Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kettu ja kanaemo
Tänään kello 11:11 am kirjoittaja Stiina

»  HUGO ODEBERG /FARISEISM OCH KRISTENDOM
Eilen kello 11:54 am kirjoittaja jarrut

» Lutherin elämä
Eilen kello 11:02 am kirjoittaja Stiina

»  Aksel Valen-Sendstad / Uskonnollisuus
Eilen kello 8:50 am kirjoittaja jarrut

» Nettikirja/ C. H. MacIntosh/ Ei enää syntiä
Eilen kello 8:21 am kirjoittaja jarrut

»  Helsingin Salemin Ankkuriseurakunta ja sen epäraamatullisia opetuksia
Su Marras 19, 2017 3:54 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Älä hylättyjä hylkää
Su Marras 19, 2017 12:11 pm kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Sinä sanot: "Mutta Hän ei ollut viisas valitessaan minut...
Pe Marras 17, 2017 10:40 am kirjoittaja Stiina

» Rekisteröitymisvaikeuksia Vapaasanalle
Pe Marras 17, 2017 9:01 am kirjoittaja jarrut

Marraskuu 2017
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme?

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme?

Viesti  jarrut lähetetty Ke Tammi 15, 2014 9:25 am

Voitto Ramu:
WGW väittää että SAATANA kantaa syntimme
KUKA KANTAA MEIDÄN SYNTIMME?
(Kääntänyt Jukka Kaija)
EGW: *******“Nähtiin myös, että syntiuhrin viitatessa Kristukseen todellisena uhrina ja ylimmäisen papin esittäessä Kristusta välittäjänä, syntikauris kuvasi saatanaa, synnin alkuunpanijaa, jonka päälle vilpittömästi katuvien synnit lopuksi pannaan. … Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä, hän asettaa ne saatanan päälle, jonka tuomiota toimeenpantaessa täytyy kärsiä lopullinen rangaistus. ( Great Controversy, p. 422, 485, 486. Suuri taistelu, s. 422 )

RAAMATTU: JEESUS "Joka 'itse (Jeesus Kristus) kantoi meidän syntimme' ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja 'hänen haavainsa kautta te olette paratut' (1 Piet. 2:24 VKR).

EGW:n opetuslapset: Toinen tutkiva tuomio - lausunto. Jos joku ei usko tutkivaan tuomioon (tai sapatinpitämiseen, tai sielun nukkumiseen kuolemassa, tai vaikkapa vedenpaisumukseen), niin silloin se henkilö tulee löytämään paljon Ellen Whiten lausuntoja, jotka näyttäisivät "vääriltä". Jeesus maksoi hinnan synneistämme, mutta ******* on vastuussa siitä että hän vietteli meidät syntiin. Jos Jeesus haluaa, että Saatanan tulee maksaa siitä hinta, on se Hänen päätöksensä. Taas kerran, suosittelemme lukijalle suuren sovituspäivän tutkimista, sekä Clifford Goldsteinin kirjan lukemista tästä aiheesta.

Vastaus EGW:n opetuslasten vastatodisteluun:

1. EGW:n opetuslapset eivät anna yhtäkään raamatuntekstiä siitä, että Jumala asettaisi tunnustetut synnit Saatanan päälle aikojen lopussa. Sen sijaan he yrittävät sanoa että sapatti, sielun nukkuminen kuolemassa ja vedenpaisumus ovat kaikki tekemisissä tutkivan tuomion kanssa. Tämä on silkkaa hölynpölyä! Ellen White on väärässä koska hän ei ole samaa mieltä Raamatun kanssa -- hän ei ole oikeassa sen vuoksi että hän uskoo tutkivaan tuomioon. Mutta hänen opetuslapsensa tekevät tutkivasta tuomiosta "puhdasoppisen" uskon lakmustestin. Totuus on se, että kukaan kristitty ei ikinä ole opettanut tai uskonut seitsemännen päivän adventistien oppia tutkivasta tuomiosta - sillä tutkiva tuomio on kulttioppi, se ei ole raamatullinen eikä kristillinen. Heti kun osoitamme EGW:n olevan väärässä pelastusasioissa jotka koskettavat tutkivaa tuomiota, hänen opetuslapsensa vipeltävät pakoon niin kuin rotat uppoavasta laivasta.

2. Meidän tunnustetut syntimme ovat anteeksiannetut ja poispyyhityt, siksi niitä ei voida laittaa Saatanan päälle. Kristus on kristittyjen syntien kantaja, ei *******.

3. ******* tulee maksamaan omista synneistään, ei kristittyjen tunnustetuista synneistä. Epäpyhät tulevat maksamaan omista synneistään. Katso: Is Jesus or Satan your scapegoat?


29. VAATIIKO JUMALA SYNTIUHRIN ENNEN KUIN HÄN ANTAA MEILLE ANTEEKSI?
(Kääntänyt Jukka Kaija)


EGW: KYLLÄ "Jokaista asiaa et saa sovitetuksi, sillä jotkut ihmiset joita olet loukannut, ovat jo menneet hautoihinsa, ja tilisi osoittaa sinun olevan velkaa. Tällaisissa tapauksissa parasta mitä sinä voit tehdä, on tuoda syntiuhri Herran alttarille, ja Hän tulee hyväksymään sen ja antamaan sinulle anteeksi" (Testimonies, vol. 5, p. 339).

RAAMATTU: EI "Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä" (1 Joh. 1:9 VKV).

HUOMAA: Jumala kehottaa sinua tunnustamaan syntisi ja sinulle annetaan anteeksi ja sinä tulet puhdistetuksi. EGW on ristiriidassa Raamatun kanssa kehottamalla sinua tuomaan syntiuhrin jotta sinulle annettaisiin anteeksi.

EGW:n opetuslapset: Saadakseen oikean kuvan asiayhteydestä, suosittelemme koko sen kappaleen lukemista kirjasta Testimonies, Vol. 5, josta tuo lause on otettu. Ellen White oli kirjoittamassa miehelle, jolla oli ongelmia rahan- ja epärehellisyyden kanssa. Ilmeisestikin hän oli tehnyt vääryyttä joillekin ihmisille raha-asioissa, ja jotkut heistä olivat sitten vuosien kuluessa kuolleet. Ellen White osoitti miehelle Sakkeuksen tapausta, jossa hän lupasi kristillisesti antaa niille nelinkertaisesti takaisin, joilta hän oli petoksella ottanut.

Jos me olemme rahallisesti hyötyneet toisten ihmisten hyväksikäytöstä ja samalla rikkoneet siinä Jumalan lakia, tulee meidän tietenkin hyvittää heille kaikki se, mitä me olemme heiltä ottaneet. Ja jos he ja heidän sukulaisensa ovat kuolleet, tulisi meidän antaa tämä raha Jumalalle. Näin meidän pitäisi antaa takaisin se mitä olemme hyötyneet. Me emme voi varastaa rikkaalta mieheltä ja sitten ottaa Kristus vastaan, mutta kuitenkin itsepintaisesti jatkaa sitä varakasta elämää, jonka me olimme vääryydellä hankkineet. Ellen White korostaa sitä, että raha kuuluu ensin ja etupäässä sille/niille, joille on vääryyttä tehty, mutta jos tämä ei ole mahdollista, niin silloin meidän tulisi palauttaa raha Jumalalle. Koko kappaleen lukeminen selventäisi minkä tahansa epäselvyyden siitä, mitä Ellen White tarkoitti.

Kumotakseen tämän raamatullisen periaatteen, D&D lainaavat 1 Joh. 1:9, joka kertoo että kun tunnustamme syntimme, Jumala antaa meille anteeksi. Tässä ei ole tästä kysymys; EGW oli puhumassa tietylle henkilölle, jolla oli tietty ongelma. Hän ei missään tapauksessa ollut sanomassa että meidän tulisi tällä tavoin lähestyä Kristusta - rahauhrin kanssa. Mutta D&D päättelevät:

"Jumala kehottaa sinua tunnustamaan syntisi ja sinulle annetaan anteeksi ja sinä tulet puhdistetuksi. EGW on ristiriidassa Raamatun kanssa kehottamalla sinua tuomaan syntiuhrin jotta sinulle annettaisiin anteeksi."

Tämä ei ole totta. Ellen White ei kehota "sinua" tuomaan syntiuhria jotta sinulle annettaisiin anteeksi.Vastaus EGW:n opetuslasten vastatodisteluun:


1. EGW:n opetuslapset kertovat meille että EGW oli kirjoittamassa miehelle joka oli tehnyt vääryyttä joillekin ihmisille ja ettei "syntiuhrin" tuominen koskisi jokaista ihmistä. EGW sanoi että hänen kirjoittamansa kirjeet sisällytettiin Todistuksiin neuvoksi muillekin, joilla oli samankaltaisia ongelmia.

2. Jos siis olet tehnyt vääryyttä jollekin, täytyy sinun tuoda EGW:n mukaan "syntiuhri", että sinulle annettaisiin anteeksi. "Tällaisissa tapauksissa parasta mitä sinä voit tehdä, on tuoda syntiuhri Herran alttarille, ja Hän tulee hyväksymään sen ja antamaan sinulle anteeksi" (Testimonies, vol. 5, p. 339). Syntiuhreja vaadittiin Israelilta, ei kristilliseltä kirkolta. Ja rahan tuominen seitsemännen päivän adventtikirkolle ei ole sama asia kuin rahan antaminen "Jumalalle." Ajattelepa seuraavaa asiaa: Seitsemännen päivän adventikirkko opettaa oppeja jotka ovat epäraamatullisia, oppeja jotka ovat ristiriidassa Raamatun kanssa, ja he ovat jopa kirjoittaneet oman Raamattunsa jossa heidän väärän profeettansa väärät opit ovat suoraan sisällytetty Jumalan omaan Sanaan. Kuinka siis kukaan voisi olettaa, että rahan antaminen näihin jumalattomiin puuhiin olisi jollakin lailla samaa, kuin rahan antaminen Jumalalle?

3. Jos sinä hyväksyt EGW:n teologian, niin sinun täytyy tuoda "syntiuhri" Herralle seuraavankaltaisella tavalla. NIV - raamatunkäännös nimittää tätä "syyllisyysuhriksi". 3 Moos. 6:6-7 (VKR) ”Mutta hyvityksenä HERRALLE hän tuokoon papille vikauhriksi sinun arviosi mukaisen, virheettömän oinaan pikkukarjasta. Kun pappi näin on toimittanut hänelle sovituksen Herran edessä, annetaan hänelle anteeksi kaikki, mitä hän on tehnyt sellaista, josta hän on tullut vikapääksi.”

4. Kristityiltä ei ikinä vaadita "syntiuhrin tuomista Herran alttarille" jotta meille annettaisiin anteeksi, kun teemme syntiä toista vastaan. Raamatun kristillisissä kirkoissa ei ollut uhrialttareita, eikä niitä myöskään ole seitsemännen päivän adventtikirkoissa. Saarnatuoli ei ole uhrialttari. EGW ja hänen opetuslapsensa ovat poikenneet Raamatun selvästä opetuksesta ja korvanneet sen ihmisten myyteillä.

_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1449
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa