Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Älkää eksykö ja Koetelkaa kaikki - varoitusta nyt monelta suunnalta
Kristus + (plus) EmptyTänään kello 12:05 pm kirjoittaja Stiina

» Ihmiskunnan tuhoisa eteneminen! (The Destructive Progress Of Mankind!)
Kristus + (plus) EmptyTänään kello 10:37 am kirjoittaja jarrut

» Kaj - Erik Tulkki TM, OTL, Turun yliopisto USKONNONVAPAUDEN JA SANANVAPAUDEN KESKINÄISESTÄ SUHTEESTA RIKOSOIKEU DEN KANNALTA ARVIOIDEN
Kristus + (plus) EmptyTänään kello 10:34 am kirjoittaja jarrut

» MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN KOHTELU HENGELLISISSÄ PIIREISSÄ
Kristus + (plus) EmptyTänään kello 10:30 am kirjoittaja jarrut

»  Helluntailaisuuden synty ja alkuvaiheet
Kristus + (plus) EmptyTänään kello 10:03 am kirjoittaja jarrut

» SAKRAMENTIT –ARMONVÄLINEITÄ VAI TÄRKEITÄ RITUAALEJA?
Kristus + (plus) EmptyEilen kello 9:03 am kirjoittaja jarrut

» Radioraamattupiiri!
Kristus + (plus) EmptyKe Helmi 26, 2020 4:06 pm kirjoittaja Stiina

» Päivi Räsänen
Kristus + (plus) EmptyKe Helmi 26, 2020 11:04 am kirjoittaja Stiina

» Marko Selkomaa
Kristus + (plus) EmptyKe Helmi 26, 2020 6:28 am kirjoittaja Rea Aalto

Helmikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Kristus + (plus)

Siirry alas

Kristus + (plus) Empty Kristus + (plus)

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty Ke Tammi 15, 2020 9:51 am

Kristus +


Olen  lukemassa  erästä  vanhaa  tunnettua kirjaa, jota Suomessakin on käytetty kauan  hartauskirjana. Tuskin koskaan olen kuullut kenenkään sanovan, että tämä kirja voi olla  lukijalle  myös  opas  väärään  hartauteen. Mainitsen tästä siksi, että kirja on hyvä esimerkki  opetuksesta,  jota  kutsun  Kristus+(Kristus plus) -opetukseksi.

Tällainen opetustapa on sellainen, jossa ihmisiä oh-jataan  Jeesuksen  luokse –ja  sen  jälkeen Jeesuksesta ”eteenpäin”. Tämänkaltainen opetus on huolestuttavan  yleistä  niin  luterilaisen  kirkon  kuin vapaakirkkojenkin   kokouksissa.   Tämä ilmeni  Evankeliumin  opintoyhdistyksen viime huhtikuussa [vuonna 2004] järjestämässä  neuvottelussa,  jossa  luterilaisten lisäksi  oli  mukana  henkilöitä  helluntaiherätyksen ja Suomen Vapaakirkon piiristä. Samanlaista  Kristus+ -opetusta  löytyy monesta  ns.  hengellisestä  kirjasta  nykyisin.

Esimerkkikirjani  kirjoittaja  selvittää välillä hyvin kirkkaasti, minkälainen Kristuksen  työ  meidän  puolestamme  on.  Hän ei epäröi kirjoittaa Kristuksesta. Näistä kirjan kohdista lukijalle tuntuvat välittyvän  uskonpuhdistuksen  valtimonlyönnit, itse asiassa Jumalan suuret pelastusteot. Ne siunaavat ja valaisevat –mutta vain niin kauan kun niitä tutkii itsenäisinä ja erillisinä kirjan kappaleina ilman kirjan muuta antia.

Ongelma on siis se, että aika ajoin kirjoittaja  nostaa  Kristuksen  rinnalle –siis todella  hänen  rinnalleen –muita  asioita. Kristuksen  lunastusta  ja  armoa  koskevan kohdan jälkeen kirjassa tuon tuosta avautuu kohtia, joissa tekijä puhuukin Kristuksen  elämästä  esikuvana,  jota  meidän  on elämässämme  seurattava.  Tekijä  asettaa Kristuksen  elämän  sillä  tavalla  uskovalle malliksi,  että  Kristus  ei  enää  ole  riittävä Vapahtaja, vaan oman elämänsä esimerkin kautta hän vaatii seuraajiltaan samanlaista elämää, jota itse eli.

Tarkkailematon  lukija  tuskin  huomaa, että  kesken  Kristuksen  armon  opetuksen hänelle  asetetaan  vaatimuksia,  jotka  ovat samankaltaisia  kuin  Vanhan  liiton  lain vaatimukset. Kirjoittajan  mukaan  kristityn  täytyy Kristukseen  turvautumisen  lisäksi  elää Kristuksen elämän kaltaista elämää. Tämä tarkoittaa,  että  kristityn  täytyy  elää  niin kuin Jumala –sillä Kristus on Jumala.Jos  kirjoittaja  käyttäisi  tätä  Kristus+ opetusta  eli  Kristuksen  armoon  kytkemiään ehtoja ja vaatimuksia ”piiskatakseen” niillä  lukijoita  takaisin  yksinomaan  Kristuksen turviin, häntä voisi ymmärtää.

Mutta  näissä  kristityn  elämää  käsittelevissä kohdissa  tekijä  opettaa,  että  uskova  jää vaille oleellisia hengellisiä asioita  tai hän voi  jopa  menettää  Kristuksen  sovitustyön ansiot,  ellei  hän  uskovaksi  tultuaan  elä Herran tahdon mukaan. Tarkkaavainen  lukija  huomaa,  että vaikka Kristuksen sovitustyö on ihmeellinen ja suuri,  niin  ihmisen  kohtalo on sittenkin viime kädessä hänen omissa käsis-sään,  ts.  hänen  kyvyssään  elää  niin  kuin Jumala tahtoo.

Näin kirjoittajan kokonaisopetus ei ole sama  kuin  se,  mitä  hän  kirjan  erillisissä kohdissa  sanoo  Kristuksen  lunastustyöstä meidän  puolestamme.  Hänen  kokonaisjulistuksensa  jakaa  vastuun  pelastuksesta Jumalan ja lukijan kesken. Jumalan pelastustyö  on  riittävä,  hän  kirjoittaa.  Mutta sitten  hän  myös  sanoo,  että  Jumalan  pelastustyö on riittävä edellyttäen, että kristitty tekee oman osuutensa. Oma osamme on elää Jumalan tahdon mukainen elämä.

Samalla  tavalla  opetetaan  monin  paikoin  Suomessa  nykyisin  suurissa  ja  pie-nissä  kokouksissa  ja  monissa  kirjoissa. Tällainen  opetus  herättää  iloa  siksi,  että siinä puhutaan Kristuksen kuoleman suuresta siunauksesta. Mutta saman tien kuulijat ja lukijat johdetaan –useimpien huomaamatta –harhaan antamalla elämänohjeita, joita noudattamalla he voivat päästä iankaikkiseen elämään. Harva panee merkille, että tällä tavalla uskoa  Kristuksen  lunastustyön  riittävyyteen ei vahvisteta vaan sitä murennetaan.

Ne,  jotka  eivät  Kristusta  tunne,  saavat ehkä  sen  kuvan,  että  Kristus  on  uskosta osattomien  armahtaja.  Mutta  uskovien elämä  ratkaisee  sitten  paljon –ja  viime kädessä  se  ratkaisee  kaiken  eli  heidän iankaikkisen kohtalonsa. Kristuksen pelastustyön riittävyyttä ei pitäisi millään perusteilla saattaa epäilyksen  alaiseksi.  Kunnia  pelastuksesta  kuuluu yksin hänelle.


Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 473
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristus + (plus) Empty Vs: Kristus + (plus)

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty Ke Tammi 15, 2020 9:59 am

Nähdessään juopon makaavan ojassa tunnettu evankelista
D.L. Moody totesi: ”Hän ja minä olemme samanlaisia. Meidät erottaa vain Jumalan armo.” Apostoli Paavali sanoi sen näin: ”Minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää.”Sitten hän parahti: ”Kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?”Ja hetkeä myöhemmin hän kirjoitti: ”Mitään kadotustuomiota ei ole niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat.”


https://www.evankeliumikoulu.fi/wp-content/uploads/2014/12/AR_2013-4.pdfHellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 473
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristus + (plus) Empty Lepo vaan!

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty La Tammi 18, 2020 10:14 am

I love you

"Oikein opetettuna luterilainen predestinaatio-oppi on lohdutuksen lähde. Se on sitä, vaikka kaiken epäilyni keskellä mikään ihmissana ei saisi minua vakuuttumaan mistään muusta. Mutta silloinkin minulla on lupa ajatella, että Jumala on luvannut olla kanssani epäilystenikin ja ahdistukseni kanssa. Eivät ne ole merkki hylätyksi tulemisesta, vaan siitä, että saan yhdessä Kristuksen kanssa huutaa “Miksi minut hylkäsit”. Loppu on tuttua kaikille." (DIAKONI; UjaR)

eli henkilökohtaisesti: Minun ei tarvitse pelastuakseni olla uskon sankari, kun en todellakaan ole. Kiitos ja kunnia Jeesuksen Kristuksen täytetyn työn!

- muuten ei Jeesuksen olisi todellakaan tarvinnut tulla, kärsiä ja kuolla tähteni, jos minusta johonkin olisi. Asian olisi pystynyt hoitamaan muutenkin "vapaalla tahdolla" (On nähty). Synkretismi taas on epäraamatullista ja vähättelee Kristusta. "Yksin polki viinikuurnan". Kukaan ei voi pelastua synkretismillä. Jumala vaatii täydellisyyttä siinäkin eikä löystä tahtoaan. Se tulee ilmi Raamatusta, jos sitä tutkii. Ihminen ei pysty lakia täyttämään, siksi Kristus. Synkretismi on syntiä, mitä suurinta Kristuksen pilkkaa. Hengen hedelmät ovat eri asia ja Jumalan teko nekin. Emme silti tietenkään ole puupölkyiksi tehtyjä, vaan turmeltuneita Jumalan kuvia luomisen ja syntiinlankeemuksen perusteella, mutta lunastettuja ja sovitettuja vain ja yksin Jeesuksessa Kristuksessa. Näiden selittämiseen ei yksi ihmiselämä ole riittänyt ja koska "yksinkertaiset" ja vastasyntyneetkin pelastunevat, niin ei tarvita mitään meistä lähtevää pelastukseen, ei edes omaponnisteista uskoa. Jumalamme on säätänyt niin, että pystymme ottamaan lahjan vastaan tai hylkäämään sen. Kaikkea ei Jumala ole vielä meille "valaissut" Raamatussakaan", mutta tarpeeksi kaikkien pelastukseksi on. Lähetysteologia on vaikeaa. On otettava vaan kutsumuksena ja tehtävä. Raamattu antaa ymmärtää, että ne, jotka eivät kuule tai eivät ota vastaan eivät voi pelastua. (Otsaa särkee jo.)

"Hullukaan ei eksy tieltä".

Stiina

Viestien lukumäärä : 533
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristus + (plus) Empty Vs: Kristus + (plus)

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa