Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Ihmiskunnan tuhoisa eteneminen! (The Destructive Progress Of Mankind!)
Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle EmptyTänään kello 12:37 pm kirjoittaja jarrut

» Kaj - Erik Tulkki TM, OTL, Turun yliopisto USKONNONVAPAUDEN JA SANANVAPAUDEN KESKINÄISESTÄ SUHTEESTA RIKOSOIKEU DEN KANNALTA ARVIOIDEN
Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle EmptyTänään kello 12:34 pm kirjoittaja jarrut

» MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN KOHTELU HENGELLISISSÄ PIIREISSÄ
Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle EmptyTänään kello 12:30 pm kirjoittaja jarrut

» Älkää eksykö ja Koetelkaa kaikki - varoitusta nyt monelta suunnalta
Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle EmptyTänään kello 12:15 pm kirjoittaja jarrut

»  Helluntailaisuuden synty ja alkuvaiheet
Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle EmptyTänään kello 12:03 pm kirjoittaja jarrut

» SAKRAMENTIT –ARMONVÄLINEITÄ VAI TÄRKEITÄ RITUAALEJA?
Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle EmptyEilen kello 11:03 am kirjoittaja jarrut

» Radioraamattupiiri!
Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle EmptyKe Helmi 26, 2020 6:06 pm kirjoittaja Stiina

» Päivi Räsänen
Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle EmptyKe Helmi 26, 2020 1:04 pm kirjoittaja Stiina

» Marko Selkomaa
Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle EmptyKe Helmi 26, 2020 8:28 am kirjoittaja Rea Aalto

Helmikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle

Siirry alas

Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle Empty Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Ke Tammi 22, 2020 8:37 am

Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle Zizzma10Arkikaluston


Sillä mitä hyötyä on ihmiselle, vaikka hän voittaisikin itsellensä koko maailman, mutta saattaisi itsensä kadotukseen tai turmioon? Luuk. 9: 25.

Pellon, karjan ja vaimon omistamista ei voi syntinä pitää, mutta kun Jeesus puhuu siitä, mikä estää sieluja Jumalan valtakuntaan tulemasta mainitsee hän juuri nämä kolme estettä. Luuk. 14: 18-24. Rakkaus isään ja äitiin ei ole Jumalan tahdon rikkomista, päinvastoin hän kehottaa meitä siihen, mutta se, joka rakastaa isää tahi äitiä enemmän kuin minua, ei voi olla minun opetuslapseni, ei voi tulla Jumalan valtakuntaan.

Hengellisesti laiska ja suruton ihminen ei näe näissä esteissä mitään vaaraa. Ei, hän katselee ainoastaan rakastamansa esineen laatua ja ajattelee: Mitä pahaa siinä teen, että näitä rakastan, ovathan pyhät Jumalan miehetkin ylistäneet peltoja, karjaa ja vaimoja, miksi en minä niitä saisi pitää. Mutta oletkohan huomannut, miten olet näihin kiintynyt? Ne ovat tulleet epäjumaliksi, joihin sydämesi ja sielusi on itsepäisesti ja itsekkäästi kiintynyt.

Jumala, hänen armonsa, hänen mielisuosionsa sitä vastoin on näiden rinnalla sinulle vähäpätöinen, eikä sieluasi tyydytä. Tätä ei ihmisraukka huomaa. Hän ei ole oman itsensä edessä kyliin rehellinen tutkiakseen tätä. Viimein, kun hän huomaa olevansa epäjumalansa vanki ja koviin kahleisiin kytkettynä, ei hän enää kykene tekemään vastarintaa, eikä enää tahdokaan luopua rakkaudestaan. Ja niin armoelämä kituu.

Mutta kiusaaja käyttää muitakin keinoja vangitakseen uskollisten sielut. Hän käyttää siihen ihmisiä, jotka ovat maailmasta, tämän maailman lapsia. Nämä ovat Perkeleen uskollisia, nöyriä palvelijoita. Joko uhaten, vihaamalla ja vainoten he koettavat pelottaa, estää ja uuvuttaa uskollisia, yhä houkuttelevat ja vetävät he lupauksillaan, imartelullaan ja ystävyydellään Herran omia puoleensa.

Voi, miten monta surullista esimerkkiä tästä on ympärillämme. Eräs käsityöläinen, jota Jumala armossaan kutsui, herätti ja armahti, jätti synnin tien ja maailman turhuuden etsiäkseen niitä, mitkä ylhäällä ovat. Jonkun ajan kuluttua huomasi hän, että monet hänen liiketuttavistaan jättivät hänet, liike pieneni ja tulot vähenivät. Tämä rupesi häntä vaivaamaan. Hän ei jaksanut odottaa Herraa.

Maailman ystävyyden voittaminen tuli hänelle tärkeäksi. Hän salasi kristillisyytensä, eli maailman mukaan ja vetäytyi pois niiden kristittyjen joukosta, joita maailma halveksi. Sen sijaan hän liittyi arvossapidettyihin maailman ihmisiin, sekä niihin kristittyihin, joita maailma sieti ja kiitti. Hän tahtoi olla maailman lasten kaltainen, eikä tahtonut näyttää ymmärtävänsä heidän sielujensa onnetonta tilaa.

Vähitellen hän teki heille myönnytyksiä. Hän liittyi heidän seurapiiriinsä ja otti osaa hienompiin maailman huveihin. Maailma oli nyt hänen ystävänsä. Se toivoi pian kokonaan voittavansa hänet. Jonkun vuoden hän heidän kanssaan kulutti aikaansa juomingeissa, pelissä ja kaikenlaisessa lihan himossa. Tämmöinen onneton lankeemus ei kohtaa yksinomaan käsityöläistä.

Maailman verkkoon kietoutuu nuorukainen, neitonen, maanviljelijä, virkamies, jopa pappikin. Hän on tullut Jeesuksen luo, mutta ei voi kestää maailman pilkkaa ja vainoa. Hän ei voi olla syrjäytettynä ja pelkää hyvän nimensä, maineensa, tulojensa, leipänsä, tulevaisuutensa menettämistä. Hän etsii maailman ystävyyttä ja asettautuu sen mielen mukaan. Mutta älkäämme luulko, että kukaan näistä myöntää olevansa maailmaan mielistynyt.

Ei, vaan hänen onneton luopumisensa saa nimen kristityn vapaus, tahi kristityn velvollisuus auttaa maailmaa siten, ettei eristäydy siitä. Mutta eipä sitä soveliasta hetkeä maailman auttamiseksi tahdo tulla. Hienotunteisuus silloin usein estää loukkaamasta ja suututtamasta maailmaa ja niin näemme vapaan, rohkean maailman hallitsevan tuota hurskasta, varovaista lasta, sen sijaan, että hän hallitsisi sitä.

Jos tuo sielu raukka ei ajoissa katkaise suhteitaan maailmaan ja mene ulos ja itke katkerasti, vaan edelleen »kantaa iestä uskottomien kanssa», tulee hänestä viimein ikeen orja, maailman ja ihmissuosion orja. Armon voima on kadonnut, Jumalan ystävyys menetetty, sillä maailman ystävyys on Jumalan vihollisuutta.

Yhdysside Herran uskollisiin on katkennut. »Sillä tähän nykymaailmaan rakastuneena Deemas jätti minut.» Tämä sielu välttää yhteyttä niiden henkilöiden kanssa, jotka tuomitsevat tämmöisen sieluntilan, hän ei liioin lue kirjallisuutta, joka avaisi hänen silmänsä ja niin hän paatumistaan paatuu, sillä paatuminen on luopumisen seurauksena.

»Maailma katoaa ja sen himot. mutta joka tekee Jumalan tahdon, se pysyy iankaikkisesti.» Älä hukkaa perintöosaasi, joka sinulle kuuluu. Amen.


CO Rosenius
https://rovasti.fi/node/288#22
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2381
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle Empty Vs: Rosenius: Sillä mitä hyötyä on ihmiselle

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Ke Tammi 22, 2020 12:34 pm

flower flower I love you


(Tässä on myös se allikko olemassa. On paljon sitä nähty historian kulussa. Minun uskoani heikentää kristittyjen raskaat vainot esim- muslimimaissa. Oma kokemukseni on Suomessa, että Kristityt vainoavat ja pistävät väärään muottiin. Ei voi olla tarkoitus että hyväksikäytetään sekä tuhotaan. Aika on pahempi kuin koskaan. Kehenkään ei voi luottaa, on pakko ja järkevää olla hiljaa. Eivät ne harvat oikeat kristityt pysty kaikkia halukkaita suojelemaan ja elättämään, varsinkaan kun maailma ei ole agraarinen enää. Siinä vasta olisi pelastuksen ehto ja lainalaisuus. Kyllä se on vaan sydämen asenne (Hengen hedelmä); armosta saamme elää ja omaakin järkeä saa käyttää, jos sitä on. Muslimit vainoavat ja tappavat kaikkia toisin ajattelijoita eikä vain kristittyjä, huom!). Kristityn ei pitäisi vainota ketään, mutta onko näin? Tänä päivänä ei ole materialistinen vasemmistolainen niin vainoava ja kylmä kuin moni kristityn nimeä kantava tuomitsija.)

Stiina

Viestien lukumäärä : 532
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa