Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Ihmiskunnan tuhoisa eteneminen! (The Destructive Progress Of Mankind!)
Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa EmptyTänään kello 10:37 am kirjoittaja jarrut

» Kaj - Erik Tulkki TM, OTL, Turun yliopisto USKONNONVAPAUDEN JA SANANVAPAUDEN KESKINÄISESTÄ SUHTEESTA RIKOSOIKEU DEN KANNALTA ARVIOIDEN
Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa EmptyTänään kello 10:34 am kirjoittaja jarrut

» MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN KOHTELU HENGELLISISSÄ PIIREISSÄ
Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa EmptyTänään kello 10:30 am kirjoittaja jarrut

» Älkää eksykö ja Koetelkaa kaikki - varoitusta nyt monelta suunnalta
Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa EmptyTänään kello 10:15 am kirjoittaja jarrut

»  Helluntailaisuuden synty ja alkuvaiheet
Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa EmptyTänään kello 10:03 am kirjoittaja jarrut

» SAKRAMENTIT –ARMONVÄLINEITÄ VAI TÄRKEITÄ RITUAALEJA?
Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa EmptyEilen kello 9:03 am kirjoittaja jarrut

» Radioraamattupiiri!
Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa EmptyKe Helmi 26, 2020 4:06 pm kirjoittaja Stiina

» Päivi Räsänen
Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa EmptyKe Helmi 26, 2020 11:04 am kirjoittaja Stiina

» Marko Selkomaa
Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa EmptyKe Helmi 26, 2020 6:28 am kirjoittaja Rea Aalto

Helmikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa

Siirry alas

Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa Empty Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty Ke Tammi 15, 2020 10:37 am

Kristitty kilvoittelee pysyäkseen armossa Wp_20112
Jumalan armo on helppo asia teoriassa eikä  siihen  ole  niin  vaikeaa  uskoa  hyvinä päivinä. Siis sellaisina päivinä, kun kaikki menee  hyvin  ja  ajattelemme  pysyvämme Jumalan  tahdossa.  Tällöin  armo  saatetaan myös kokea niin itsestään selvänä, että siitä  puhuminen  on  vain  vanhojen  asioiden kertausta. Armon  helppous  katoaa  välittömästi, kun kristityn elämässä tulee vastoinkäymisiä.  Synnin ja oman pahuutensa  kanssa kamppaileva yleensä ensimmäiseksi epäilee Jumalan hyvää tahtoa häntä kohtaan ja armon riittävyyttä.

Ei ole mitään niin vaikeaa kuin luottaa armon riittävän ja sen pitävän pinnalla myös silloin, kun oma elämä tuntuu yksinkertaisesti uppoavan. On olemassa myös aikoja ? eivätkä ne ole edes harvinaisia ? jolloin perkele käy kanssamme todelliseen  taisteluun. Hän käyttää jopa Jumalan Sanaa osoittaaksensa meille, ettemme ole Jumalan armon arvoisia.

Hän osoittaa meille pahuutemme, tappiomme, kapinamme, kylmyytemme ja jakaantuneen sydämemme ja  sanoo, ettei todellinen  Jumalan lapsi voi olla meidän kaltainen. Hän myös muistuttaa meitä menneistä tai  nykyisistä epäonnistumisistamme (jotka voivat olla toistuvia ja hyvin kipeitä) ja kuiskaa, että olemme elämällämme, teoillamme ja valinnoillamme  menettäneet armon ja Jumalan rakkauden.

Nämä ovat hirvittäviä aikoja ja niissä todella koetellaan uskomme perustus ?luotammeko yksin Jumalan  armoon  vai samalla myös omaan hyvyyteemme ja mahdollisuuksiimme. Näihin taisteluihin joutuvat kaikki Jumalan omat.


Sielunvihollinen tuhoaa uskon vanhurskauttamiseen


Kiivaimmin perkele haluaa varastaa ymmärryksemme siitä, millaisena Isä näkee meidät Poikansa kautta  joka  hetki. Hän haluaa tuhota uskomme ainoan varman kivijalan, hyväksemme luetun Kristuksen vanhurskauden. Huomaa tässä tämä suunnaton ero: Jumala sanoo Sanassaan, että Hän Jeesuksen sovitustyön tähden näkee meidät kaikkina aikoina ja kaikissa vaiheissa yhtä puhtaina ja pyhinä kuin oman Poikansa.

Saatana taas  aiheuttaa  meille  valtavaa  ahdistusta valehtelemalla,  että  meidän  vanhurskautemme  todellisuudessa muodostuu yksinkertaisesti niistä teoista ja valinnoista, joita me itse olemme tehneet. Armon vaikea ydinsanoma on siinä, että Jumala rakastaa  meitä heikkoja ja epäonnistuvia. Jumala on rakastanut meitä siinä määrin, että hän antoi oman sydämensä ?Poikansa ?saadakseen  meidät  lähelleen, omikseen.

Armon ydintä voisi hyvin kuvailla myös käyttämällä kirkkoisien sanontaa evankeliumin keskeisestä totuudesta: Kaikki mikä on minun, on Hänen, ja kaikki mikä on Hänen, on minun.mMinun epäuskoni, syntini, pahuuteni,  kapinani ja kylmyyteni ovat Jeesuksen omaa. Hänen puhtautensa, kuuliaisuutensa, pyhyytensä ja rikkautensa ovat minun.


Jumala antaa ehdoitta


Armossa on mielestäni kaikkein ihmeellisintä se, että se on jatkuvasti ansaitsematonta ja ehdotonta. Armo  virtaa Jumalan sydämeltä kuin lakkaamaton puro suoraan syntisen  ihmisen  suurimpaan  hätään  ja köyhyyteen. Rikas Jumala antaa ehdoitta rikkauksiaan sille, jolla ei ole mitään. Armoa ei voida ansaita, eikä sitä myöskään voida millään omilla teoilla tai onnistumisilla ylläpitää.

Sen päälle ei voi raken-taa ?armon  päälle  voi  tulla  vain  lisää armoa. Juuri näissä sanoissa ?ansaitsematon? ja ?ehdoton?, piilee armon ymmärtämisen vaikeus. Se laittaa koetukselle niin uskossaan vastasyntyneet kuin  korkeimmatkin teologit. Kautta koko kristillisyyden historian ovat Jumalan suuresti käyttämät välikappaleetkin  olleet polvillaan ja itkeneet tämän ihmeellisen Jumalan olemuksen edessä.

He ovat ymmärtäneet jotain Jumalan suunnattomasta armon kirkkaudesta ja sitten  joutuneet  kuitenkin  tunnustamaan, että ovat vain oppipoikia. Armon on liian ihmeellistä kokonaan omaksuttavaksi. Mutta armo saadaan aina ilmaiseksi. Se on sidottu vain Jeesuksen tahtoon sovittaa meidän syntimme (Hepr. 10:10). Jumalan armo on  atkuvasti voimassa jokaiselle, joka uskoo.

Se on voimassa ilman ehtoja sille, joka on syntiensä murtama, sille, joka kauhistelee pahuuttaan ja myös sille, joka ei sitä meidän mielestämme ansaitse. Tämä on tärkeää ymmärtää. Joku voi arvostella tätä ja sanoa, että tämä on liian yksinkertaista ja helppoa. Vastaan tällaisiin väitteisiin, että aito usko armolliseen Jumalaan on kyllä  yksinkertaista, niin yksinkertaista, että lapsikin voi sen omaksua. Mutta armossa pysyminen ?kilvoittelu ?ei ole helppoa!

Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 473
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa