Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Parhaita Raamatunlauseita
Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. EmptyTänään kello 10:23 am kirjoittaja Stiina

»  Raamatun julmuuksia ja ristiriitoja
Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. EmptyEilen kello 3:09 pm kirjoittaja Stiina

» Mielenkiintoista tänään 21.2.2020
Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. EmptyEilen kello 9:44 am kirjoittaja Vierailija

» Apokryfiteksti
Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. EmptyEilen kello 8:30 am kirjoittaja arkikalusto

» Niinpä niin ☻
Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. EmptyTo Helmi 20, 2020 4:10 am kirjoittaja arkikalusto

» valkeuden enkeleitä ja lammas-susia
Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. EmptyTo Helmi 20, 2020 4:05 am kirjoittaja arkikalusto

» Terve usko ja elämä -mitä se on?
Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. EmptyTo Helmi 20, 2020 3:57 am kirjoittaja arkikalusto

» Ansa viritetty
Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. EmptyKe Helmi 19, 2020 11:32 am kirjoittaja Stiina

» Totuus ja harha / Jukka Norvanto
Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. EmptyKe Helmi 19, 2020 9:14 am kirjoittaja jarrut

Helmikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä.

Siirry alas

Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. Empty Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä.

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty La Syys 05, 2015 6:57 amUsko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä. R77gah

Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä.

O len viime päivinä miettinyt mitä tarkoittaa Pyhän Hengen murehduttaminen? Ef. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka. 2. Kirjeessä Korinttilaisille Paavali sanoo Jumalan painaneen sinettinsä meihin ja antaneen sydämiimme vakuudeksi Pyhän Hengen. Valtava sana Paavalilta, sinetti merkitsi omistusoikeutta sinetöityyn.

Tämä tarkoittaa, että olemme Jumalan omaisuutta, mikä ihmeellinen asia olla Jumalan, kaikkivaltiaan omaisuutta ja lapsi. Tämä pitäisi ymmärtää myös niin, että omistaja haluaa pitää omaisuudestaan huolta. Mitä on tämä huolenpito käytännössä? Luukkaan evankeliumista voimme lukea luvusta 1 5 kun Isän omaisuuden (lue myös; yhteyden Isään) kuluttanut poika nälän vaikutuksesta muisti, kuinka Isä huolehtii palvelijoistaan ja omistaan.

Poika meni itseensä ja kohtasi totuuden ja päätti tunnustaa Isälle tekosensa. Pojan ollessa vielä kaukana Isä näki hänet. Isä siis tarkkaili poikaa jatkuvasti ja odotti kotiin. (Jae 20) Pojan palatessa Isä halasi ja suuteli häntä. Kaiketi poika olisi odottanut vähintäänkin nuhdesaarnaa kovalla työllä hankitun omaisuuden tuhlaamisesta ja holtittomasta elämästä maailman turuilla.

Miten välttää Isän murehduttaminen? 5. Mooseksen kirjassa jakeessa 8-9 sanotaan, että älkää tehkö niinkuin me täällä tänä päivänä  teemme, jokainen sitä mikä hänen omasta mielestään on oikein. Ettehän te vielä ole päässeet perintömaahan, jonka HERRA teidän Jumalanne, teille antaa. Jeesus kutsuu luokseen, tulkaa Minun tyköni kaikki työn ja kuormien uuvuttamat, siis maailman murheiden murtamat murehtijat.

Haluatko irti murehtimisestasi? Silloin sinun on toimittava nuoremman veljen tavoin, avattava Isälle ja Pojalle ovi sydämeesi, jotta He saavat tulla aterioimaan kanssasi ja tämä tarkoittaa jokaista päivää elämässämme. Maailman murhe tarkoittaa Jeesuksen vertauksessa orjantappuroita, jotka tukehduttavat uskonelämämme. Näitä ovat Raamatun mukaan kaikkinaiset elämän huolet, rikkauden tavoittelu, nautintojen liika tavoittelu (itsekkyys) jne.

Isä ei moittinut poikaansa sanallakaan mammonan tuhlaamisesta, miksi? Koska se ei liity taivaalliseen omistamiseen. Poika oli kuollut kun hän eli maailmasta ja palatessaan heräsi eloon eli yhteyteen Isän kanssa (Luuk 1 5:32). Kiinnittäkää mielenne siihen mikä on ylhäällä, älkääkä siihen mikä on maan päällä (Kol. 3:2). Yhteys on siis tärkeintä, Jeesuksen lähellä oleminen.

Siemenestä kasvanut juuri mahdollistaa Jumalan Sanan vaikutuksen elämäämme. Jos sana eli siemen istutetaan hyvään maahan, siis pehmeään ja muokattuun kuten kotiin palaavan pojan kohdalla. Juuri on yhteys jolla Sanan antama taivaallinen elämä voi virrata meissä. Juuren kasvattaminen on prosessi johon Isä tänäänkin meitä kutsuu.

Yhteys Jumalan Sanaan on säilytettävä. Paholainen pyrkii jopa valkeuden enkeliksi pukeutuneena varastamaan siemenen jossa on yhteytemme Jumalaan. Usko on elämää Jeesuksen yhteydessä jonka Sana (Jeesus) saa aikaiseksi, siis uskoa persoonaan itseensä jonka nimi on Jeesus. Autuas se joka ei loukkaannu Minuun sanoo Jeesus.

Ajattelen, että kuinka usein tuskani johtuu omasta itsepintaisuudesta ja typeryydestäni olla kuulematta Isää. Armo on onneksi uskoanikin ja elämäänikin suurempi, jonka vaikutuksen on Jeesus ristinkuolemallaan saanut todeksi. Armo on taivaallista vaikutusta meissä synnin alaisissa, jonka Jeesuksen lähellä pysyminen saa aikaiseksi.

Tahdommeko uskoa ja antautua, vai tahdommeko mieluummin jatkaa murehtimista kuin palata Isän syliin ja hoiviin. Hoos 1 0:1 2. Kylväkää itsellenne vanhurskauden kylvö, niin saatte leikata laupeuden leikkuun. Raivatkaa itsellenne uudispelto, silloin kun on aika etsiä Herraa, kunnes hän tulee ja antaa sataa teille van hurskautta.

Nyt ystävät on vielä aikaa raivata kovaa maatamme ja antauduttava Jumala Sanan alle saadaksemme ravintoa ja voidaksemme kantaa hedelmiä joita Jumala meissä kasvattaa. Jos sydämemme on jakaantunut kuten Hoosea 1 0:2 varoittaa, saamme kärsiä, Jumala haluaisi muuta. Meidän elämämme on kätkettynä Kristuksessa (Kol 3:3) ja Hän palkitsee ne jotka Häntä etsivät (Hebr. 1:6).

Rukoillaan toistemme puolesta lakkaamatta niin saamme nähdä työssämme Jumalan suuren suunnitelman.  Työtoverinne Kristuksessa Jeesuksessa Jumalan suuresta armosta ja laupeudesta.

Siunaten/ Sakari Kalliomaa
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2370
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa