Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan.

Siirry alas

Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Empty Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan.

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo Pe Kesä 23, 2017 7:41 am

Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Yliivi10


Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Apt. 14:22.

Tämä on se tie, jota kaikkien Jumalan lasten on täytynyt käydä tämän elämän läpi. Suurempaan ikään ja armoon, suurempiin lahjoihin ja uskoon on aina ollut yhdistettynä vaikeampia kiusauksia. Milloin sallii Herra saatanan seuloa uskoviansa niin kuin nisuja, niin että Daavid ja Pietari lankeavat törkeimpiin synteihin. Milloin hän sallii pahojen ihmisten, onnettomuuksien ja pitkällisten kiusausten turmella kristityn koko ajallisen onnen, kuten tapahtui Jobille. Milloin hän käskee ystävänsä Aabrahamin uhrata ihmelapsen, lupauksen pojan Iisakin, joka oli isän sydämen kallein ilo ja ihme. Tapahtuupa, että Joosef, Israelin lempilapsi myydään kaikkine toiveineen ja ilmestyksineen ja viedään orjana vieraalle maalle.

Paavalin Herra antaa moneen kertaan rukoilla pelastusta perkeleestä ja saada kiellon. Johanneksen, Yljän ystävän, suurimman naisesta syntyneen, lähinnä Jumalan Poikaa, hän antaa aivan kuin hylättynä istua Herodeksen vankilassa ja ikään kuin pilanpäin ylenkatsottuna kuolla. Ei saanut Johannes edes muiden marttyyrien tavoin katsojajoukolle uskollaan ja rakkaudellaan ylistää Jumalan voimaa - ei, kuuluu vain: Anna minulle Johanneksen pää lautasella.

Tässä täytyy tunnustaa, että vaadittiin uskoa ilman näkemistä. Ei voitu nyt käsittää Johanneksen olevan Jumalan silmäterän, hänen sydämensä lempilapsen ja hänen poikansa lähimmän ystävän maan päällä, Jumalan erityisesti rakastaman. Todella oli Jumalan rakkaus nyt syvästi salattuna.

Mutta näin Jumala tavallisesti menettelee niihin nähden, joita hän eniten rakastaa, joille hän on antanut enimmät lahjat ja joi joita hän korkeimmin tahtoo kirkastuttaa. Näiden suhteen asettuu hän niin, ikään kuin ei tahtoisi tietää heistä lainkaan, antaa kaikenlaisen hädän ja surun kohdata heitä omien syntiensä ja heikkoutensa pelästyttää heitä, maailman ja paholaisen heitä kiusata. Heidän paetessaan Jumalan, ainoan lohdutuksensa ja auttajansa puoleen, hän ei pitkään aikaan ole heitä kuulevinaan, vaan paha vain yltyy pahemmaksi.

Silloin nämä rakkaat Jumalan lapset vaikeroivat ahdistuksessa ja luulevat Jumalan hylänneen heidät syntiensä tähden, syystä ja ainiaaksi. Silloin Jumalalle otollinen mies katkerasti valittaa: Minut on hyljätty Herran kasvojen edestä. Silloin vaikeroi Jeremia: »Hän rakensi minua vastaan ja piiritti minua myrkyllä ja vaivalla. Hän aitasi ympärilleni, etten pääse ulos. Hän aitasi tieni hakatuilla kivillä ja turmeli polkuni - ja vaikka minä huudan ja parun on hän sulkenut rukoukseni.»

Daniel saatuansa Jumalalta enkelin kautta todistuksen olevansa mieluinen ja otollinen puhkeaa ihmettelemään, ettei Jumala ollut häntä unhottanut, kun hän oli ollut kuusi päivää ja kuusi yötä leijonanluolassa ja Herra lopulta lähettää hänelle ruokaa. Sillä hän huudahtaa: »Herra Jumala, vielähän sinä muistat minua!»

Mutta mitä esimerkkejä me vielä tarvinnemme? Jumalan ainoa rakas Poika edelläkävijänä - kaikessa huutaa syvimmässä hädässään. Jumalani, Jumalani, niiksi minut hylkäsit? Minä parun, vaan apuni on kaukana.

Kun kaikki Jumalan pyhät näin ovat vaikeroineet ja samalla kuitenkin olleet Herransa korkeimmassa armossa, emmekö mekin valmistautuisi samalle tielle? Ei sillä totisesti olekaan mitään elävää uskoa, jonka uskoa ei koetella ja kiusata. Jos olette - ilman kuvitusta, niin ette ole lapsia, vaan äpäriä.

Ainakin jokaista tosi-kristittyä tulevat hänen omat syntinsä kiusaamaan, niin että hänelle käy vaikeaksi uskoa Jumalan armoon. Sitten myös perkele ja maailma ahdistavat häntä kaikin puolin, niin ettei hänellä ole paljon lepoa maan päällä.

Tästä lausuu Pretorius ankarat sanat: »Kullakin kristityllä on ensin olemassa perkele, sitten joku Juudas, edelleen Kaifas ja Pilatus, jotka häntä suomivat verille asti. Kun yksi lakkaa, aikaa kaksi uudestaan, ja niiden lakattua tulee sijalle neljä, toinen toistaan pahempia ja niin edespäin, kunnes kärsiminen on täytetty. Kuta pyhempi kristitty, sitä suurempi marttyyri. Hurskaan kristityn täytyy maistaa kaikkea katkeruutta, eikä useinkaan hänellä ole yhtään lohduttajaa.»

Syynä tähän ihmeelliseen hallintoon on, ettei Herra ole löytänyt parempia keinoja kuolettaaksensa vanhaa Aadamiamme. Hän tahtoo tukehduttaa meissä Aadamin mielen, joka aina vain pyrkii näkemään, käsittämään, vaatimaan tilillä Herraa ja mestaroimaan hänen tuomioitaan. Niin Herra tahtoo herättää ja harjoittaa meissä varsinaista uskoa.

Sen takia Herra on jättänyt meihin maan päälle kaiken Aadamin lankeemuksesta periytyneen pahuutemme. Tässä tarkoituksessa hän on meihin jättänyt kaiken sen tuottaman syntitulvan, koko sisäisen turmeluksen ja pahojen henkien joukon vaikuttamaan mieliimme samoin kuin tästä johtuvan pimeyden ja ahdistuksen, jotka kaivavat sydäntä, mikä tahtoisi olla pyhä ja puhdas, henkisesti ja hengellisesti.
Kun nyt tähän tulee lisäksi, että heränneen sydän on herkin ja arin sydän maan päällä, ikään kuin avoin haava, missä hietamuru ja tuulen puhalluskin kirvelee, niin on helppo käsittää, kuinka kristittyä elämä on katkerien tunteiden, huolien ja kiusausten täyttämää, jotka paksuina ja pimeinä pilvinä ympäröivät uskovien sieluja.


Tätähän tämä on, tämä uskon jalo taiselu! Tämä autuaaksi kutsuttujen osa, Jeesuksen seuraaminen. Kuitenkin tämän kaiken keskellä tulee se Taivaallinen lohdutus osaksemme, se pienikin murunen, saa jaksamaan ja valo loistaa taistelujen pimeydessä. Ei ole ihmistä lohtuna koettelemuksen keskellä, on vain Sana johon sokeana turvaa!  
Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 450
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Empty Vs: Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan.

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Syys 25, 2018 7:54 am

Biblia (1776)
Ps. 73:25
Kuin sinä ainoastansa minulla olisit,
niin en minä ensinkään sitte taivaasta eli maasta tottelisi.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Empty Vs: Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan.

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Loka 01, 2018 9:42 am

aamen.

pale pale pale Vaatii vahvaa uskoa ja ylhäältä tulevaa ymmärrystä. Ei totisesti ymmärrä.
Kirjoitus sinänsä lohduttaa ja vahvistaa, kiitos!

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Empty Vs: Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan.

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Loka 01, 2018 11:48 am


Tässä täytyy tunnustaa, että vaadittiin uskoa ilman näkemistä.

Vaatii vahvaa uskoa ja ylhäältä tulevaa ymmärrystä

Kaikin tavoin uskovaista seulotaan, Jumalan sallimuksesta.
Ei jää epävarmaksi omat heikkoudet, kun niihin Jumalan sormi
osoittaa; mutta niin myöskin on se koettelemusten kautta
tuleva siunauskin Korkeimman kädestä otettava.

Nämä on niitä salattuja totuuksia, joita ei todellakaan omalla järjellä ymmärrä!
Yksikään ei voi kehua tai ylpeillä että omin voimin selviäisi, niin kuin ei Jobkaan
voinut, eikä edes Paavali, mainosarvoa/ kunniaa ei seulomisesta saa, sitä ei edes kehtaa
kellekään kertoa, mistä kaikesta on kuljetettu ja pelastettu.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Empty Vs: Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan.

Viesti kirjoittaja Hellevi To Loka 04, 2018 8:23 am


Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Zoffen10
http://www.gerdekdahl.se/wp-content/uploads/2014/08/555.jpg
Juudaan kirje:
Juudas, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja Jaakobin veli,
kutsutuille, jotka ovat Isässä Jumalassa rakastetut ja
Jeesukselle Kristukselle varjellut. Lisääntyköön teille
laupeus ja rauha ja rakkaus.

Rakkaani!
Kun minulla on ollut harras halu kirjoittaa teille
yhteisestä pelastuksestamme tuli minulle pakko
kirjoittaa ja kehoittaa teitä kilvoittelemaan sen
uskon puolesta, joka kerta kaikkiaan on pyhille annettu.
Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä,
joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon,
jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon
irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja
Herramme, Jeesuksen Kristuksen.

Vaikka jo kerran olette saaneet tietää kaiken,
tahdon kuitenkin muistuttaa teitä siitä, että Herra,
joka oli pelastanut kansan Egyptistä, toisella kertaa
hukutti ne, jotka eivät uskoneet; ja että hän ne enkelit,
jotka eivät säilyttäneet valta-asemaansa, vaan jättivät
oman asumuksensa, pani pimeyteen iankaikkisissa
kahleissa säilytettäviksi suuren päivän tuomioon;

samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä
olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin
harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin
lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä,
kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.

Yhtäkaikki nämä uneksijat samoin saastuttavat lihan;
he halveksivat herrautta, herjaavat kirkkauden henkiolentoja.
Mutta ei ylienkeli Miikaelkaan, kun riiteli ja väitteli perkeleen
kanssa Mooseksen ruumiista, rohjennut lausua herjaavaa
tuomiota, vaan sanoi: "Rangaiskoon sinua Herra!"

Nämä sitävastoin herjaavat sitä, mitä eivät tunne;
mutta minkä he järjettömäin eläinten tavoin luonnostaan
ymmärtävät, sillä he turmelevat itsensä. Voi heitä, sillä he
kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin
eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora!

He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti
kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä,
tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita,
hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä,
rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään,
harhailevia tähtiä, joille pimeyden synkeys ikuisiksi
ajoiksi on varattu.

Heistäkin Eenok, Aadamista seitsemäs, on ennustanut, sanoen:
"Katso, Herra tulee tuhannen tuhansine pyhinensä
tuomitsemaan kaikkia ja rankaisemaan kaikkia jumalattomia
kaikista heidän jumalattomista teoistansa, joita he
jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikesta julkeasta,
mitä nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet."

He ovat napisijoita, kohtalonsa nurkujia ja vaeltavat
himojensa mukaan; heidän suunsa puhuu pöyhkeitä,
ja he mielistelevät ihmisiä oman etunsa tähden.
Mutta te, rakkaani, muistakaa nämä sanat,
mitkä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit
ovat edeltäpäin puhuneet,sanoen teille:
"Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat
jumalattomuutensa himojen mukaan."

Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta,
he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole.
Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne
pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa
Pyhässä Hengessä ja pysyttäkää niin itsenne
Jumalan rakkaudessa, odottaessanne meidän
Herramme Jeesuksen Kristuksen laupeutta
iankaikkiseksi elämäksi.

Ja armahtakaa toisia, niitä, jotka epäilevät,
pelastakaa heidät, tulesta temmaten;
toisia taas armahtakaa pelolla, inhoten
lihan tahraamaa ihokastakin.

Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta
ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina,
kirkkautensa eteen, hänelle, ainoalle Jumalalle
ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen
Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti,
voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti!
Amen
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1061
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Empty Vs: Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan.

Viesti kirjoittaja Stiina Pe Loka 05, 2018 9:21 am

Aamen!

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Empty Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"

Viesti kirjoittaja Hellevi La Loka 06, 2018 10:26 am


Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Zkuvai10

1
Jaakob,
Jumalan ja Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija,
lähettää tervehdyksen kahdelletoista hajalla asuvalle sukukunnalle.
Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte moninaisiin kiusauksiin,
tietäen, että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa saa aikaan
kärsivällisyyttä. Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon,
että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset.
Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta,
joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.
Mutta anokoon uskossa, ollenkaan epäilemättä; sillä joka epäilee,
on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee.

Älköön sellainen ihminen luulko Herralta mitään saavansa,
kaksimielinen mies, epävakainen kaikilla teillään.
Alhainen veli kerskatkoon ylhäisyydestään, mutta rikas
alhaisuudestaan, sillä hän on katoava niinkuin ruohon kukka.
Aurinko nousee helteineen ja kuivaa ruohon, ja sen kukka varisee,
ja sen muodon sulous häviää; niin on rikaskin lakastuva retkillänsä.
Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu,
on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille,
jotka häntä rakastavat!

Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko:
"Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan
kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa. Vaan jokaista
kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta
kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.

Älkää eksykö, rakkaat veljeni.

Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja
tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä
ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa. Tahtonsa mukaan
hän synnytti meidät totuuden sanalla, ollaksemme hänen
luotujensa esikoiset. Te tiedätte sen, rakkaat veljeni.
Mutta olkoon jokainen ihminen nopea kuulemaan,
hidas puhumaan, hidas vihaan;
sillä miehen viha ei tee sitä, mikä on oikein Jumalan edessä.

Sentähden pankaa pois kaikki saastaisuus ja kaikkinainen
pahuus ja ottakaa hiljaisuudella vastaan sana, joka on teihin
istutettu ja joka voi teidän sielunne pelastaa.
Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita,
pettäen itsenne. Sillä jos joku on sanan kuulija eikä sen tekijä,
niin hän on miehen kaltainen, joka katselee kuvastimessa
luonnollisia kasvojaan; hän katselee itseään, lähtee pois
ja unhottaa heti, millainen hän oli.

Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin,
vapauden lakiin, ja pysyy siinä,
eikä ole muistamaton kuulija,
vaan todellinen tekijä, hän on
oleva autuas tekemisessään.

Jos joku luulee olevansa jumalanpalvelija,
mutta ei hillitse kieltään, vaan pettää sydämensä,
niin hänen jumalanpalveluksensa on turha.

Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan
ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja
ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella
itsensä niin, ettei maailma saastuta.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1061
Join date : 13.11.2017

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Empty Vs: Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan.

Viesti kirjoittaja jarrut Pe Helmi 12, 2021 6:00 am

Ei sillä totisesti olekaan mitään elävää uskoa, jonka uskoa ei koetella ja kiusata.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan. Empty Vs: Monen ahdistuksen kautta meidän on meneminen sisälle Jumalan valtakuntaan.

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa