Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» När pappa misshandlar mamma - Barns berättelser om våld i hemmet
Tänään kello 8:36 am kirjoittaja jarrut

» Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni
Tänään kello 8:02 am kirjoittaja jarrut

» Miten neuvoisit?
Tänään kello 7:07 am kirjoittaja jarrut

» Mielenterveysasiaa: Mielenterveys ja uskonto
Tänään kello 6:41 am kirjoittaja jarrut

» Lähisuhdeväkivallan uhri löytää usein syyn itsestään/ Perheväkivalta /
Tänään kello 6:34 am kirjoittaja jarrut

» Mies väkivaltatyön asiakkaana/Lyömätön linja
Tänään kello 6:26 am kirjoittaja jarrut

» Apua miehelle/naiselle joka lyö
Tänään kello 6:18 am kirjoittaja jarrut

» Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla
Tänään kello 6:15 am kirjoittaja jarrut

» Nainen nalkuttaa ja mies lyö, Satu Lidman
Tänään kello 5:18 am kirjoittaja jarrut

Kesäkuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Samuli Siikavirta kirjoittaa Todd Bentleyen toiminnasta

Siirry alas

Samuli Siikavirta kirjoittaa Todd Bentleyen toiminnasta

Viesti  Rea Aalto lähetetty Pe Tammi 24, 2014 5:09 pm

Samuli Siikavirta kirjoittaa erittäin hyvin Todd Bentleyn epäraamatullisesta opetuksesta ja toiminnasta:
Blogikirjoitusten vastauksista löytyy Pontus J Backin kannanottoja Bentleyn toiminnasta!

http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/cam-joen_sillalta/648/yllatysvieraana_vaara_profeetta


Yllätysvieraana väärä profeetta

31.8.2012 6.00


Samuli Siikavirta

Samuli Siikavirta on savolainen teologian väitöskirjaopiskelija Cambridgen yliopistossa. Hän tutkii Paavalin teologian ja etiikan suhdetta Roomalaiskirjeessä.


Tänään Suomeen saapuu Todd Bentley, kiistelty kanadalainen väkivaltaparantaja. Kyllä, oikein luettu. Vuonna 2008 Floridassa alkaneen Lakelandin-herätyksen isä Bentley väittää nimittäin parantaneensa ihmisiä muun muassa potkaisemalla naispuolista vanhusta kasvoihin, tukehduttamalla, hakkaamalla ramman naisen jalkoja maahan "kuin pesäpallomailaa", lyömällä miestä niin että tältä irtosi hammas ja hyppäämällä maahan tönäistyjen ihmisten päälle. Kaiken tämän Bentley väittää tapahtuneen Pyhän Hengen (tai Bentleylle puhuvan Emma-enkelin?) suorasta käskystä. Usein Bentleyn väkivaltaparantamistekniikkaan kuuluu myös huuto: "Bam!" Se on suomeksi yhtä kuin "pam". Tällaista on siis meno, kun "uskon lahja" tai "voitelu" pamahtaa ihmisten ylle.

Bentley joutui jättämään väliaikaisesti asemansa Fresh Fire Ministries -järjestössään, koska hänellä oli avioliiton ulkopuolinen suhde. Pian tämän tultua ilmi vuonna 2008 evankelista jätti lopullisesti myös vaimonsa ja kolme lastaan, vaikka avionsa rikottuaan ja uudelleen avioiduttuaan hän saikin palata johtamaan liikettään. Youtubesta on nähtävissä video, jolla Bentley pyytää TV:ssä anteeksi aviorikostaan uuden vaimonsa kanssa. Repliikkeihin kuuluu muun muassa: "Emme pyri tuomaan teoillemme oikeutusta...Näin me teimme, ja se on väärin." Jotenkin synnin seurauksista itkeminen käsi kädessä uuden vaimon kanssa ei vaikuta kovin uskottavalta.

Muihin Lakelandin-herätyksen ylilyönteihin on kuulunut muun muassa palvonnanjohtaja-tanssija Heather Clarkin "sodankäyntitanssi", jossa hän oli ampuvinaan yleisön ihmisiä kättensä muodostamalla käsiaseella (videolla kohdassa 3:33). Clark oli Bentleyn mukana Norjassa, joka oli hänen etappinsa ennen Suomea.

Myös Suomessa TV7 on lähettänyt kansainvälisen GodTV:n ohjelmia, joiden kautta Bentleyn Lakelandin-herätysinnostus on levinnyt ympäri maailman. Itsekin seksuaalisia rajoja rikkonut Nokia Mission entinen johtohahmo Markku Koivisto haki myös aikoinaan "voitelun" Todd Bentleyltä ja ihannoi Lakelandin-herätystä. Bentley taas on Koiviston tavoin ihannoinut luksushotelleihin yksityiskoneella lentelevän upporikkaan (myös TV7:sta tutun) menestysteologi Benny Hinnin opetuksia. Hinn tykää kaataa ihmisiä huutamalla "Tulta päällenne!" Hänkin on eronnut vaimostaan, yhteensattumaa tai ei.

Tässä blogissa ei ole mahdollista tehdä syväanalyysia Todd Bentleyn teologiasta. Riittäköön se, mitä hän on sanonut amerikkalaislehden haastattelussa: "Ihmeet ja merkit ovat todisteita... Ne ovat Valtakunnan merkkejä, ja jos meillä ei ole merkkejä, meillä on pelkästään kamalasti teologiaa." Tällainen teologian ja opin sysäiseminen syrjään yliluonnollisten armolahjojen ja valtavien henkisten kokemusten tieltä on ominaista vääränlaiselle karismaattisuudelle. Usko ilman Raamatusta nousevaa tunnustusta on pelkkää tunteellista tuuliajoa. Hälytyskellojen pitäisi soida, kun kokouksissa aletaan juosta suurten nimien ja tunteiden eikä niinkään Jumalan puhtaasti julistetun sanan perässä. Suurin ihme on se, että Jumala synnyttää ja ylläpitää pelastavaa uskoa sanansa ja Kristuksen asettamien armonvälineiden kautta. Tämän pitää aina olla pääasia - muuten ei ole enää kyse kristinuskosta.

Todd Bentleyn toiminta on vaarallista sielulle ja ruumiille. Tämän on todennut myös Britannian sisäministeriö. Bentleyn oli Norjan ja Suomen sijaan määrä tulla kiertueelle Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, mutta sisäministeri Theresa Maylle lähetetyn kansalaisvetoomuksen ansiosta hänen viisuminsa evättiin. Ehkä muodollisena syynä oli Bentleyn huume- ja seksuaalirikosrekisteri nuoruudessa ennen kääntymystään, ehkä väkivaltainen käytös parantamiskokouksissa. Sisäministeriöstä kommentoitiin vain, ettei hallitus pyytele anteeksi kieltäessään maahanpääsyn ihmisiltä, "jos uskomme, etteivät he vaikuta yhteiseksi hyväksi". "Tänne tuleminen on etuoikeus, jonka kieltäydymme antamasta niille, jotka saattaisivat väheksyä yhteiskuntaamme", lausunnossa todettiin. Asiasta uutisoi mm. BBC ja The Guardian.

Schengen-alueelle Bentley on kuitenkin päästetty, joten tänä viikonloppuna hän opettaa ihmeistä ja merkeistä yllätysvieraana Lahden Ilmestysmaja-seurakunnassa. "Osallistumismaksu 20€/henkilö (vain käteisellä)", seurakunnan nettisivuilla lukee.

Jos joku lukija suunnittelee TV:stä tutun gurun jalkojen juureen kaatumista, suosittelen sydämeni pohjasta, ettei niin tekisi. Bentley on väärä profeetta, "sillä ei Jumala ole epäjärjestyksen, vaan rauhan Jumala" (1. Kor. 14:33a). Paavalin ajan seurakunnissa tapahtui kaikenlaista yliluonnollista, mutta silti hänen ohjeensa oli: "Sentähden, veljeni, harrastakaa profetoimista älkääkä estäkö kielillä puhumasta. Mutta kaikki tapahtukoon säädyllisesti ja järjestyksessä." (1. Kor. 14:39-40) Lyöminen, potkiminen tai lavalla showmaisesti hilluminen ei ole säädyllistä ja järjestyksenmukaista, muusta harhaopista puhumattakaan. Myös Jeesuksen sana on edellä mainitun valossa harvinaisen selkeä: "Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia. Heidän hedelmistään te tunnette heidät." (Matt. 7:15-16a)

Niille, jotka tahtovat kohdata Vapahtajan ja Suuren Parantajan Raamatun opettamalla yliluonnollisella tavalla, ruumiillisesti ja käsin kosketeltavasti mutta samalla kovin prameilemattomasti ja nöyrästi, suosittelen Bentleyn sessioiden sijaan käymistä sunnuntaina Herran pyhällä ehtoollisella.

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 256
Join date : 23.10.2013
Ikä : 68
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Samuli Siikavirta kirjoittaa Todd Bentleyen toiminnasta

Viesti  Admin lähetetty Pe Tammi 24, 2014 5:59 pm

Todd Bentleyn väkivaltaisesta toiminnasta, video on poistettu
mutta tässä toinen

https://www.youtube.com/watch?v=nIUOwfBEYfk


Bentley TV:ssä uuden vaimonsa kanssa

https://www.youtube.com/watch?v=MHDHedCkjzo&feature=related

Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 137
Join date : 23.10.2013
Ikä : 68
Paikkakunta : Helsinki

http://vapaasana.swedishforum.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa