Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
»  Niko Vannasmaa,/OiKEIDEN HEDELMIEN PUUTTUMISESTA TE TUNNETTE HEIDÄT
Tänään kello 6:48 am kirjoittaja Hellevi

» Älä luovuta!
Eilen kello 11:13 am kirjoittaja Stiina

» Otteita kirjasta: Galatalaiskirjeen selitys (Martti Luther)/Viisikymmentä itsevanhurskauden ihailemaa etua
Eilen kello 9:06 am kirjoittaja jarrut

» Kun rukous ei enää kuulu julkiselle paikalle
Ke Toukokuu 23, 2018 10:06 am kirjoittaja Stiina

» Rokkaava citykirkko puree nuoriin aikuisiin Seinäjoella
Ti Toukokuu 22, 2018 12:17 pm kirjoittaja arkikalusto

» MITÄ ON SYNTI PYHÄÄ HENKEÄ VASTAAN?
Ti Toukokuu 22, 2018 4:37 am kirjoittaja Hellevi

» Sydän kuin kuiva erämaa
Ti Toukokuu 22, 2018 3:56 am kirjoittaja Hellevi

» Olavi Peltola: Tyydy kärsimykseesi
Ti Toukokuu 22, 2018 3:31 am kirjoittaja Hellevi

» Tarjolla vapaus ahdistuksesta
Ma Toukokuu 21, 2018 4:06 pm kirjoittaja Hellevi

Toukokuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Ajatusten lukija paljastaa henkilön

Siirry alas

Ajatusten lukija paljastaa henkilön

Viesti  jarrut lähetetty La Kesä 28, 2014 5:30 am

- Se koituu iloksi niille, jotka kunnioittavat häntä

Yksikään toinen ihminen ei voi tuntea tai arvioida toista täysin, sillä kukaan ei tunne toisen ajatuksia pohjaan saakka. Jumala ei arvioi vain sanoja ja tekoja. Hän tarkkailee jatkuvasti ajatuksiamme ja kirjaa ne muistiin. Tämä on sanoinkuvaamaton siunaus Hengen täyttämälle kristitylle, joka kulkee Jumalan valossa ja janoaa saada olla Jumalalle mieliksi.

Taivas tuntee

Taivas tuntee ihmisen hänen ajatuksistaan. Jopa maan päällä ollessaan Jeesus tiesi, mitä ihmiset ajattelivat (Matt. 9:4). Ajatuksiin sisältyy kaikki, mitä kuuluu todelliseen minään. Niihin sisältyvät halut, rukoukset, asenteet, tarkoitukset, päämäärät, ilo, rakkaus, usko, päättäväisyys, aikomukset ja tarkoitusperät. Kaikki, mitä ihminen on ja tekee, ilmenee hänen ajatuksistaan.

Lähes aina teot ilmaisevat vain osan tarkoitusperistä, haluista tai sisäisestä luonnosta. Ihminen ei aina ilmaise, kuinka paljon tai vähän hän rakastaa. Vaikka sanat ovat tärkeitä, vielä tärkeämpiä ovat ajatukset.
Kiitä Jumalaa, että Pyhä Henki on toimiva, hellittämätön ja täydellinen sydämen ajatusten ja tarkoitusperien tarkkailija (Hepr. 4:12-13). Kiitä Jumalaa, ettei hän palkitse ainoastaan sanojasi ja tekojasi, vaan myös tarkoitusperäsi, pyhityksen nälkäsi, syvimmät jumaliset kaipuusi ja sisäisen sitoumuksesi.

Yllätystä ja iloa

Jumala näkee enemmän kuin vain sanat ja teot, hän näkee ihmisen läpikotaisin. Jumalan armo muuttaa ihmisen (1. Tess. 5:23). Kristuksen tuomioistuimen luona on yllätystä ja iloa, kun sydämen ikävä ja sisimmän sielun kaipaukset saavat Jumalan pyhän kiitoksen ja kun kauan sitten unohtuneet rakastavat ajatukset palkitaan.
Esimerkkinä tästä on Jumalan ilmoitus, jonka hän antoi profeetta Malakian kautta. Puhuessaan Jumalasta Malakia kirjoitti: ”Kaikki kirjoitetaan muistiin hänen edessään. Se koituu iloksi niille, jotka kunnioittavat häntä ja pelkäävät hänen nimeään [hepreaksi: ’ajattelevat hänen nimeään’]” (Mal. 3:16).

Persoonan mitta

Sekä Vanha että Uusi testamentti antavat esimerkkejä ajatusmaailman merkityksestä ja siitä, että ajatukset ovat persoonan mitta. ”Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu.” (Matt. 12:34.) Useinkaan suurta osaa siitä, mitä sydämessä ajatellaan ja pohditaan, ei sanota ääneen. Ihmisen sanat saattavat peittää hänen todelliset mielipiteensä.
Sydän voi olla itsessään niin petollinen, että sen tunnistaa ainoastaan ajatusten perusteella. ”Minä, Herra, tutkin sydämet, tiedän salaisimmatkin ajatukset. Minä annan kullekin sen mukaan, miten hän elää.” (Jer. 17:10.) Tarvitaan Pyhän Hengen apua, jotta voitaisiin huomata, millaiselta sisimpämme Jumalasta näyttää. On sanottu, että hän tutkii sydämen (Room. 8:27).

Sinut tunnetaan

Et ole ajatuksiasi suurempi etkä niitä pyhempi. Et ole ajatuksiasi rakastavampi, nöyrempi tai pitkämielisempi. Olet sellainen, millaisia ajatuksia valitset. Jumalan enkelit tuntevat sinut ajatustesi perusteella, ja eräänä päivänä Kristuksen tuomioistuimen edessä maailma oppii tuntemaan sinut niistä (Room. 2:15-16).

W. L. D.
Elämä puntarissa
Millainen olet Jumalan näkökulmasta.


Viimeinen muokkaaja, jarrut pvm Ke Maalis 01, 2017 9:53 am, muokattu 2 kertaa

_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1646
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Sydämen puhetta Jumalalle

Viesti  Vierailija lähetetty La Heinä 12, 2014 9:02 am

Piirongin laatikosta tuli esille Uusi Tie -lehdestä joskus leikkaamani artikkeli. Haluan jakaa sen kanssanne.
Toimittaja Susanna Sarimaa kirjoittaa siinä mielestäni koskettavasti rukouksesta. Jumalalle siinä on tärkeintä, mitä sydämessämme ajattelemme. Mitään kaavaa ei tarvita. Esim. ryhmässä ääneen rukoileminen voi jollekin olla vaikeaa, koska olettaa, että toiset odottaa pitkiä hienoja litanioita.

Susanna Sarimaa kirjoittaa:

Joh. 16: 23-33

SYDÄMEN PUHETTA JUMALALLE
Kuulin kerran tarinan tytöstä, jonka koira oli vakavasti sairaana. Koira oli tytölle rakas, ja hän halusi rukoilla sen puolesta. Tyttö ei kuitenkaan osannut kuin yhden rukouksen. Hän silitti koiraansa ja sanoi: "Jeesus siunaa meidän ruokamme. Ole aina luonamme. Aamen". Pian tämän jälkeen koira parani.
 Tämä tapaus kertoo siitä, mikä Jumalalle meidän rukouksissamme on tärkeintä: ei se, mitä me sanomme, vaan se, mitä sydämessämme ajattelemme. Hän näkee sydämeemme, vaikka aina emme osaisi sanoa oikeita asioita tai pukea lauseiksi tunteitamme ja toiveitamme. Hän tietää tarpeemme ennen kuin olemme mitään pyytäneet.
 Rukous on sydämen puhetta Jumalalle. Siihen ei ole kaavaa eikä ulkoa opeteltavia lauseita. Sen ei tarvitse kuulostaa samalta kuin jonkun toisen rukous. Rukous on henkilökohtaista yhteyttä Jumalaan. Kaikki ihmiset ovat erilaisia, siksi myös rukoukset ovat erilaisia. Mutta jos haluamme lähestyä rukouksillamme elävää Jumalaa, on tärkeää rukoilla Jeesuksen nimessä.
 On monia "nimiä", joiden puoleen voimme rukouksessa kääntyä, vaikka emme edes tarkoittaisi sitä. Voimme rukoilla omassa nimessämme, uskon nimessä tai jonkun suuren saarnamiehen nimessä. Sydämessämme emme annakaan valtaa Jeesukselle, vaan jollekin muulle. Lopputulos on kuitenkin aina kiinni hänestä. Niin kuin pelastuminen on Jeesuksen teko, niin myös rukouksiin vastaaminen. Ja Hän haluaa niihin vastata: "Totisesti, totisesti: mitä ikinä te pyydätte Isältä minun nimessäni, sen Hän antaa teille."
 Jeesukselle pienimmätkin toiveemme ovat merkittäviä. Siksi Hänen luokseen kannattaa mennä ensimmäisenä niitä kertomaan. Raamattukin kertoo, kuinka Jeesus välitti ihmisten yksinkertaisista murheista. Hän pelasti häät tekemällä lisää viiniä ja antoi Pietarille kolikon veronmaksua varten. Koskaan ei tarvitse ajatella, etteikö Jumalaa voisi vaivata jollakin asialla. Hänellä on aikaa kuunnella. Jonkun toisen suuremmat vastoinkäymiset eivät tee toisen pienemmistä asioista mitättömiä.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Meidät tunnetaan!

Viesti  jarrut lähetetty Ke Maalis 01, 2017 9:45 am

Onko yllätys: Meidät tunnetaan!

_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1646
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ajatusten lukija paljastaa henkilön

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa