kirjoittelemaan höpöjä, jos saan.) flower

Stiina

Viestien lukumäärä : 489
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty Su Joulu 01, 2019 5:08 am

(Tulen kuitenkin vastakin maallisen terapian tarpeessani kirjoittelemaan höpöjä, jos saan.)   flower

☺Stiina,  maallisen terapian tarpeessa
täällä Vapaasanalla on se paikka,
jossa saa olla ihminen, se tarkoittaa
sitä, että emmehän ole täällä kirjoittelemassa
mitään tieteellisiä/uskonnollisia väitöskirjoja,
vaan olemme tavallisia kuolevaisia, lähimmäistä
kaipaavia Taivaan matkalaisia!

On hyvä jakaa kaikkea sitä mitä voi ja haluaa jakaa,
vaikka se omasta mielestä tuntuisi "höpöltä",
ei se kuitenkaan sitä ole, kun me jaamme kokemuksia,
ja tunnistamme niitä omassa elämssämme.

Hyvää Adventtia Stiina ♥

Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 454
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja arkikalusto lähetetty Ti Joulu 03, 2019 6:46 amRaamattu sanoo Roomalaiskirjeessä,
Rooma 12:6
--ja meillä on erilaisia armolahjoja sen armon mukaan, mikä meille on annettu,
jos jollakin on profetoimisen armolahja, käyttäköön sitä sen mukaan kun hänellä uskoa on

Tämä, käyttäköön sitä sen mukaan, kun sitä uskoa on, koskee kaikkia muitakin armolahjoja.
Eihän kukaan voi käyttää mitään lahjaa, jos ei uskoa ole! Mikä onkin merkillepantavaa,
jokaisen kohdalla; on se, että usko voi kasvaa.'

Siksipä heitän kehään ajatuksen, tällä WINSIDE-miehellä oli/on suuri usko.
Miksi meidän on helpompi olettaa perkeleen olleen asialla, kuin uskoa
suureen Jumalaan, joka toimii niin pienissä kuin suurissa puitteissa, vai mitä!

Jospa tänään tapahtuisi niitä ihmeellisiä asioita, mitä Jumala teki veljemme Mooseksen kautta,'
voisin ajatella kuinka olisi joukko huutamassa, että riivaajat ovat asialla, ja perkele toimii.
Miettikää asiaa uudelta kantilta, arvoisa lukijakunta ja kanssa kirjoittajat ☻

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 910
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Kommentti!

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Ti Joulu 03, 2019 9:38 am

Kiitos Hellevi I love you !

flower Kiitos "Arkikalusto" eriävästä mielipiteestä!

Luterilaisena, joka erottaa hengellisen ja maallisen, en voi kys. asiasta enempää keskustella. Alkaisi ahdistaa. Olen irtisanoutunut Jeesuksen edessä kaikesta tuollaisestakin ja okkultismista, en voi enkä halua kääntyä takaisin. Uskoni menisi. Tietenkin (luterilainen) Jumala myös auttaa, parantaa ja siunaa. Häntä rukoillaan muutenkin kuin päivittäisten syntien anteksisaamista, mutta... En halua jatkaa enempää, koska ahdistaisi. muut saavat jatkaa mielellään. (Pelkään, että kiinalainen kristinuskon menestystarina ei olisi esim. minulle oikeaa: taikauskoista uskonnollisuutta vain jne. No ).

Nyky aika tarvitsisi kipeästi uskonpuhdistajaa.

Liitän suomalaista ristinteologiaa:

Joulun lähestyessä ajattelimme ilahduttaa teitä lähettämällä katsottavaksenne kolme suosituinta hartautta viime kesältä, joihin pääset seuraavien linkkien kautta.

VIIKON SANA 21: Juha Vähäsarja jakaa ajatuksia rakkaudesta
VIIKON SANA 28: Oletko elämässäsi tällä hetkellä oikeassa paikassa?
VIIKON SANA 30: Vilpittömät neuvonantajat

Olemme kiitollisia siitä, minkälaista palautetta olemme saaneet teiltä Viikon sana -hartauksien katselijoilta. Palaute rohkaisee ja kannustaa jatkamaan ja kertomaan yhä uusille ihmisille mahdollisuudesta aloittaa viikko sanan äärellä.
Jos on mahdollista, toivomme sinua kertovan tästä uudesta hartausmahdollisuudesta myös toisille, osoitehan on: www.sro.fi/viikonsana. Ehkä voitte tuttujen kesken joskus keskustella sen herättämistä oivalluksista!

Siunaus päivääsi!

Juha Vähäsarja
Suomen Raamattuopiston metropolialueen johtaja

Stiina

Viestien lukumäärä : 489
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja arkikalusto lähetetty Ke Joulu 04, 2019 5:54 am

Luterilaisena, joka erottaa hengellisen ja maallisen, en voi kys. asiasta enempää keskustella. Alkaisi ahdistaa. Olen irtisanoutunut Jeesuksen edessä kaikesta tuollaisestakin ja okkultismista,
Stiina, en ole fanaatikko, ehkä okkultismin kannattaja myöskään. Mainitsin vain heittäväni kehiin toisenlaisen näkemyksen asioista.

Lähinnä taas tähtäsin siihen, ehkä liian huonosti, että eihän Jeesus Kristus ole muuttunut, sitten Mooseksen päivien, vaan on edelleenkin sama kaikki voipa Jumala!

Kirkkomme ei meitä täältä pelasta ikuisuuteen, olkoon Paavin porukkaa tai Lutherin, tai jokun muun, yksin Ristin Jeesus Kristus meidät täältä voi armahtaa ikuisuuteen.

Armolahjat tai teot, pienet tai suuret, eivät ketään pelasta, Jeesus yksin vain voi pelastaa. Eikä tuo yllä mainittu Windsiden syntyhistorian mies pelastu tuolla teollaan, vaikka olisi sen Jumalalta saanutkin. Kysymyshän on loppujen lopuksi, uskommeko Jeesukseen Kristukseen pelastajanamme ja syntiemme sovittajana, ei siitä mitä täällä olemme saaneet aikaan.

Sanoohan Jumalan sana näin: Jesaja 26:12 Mutta sinä, Herra, saatat meille rauhan; sillä kaikki, meidän tekomme, olet sinä meille tehnyt. Ei siis hyvät tekommekaan ole meidän, vaan nekin ovat Jumalan tekemiä, jos/kun Hän saa vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä, jotta Hänen hyvä tahtonsa saisi tapahtua.

Kiitos että saamme vielä sanoa mielipiteemme, olemme yksilöitä, emme mitään uskonnollisia klooneja.
(https://fi.wikipedia.org/wiki/Klooni)

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 910
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty KIITOS!

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Ke Joulu 04, 2019 9:53 am

I love you flower Oikein hyvä vastaus. Halusinkin vain keskustelua. En yhtään ajatellut, että sinä olisit kys. olevassa harhassa.
Näistä harhoista ja näkemyksistä on kyllä muuten vaikea keskustella, koska tulee helposti väärinymmärryksiä suuntaan tai toiseen sekä riitaa. Yritän välttää omalta puoleltani sellaista, mutta melkein aina epäonnistun ja toisaalta, silloin kun on varma omasta kannastaan se pitäisi voida ja uskaltaa sanoa ja muuttaa näkemystä, jos kuitenkin väärässä.
Kyseisessä kertomuksessa minä edelleen näen vain paon Jeesuksesta Kristuksesta ja siirtymisen New Agen uskoihin ja näkemisiin, joita ihmeitä kyseisissä uskonnoissa on runsaasti. Voin jopa sanoa, että kuuluvat tähän maailmaan. Minulle ei tällaisissa ole siis enää mitään kiinnostusta. Lapsena olin kiinnostunut (silloinkin tiesin, että ei ole Jeesus), nuoruudesta lähtien pelkäsin ja halusin asioista eroon. Niihin törmää ja voi tuntea kiusaustakin vielä, mutta Jeesus armahtaa ja usko Häneen lopettaa pelon. Kristitynkin nimeä kantavat harrastavat tällaista usein ja perustelevat Raamatulla. Minusta se on lievimmillään tyhjää ja syvemmin pahuutta ja orjuutta.
Vain muutamilla ihmisellä on Henkien erottamisen -armolahja ja tämmöisen erottamiseen täytyy lisäksi olla useampi teologi, jolla se on. En uskalla tuomita enkä kieltää muilta kuin itseltäni. (Usein olen synnillisesti hiiltynyt).
Olen hyväksynyt teidät kaikki neljä tunnustaviksi kristityiksi, vaikka teillä on erillaista pohjaa. Suuren osan vapaasuuntaisten pohjasta pystyn rinnalla hyväksymään, mutten voi omia tahojani jättää heidän vioistaan ja erheistään huolimatta. Minullakin on vielä paljon erheitä kehällisissä asioissa. Laughing

Stiina

Viestien lukumäärä : 489
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja arkikalusto lähetetty To Joulu 05, 2019 6:29 am

Vain muutamilla ihmisellä on Henkien erottamisen -armolahja ja tämmöisen erottamiseen täytyy lisäksi olla useampi teologi, jolla se on
 
Mielenkiintoista pohdiskelua Stiina. Jatkan samalla linjalla;
Jeesuksen Apostolit olivat tavallisen yksinkertaista porukkaa.
Eipä ollut mainintaa teologisista opiskeluista, vaan kalastajista, ja
tullimiehistä, Luukas - lääkäri, oli ainut "teologisuuteen " verrattava,
muttei hänkään mikään teologi ollut, mitä sitä vastoin voitiin sanoa Paavalista,
joka oli saanut olla Gamalielin opissa.

  https://sti.fi/index.php/uusi-testamentti/uuden-testamentin-johdanto-oppi/397-9-paavalin-henkilohistoriasta

Silti heillä oli henkien erottamisen armolahja. Eihän armolahjoja opiskella, vaan ne annetaan henkilöön katsomatta Armosta. Joten Raamatun mukaan Jeesukseen Kristukseen uskovat voivat rukoilla itselleen kyseistä lahjaa, niin kuin Raamattu kehottaa. KR 1933/-38
1Kor. 12:31 Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien.

Raamatun tuntemista ei kuitenkaan ole poissuljettava, vaan se on A ja O. Opetuslapsia opetti Herramme, Jeesus Kristus itse.

Tämä nyt vain pienenä sivumainintana armolahjoista. Henkien erottamisen armolahjaa todellakin tarvitaan,
tänään, kun idän oppeja ja taitoja osaavia on liikkeellä - esimekiksi New Age.

New Age on kokoelma 'valkoista' magiaa ja panteistisia ja okkulttisia harhaoppeja, joissa ihminen mm. 'löytää lopulta itsestään jumaluuden'. Esimerkiksi lehtori Marjut Vironhovi on kirjassaan 'Vapaaksi valkoisen valheen verkosta' (Uusi Tie, v2000) koonnut niistä 70 suuntausta jäävuoreksi, jonka näkyvänä huippuna on saatananpalvonta.

Jäävuoren vedenalainen valtaosa muodostuu valheellisista valkoisen magian ja uususkontojen suuntauksista, joista aikanamme jatkuvasti on esillä esim. reiki, vyöhyketerapia, homeopatia, akupunktio, horoskoopit, hypnoosi, tarot, jooga, meditaatio (TM), healing, grafologia, aromaterapia, teosofia, skientologia, steinerilaisuus, vapaamuurarius, bahai, kansanparannus...

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 910
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vastaus!

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty To Joulu 05, 2019 9:41 am

I love you flower

Minun piti jo lopettaa, mutta ihan pakko sanoa, vaikka en tietenkään pysty tyhjentävästi sanomaan. Jokaisella on oma tiensä Jeesuksen luo. Olen oppinut, että todellakaan kenellekään ei voi jakaa uskoansa, vain kertoa voi, jos joku ottaa vastaan. Kokemukseni on että yleensä ei ota. Siihen on miljoona syytä, jotka kaikki eivät suinkaan ole toisissa.
Opetuslapsilla (Jeesuksen) oli 3,5 vuoden ajan koko vuorokautinen enemmän kuin yliopistokoulutus Jeesuksen seurassa ja lupaukset, että heillä on Pyhä Henki ja lahjat. Silti hekin vielä Jeesuksen ylösnoustua erehtyivät ja olivat välillä "voimattomia". Varsinkin Pietari lankesi monta kertaa ja Saatana kiusasi (Jeesustakin) Paavalia lähes jatkuvasti. Ilmeisesti kuitenkin ja varmasti Jumalan sallimuksesta. Paavalista tuli protestantismissa (ymmärtääkseni) "tehokkaampi, kristillisempi" apostoli kuin varsinaisista apostoleista. Joistakin apostoleista kerrotaan hyvin vähän tai ei ollenkaan. Kristillinen oppi on loppuvaiheessa mielestäni Paavalin kehittämä kokemuksensa (Pyhä Henki) ja muiden apostolien neuvomana/kouluttamana.

Samaa mieltä olen New Agesta ja luettelosta. Minkäs teet! Kuka tänä päivänä on puhdas New Agen vaikutuksilta? Tuntemani teosofia (naapurit ja osa suvusta) on myös todellakin New Agea, vaikka tosi vanha gnostilaisperusteinen suunta, mikä päällisin puolin näyttää hyvin kristilliseltä. Kokemuksesta tiedän, että niillä jotka ovat suuresti anoneet "himoinneet" armolahjoja, onkin sitten ihan väärät armolahjat ja vielä itsekin olen sortunut käyttämään epätäydellisiä armolahjoja väärin ja synnilliseti. Ilman Jeesuksen verta en siis mitenkään pelastu enkä ole itsessäni pyhä. Pahaa jälkeä tulee vain.
En ole vielä lukenut antamiasi osoitteita. Ainakin vapaasuuntaisten tulisi lukea se "Pyhien SOTA" varoituksena vaaroista. Kauheudessaan ja karismaattisuudessaan mielestäni tarpeellinen kirja. (Peltola oli 25 vuotta sitten eri mieltä kirjasta). On todella kurjaa, että kristityt eivät ole yksimielisiä. Itse lepään Raamatun tulkinnassa Roseniuksessa ja Tuomenoksassa, Valen Senstadeissa; vaikka eivät hekään tietenkään täydellisiä ole, mutta minun ymmärrykseni on samanlainen. Arvostan uskovaista teologiaa kovasti ja varsinkin, jos kyseessä on ylhäältä uudestisyntynyt kristitty (=saanut syntinsä anteeksi). Henkien erottamisen armolahja puoskarointina saa aikaan todella pahaa jälkeä.
Keskustelu hyvää flower

Stiina

Viestien lukumäärä : 489
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja arkikalusto lähetetty Su Joulu 08, 2019 9:37 am


Stiina,
olen siirtänyt ketjun, Kristityt aaltojen heiteltävänä,
Ajankohtaiselle.

Pyydän anteeksi ajattelemattomuuttani, kun
pitkällä kopioimallani kirjoituksella katkaisin hyvän
keskustelun.

Yritän vastaisuudessa paremmin harkita, mitä kopioin ja minne,
hyvääkin tarkoittavassa mielessä! Embarassed

arkikalusto

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 910
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristillisyyttäkö? Empty Vs: Kristillisyyttäkö?

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa