Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» JUHANNUSTA!
Pe Kesä 22, 2018 8:34 am kirjoittaja Stiina

» muut-tuu muut-tuu
Pe Kesä 22, 2018 6:31 am kirjoittaja Vierailija

» Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni
Ke Kesä 20, 2018 9:20 am kirjoittaja Stiina

»  Risto Santala /Särkymisen salaisuus
Ti Kesä 19, 2018 10:30 am kirjoittaja jarrut

» Jeesus voitti kuolemallaan kuoleman
Ti Kesä 19, 2018 10:21 am kirjoittaja jarrut

» Tulevaisuuden varjo....
Ti Kesä 19, 2018 10:09 am kirjoittaja jarrut

» Päivän kuva ja vähän muutakin
Pe Kesä 15, 2018 8:39 am kirjoittaja arkikalusto

» Olavi Peltola: Paavo Ruotsalaisen sydänääniä/Merkittävä sielunhoitokeskustelu kaksisataa vuotta sitten
Pe Kesä 15, 2018 8:03 am kirjoittaja jarrut

» Sakari Pöyhönen "Herralle sairastaminen"
Ke Kesä 13, 2018 9:14 am kirjoittaja jarrut

Kesäkuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Ketkä tarvitsevat evankeliumia? Syntisetkö? Uskovaisetkin?

Siirry alas

Ketkä tarvitsevat evankeliumia? Syntisetkö? Uskovaisetkin?

Viesti  Hellevi Raitosalo lähetetty To Elo 07, 2014 5:35 am
1 Timoteus kirjeessä sanotaan:
Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien. Tätä käske ja opeta.

Monella on sellainen käsitys, ettei jo uskossa oleva tarvitse evankeliumia, vaan sitä tarvitsevat vain ulkopuoliset, ne syntiset. Ei uudestisyntynyt ole synnitön. Hän on edelleenkin syntinen ihminen, vaikka onkin armahdettu. Uskovainen ihminen on siis armahdettu syntinen, joka tarvitsee edelleenkin ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta, pysyäkseen uskossa Häneen! Sillä Evankeliumi on Jumalan voima, sanoma Jeesuksen täytetystä työstä meidän edestämme, meidän uskovienkin edestä, itse kullekin pelastukseksi.

Meille ihmisille on julistettava Evankeliumia Kristuksesta, siitä että tuomio meidän synneistämme on kokonaan laitettu Jeesuksen Jumalan Pojan harteille Golgatan ristillä. Syntinen saa velkansa anteeksi, eikä joudu ikuiseen eroon Jumalasta. Jumala ei syntiä siedä, ei pieniä ja mitättömiä, eikä suuria ja karkeita. Syntinen, joka ei syyllisyyttään ja syntejään tunnusta, saa kantaa niitä ikuisesti erossa Jumalasta, olkoon uskossa tai ei.
Sen työn, minkä Jeesus Kristus teki Golgatalla, mistä Hän ristillä roikkuessaan huusi: se on täytetty; se koskee myös jo uudestisyntyneitä Jumalan lapsia. Meitä, jotka olemme matkalla pelastuaksemme, sillä vielähän emme sitä ole, vaan taistelemme täällä päästäksemme perille asti.

Tällä matkalla jota teemme täällä, sisariemme ja veljiemme kanssa tarvitsemme joka päivä tätä sanomaa Jeesuksen täytetystä työstä meidän tähtemme, sitä että syntisinä me emme voi ansaita pelastustamme omilla teoillamme emmekä omalla esimerkillisyydellämmekään, emme millään ulkonaisella yrittämisellä, ei edes uhraamalla itsemme ja varamme.

Uhri on jo annettu, Kristus annettiin edestämme, ettei meidän tarvitse lisätä siihen mitään, eikä ottaa siitä pois mitään, se on tehty kertakaikkisesti valmiiksi Jeesuksen tekona, jonka Jumala hyväksyy, ja hyväksyy meidät armahdetut syntiset Jeesuksen työn tähden, ei minkään muun tähden.

Jos joku luulee että pitää tehdä jotakin itsekin, se on vain luuloa. Se joka itse tekee jotakin pelastuksensa eteen, on raskautettu ja vaatii itseltään ja muiltakin, yhä suurempia uhrauksia, aivan kuin maksaisi velkaa, jonka toinen on jo maksanut! Jeesus Maksoi koko velan.

Mutta miksi meidän sitten pitää tehdä niitä tekojakin, sillä sanoohan Raamattu, että usko ilman tekoja on kuollut, ja että hedelmistä, puu tunnetaan. Ei meidän pidä mitään. Ei Kristus vaadi meiltä tekoja. Kyllä Hän tietää Golgatan työn riittävän. Tämä Kristuksen teko synnyttää meissä uskon kautta ne hyvät teot, ei pakosta, eikä vaatimuksesta, vaan uskosta Kristukseen. Vapaaehtoisesti, ei pakosta.

Jeesus Kristus vaikuttaa meissä uskon kautta, että ylipäänsä pystymme tekemään jotakin hyvää, puhumattakaan Hänen tahdostaan. Jeesus itse vaikuttaa meissä kaikki tahtomiset ja tekemiset uskon kautta.

Mitä ne hedelmät sitten ovat? Eivätkö ne olekaan niitä hyviä tekoja, josta me voimme arvioida, ja josta meidät voidaan tuntea Jumalan Lapsiksi, ja että olemme Jumalan asialla?Se hedelmä on sitä mitä usko Jeesukseen Kristukseen on minussa ja sinussa saanut aikaan uskon kautta. Se, millä tavalla Kristus on saanut minussa ja sinussa muotoa kun olemme Hänessä kasvavia. Ei Kristus puussa kasvava hedelmä (sinä ja minä) ole erilainen kuin se Jeesus Kristus joka meni kuolemaan meidän tähtemme.

Ei Kristus puussa kasvava hedelmä(sinä ja minä) käyttäydy eritavalla kuin Jeesus Kristus käyttäytyisi tai puhuisi. Ei Kristuksen hedelmä (sinä ja minä) ole suurempi kuin puu. Ei puheissa eikä eleissä. Jos hedelmä on erilainen kuin Jeesus puun pitäisi olla, ei kysymyksessä ole todellinen Golgatan Jeesus. Se Jeesus, joka meni Golgatan ristille, on puunakin sama Jeesus, joka alensi itsensä ja otti orjan muodon. Samanlaisia ovat ne Todelliset Jeesus puun hedelmätkin.

Sen, mikä on vääristynyt elämämme aikana, Jeesus tuli oikaisemaan niin, että ne asiat ovat oikealla tavalla oikaistuja, eikä tilapäisesti vain muutettu erilaiseksi. Se, mitä Jumalan poika tekee lapsissaan uskon kautta, on Iäistä, jo maan päällä. Se kestää tarkastelut ja arvostelut. Se ei kaadu kannattajien ja pystyssä pitäjien puuttuessa, vaan säilyy ja pysyy Jumalan kätten tekona silloinkin, kun tilapäisratkaisut luhistuvat.

Jeesus Kristus tuli elämäämme, ettemme enää kulkisi sikakaukaloilla syömässä sitä ruokaa, joka synnyttää meissä sitä elämänkorviketta jossa sitten elämme, uskovaisinakin. Sianruoka on kaikkien sotkujen sotku. Sianruoka on sitä, että emme uskalla luottaa, että Jumala todella vaikuttaa elämässämme, parhaaksemme, silloinkin, kun se ei heti näy, vaan ajattelemme totuttuun tyyliimme, ei minulle kuulukaan mikään hyvä, en ole sitä ansainnut enkä ole sen arvoinen. Totta on, emme ole ansainneetkaan, emmekä ole Jumalan hyvyydn arvoisia!
Mutta Jeesuksen Kristuksen tähden Jumalan hyvyys kohtaa meitä! Lahjana. Olimmepa uskovina kuinka vajavaisia ja surkeita tahansa. Jumala on kaikessa oikeudenmukainen. Hänen hyvyytensä meitä uskovikin kohtaan on oikeudenmukainen. Kukaan ei saa liikaa eikä liian vähän. Vaan jokainen saa niin kuin tarvitsee. Joten, se heikoin, saa sen mitä tarvitsee, että olisi yltäkyllin, niin kuin se vahvempikin, saa sen mitä hän tarvitsee, että olisi yltäkyllin, Jumalan hyvyyttä kaikessa.

Jumalan Henki vaikuttaa ja saa aikaan meissä sitä oikeaa elämää, sitä mikä on Jeesus joka on totuus. Ilman Jeesusta ei ihmiskunnalle ole totuuttakaan, joka saisi Elämää aikaan. Kaikenlaista olemista on monissa eri puitteissa, mutta todellista elämää on vain siellä missä Jeesus Kristus on koko Totuus.

Rauhan Terveisin Hellevi
avatar
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 402
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ketkä tarvitsevat evankeliumia? Syntisetkö? Uskovaisetkin?

Viesti  Vierailija lähetetty Ke Elo 13, 2014 3:23 pm

Synnin palkka on kuolema.
Ei syntiä tekevä voi elää, tai saada iankaikkista elämää lopettamatta synnin tekemistään.


1Joh. 3:9 Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ketkä tarvitsevat evankeliumia? Syntisetkö? Uskovaisetkin?

Viesti  Hellevi Raitosalo lähetetty To Elo 14, 2014 7:29 am

karit kirjoitti:Synnin palkka on kuolema.
Ei syntiä tekevä voi elää, tai saada iankaikkista elämää lopettamatta synnin tekemistään.


1Joh. 3:9 Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.


Hesekiel
33:10 Ja sinä, ihmislapsi! Sano Israelin heimolle: Näin te sanotte: 'Niin, rikoksemme ja syntimme ovat meidän päällämme,
ja me riudumme niiden tähden. Kuinka me voisimme pysyä elossa?'
33:12 Ja sinä, ihmislapsi! Sano kansasi lapsille: Vanhurskasta ei pelasta hänen vanhurskautensa sinä päivänä, jona hän rikkoo,
ja jumalaton pääsee suistumasta turmioon jumalattomuutensa tähden sinä päivänä, jona hän kääntyy pois jumalattomuudestaan,
ja vanhurskas ei voi elää vanhurskautensa turvin sinä päivänä, jona hän syntiä tekee.


Täällä Vapaasanalla ei yllytetä ketään syntiä tekemään, mutta jos jollekin niin käy,niinkuin ihmiselle täällä maassa voi käydä;
uskon enempi Jumalan Sanaa, siitä, että ihminen on uskovaisenakin syntinen loppuun asti, armahdettu syntinen, vasta
kun tämä  nahka riisutaan yltäni ,enkä enää asu tässä ruumiissani, siis perillä iankaikkisuudessa, synti loppuu. Täällä
synnin ulvontakorvessa saa taistella syntiä vastaan joka hetki. Tällä en tahdo sanoa, että uskova saa lankeilla syntiin,
ja ettei se olisi vakava asia; Jumala vihaa syntiä.

Jumalan Sana sanoo:


1.Johanneksen kirje:
2:1 Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin,
niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.Job
19:25 Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä.
19:26 Ja sittenkuin tämä nahka on yltäni raastettu ja olen ruumiistani irti, saan minä nähdä Jumalan.
19:27 Hänet olen minä näkevä apunani; minun silmäni saavat nähdä hänet - eikä vieraana.  


avatar
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 402
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ketkä tarvitsevat evankeliumia? Syntisetkö? Uskovaisetkin?

Viesti  Hellevi Raitosalo lähetetty To Elo 14, 2014 7:43 am

1 Joh 1:

6 Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.

7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen,
hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.

9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.
avatar
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 402
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ketkä tarvitsevat evankeliumia? Syntisetkö? Uskovaisetkin?

Viesti  Vierailija lähetetty To Elo 14, 2014 9:14 am

Ei kannata etsiä vanhasta testamentista tukea synnintekemiselleen. On olemassa parempikin liitto.

Vanhanliiton ihminen on lain ja kirouksen alainen, syntinen ja pyhä lihanpuhtauteen asti yhtäaikaa,  vuoronperään, riippuen siitä mitä hän viimeksi on tehnyt, syntiä vaiko parannusta ja uhrausta.
Sisäisesti vanhanliiton ihminen  ei kuitenkaan voinut puhdistua, eli tulla täysin pyhäksi, vaan kaikki oli hänen tekojensa ja jaksamisensa varassa, kantaen synnin lakia lihassaan.  Paavali kuvaa vanhanliiton tilaa ja taisteluja roomalaiskirjeen seitsemännessä luvussa.

Uudessa liitossa ihminen sensijaan puhdistetaan sisältä, ja pääsee siten eroon laista, synnistä ja kirouksesta.
Lisäksi hän saa saman voiman, joka herätti Jeesuksenkin esikoisena kuolleista, ja jonka varassa hän voi elää vanhurskaudessa kaikkina parannuksen jälkeisinä elinpäivinään, kuten Raamattu lupaa.

1Joh. 2:6 Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi.


Kaikki ovat tehneet syntiä, ja saavat lahjaksi vanhurskauden.

Ei myöskään kannata etsiä Johanneksen kirjeistä tukea synnintekemiselle, vaikka jotkut olivatkin siihen hairahtuneet, ja vieläpä sen kielsivätkin, vaan tulee keskittyä hänen pääsanomaansa, että emme saa tehdä syntiä, koskapa se on uskovaisen tila.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ketkä tarvitsevat evankeliumia? Syntisetkö? Uskovaisetkin?

Viesti  Rea Aalto lähetetty To Elo 14, 2014 5:16 pm

karit kirjoitti:Ei kannata etsiä vanhasta testamentista tukea synnintekemiselleen. On olemassa parempikin liitto.

Vanhanliiton ihminen on lain ja kirouksen alainen, syntinen ja pyhä lihanpuhtauteen asti yhtäaikaa,  vuoronperään, riippuen siitä mitä hän viimeksi on tehnyt, syntiä vaiko parannusta ja uhrausta.
Sisäisesti vanhanliiton ihminen  ei kuitenkaan voinut puhdistua, eli tulla täysin pyhäksi, vaan kaikki oli hänen tekojensa ja jaksamisensa varassa, kantaen synnin lakia lihassaan.  Paavali kuvaa vanhanliiton tilaa ja taisteluja  roomalaiskirjeen seitsemännessä luvussa.

Uudessa liitossa ihminen sensijaan puhdistetaan sisältä, ja pääsee siten eroon laista, synnistä ja kirouksesta.
Lisäksi hän saa saman voiman, joka herätti Jeesuksenkin esikoisena kuolleista, ja jonka varassa hän voi elää vanhurskaudessa kaikkina parannuksen jälkeisinä elinpäivinään, kuten Raamattu lupaa.

1Joh. 2:6 Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi.


Kaikki ovat tehneet syntiä, ja saavat lahjaksi vanhurskauden.

Ei myöskään kannata etsiä Johanneksen kirjeistä tukea synnintekemiselle, vaikka jotkut olivatkin siihen hairahtuneet, ja vieläpä sen kielsivätkin, vaan tulee keskittyä hänen pääsanomaansa, että emme saa tehdä syntiä, koskapa se on uskovaisen tila.


karit

Sinä se jaksat noita harhaoppisia Raamatun käännöksiäsi täällä kirjoitella! Mikä saa sinut halveksimaan Jeesuksen Kristuksen armon evankeliumia?Oma ylpeytesikö, vai mikä? Siinä on sinulle ja muille kaltaisillesi lukijoille miettimistä!
Ja vain oman itsesi tähden, sillä minä henkilökohtaisesti turvaan Hänen armoonsa, enkä luule tai kuvittele mitään muuta olevani kuin syntinen ihminen toisten syntisten joukossa!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 256
Join date : 23.10.2013
Ikä : 68
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ketkä tarvitsevat evankeliumia? Syntisetkö? Uskovaisetkin?

Viesti  Vierailija lähetetty To Elo 14, 2014 6:00 pm

On olemassa kaksi seurakuntaa. Toinen Kristuksen ja toinen Antikristuksen. Toinen vehnää ja toinen lustetta.

Toinen elää vanhurskautta tehden ja toinen syntiä. Ainoa asia, tai oppi, mikä kristillisyyttä yhdistää on "uskovaisten" synnin tekeminen.

Matt. 7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
Kenelle tämä asia tulee yllätyksenä? Ei kaiketi maailmalle, vaan lusteelle. Ja synti on laittomuus.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ketkä tarvitsevat evankeliumia? Syntisetkö? Uskovaisetkin?

Viesti  Hellevi Raitosalo lähetetty Pe Elo 15, 2014 9:53 am


Jeesus Kristus on Jumalan synnitön - virheetön uhrikaritsa,
koko ihmiskunnan syntien sovitukseksi, sillä niin Jumala maailmaa rakasti, että antoi
ainokaisen poikansa, ettei yksikään joka Häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi
iankaikkinen elämä.


Sinä opetat, että uskovista ihmisistä tulee synnittömiä, kuin Jeesus oli täällä kulkiessaan -
tai sitten niitä uskovia, jotka lankeilevat synteihin.

Unohdatko sen, että Jeesus oli täällä 100% Jumala, ja 100% ihminen.
Me ihmiset olemme uskovinakin 100% ihmisiä, vaikka meissä onkin Jumalan Henki
uudestisyntymän kautta, se ei tee yhdestäkään ihmisestä toista Jeesusta Kristusta,
vaan uudestisyntyneenäkin ihminen on perisynnin kautta syntinen loppuun asti.
Jeesus Kristus sikisi Pyhästä Hengestä, eikä ihmisestä, niin kuin sinä ja minä.
Uudestisyntyneessä ihmisessä on aina liha ja veri, se vanha ihminen/maan tomu joka ei
iankaikkisuutta peri. Jeesus Kristus yksin nousi kuolleista, kokonaan, iankaikkisuuteen,
koska oli synnitön.

Roomalaiskirje:
8:20 Sillä luomakunta on alistettu katoavaisuuden alle - ei omasta tahdostaan,
vaan alistajan - kuitenkin toivon varaan

8:21 koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta
Jumalan lasten kirkkauden vapauteen.

Hebrealaiskirje:
9:24 Sillä Kristus ei mennyt käsillä tehtyyn kaikkienpyhimpään, joka vain on sen oikean kuva,
vaan itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme.  
9:25 Eikä hän mennyt uhratakseen itseänsä monta kertaa, niin kuin ylimmäinen pappi joka
vuosi menee kaikkienpyhimpään, vierasta verta mukanaan,
9:26 sillä muutoin hänen olisi pitänyt kärsimän monta kertaa maailman perustamisesta asti;
mutta nyt hän on yhden ainoan kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä.
9:27 Ja samoin kuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta sen jälkeen tulee tuomio,
9:28 samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä
pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.

Kuinka voit väittää, että ihminen ei uudestisyntyneenä voisi langeta syntiin,
onhan täällä maailmassa miljoonia ihmiskohtaloita, kuinka sinun teoriasi mukaan olisi mahdollista, että
esimerkiksi luonnevikainen alkoholisti heti pyhittyisi synnittömäksi? ´Tai pätemisen tarvettaan tyydyttävä
itsekäs ihminen pääsisi heti kaikista kierouksistaan? Jumalan Armo kohtaa katuvaa syntistä, mutta
silloin vasta se taistelu syntitottumuksia ja kieroutumia vastaan alkaa ja kestää kuolemaan asti.
.
Onko teoriasi se, että kun ihminen syntyy uudesti, hänestä tulee synnitön, ja synnittömänä hän
pysyyy loppuun saakka, ellei, niin hän kuuluu siihen porukkaan, josta Jeesus sanoo, en tunne teitä?
avatar
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 402
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Harhaoppi: Me olemme Kristus

Viesti  jarrut lähetetty Pe Elo 15, 2014 12:31 pm

Kuunneltavaksi suositeltva

Posted on  December 12th, 2004

Matti Pyykkönen:
Me Olemme Kristus…Luku 6.

Pituus 21.54 min.
Me Olemme Kristus…Luku 6.


http://www.saarnaindexi.net/sermons/SID0632.mp3

_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1689
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Ketkä tarvitsevat evankeliumia? Syntisetkö? Uskovaisetkin?

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa