Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Lutherin ensimmäinen teesi: miten elämän mittainen parannus ja usko suhteutuvat toisiinsa?
Pe Marras 16, 2018 10:47 pm kirjoittaja jarrut

» Onko oikeaoppisuus pelastuksen ehto
Pe Marras 16, 2018 10:17 pm kirjoittaja jarrut

» Kuinka löydän armollisen Jumalan?
Pe Marras 16, 2018 10:12 pm kirjoittaja jarrut

» MARTTI LUTHER Evankeliumi kirkastuu Lutherille
Pe Marras 16, 2018 9:54 pm kirjoittaja jarrut

»  Kuuluuko vastuu hyvinvoinnista kirkolle?
To Marras 15, 2018 11:46 am kirjoittaja jarrut

» Vanhurskauden hedelmä on rauha. Jes. 32:17
To Marras 15, 2018 11:00 am kirjoittaja jarrut

»  Hän antaa meidän levätä Ps. 23:2
Ma Marras 12, 2018 10:08 am kirjoittaja Hellevi

» Ihmisenä olemisen taito
Pe Marras 09, 2018 10:44 am kirjoittaja Hellevi

» Jouko Niemisen puheita
Ke Marras 07, 2018 9:18 am kirjoittaja Stiina

Marraskuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Marjoe Gortner - karismaattinen julistaja ilman uskoa Jumalaan

Siirry alas

Marjoe Gortner - karismaattinen julistaja ilman uskoa Jumalaan

Viesti  jarrut lähetetty Pe Loka 31, 2014 9:54 am

Marjoe Gortner - karismaattinen julistaja ilman uskoa Jumalaan
Tulostinystävällinen sivuTulostinystävällinen sivuSend by emailSend by email

Tunnetko sinä Marjoe Gortnerin?

Marjoe GortnerJos et, niin lue mielellään tämä, sillä Marjoe Gortner on HYVIN mielenkiintoinen. Hän työskenteli nimittäin pitkän aikaa "kristillisenä ihmejulistajana" ilman että itse oli uskova. Hän teki sen ainoastaan rahan takia, ja kokoukset olivat hänen ainoa tulonlähteensä. Luulenpa, että voimme oppia paljon tutustumalla Marjoe Gortneriin ja hänen "ihmekokouksiinsa". Se voi olla voimakas ajatustenherättäjä siihen, mitä on aito kristillinen usko, mitkä ovat aitoja hengellisiä manifestaatioita ja mikä on raamatullinen malli siihen, millaisilta seurakuntamme ja jumalanpalvelustemme tulisi näyttää. Marjoe Gortnerista tehtyä filmiä on jopa käytetty työssä lahkonjäsenten poisohjelmoinnissa. Se kertoo jotakin kuinka ajatuksia herättävää kertomus hänestä voi olla. Palaan tähän filmiin hieman edempänä, jossa myös saat mahdollisuuden nähdä se. Annan minun ensin esittää pieni historiallinen katsaus siihen, kuka tämä Marjoe Gortner oli sekä vähän omia ajatuksiani.
Vähän historiaa

Marjoe Gortner syntyi 1944 USA:ssa. Hänen isänsä oli jonkinlainen evankelinen saarnaaja. Kun Marjoe oli kolmevuotias, ymmärsivät hänen vanhempansa, että heidän pojallaan oli erityisiä lahjoja, kun kysymyksessä oli asioiden muistaminen. Poika oli aivan peloton vieraiden ihmisten edessä ja isoissa yhteyksissä. Sekä hänen äitinsä että isänsä painostivat Marjoeta kovasti muistamaan "herätyssanomaa" ja he opettivat hänelle dramaattisia eleitä ja asentoja. He levittivät myös huhua siitä, että poika oli saanut erityisen ilmestyksen ja voitelun Jumalalta. Jo silloin, kun Marjoe oli neljävuotias, lanseerasivat vanhemmat hänet Jumalan armoittamana julistajana ja hänen jopa sallittiin vihkiä pari mieheksi ja vaimoksi kameroiden edessä - kaikki siksi, että luotaisiin huomiota herättävä maine poikansa ympärille ja siten ansaita hänen kauttaan rahaa. Kun Marjoe oli 16-vuotias, häipyi hänen isänsä pois perheestään kaikkine rahoineen, jotka he olivat ansainneet tällä tavoin. Tämä johti siihen, että Marjoe eli hippinä aina 20-vuotiaaksi asti. Kun rahantarve tuli aivan liian hälyttävän suureksi, Marjoe kääntyi takaisin saarnaajantoimeen - aivan ilman henkilökohtaista kristillistä uskoa! Silloin tällöin hän otti myös vapaata elääkseen jälleen hippien-elämää ystäviensä kanssa. Marjoe sanoi itse, että oikeastaan hänellä ei ollut koskaan ollut uskoa.

Omantunnon kriisi ja filmi


Kun Marjoe oli 25-vuotias, alkoi hän kuitenkin saada omantunnontuskia siitä kuinka hän - ansaitakseen rahaa - käytti hyväksi ihmisten uskonnollista etsintää. Hän ansaitsi sitä paitsi melko hyvin rahaa! Silloin hän keksi hyvin mielenkiintoisen idean antaa filmiryhmän seurata häntä hänen ehdottomasti viimeisellä saarnaamiskierroksellaan. Tässä filmissä Marjoe halusi paljastaa kuinka yksinkertaista hänelle oli hämätä ja manipuloida ihmisiä "ihmekokouksissa" siitä huolimatta, että hän itse ei ollut uskova. Hän halusi paljastaa, mitä kikkoja hän julistajana voi käyttää ja minkälaisia tunnelmia täytyy rakentaa että tulokset tulisivat julki. Filmissä hän halusi myös osoittaa, että toiset julistajat käyttävät samoja keinoja - tavallisesti vain ansaitakseen hyvin rahaa. Marjoen suunnitelmat johtivat siihen, että filmiryhmä seurasi häntä hänen viimeisellä kiertueellaan vuonna 1971. Filmi nimettiin Marjoeksi ja se voitti vuoden 1972 Oscarin parhaasta dokumenttifilmistä.

Väärän karismaattisuuden ilmapiiri

Kun katsoo filmiä Marjoe (johon heti saat mahdollisuuden), niin siitä erottuu se, kuinka samanlaisia olivat hänen kokouksensa niiden herätyskokousten, ihmekokousten ja parantumiskokousten kanssa, joita myös me voimme nähdä tämän päivän kristillisyydessä.

Niissä on monta kertaa samat kehykset ja sama sisältö. Ilmapiiri rakentuu paljosta musiikista ja laulusta, monta kertaa mukana on hyvin laiha tekstisisältö. Usein julistaja antaa sen vaikutelman, että "tämä kokous on aivan erityinen kokous, jossa Jumalalla on tarkoituksena tehdä jotain aivan erikoista". Julistaja jakaa profetiallisia terveisiä, kielilläpuhumista ja tiedon sanoja, jotka vahvistavat tunnetta siitä, että jotain erityistä on meneillään. Yksi lupaus toisensa jälkeen korvaa vakavan raamatunopetuksen. Julistaja todistaa kerta toisensa jälkeen mitä on tapahtunut siellä ja tällä paikkakunnalla tai aikaisemmissa kokouksissa. Julistaja kertoo suurista merkeistä ja ihmeistä, jotka ovat tapahtuneet muualla. Kuulijoille annetaan tilaisuus asettua jonoon saamaan osa tätä "voitelua", tulla parannetuksi, kokea taloudellista siunausta jne. tai että vain "ottaa vastaan". Ja siellä annetaan myös yksi tai useampi tilaisuus "kylvää Jumalan valtakuntaan" silloin, kun rahasta on kysymys. Marjoe Gortner teki samalla tavoin ja se toimi!

Hengelliset manifestaatiot ilmestyvät


Marjoe oli siis oppinut mitä keinoja tarvittiin luomaan oikea ilmapiiri niin, että ihmiset saisivat "hengellisiä" kokemuksia. Filmissä hän sanoo juuri tämän: "kunhan vain julkisivu on pyhä, niin se toimii". Minä en osaa tehdä selvää kaikista erilaisista manifestaatioista, joita esiintyi Marjoen kaikissa kokouksissa, mutta hänen filmissään näkyy, että kyseessä on " pyhä humala", naurukohtaukset, avoimet suut ja huutamiset, tanssi ja hyppimiset, tärisemiset, taaksepäin ja eteenpäin kaatumiset, lattialla sätkyttely ym. Se, mikä on ennen kaikkea mielenkiintoista meille täällä, on, että ne hengelliset manifestaatiot, joita esiintyi Marjoen kokouksissa, ovat tarkasti samoja, joita esiintyy tämän päivän kokouksissa. Niitä pitävät monet tämän päivän varakkaat julkkisjulistajat kuten Benny Hinn, Rodney Howard Browne, John Arnott, Randy Clark, Bill Johnson, Todd Bentley ja monet, monet muut. Tätä tapahtuu myös Ruotsin seurakunnissa eikä vähiten niissä, jotka ovat osa uskonliikettä tai niissä seurakunnissa, joihin on päästetty sisään sellaista julistusta. Sitä paitsi nämä ilmiöt ovat yhtäpitäviä niin sanottujen "Kundalini-ilmiöiden" (Kundalini= käärmevoima) kanssa, joita tapahtuu hinduismissa, buddismissa, New Agessa, Oneness- liikkeessä (Ykseys-liike) jne. Kaikki nämä ilmiöt ovat aivan epäraamatullisia, ne eivät ole merkkejä Pyhän Hengen läsnäolosta ja henkikasteesta! Lue Raamatusta ja näe!

Täytyy ymmärtää, että nämä manifestaatiot, joita Marjoe osasi manata esiin tällä tavoin, tuottivat hyvin rahaa. Kun ihmiset näkivät, mitä tapahtui, he tunsivat, että oli oikein "kylvää Jumalan valtakuntaan" rahoillaan. Mutta ne eivät siis menneet Jumalan valtakuntaan, ne menivät petturille, joka oli liikkeellä ainoastaan ansaitakseen rahaa itselleen. Kysymys kuuluu, mikä henki oli toiminnassa Marjoen kokouksissa. Mikä sai aikaan hengelliset manifestaatiot julistajan ollessa epäaito ja se evankeliumi, jota hän julisti, ei ollut Raamatun tosi ja täydellinen evankeliumi? Olivatko ne pahoja henkiä? Oliko se "liha"? Vai olivatko ne psykologisia ilmiöitä? En pysty kokonaan vastaamaan näihin kysymyksiin. Ehkä oli kyse sekoituksesta. Mutta aivan selvää on, että kyseessä ei ollut Jumalan Henki. Ei ole silloin pitkä askel vastaanottaa samaa, jos kaikissa niissä kokouksissa, joita näemme tänään, on sama sisältö kuin Marjoe Gortnerin kokouksissa. Raamattu lähtökohtana uskallan sanoa näin.

Mikä kokousmuoto on raamatullisesti oikea?

Kun katselen filmiä Marjoe, niin en en voi olla reflektoimatta sitä, mitä Raamattu sanoo kristittyjen kokouksista. Ei joka tapauksessa ole sanottu mitään Marjoen kaltaisista kokouksista. Minulle tulee melko ilmiselväksi - ja samalla pelottavaksi - että monen kristityn tänä päivänä kaikkein hengellisimpänä näkemä kokousmuoto - karismaattiset kokoukset - oikeastaan saa valtavan vähän tukea Raamatusta. Marjoen kokouksissa, ja monissa, monissa tämän päivän kokouksissa, seisoo YKSI tunnettu ja maksettu julistaja kehuskelee niin laajasti, että kaikki penkkiriveissä tulevat niin vakuuttuneiksi, että sekä rynnätään esiin esirukousjonoon ja vedetään kunnolla rahaa "uhriin". Julistajalla itsellään näyttää olevan kaikki nk. armolahjoista. Ja kuulijoiden on vain otettava vastaan. Julistajalla tuntuu olevan hallussaan koko totuus ja kaikkien kuulijoiden tulee pysyä kuuntelevina. Julistajalla itsellään on laajakaista jatkuvasti liitettynä Jumalaan ja heidän, jotka istuvat penkkiriveillä, tulee vain kumartua maahan ihailusta sellaisen "jumalanmiehen" edessä. Ja näin vaikka Raamattu sanoo 1. Kor 14:26 : Kuinka siis on, veljet? Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi (v.1939 käännös, suom. huom.).

Kun tarkemmin tarkastelemme lauluja karismaattisissa kokouksissa tänä päivänä, niin nekin ovat monta kertaa kaukana siitä, mitä Raamattu opettaa. Tämän päivän laulut ovat usein itseään toistavia (kuin mantra) ja ilman substanssia. Raamattu sen sijaan sanoo: Kol 3:16: Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana: opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne.

Jos maassamme on todellisia kristittyjä muusikoita, niin toivon sydämellisesti hengellisten laulujen( ja yhteisöjen) reformaatiota. Millainen itse musiikkityylin täytyy olla, niin olen sitä mieltä, ettei sitä voi lukea suoraan Raamatusta. Mutta aivan selvää on, että laulujen pitää sekä opettaa että kehottaa meitä ylistyksen ohella. Jos laulut ovat täynnä "Kristuksen sanaa... kaikessa viisaudessaan" niin ei tarvita efektejä, savu eikä valonheittimiä saamaan otetta kuuntelijoista. Jos laulamme ylistyslauluja, niin toivottavasti ne on suunnattu Jumalaan eikä Hän ole kai tilannut sellaisia efektejä? Ilmeisesti ainoastaan sisällyksettömiä lauluja täytyy voimistaa sellaisilla, vai mitä?

Minun täytyy sanoa jotakin yksinkertaisuudesta ja keskittymisestä Jumalan Sanaan tosiuskovien kokouksissa. Jos tutkitaan herätyshistoriaa, niin selkeästi erottuu heidän kokouksissaan ollut yksinkertaisuus ja sydämellisyys - usein seurauksena olivat vainot. Raamatun opetus oli keskeisintä. Usein uhrattiin elämä että saataisiin vapaus lukea Jumalan Sanaa kaikessa yksinkertaisuudessa. Raamatun kokousmuoto oli rauhallinen. Sille oli tyypillistä se, että Jumalan Sana oli keskiössä. Juutalaisten kokoukset synagogissa olivat esikuva. Siellä oli Jumalan Sana ja kokoontuminen Sanan ympärille keskeisintä. Kaikki keskittyi Sanan ympärille. "Apostolista hierarkiaa", johon katolinen kirkko, uskonliike, profeettaliike ja apostolinen liike (ym.) haluat meidät harhauttaa, en myöskään näe herätyshistoriassa tai Raamatussa. Tämä on sen sijaan tunnusomaista antikristuksen hengelle, joka haluaa dominoida, kontrolloida ja koota kaikki pakosta tai ilman pakkoa ykseyteen YHDEN johtajan alaisuuteen. Mutta Jumalan seurakunnassa ei kukaan ole arvostetumpi kuin kukaan toinen ja siellä Kristus on pää.

Gal 3:28: Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista, sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.

Ef 4: 15: Vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus.
Katso filmi Marjoe Gortnerista

Meidän aikanamme on niin hienoa, että paljon siitä, mitä haluaa nähdä, on nähtävissä YouTubessa. Niin myös Marjoe Gortnerin oma filmi Marjoe. Tietenkin on vahva asia se, että hän ITSE tällä filmillään halusi paljastaa itsensä ja suuren osan muusta väärästä kristillisyydestä! Minä luulen, että Marjoe - siitä huolimatta, ettei hän ollut uskova - oli Jumalan lähettämä mies paljastamaan yhtä ja toista niille Jumalan lapsille, jotka etsivät totuutta (Jumalahan kutsui jopa Nebukadnessaria "minun palvelijakseni"). Mitä minä tiedän, Marjoe elää vielä tänäänkin ja rukoilen, että Jumala johdattaa hänet terveeseen kristilliseen uskoon ja vapaaseen Jumalan lapseuteen.

Jos nyt haluat katsoa filmin, niin sinun täytyy katsoa se yhdeksässä osassa (niin se on laitettu YouTubeen). Niissä ei ole ruotsinkielistä tekstitystä, mutta ellet ymmärrä englantia kokonaisuudessaan, niin silti filmi on katsomisen arvoinen. Klikkaa linkkejä alla päästäksesi oikeaan jaksoon. Katso ja pohdi tarkkaan!

Osa 1: https://www.youtube.com/watch?v=g-O9aNl2Xrk

Osa 2: https://www.youtube.com/watch?v=ZfhlVRsrV_w

Osa 3: https://www.youtube.com/watch?v=uvzLuxfQx3A

Osa 4: https://www.youtube.com/watch?v=CZcDeM-wCQE

Osa 5: https://www.youtube.com/watch?v=ss_MmyYvUbo

Osa 6: https://www.youtube.com/watch?v=oGraZLiDAJU

Osa 7: https://www.youtube.com/watch?v=a9UaYdmx45k

Osa 8: https://www.youtube.com/watch?v=ub6hXwCwlEc

Osa 9: https://www.youtube.com/watch?v=GLZDbHf19l8

Osa 10: https://www.youtube.com/watch?v=2yR6JYx8b6Q

Alla olevien kolmen linkin kautta voit nähdä esimerkkejä niin kutsutusta kundalini -ilmiöstä., joista puhun tekstissä.

https://www.youtube.com/watch?v=61kHON0okEQ&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=QGpS3aCpC6s&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=63WGG1r9s9U&feature=related

http://bibelfokus.se
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1896
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Ei ainut

Viesti  jarrut lähetetty Pe Loka 31, 2014 9:58 am

Marjoe Gortner - karismaattinen julistaja ilman uskoa Jumalaan ei ole ainut
julistaja kenellä ei ole uskoa Jumalaan, heitä on monia.
Heitä on myös suomalaisten naisjulistajien joukossa;
Pirkko Jalovaara
Pirkko Vesavaara
Ulla Christina Sjöman
Tuula Ekbom
Aili Heinonen
Anne Miettinen

Linda Bergling   Arken järjestö  Ruotsiym.ym.
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1896
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Marjoe Gortner - karismaattinen julistaja ilman uskoa Jumalaan

Viesti  Rea Aalto lähetetty Pe Loka 31, 2014 3:13 pm

Listaan voin lisätä

Kathryn Kuhlman (josta oikeastaan tuli harhaoppisten naisten esikuva)
Suzette Hattingh saksalainen karismaatikko

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 260
Join date : 23.10.2013
Ikä : 68
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Marjoe Gortner - karismaattinen julistaja ilman uskoa Jumalaan

Viesti  arkikalusto lähetetty Su Marras 02, 2014 7:27 am

Marjoe Gortner - helluntailainen lapsisaarnaaja ja huijari: Temppu ja miten se tehdään

4-vuotias kiharapäinen poika julistaa tulleensa lyömään Saatanalle kaksi mustaa silmää. Hänen vanhempansa väittävät hänen olevan nuorin pappisvihkimyksen saanut evankelista.  Nelivuotias saarnaa synneistä ja parannuksesta, vihkii aviopareja ja kerää rahaa. Marjoe Gortner on tullut kaupunkiin kiertävän sirkuksensa kanssa.

Vuonna 1944 syntyi pappisperheeseen poika, jolle annettiin kutsumanimeksi Marjoe (yhdistelmä Marystä ja Josephista). Pojan ollessa 4-vuotias, isä Vernon sai ajatuksen ruveta käyttämään hyväkseen pojan luontaista kykyä esiintymiseen ja näyttelemiseen.  Toistuvalla hukuttamiskidutuksella Marjoen päähän iskostettiin ajatusta, että hän olisi saanut jumalallisen viisauden kylpiessään. Häntä treenattiin pitämään mahdollisimman näyttäviä saarnoja ilmeineen ja eleineen. Vanhemmat kehittelivät myös lukuisia tehokkaita keinoja rahan keräämisen ja saarnaamisen yhdistämiseen.

Seuraavan n.12 vuoden aikana Marjoen vanhemmat olivat keränneet pojan avulla arviolta n.3 miljoonan dollaria. Marjoen täytettyä 16 vuotta, pappisisä Vernon päätti ottaa rahat ja kadota. Katkera teini muutti äitinsä kanssa San Franciscoon, missä hän eli hippielämää suhteessa huomattavasti vanhemman naisen kanssa. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen Marjoe päätti rahapulassaan palata evankelistauralle. Hän loi suurieleisen evankeliointishown, jonka tähtenä hän kiersi maata kuin kuka tahansa a-luokan rocktähti.

1970-luvun alkupuolella elämä ihmismassoja manipuloivana huijarina kävi liian raskaaksi Marjoelle, ja hän alkoi tuntea yhä enemmän syyllisyyttä ja väsymystä ihmisten rahojen viemisestä. Päätös lopettaa evankelioiminen oli jo kypsynyt, kun dokumentaristit Howard Smith ja Sarah Kernochan tiedustelivat häneltä mahdollisuutta seurata kameroiden kanssa hänen kiertueellaan. Marjoe Gortnerilla oli kuitenkin vielä parempi idea tarjottavanaan. Hän lupasi ottaa heidät jäähyväiskiertueelleen ja paljastaa kaikki alansa salat kameran edessä, niin hänen omat temppunsa, kuin myös tutuiksi tulleiden kollegoiden temput.

Marjoe kertoo, kuinka tietynikäiset vanhemmat naiset ovat otollista riistaa ja kuinka heidän äidillisiä viettejään voidaan käyttää hyväksi. Musiikkia käytetään harkitusti, välillä rauhoitetaan ja välillä sillä luodaan hedelmälliset olosuhteet ekstaattisille ”pyhän hengen virtaamisille”. Sitten tulevat rahankerääjät, jotka odottavat ihmisten nytkähtelyjen, vapinoiden ja huutojen rauhoittumista saadakseen rahat liikkeelle. Kuvatuista saarnauskokouksista hän osoittaa hetket, jolloin on paras aika kertoa Jeesuksen vierailleen henkilökohtaisesti, ja jolloin on otollisin pyytää rahaa. Marjoen oma suosikkitemppu oli maalata näkymättömällä musteella risti otsaansa. Puheen edetessä ja hien virratessa, hiki tuo ristin näkyviin aina yhtä vaikuttavasti ja yleisö on kypsä ”kauppojen lukkoonlyömiselle”.

Valmistunut dokumentti ”Marjoe” palkittiin vuonna 1972 parhaan dokumenttielokuvan Oscarilla. Mitään suurta vaikutusta evankelioimisbisnekseen sillä ei ole ollut. Jumalan rahamyllyt jauhavat edelleen mammonaa niille, jotka ovat riittävän kyynisiä käyttääkseen tavallisen ihmisen pelkoja ja epätietoisuutta hyväkseen. Dokumentin valmistumisen jälkeen Marjoe teki vaihtelevan uran b-luokan elokuvissa ja televisiossa (mm. Falcon Crest). Ennen eläkkeelle jäämistään hän järjesti hyväntekeväisyys-golfturnauksia julkkiksille ja raharikkaille n. 15 vuoden ajan, ja pääsi siten antamaan jotain takaisin yhteisölle, jota oli ollut käyttämässä hyväkseen.

Voimme ottaa oppia Marjoen tarinasta myös Suomen oloihin, vaikka meillä rahankeruu uskonnon varjolla on pientä verrattuna Yhdysvaltoihin. Kuitenkin aina, kun raha liikkuu, on syytä olla varuillaan. Kun saarnaamisen ja uskonnollisten puheiden yhteydessä annetaan tilinumeroita, on hyvin mahdollista, että takana on manipulaatiota ja harkittua retorista kikkailua. Lisäksi raha ei ole suinkaan ainoa ”palkinto”, johon huijarisaarnaaja pyrkii. Jotkut tekevät sitä saadakseen arvostusta ja statusta, jotkut tunteakseen itsensä tärkeiksi. Jotkut voivat saada henkiset kiksinsä toisten ihmisten tunteilla leikittelemisellä. Mahdollisia epäpuhtaita motiiveja on paljon. Kun uskonnollinen friikkisirkus tulee kaupunkiin, on mahdollista, että kateederilla on ammattilainen ja friikit ovat yleisössä. Uskonnon kuluttajan vastuuta on hyvä korostaa, mutta toisaalta ihmisellä taitaa olla luontainen taipumus uskoa uskoamiseen, halu uskoa vaikka mitä. Traagista, mutta totta.

Tästä linkistä pääsee katsomaan ”Marjoe”-dokumentin täyspitkän version. Valitettavasti sitä ei ole tekstitetty, joten englannin taito on tarpeen.

https://www.youtube.com/watch?v=CuX7OUrxWNA&feature=relat
-------------------------------------------------------------------------------

http://ihmisenkynasta.blogspot.se/2012/06/marjoe-gortner-helluntailainen.html

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 725
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Erään ammattilaisen kirjoitus

Viesti  arkikalusto lähetetty Su Marras 02, 2014 7:50 am

"Marjoe Gortner sai USAn elokuva-akatemian palkinnon parhaasta dokumenttielokuvasta. Ei siis mikään ihan turha kaveri.Mutta ihmetellään taas lisää ...

Hänenkin tapauksensa osoittaa vain sen, että ei uskovaisilla ole välttämättä edes alkeellista kykyä erottaa sitä, mikä on Jumalasta ja mikä on pelkkää teatteria ja hollywoodia. Marjoe hyvin lahjakkaasti veti rooliaan parikymmentä vuotta. Saarnasi, paransi ihmisiä, puhui kielillä ja oli hyvin suosittu. Voidaan kysyä ihan vakavissaan, että miten hänen että miten hänen esiintymisensä edes eroaa David Herzogin esiintymisestä?

Lopuksi itse totesi, että ei hän henkilökohtaisesti ole koskaan ollut edes uskovainen ja hänen motiivinsa oli vain hyväksikäyttää ihmisiä. Onnistui kuitenkin pettämään kymmeniä tuhansia ihmisiä. Itse asiassa oikein kukaan ei häntä epäillyt -- kunnes sitten itse tuli vapaaehtoisesti esille ja paljasti omat touhunsa.

Kuinkahan paljon noita Marjoe Gortnereita on tuolla "pinnan alla"? Se on minusta erittäin hyvä kysymys. Eräiden uskovaisten totaalinen hämääminen nimittäin tuntuu olevan niin tavattoman helppoa. Koko ajan huomaa, että eräät nimenomaan HALUAVAT tulla petetyiksi. "

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 725
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

....oma kommentti:

Viesti  arkikalusto lähetetty Su Marras 02, 2014 8:07 am

Kun opetuslapset kysyivät Jeesukselta, mikä on lopunajan merkki, Jeesus sanoi,
katsokaa ettei teitä kukaan eksytä! Suomessakin näitä sirkussaarnaajia on,
miehiä ja naisia. Jos ei Raamatun lukeminen maistu, ette huomaa mitään kun teitä huijataan,
ja luulette että väärä on sitä oikeata, ja lopulta kun olette oikein tottuneet
ihmetysten lumouksiin, olette varmoja, että se oikea jota sitten vahingossa kuulette,
koska se on harvinaista nykyisin, onkin sitä väärää.


arkikalusto

Viestien lukumäärä : 725
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Helluntailaisnaisten suosikki

Viesti  jarrut lähetetty Ma Kesä 13, 2016 9:10 am

Moni Facebook:lainen, nainen, mainostaa juuri tätä Marjoe Gortner:ia.

En voi olla ihmettelemättä kuinka moni on eksynyt tämänkin naisen ihailijaksi!

Valvokaa, ettei teitä kukaan eksytä!
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1896
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Marjoe Gortner - karismaattinen julistaja ilman uskoa Jumalaan

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa