Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
»  Jouko Nieminen /Ramattuopetuksia eri alueilta
Eilen kello 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jouko Nieminen: Kristillisyys jakautuu viimeisinä aikoina
Eilen kello 12:09 pm kirjoittaja Stiina

» Kuuntele Jouko Nieminen: Evankeliumi on Jumalan voima
Eilen kello 7:49 am kirjoittaja jarrut

»  Jouko Nieminen / Lohdutuksen Jumala
Ma Tammi 15, 2018 8:44 am kirjoittaja jarrut

» Jouko Nieminen / Gilgalista Golgatalle
Ma Tammi 15, 2018 8:23 am kirjoittaja jarrut

» Osmo Tiililän luento ylioppilaille /Kristuksen kohtaaminen
Ma Tammi 15, 2018 7:54 am kirjoittaja jarrut

» Jouko Niemisen puheita
Ma Tammi 15, 2018 7:47 am kirjoittaja jarrut

» Jouko Nieminen / Jeesuksen mielenlaatu
Su Tammi 14, 2018 1:25 pm kirjoittaja Hellevi

» Jouko Nieminen ahdistukset ja risti Jumalan työkaluina
Su Tammi 14, 2018 12:08 pm kirjoittaja Hellevi

Tammikuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä.

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä.

Viesti  jarrut lähetetty La Syys 05, 2015 6:57 am
Usko on elämää ja armo on suurempi kuin elämä.

O len viime päivinä miettinyt mitä tarkoittaa Pyhän Hengen murehduttaminen? Ef. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka. 2. Kirjeessä Korinttilaisille Paavali sanoo Jumalan painaneen sinettinsä meihin ja antaneen sydämiimme vakuudeksi Pyhän Hengen. Valtava sana Paavalilta, sinetti merkitsi omistusoikeutta sinetöityyn.

Tämä tarkoittaa, että olemme Jumalan omaisuutta, mikä ihmeellinen asia olla Jumalan, kaikkivaltiaan omaisuutta ja lapsi. Tämä pitäisi ymmärtää myös niin, että omistaja haluaa pitää omaisuudestaan huolta. Mitä on tämä huolenpito käytännössä? Luukkaan evankeliumista voimme lukea luvusta 1 5 kun Isän omaisuuden (lue myös; yhteyden Isään) kuluttanut poika nälän vaikutuksesta muisti, kuinka Isä huolehtii palvelijoistaan ja omistaan.

Poika meni itseensä ja kohtasi totuuden ja päätti tunnustaa Isälle tekosensa. Pojan ollessa vielä kaukana Isä näki hänet. Isä siis tarkkaili poikaa jatkuvasti ja odotti kotiin. (Jae 20) Pojan palatessa Isä halasi ja suuteli häntä. Kaiketi poika olisi odottanut vähintäänkin nuhdesaarnaa kovalla työllä hankitun omaisuuden tuhlaamisesta ja holtittomasta elämästä maailman turuilla.

Miten välttää Isän murehduttaminen? 5. Mooseksen kirjassa jakeessa 8-9 sanotaan, että älkää tehkö niinkuin me täällä tänä päivänä  teemme, jokainen sitä mikä hänen omasta mielestään on oikein. Ettehän te vielä ole päässeet perintömaahan, jonka HERRA teidän Jumalanne, teille antaa. Jeesus kutsuu luokseen, tulkaa Minun tyköni kaikki työn ja kuormien uuvuttamat, siis maailman murheiden murtamat murehtijat.

Haluatko irti murehtimisestasi? Silloin sinun on toimittava nuoremman veljen tavoin, avattava Isälle ja Pojalle ovi sydämeesi, jotta He saavat tulla aterioimaan kanssasi ja tämä tarkoittaa jokaista päivää elämässämme. Maailman murhe tarkoittaa Jeesuksen vertauksessa orjantappuroita, jotka tukehduttavat uskonelämämme. Näitä ovat Raamatun mukaan kaikkinaiset elämän huolet, rikkauden tavoittelu, nautintojen liika tavoittelu (itsekkyys) jne.

Isä ei moittinut poikaansa sanallakaan mammonan tuhlaamisesta, miksi? Koska se ei liity taivaalliseen omistamiseen. Poika oli kuollut kun hän eli maailmasta ja palatessaan heräsi eloon eli yhteyteen Isän kanssa (Luuk 1 5:32). Kiinnittäkää mielenne siihen mikä on ylhäällä, älkääkä siihen mikä on maan päällä (Kol. 3:2). Yhteys on siis tärkeintä, Jeesuksen lähellä oleminen.

Siemenestä kasvanut juuri mahdollistaa Jumalan Sanan vaikutuksen elämäämme. Jos sana eli siemen istutetaan hyvään maahan, siis pehmeään ja muokattuun kuten kotiin palaavan pojan kohdalla. Juuri on yhteys jolla Sanan antama taivaallinen elämä voi virrata meissä. Juuren kasvattaminen on prosessi johon Isä tänäänkin meitä kutsuu.

Yhteys Jumalan Sanaan on säilytettävä. Paholainen pyrkii jopa valkeuden enkeliksi pukeutuneena varastamaan siemenen jossa on yhteytemme Jumalaan. Usko on elämää Jeesuksen yhteydessä jonka Sana (Jeesus) saa aikaiseksi, siis uskoa persoonaan itseensä jonka nimi on Jeesus. Autuas se joka ei loukkaannu Minuun sanoo Jeesus.

Ajattelen, että kuinka usein tuskani johtuu omasta itsepintaisuudesta ja typeryydestäni olla kuulematta Isää. Armo on onneksi uskoanikin ja elämäänikin suurempi, jonka vaikutuksen on Jeesus ristinkuolemallaan saanut todeksi. Armo on taivaallista vaikutusta meissä synnin alaisissa, jonka Jeesuksen lähellä pysyminen saa aikaiseksi.

Tahdommeko uskoa ja antautua, vai tahdommeko mieluummin jatkaa murehtimista kuin palata Isän syliin ja hoiviin. Hoos 1 0:1 2. Kylväkää itsellenne vanhurskauden kylvö, niin saatte leikata laupeuden leikkuun. Raivatkaa itsellenne uudispelto, silloin kun on aika etsiä Herraa, kunnes hän tulee ja antaa sataa teille van hurskautta.

Nyt ystävät on vielä aikaa raivata kovaa maatamme ja antauduttava Jumala Sanan alle saadaksemme ravintoa ja voidaksemme kantaa hedelmiä joita Jumala meissä kasvattaa. Jos sydämemme on jakaantunut kuten Hoosea 1 0:2 varoittaa, saamme kärsiä, Jumala haluaisi muuta. Meidän elämämme on kätkettynä Kristuksessa (Kol 3:3) ja Hän palkitsee ne jotka Häntä etsivät (Hebr. 1:6).

Rukoillaan toistemme puolesta lakkaamatta niin saamme nähdä työssämme Jumalan suuren suunnitelman.  Työtoverinne Kristuksessa Jeesuksessa Jumalan suuresta armosta ja laupeudesta.

Siunaten/ Sakari Kalliomaa

_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1525
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa