Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Vainajahenkien toimintaa: meediot parantajat povarit
Eilen kello 8:55 am kirjoittaja jarrut

» Patric Tiainen
Eilen kello 8:30 am kirjoittaja jarrut

» "Allt är inte Gud som glimmar" av Sven Reichmann
Ti Maalis 28, 2017 11:04 am kirjoittaja jarrut

» BibelFocus /Läker tiden alla villoläror?
Ti Maalis 28, 2017 8:36 am kirjoittaja jarrut

» Pirkko Vesavaara sielujenpuoskari ja ihmeparantaja!
Ma Maalis 27, 2017 6:04 pm kirjoittaja Rea Aalto

»  Ristiinnaulittu Kristus
Ke Maalis 22, 2017 9:42 am kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Hyvin ajankohtaista: Onko uskosi elämisen apu?
Ke Maalis 22, 2017 9:07 am kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Matti Pyykkönen: Kuinka Jaakobista tuli Israel
Ke Maalis 22, 2017 8:49 am kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Helluntalaisten, UskonSanalaisten jne. menestysteologien “parantumisihmeet”
Su Maalis 19, 2017 8:48 am kirjoittaja arkikalusto

Maaliskuu 2017
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

AHDISTUKSESSA KESTÄVÄT

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

AHDISTUKSESSA KESTÄVÄT

Viesti  jarrut lähetetty La Loka 03, 2015 7:23 am


AHDISTUKSESSA KESTÄVÄT


Eräs vanha virrentekijä veisaa: "On ahdistusta täynnä maa" - ja kyllä tuo on totta nykyäänkin. Eräänä päivänä minulle soitti muuan ahdistunut äiti. Hänen poikansa oli ollut käymässä lapsuudenkodissaan eikä ruumiillisten tuskien tähden voinut kunnolla edes syödä. Vanha äiti sanoi: "Ei edes vanhuudessaan saa olla ilman tuskia, sillä miten voin olla kärsimättä, kun näen pojan kärsivän."

Vaikka saatatkin tänään olla iloinen ja vapaa kaikesta ahdistuksesta, niin siinä vierellä voi olla toinen, joka kärsii. Ei ole oikein kantaa sydämellä koko maailman kärsimystä - silloin ainakin uuvumme - mutta vielä vähemmän meillä on oikeutta täysin sulkea sydämemme vierellä kulkevan ihmisen ahdistukselta.

Näitä miettiessäni haluaisin jakaa joitakin ajatuksia ahdistuksen kestämisestä. Vuosiin minua ei ole enää kiinnostanut kysymys sairaudesta paranemisesta vaan sen sietämisestä, ei pahan nujertamisesta vaan sen vallan alla uskossa kärsimisestä.

Suuri peruskysymys on: Miten kestän loppuun asti - kestän, vaikka se asia mikä minua kuluttaa jääkin loppuun asti minun elämääni? Peruskysymys ei siis ole siinä, miten vapaudun ahdistuksesta vaan miten tulen toimeen ahdistuksen kanssa.

En tarkoita tällä sitä, etteikö Jumala kaikkivaltiudessaan pystyisi vaikka heti vapauttamaan ihmisen kaikesta ahdistuksesta ja etteikö meillä olisi oikeus pyytää päästöä kaikesta vaivastamme. Toki moni Jumalan lapsi saa elää terveenä onnellista elämää. Mutta miten rohkaisemme niitä, joilla on usein uudistuvia vaivoja kuten Timoteuksella?

1. Ehkä vaikeinta ahdistuneelle on pitää kiinni siitä, että kaikki mikä kohtaa tulee elävän ja rakastavan Jumalan kädestä. "Sillä kaikki hänen tiensä ovat oikeat. Uskollinen Jumala ja ilman vääryyttä, vanhurskas ja vakaa hän on" (5 Moos 32:4). Mutta "kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä" (Room 11: 3). Näin etenkin silloin, kun "olet antanut kokea meidän paljon ahdistusta ja onnettomuutta" (Ps 71:20).

2. Siksi etsi ahdistuksessa Herraa. "Herra, ahdistuksessa he etsivät sinua, vuodattivat hiljaisia rukouksia, kun sinä heitä kuritit" (Jes 26:16). "Sinulle onneton uskoo asiansa" (Ps 10:14). "Minä muistan Jumalaa ja huokaan" (Ps 77:3-4). Todellisen ahdistuksen tullessa emme pysty rukoilemaan sanoin, mutta sisin huokaa ja toteutuu Room 8:26.

3. Opi odottamaan. Usein Psalmeissa esiintyy kysymys: kuinka kauan (ks. Ps 13:2-3). "Minä turvaan sinun siipiesi suojaan, kunnes onnettomuudet ovat ohitse" (57:2). "Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan häntä kiittää" (42:6). Vaikeinta on odottaa :silloin kun ei näy mitään tuloksia vuosia kestäneestä odotuksesta. Mutta "Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut" (Room 4:18).

4. Ahdistus ei ole merkki siitä, että sinut on erotettu Herrasta. Tosin jokainen meistä on joka kerta ahdistuksessa syyllisenä, vääryyttä tehneenä ja vääränä. Vain Kristus kärsi syyttömänä, mutta juuri hänen tähtensä saakin ahdistunut syyllinen kaksin käsin riippua kiinni uskonvanhurskaudessa. Vain epäusko voi erottaa Herrasta, sillä "kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako vai ahdistus" (Room 8:35)? Perkele pyrkii tekemään syntimme niin suureksi, ettemme enää jaksa uskoa armoa ylenpalttiseksi.

5. Ahdistuksessa on hyvä purkautua jollekin ystävälle. Kun Paavali oli lähetystyössään kaikin tavoin ahdistunut, lähetti Jumala hänen luokseen luotettavan ystävän Tiituksen ja se lohdutti (2 Kor 7:5-6). Varo yksinäisyyttä.

6. Ahdistus lakkaa ainakin kerran - iankaikkisessa kirkkaudessa, vaikka sitä ennen menehtyisimmekin (2 Kor 4:16-17). Ylösnousemuslupauksen tähden kestämme.


Olavi Peltola http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/evas/ev45.htm

_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1203
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa