Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Älkää eksykö ja Koetelkaa kaikki - varoitusta nyt monelta suunnalta
Kun miekka kulkee sydämen lävitse EmptyTänään kello 12:05 pm kirjoittaja Stiina

» Ihmiskunnan tuhoisa eteneminen! (The Destructive Progress Of Mankind!)
Kun miekka kulkee sydämen lävitse EmptyTänään kello 10:37 am kirjoittaja jarrut

» Kaj - Erik Tulkki TM, OTL, Turun yliopisto USKONNONVAPAUDEN JA SANANVAPAUDEN KESKINÄISESTÄ SUHTEESTA RIKOSOIKEU DEN KANNALTA ARVIOIDEN
Kun miekka kulkee sydämen lävitse EmptyTänään kello 10:34 am kirjoittaja jarrut

» MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN KOHTELU HENGELLISISSÄ PIIREISSÄ
Kun miekka kulkee sydämen lävitse EmptyTänään kello 10:30 am kirjoittaja jarrut

»  Helluntailaisuuden synty ja alkuvaiheet
Kun miekka kulkee sydämen lävitse EmptyTänään kello 10:03 am kirjoittaja jarrut

» SAKRAMENTIT –ARMONVÄLINEITÄ VAI TÄRKEITÄ RITUAALEJA?
Kun miekka kulkee sydämen lävitse EmptyEilen kello 9:03 am kirjoittaja jarrut

» Radioraamattupiiri!
Kun miekka kulkee sydämen lävitse EmptyKe Helmi 26, 2020 4:06 pm kirjoittaja Stiina

» Päivi Räsänen
Kun miekka kulkee sydämen lävitse EmptyKe Helmi 26, 2020 11:04 am kirjoittaja Stiina

» Marko Selkomaa
Kun miekka kulkee sydämen lävitse EmptyKe Helmi 26, 2020 6:28 am kirjoittaja Rea Aalto

Helmikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Kun miekka kulkee sydämen lävitse

Siirry alas

Kun miekka kulkee sydämen lävitse Empty Kun miekka kulkee sydämen lävitse

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty Ti Tammi 28, 2020 10:11 am

Kun miekka kulkee sydämen lävitse Zmary10Armo riittää lehdestä:
Kun miekka kulkee sydämen lävitse

On sellaisia kohtia Raamatussa, joka alkavat elää vasta määrätyssä elämäntilanteessa. Niiden sisältämät sanat ovat kyllä tuttuja ennestään, mutta ne eivät ole merkinneet siihen saakka mitään erityisempää. Mutta nyt, tilanteen tullen, niiden ääreen on palattava toistuvasti. Ne antavat kärsivällisyyttä ja toivoa (Room. 15:4) ja auttavat ymmärtämään merkillisellä tavalla elämää ja Jumalan johdatusta. Uusi vanha raamatunkohta
Itselleni tällainen ”uusi ” raamatunkohta on ollut vanhan Simeonin vakavat sanat nuorelle äidille, joka toi pienen lapsensa siunattavaksi: ”Sinun omankin sydämesi läpi on miekka käyvä” (Luuk. 2:35).

Miekka kuvaa jotain sellaista, joka viiltää syvältä ja se todella koskee. Jos miekka käy sydämen lävitse, silloinhan elämä tuhoutuu. Marialla tällainen viiltävä hetki oli poikansa runnellun ruumin äärellä Golgatalla. Jeesuksen sydämen läpi kävi silloin kirjaimellisesti terävä ase: Sotamies työnsi keihään hänen kylkeensä ja haavasta vuoti verta ja vettä (Joh. 19:34). Jeesus kärsi, mutta kyllä Mariakin kärsi. Simeonin sanat soveltuvat jokaisen sellaisen Jumalan lapsen elämään, joka joutuu syvästi ja tuskallisesti kärsimään toisten ja myös oman itsensä tähden.

Jumala voi nähdä hyväksi kuljettaa meitä sanomattoman tuskallisiin hetkiin ja jopa pitkiin ajanjaksoihin, jolloin vain haluamme huokailla ja vaikeroida. Silloin meitä seulotaan kuin nisuja ja meidät aivan kuin revitään hajalle. Raamattu kertoo, kuinka Herran valittu ase, profeetta ja kuningas, Daavid, vietiin tällaiseen tuskalliseen hetkeen. Silloin hänen sydämensä lävitse iskettiin miekka ja hän todella vaikeroi sen iskun alla. Isku tuntui sillä hetkellä ylivoimaisen vaikealta kestää.

Silloin Daavid menetti malttinsa ja joutui suunniltaan. Paha olo näytti repivän hänet hajalle. Hän huusi suoraa huutoa ja itki ja toivoi, että olisi saanut kuolla. Kuinka avuton ja voimaton oman sydämensä tuskan keskellä olikaan silloin tuo kerran niin rohkea sotilas ja voitokas taistelija, Goljatin voittaja. Kaikki tämä tuska oli toisen tähden (2. Sam. 19:1). Kyllä hän varmaan oli myös tajunnut omat virheensä ja väärät toimintatapansa, jotka olivat johtaneet tähän katastrofiin. Ja ne vain lisäsivät hänen tuskansa voimaa.

Elämän on pakko jatkua Daavidin herättivät tuskan tunteen vallasta läheisen työtoverin voimakkaat ja realistiset sanat. Elämän on pakko jatkua tämänkin jälkeen ja vastuuta toisista on hoidettava edelleenkin. Vielä työstä ei ole annettu vapautusta. Minun paha oloni ei sittenkään saa olla tärkeintä elämässäni. On suostuttava palvelemaan toisia kauheasta olosta huolimatta! On tehtävä työtä, tuntui, miltä tuntui! On nöyrryttävä tällaiseenkin Jumalan kaitsentaan!

Olavi Peltola

Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 473
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa