Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Yhteys poisnukkuneisiin
Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon? EmptyEilen kello 11:47 am kirjoittaja Stiina

» Jumalan kansan koti-ikävä
Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon? EmptyEilen kello 10:03 am kirjoittaja Stiina

» Mikä yhteys, mikä Jeesus?
Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon? EmptyEilen kello 9:58 am kirjoittaja Stiina

» Totuus ja rakkaus kirkossa
Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon? EmptyEilen kello 8:02 am kirjoittaja arkikalusto

»  Ekumeeninen käymistila
Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon? EmptyPe Elo 16, 2019 6:50 am kirjoittaja arkikalusto

» Ne jotka eivät tiedä
Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon? EmptyPe Elo 16, 2019 6:24 am kirjoittaja arkikalusto

» Kipeitä sanoja
Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon? EmptyTo Elo 15, 2019 7:06 am kirjoittaja Hellevi

»  Lasten kynästä luet totuuden - evoluutiokriittinen piirros oli opettajalle liikaa
Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon? EmptyKe Elo 14, 2019 6:12 am kirjoittaja arkikalusto

»  Onko olemassaolosi lottovoitto?
Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon? EmptyKe Elo 14, 2019 5:45 am kirjoittaja arkikalusto

Elokuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon?

Siirry alas

Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon? Empty Fråga: Kan en kristen vara besatt av en demon?

Viesti  jarrut lähetetty To Helmi 25, 2016 9:25 amFråga: Kan en kristen vara besatt av en demon?

Svar: Även om Bibeln inte uttryckligen anger om en kristen kan vara besatt av en demon, så visar andra bibliska sanningar det helt klart att kristna inte kan bli besatta av en demon. Det finns en tydlig skillnad mellan att vara besatt av en demon och förtryckas eller påverkas av en demon. Demon besättning innebär att en demon har direkt och fullständig kontroll över de tankar och eller handlingar en person utför (Matteus 17:14-18; Luk 4:33-35, 8:27-33). Demon förtryck eller inflytande innebär en demon eller demoner attackerar en person andligt och/eller uppmuntrar honom/henne i syndigt beteende. Lägg märke till att i alla passager i Nya Testamentet som handlar om andlig krigföring, finns det inga instruktioner för att driva ut en demon ur en troende (Ef 6:10-18). Troende instrueras att motstå djävulen (Jakob 4:7; 1 Petr 5:8-9), inte kasta ut honom.

Den heliga Ande har sin boning i Kristna (Rom 8:9-11; 1 Kor 3:16, 6:19). Den helige Ande skulle inte tillåta att en demon besatte samma person han är inneboende hos. Det är otänkbart att Gud skulle tillåta ett av sina barn, som han köpt med Kristi blod (1 Petr 1:18-19) och gjort till en ny skapelse (2 Kor 5:17), att vara besatt och kontrolleras av en demon. Ja, som troende, för vi krig mot Satan och hans demoner, men inte inifrån oss själva. Aposteln Johannes förklarar: "Ni, kära barn, är från Gud och har besegrat dem, för han som är i er är större än den som är i världen,"(1 Joh 4:4). Vem är det som är i oss? Den Helige Ande. Vem är det som finns i världen? Satan och hans demoner. Därför har den troende övervunnit världen av demoner, och fallet för demon besättning av en troende kan inte göras enligt Bibeln.

Med de starka bibliska bevis för att en kristen inte kan besättas av en demon i åtanke, använder en del bibel lärare termen "demonisering" för att hänvisa till en demon som har kontroll över en kristen. Vissa hävdar att medan en kristen inte kan demonbesättas så kan en kristen demoniseras. Oftast är beskrivningen av demonisering identisk med beskrivningen av demon innehav. Så resultatet blir det samma. Att ändra terminologin ändrar inte det faktum att en demon inte kan bebo eller ta full kontroll över en kristen. Demoniskt inflytande och förtryck är verklighet för kristna, utan tvekan, men det är helt enkelt inte bibliskt att säga att en kristen kan vara besatt av en demon eller demoniserad.

En stor del av resonemanget bakom demonisering konceptet är den personliga erfarenheten av att ha sett någon som "definitivt" var en kristen som uppvisar tecken på att styras av en demon. Det är av avgörande betydelse, att vi inte tillåter personliga erfarenheter påverka vår tolkning av Skriften. I stället måste vi filtrera våra personliga erfarenheter genom sanningen i Skriften (2 Tim 3:16-17). Att se någon som vi trodde att vara en kristen uppvisa beteende som verkar demoniserad bör få oss att ifrågasätta äktheten i hans/hennes tro. Det bör inte få oss att ändra vår syn pom.å huruvida en kristen kan vara demonbesatt/demoniserad. Personen kan verkligen vara kristen men är allvarligt demon förtryckt och/eller lider av allvarliga psykiska problem. Men återigen, måste våra erfarenheter testas mot Skriften, inte tvärtom.

http://www.gotquestions.org/Svenska/kristen-demon-besatt.html
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2122
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa