Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kristus + (plus)
Seurakuntalainen fi EmptyEilen kello 10:14 am kirjoittaja Stiina

» ”Onko Jumala todellakin sanonut?”
Seurakuntalainen fi EmptyPe Tammi 17, 2020 10:46 am kirjoittaja jarrut

» Ymmärrätkö Lutheria?
Seurakuntalainen fi EmptyKe Tammi 15, 2020 11:48 am kirjoittaja Stiina

» Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa
Seurakuntalainen fi EmptyKe Tammi 15, 2020 10:37 am kirjoittaja Hellevi

» Tässä puhutaan sydämistä
Seurakuntalainen fi EmptyTi Tammi 14, 2020 11:03 am kirjoittaja jarrut

»  Jeesuksen seuraaminen nykyajassa
Seurakuntalainen fi EmptyTi Tammi 14, 2020 10:46 am kirjoittaja jarrut

» Isä meidän rukous
Seurakuntalainen fi EmptyMa Tammi 13, 2020 9:16 am kirjoittaja Hellevi

» Jorma Pihkala: KASTEEN ARMO
Seurakuntalainen fi EmptyMa Tammi 13, 2020 9:01 am kirjoittaja Hellevi

» vähän huokailen
Seurakuntalainen fi EmptySu Tammi 12, 2020 5:51 am kirjoittaja Vierailija

Tammikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Seurakuntalainen fi

Siirry alas

Seurakuntalainen fi Empty Seurakuntalainen fi

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty To Joulu 05, 2019 11:31 am

Onpas hieno kirjoitus! (Taho minulle aivan vieras ja olisin epäluuloinen)
---------

Vastenmielinen näytelmä, jonka jatko-osaa jo ideoidaan


KIRJOITTANUT

RISTO HUVILA

KIRJOITTAJA ON ESPOOLAINEN YRITYSVÄLITTÄJÄ, LAULUNTEKIJÄ JA HISTORIANHARRASTAJA, JONKA ESIKOISKIRJA ISRAELIN IHME JA PRESIDENTTI TRUMAN ILMESTYI V. 2018. RISTO ON VETÄNYT ESPOON HELLUNTAISEURAKUNNAN ISRAELPIIRIÄ VUODESTA 2009 JA ON MYÖS SUOMI-ISRAEL YHDISTYSTEN LIITTO RY:N PUHEENJOHTAJA JA HOLOKAUSTIN UHRIEN MUISTO RY:N VARAPUHEENJOHTAJA. RISTO BLOKKAA MYÖS ENGLANNIKSI TIMES OF ISRAEL -SIVUSTOLLA. WWW.TRUMAN.FI.
Viime päivien poliittinen näytelmä on ollut paitsi kiehtova, myös äärettömän hämmentävä ja erilaisia ajatuksia ja tunteita herättävä. Ja mitä enemmän olen sitä taannehtivasti tarkastellut, sen kiusallisemmalta ja vastenmielisemmältä se on alkanut minulle näyttäytyä.

Tapa, jolla keskustapuolueen johto ensin haastoi, sitten kyykytti ja lopulta nöyryytti pääministeri Antti Rinteen koko kansan edessä, ei ole kunniaksi suomalaiselle politiikalle eikä yhteiskunnalle, olipa prosessin lopputuloksesta sitten mitä mieltä tahansa.

Joissakin medioissa on liikkunut kuvauksia, kuinka kepulaiset konkaripoliitikot perustivat pikavauhtia tämän teatterin ja onnistuivat saamaan nämä kaksi kirkasotsaista nuorukaista, puolueen puheenjohtajan Katri Kulmunin (s. 1987) ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen (s. 1986), esittämään päärooleja tuossa arvottomaksi karanneessa näytelmässä. Etenkin naispääosan esittäjästä näkyi, että rooli oli hänelle tuskallisen epämieluisa, mikä näkyi säälittävällä tavalla kameroiden edessä.

Toivon vilpittömästi olevani väärässä, kun ennustan, että tämä näytelmä tulee saamaan vielä jatko-osia lähivuosina, tai jopa jo ihan lähitulevaisuudessa. Haavat ja ruvet, joita tämä esitys jätti pääministeriin ja koko demarileiriin, avautuvat vielä kepulaisten silmille. Ja saattaa olla, että ensimmäisen kauden sankaripariskunta, tai jompikumpi heistä, pääsee esittämään seuraavassa episodissa satutetun uhrin osaa.

Tältä kaikelta ikävältä oltaisiin vältytty ja tultaisiin välttymään, jos nämä näyttöjään hakevat puoluejohtajat olisivat vaivautuneet lukemaan, mitä Keskustan periaateohjelmaan on kirjoitettu. Toki se on osin ikävystyttävä ja pitkäkin (yht. 101 periaatetta!), mutta löytyy sieltä paljon hyvääkin.

Ohjelman ensimmäinen kappale, joka on otsikoitu ”Että voisin luottaa”, pitää sisällään mm. seuraavat periaatteet:

Yhteiskunnan tärkein peruspilari on keskinäinen luottamus. Tarvitsemme toistemme ymmärtämisen ja yhteistyökyvyn vahvistamista.
Luotamme ihmisyyteen. Luotamme jokaisen kykyyn kehittää itseään ja toimia kansalaisena yhteiseksi hyväksi. Systeemit ja markkinat eivät luo hyvää ihmistä, vaan sivistyneet ihmiset luovat paremman yhteiskunnan.
Oikeudenmukaisuus on oikeusvaltion ja hyvinvointiyhteiskunnan ydin.’
On keskusteltava avoimesti oikeasta ja väärästä, jotta ymmärrämme, miten meidän on kohdeltava toisiamme. Tarvitsemme jatkuvaa sivistystyötä, jotta epäluulot ja pelot eivät johda vihaan.
Puolustamme laajaa kansanvaltaa ja parlamentarismia. Enemmistö päättää, mutta vähemmistöön jääneitä ei nujerreta. Arvostamme niitä, jotka kantavat vastuuta päättäjinä. Heidän pitää nähdä tosiasiat ja samalla luoda toivoa tulevaisuuteen.
Luottamusyhteiskunnassa päätöksenteko on avointa ja läpinäkyvää. Demokratia on myös kaikille yhteisiä kansalaistaitoja, keskustelua ja kuuntelemista. Monien totuuksien ja epävarmuuksien aikana korostuu kyky arvioida tietoa rakentavasti mutta samalla kriittisesti.
Suomalaisuuteen kuuluu sovinnon tien hakeminen politiikassa ja työmarkkinoilla. Tätä vaalimme, erilaisia tavoitteita yhteen sovittaen ja kohtuutta noudattaen.
Hienoja periaatteita kaikki nämä. Ja löytyyhän sieltä pykälästä 46 vielä viittaus kristillisyyteenkin:

Tunnustamme yhteiskuntamme kristilliset juuret ja arvostamme niitä.

Nuo kristilliset juuret ovat Raamatussa, jonka sivuilta löytyy koko yhteiskunnan ja maailman hyväksi kirjoitettu periaateohjelma. Sen tärkeimpiä kohtia on Matteuksen evankeliumista (7:12) löytyvä Jeesuksen vuorisaarnaan sisältyvä ns. kultainen sääntö:

Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.

Toinen raamatullinen periaate, joka myös kannattaa ottaa vakavasti, löytyy Paavalin kirjeestä galatalaisille 6:7:

Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.

(Ja tähän tekisi mieli sanoa, että maanviljelijäpuolueena kepulaisethan ovat tunnetusti tottuneet niittämään).

Otetaan ystävät Paavalin kehotus vakavasti ja rukoillaan maamme ja sen päättäjien puolesta, ettei katkeruuden ja koston kierre saisi otetta yhteiskunnastamme (1. Tim. 2:1-4):

Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta, jotta saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti. Tällainen rukous on oikea ja mieluisa Jumalalle, meidän pelastajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.

Hyvää ja siunattua itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille.

Stiina

Viestien lukumäärä : 489
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa