Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Lutherin ensimmäinen teesi: miten elämän mittainen parannus ja usko suhteutuvat toisiinsa?
Pe Marras 16, 2018 10:47 pm kirjoittaja jarrut

» Onko oikeaoppisuus pelastuksen ehto
Pe Marras 16, 2018 10:17 pm kirjoittaja jarrut

» Kuinka löydän armollisen Jumalan?
Pe Marras 16, 2018 10:12 pm kirjoittaja jarrut

» MARTTI LUTHER Evankeliumi kirkastuu Lutherille
Pe Marras 16, 2018 9:54 pm kirjoittaja jarrut

»  Kuuluuko vastuu hyvinvoinnista kirkolle?
To Marras 15, 2018 11:46 am kirjoittaja jarrut

» Vanhurskauden hedelmä on rauha. Jes. 32:17
To Marras 15, 2018 11:00 am kirjoittaja jarrut

»  Hän antaa meidän levätä Ps. 23:2
Ma Marras 12, 2018 10:08 am kirjoittaja Hellevi

» Ihmisenä olemisen taito
Pe Marras 09, 2018 10:44 am kirjoittaja Hellevi

» Jouko Niemisen puheita
Ke Marras 07, 2018 9:18 am kirjoittaja Stiina

Marraskuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

NAISPAPPEUS, HOMOSUHTEET JA GOLGATAN VERIUHRI – ONKO NAISPAPPEUSKIRKOSSA PELASTUSTA?

Siirry alas

Vs: NAISPAPPEUS, HOMOSUHTEET JA GOLGATAN VERIUHRI – ONKO NAISPAPPEUSKIRKOSSA PELASTUSTA?

Viesti  arkikalusto lähetetty Pe Helmi 12, 2016 6:53 am

Kun miespaimenen tilalle seurakunnan eteen astuukin naispappi, niin silloin syntyy suhde kahden feminiinisyyttä edustavan välille eli hengellinen homosuhde. Tämä on karkea muoto hengellisestä haureudesta, joka on - jos mahdollista – vieläkin tuhoavampaa ja kadottavampaa kuin ruumiillinen haureus tai homosuhteissa eläminen.

Homoseksuaalisuus on sisäänrakennettu naispappeuteen. Siksi käytännössä kaikissa niissä länsimaisissa kirkoissa, missä on hyväksytty naispappeus, on myös alkanut keskustelu homosuhteiden hyväksymisestä. Siellä, missä naispappeus hyväksyttiin ensimmäiseksi, esim. Hollannissa ja Ruotsissa, on jo kirkkoihin tehty homoparien siunaamiskaavat. Kaikki merkit viittaavat siihen, että näin on käyvä pian myös
Suomen naispappeuskirkossa, joka on luopunut Jumalan sanasta ja sen opettamasta mieheydestä ja naiseudesta.

Ja lopulta kaikkein tärkeimpänä asiana naispappeuskirkko hylkää veriuhrin. Kuten olemme edellä nähneet, miehen ja naisen suhde saarnaa jo Eevan luomisesta ja ympärileikkauksen liitosta alkaen Kristuksen veristä ristiä, sovitusta uhrin kautta. Kun miehen ja naisen erilaisuus ja jumalasuhteesta puhuva edustavuus luomistodellisuudessa kielletään ja hylätään, tullaan samalla hylänneeksi myös Miehen veri, joka vuodatettiin morsiamen synnyttämiseksi ja puhdistamiseksi.

Veriuhrin kyseenalaiseksi tekeminen naispappeuskirkossa näkyy esim. Kirkkohallituksen vuonna 2004 painamassa ja kaikkiin seurakuntiin jakamassa kirjasessa  ’Kirkot sanovat ei naisiin kohdistuvalle väkivallalle.Toimintaohje kirkoille’. Kyseessä on Luterilaisen maailmanliiton (LML) tuottamaa materiaalia, jota on ilmeisesti laajalti käännetty ja levitetty kaikkiin sen  jäsenkirkkoihin. Naisen ja miehen suhdetta käsiteltäessä puhe kääntyy myös uhriin (s. 30): ”Uhrin käsite on ollut naisille taakka.

Taakan tekee vielä raskaammaksi perinteinen käsitys opetuslapseudesta. Sen ytimenä on itsensä uhraaminen, itsensä kieltäminen, halu kärsiä, nöyryys ja palveleminen. Kristillisen uskon sisäistäneillä ja väkivallasta kärsivillä naisilla on taipumus samaistua Jeesukseen uhrina. Kärsiessään he tuntevat olevansa lähellä häntä eivätkä halua aktiivisesti vastustaa kokemaansa kärsimystä... Naisten mitään kyselemätön opetusten seuraaminen johtaa siihen, että he kieltävät itsensä, palvelevat ja alistuvat. Väkivallan harjoittajat rohkaistuvat jatkamaan samaa käytöstä ja rakenteet, jotka tuottavat yhä uusia uhreja, lujittuvat. Sen vuoksi Jeesuksen ajatteleminen uhrina voi vahvistaa väkivallan rakenteita ja sitoa uhrin
omaan rooliinsa.”

Teoksen sinänsä oikea ja kannatettava teema, usein heikommassa asemassa olevan naisen suojeleminen, näyttää siis olevan ’Troijan hevonen’, jonka kautta katse kääntyy pois Herran ristillä antamasta veriuhrista. Kirjasen tavoite näyttää lopulta olevan Raamatun opettaman patriarkaalisuuden eli isänvaltaisuuden ja siihen liittyvän miespaimenuuden torjuminen.

Tekstin lopussa (s. 34) tämä teema jännitetään äärimmilleen. ’Fundamentalisteista’, ’fanaatikoista’ ja ’karismaatikoista’ sanotaan mm. näin: ”Pitäisikö uskonnollisten ääriryhmien kannattajat nähdä palavina uskovaisina ja ajattelijoina vai demonisina olentoina?” Omien havaintojeni mukaan (ja myös ainakin Ruotsissa tehdyn saarnatutkimuksen mukaan) on ilmeistä,  että lähes kaikki naispapit vieroksuvat  synnin ja sovituksen, Jumalan vihan ja ristinveren teemoja.

Saman havainnon voi tehdä myös muiden naispappeusajattelun sisäistäneiden puheita kuunnellessa. Helvetti, jonka Herra ristillään koki ja jonne kaikki Hänen verensä halpana pitävät joutuvat, ei ole mukava aihe saarnattavaksi. Erityisen vaikea aihe opetettavaksi se tuntuu olevan monelle luonnostaan pehmeämmälle ja kompromisseihin eli sovittelun- ja myöntymishaluisuuteen taipuvalle naiselle. Esimerkiksi nämä feminiinisyyteen kuuluvat ominaisuudet ovat monessa tilanteessa korvaamattomia. Mutta raamatullisen teologian ja apostolisen uskon mukaisen saarnan pohjaksi ne ovat kestämättömiä (1.Kor. 2:2).


Synti on raakaa; mietipä vaikka aborteissa tapahtuvaa säälimätöntä lasten teurastamista! Myös synnin sovitus tapahtui äärimmäisen raa’alla tavalla: kiduttamalla kuoliaaksi ristinpuuhun naulaamalla täydellisesti syytön Ihmisen Poika! Eikä Jumala pyhyydessään tee pelastuksen suhteen mitään kompromisseja eli käytä siinä molemminpuolisia myönnytyksiä. Pyhä Raamattu ja sen Sana yksin on tie taivaaseen. Yksin usko, yksin armo ja yksin Kristus ihmisen pelastaa, eikä siinä ole tilaa pienimpäänkään ehtojen
tarkistamiseen tai neuvotteluun.

Tämän pelastavan uskon saamiseksi ja säilymiseksi Herra on asettanut seurakuntaansa paimenen ja opettajan viran (Ef. 4:11), johon seurakunnan tulee kutsua yhden vaimon mies, muita kaitsijan kelpoisuusehtoja unohtamatta (1.Tim. 3, Tiit. 1). Naispappeuskirkossa kuljetaan tietä, jossa Jumalan sanasta ohitetaan sellaiset kohdat, jotka ovat ’nykyihmiselle’ vieraita, vaikeita tai jopa mahdottoman tuntuisia hyväksyttäviksi. Ja mikäpä muu tällainen vanhentunut ja ohitettava ajatus olisikaan, kuin ’tuhansia vuosia sitten Aasiassa paimentolaisina eläneiden veriuhrikultti, jolla uskottiin voitavan lepyttää vihainen Jumala’.

Raakalaismainenhan olisi ’ sivistyneen ihmisjärjen’ mukaan sellainen Jumala, joka vaatisi veriuhria - vieläpä oman rakkaan Poikansa veren julmaa vuodattamista - ennen kuin Hän leppyisi! Tällaiseen Pyhässä Raamatussa ja lihaan tulleessa Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa itsensä ilmoittavaan Jumalaan me kristityt kuitenkin uskomme. Yksin verisen ristin Pojan kautta me pääsemme rakastavaan ja hellään Isän syliin. Jos joku ei tätä usko, niin parempi olisi, että hän ei kutsuisi itseään kristityksi, joka tarkoittaa Kristukselle kuuluvaa ja Häneen uskovaa.

Pelastusta ei ole luvassa muille kuin niille, jotka tunnustavat syntinsä ja uskovat ne anteeksi Golgatan veriuhrin tähden. Sinäkin saat tämän uskoa. Mene äläkä enää syntiä tee.
Aamen.

”Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. 19. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. 20. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. 21. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalanvanhurskaudeksi.”(2.Kor. 5:18-2)

http://www.paavalinsynodi.net/sp2008-1.pdf

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 725
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Siirretty Raamattu -osastosta

Viesti  jarrut lähetetty Ti Maalis 08, 2016 10:52 am

Siirretty Raamattu -osastosta tänne!
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1896
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

"Olen kuullut, että kastamani lapset menevät helvettiin"

Viesti  arkikalusto lähetetty Ti Toukokuu 08, 2018 8:30 am

"Olen kuullut, että kastamani lapset menevät helvettiin" – 41 pappisnaista vaatii piispoilta tukea
12.04.2018 13:18 - Tuija Pyhäranta | Kotimaa
Naispapin puku, Valonsäde

Joukko pappeja on laatinut kirjeen, jossa he vaativat piispoilta selvää tuenosoitusta pappisvirassa toimiville naisille. Kirjeen on allekirjoittanut 41 pappisnaista. He kritisoivat sitä, että joutuvat kohtaamaan syrjintää vielä 30 vuotta sen jälkeen, kun ensimmäiset naiset vihittiin papeiksi. Allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa arkkipiispanvaalissa ehdokkaana ollut Heli Inkinen ja Helsingin piispanvaalissa ehdokkaana ollut Jaana Hallamaa.>>>>>https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/olen-kuullut-etta-kastamani-lapset-menevat-helvettiin-41-pappisnaista-vaatii-piispoilta-tukea/

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 725
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: NAISPAPPEUS, HOMOSUHTEET JA GOLGATAN VERIUHRI – ONKO NAISPAPPEUSKIRKOSSA PELASTUSTA?

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa