Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


LEIPÄSET ROSENIUS

Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja Stiina Ti Marras 20, 2018 1:07 pm

(Vastauksen eilisiin naputtelen taas Roseniuksen Leipäsistä yhden. Kiitos taas kaikista mielenkiintoisista artikkeleista. Tosta 90-v norjalaisen näystä on hyvä muistaa, että sellaiset eivät koskaan parhaimmillaankaan ole tae Jeesuksesta Kristuksesta ja on pidettävä omassa arvossaan evankeliumin alapuolella. Hämmästyttävän osuvaa ennustusta, on niitä ollut muitakin, jopa isellänikin, jotka on toteutuneet. Eipä niistä paljoa iloa ja hyötyä kuitenkaan ole. Usein aiheuttaa paisumista ja riitoja, jopa pelkoja ennen aikojaan. 50- ja 60-luvuilla oli paljon kuuluisia selvänäkijöitä, joiden "näkemiset" saattoivat osua täysin oikeaan. Väärä kristus heillä mielestäni kuitenkin oli/on = henkiopas. Niitä on vieläkin runsaasti kaikissa uskonnoissa ja jopa uskonnottomissa ihan samanlaisia; olen joutunut hämmästymään. Muut artikkelit olivat hyviä ja ikävän tosia uskovien keskuudessa olevasta uudesta synnistä, josta ei ole tehty parannusta, vaan otettu se muka oikean uskovaisuuden merkiksi, menestys/kunnian oppi.)

Eikä hän tehnyt mitään erotusta meidän ja heidän kesken, sillä hän puhdisti heidän sydämensä uskolla. Apt. 15.9.

Rosenius 19.11. LEIPÄSET

Tässä puhutaan sydämistä, ei syntien pois pyyhkimisestä.
Herra sanoo: " Ja minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan. Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille  lihasydämen (ts. pehmeän, taipuisan sydämen). Henkeni minä annan teidän sisimpäänne" (Hes. 36:25-27).
Tässä Herra puhuu nimen omaan uudesta, puhtaasta sydämestä. Ja apostoli sanoo: "Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan on Hengen mieli" (Room. 8:5).
Tässä tehdään selvä ero niiden kesken, joilla on lihallinen (=luonnollisen ihmisen) mieli ja niiden joilla on hengellinen mieli. Jos joku siis sanoo, ettei kristityllä itsellään ole puhtautta, joka erottaisi heidät maailman lapsista, se on väärää oppia. Ja se on raskas ja vaarallinen eksytys, joka helposti johtaa kristityn elämän lihallisuuteen (= oman mielen mukaan itsekkääseen elämään).
Ei aivan varmaa on, että uskovalla on uusi, puhdas sydän ja pyhä henki.
Mutta sitten vastustajat sanovat: Mutta jos heillä kerran on puhdas sydän, ei heillä enää ole syntiä eikä saastaisuutta. Sillä Kristushan sanoo, että kaikki saastaisuus lähtee sydämestä. Ja jos heidän sydämensä on puhdas, ei heillä enää voi olla edes pahoja ajatuksia.
Mutta tämä on eksytystä, niin kuin aina, kun joku ei ole harjaantunut käsittämään, mitä Raamattu tarkoittaa. Missään kohdin Raamatussa ei sanota, että uskovat ovat lihansa puolesta puhtaita. Päinvastoin. Liha sotii Henkeä vastaan, niin että "sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee" (Gal.5 ja Room. 7). Siksi sama apostoli sanoo, että " ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen" (Gal. 5:24).
Apostoli puhuu tässä niistä, jotka ovat Kristuksen omia. Hän ei sano, että he olisivat puhtaita himoista ja haluista, vaan päinvastoin, että heillä on niitä ja että heidän lihansa on niin paha, että se täytyy yhä uudelleen ristiinnaulita.

_ _ _

(Ristiinnaulitseminen on tässä katumuksessa ja rukouksessa synnin poispanemista ja anteeksisaamista.)

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Marras 21, 2018 9:12 am

Sanon AAMEN. Kiitos Stina.


Apostoli puhuu tässä niistä, jotka ovat Kristuksen omia. Hän ei sano, että he olisivat puhtaita himoista ja haluista, vaan päinvastoin, että heillä on niitä ja että heidän lihansa on niin paha, että se täytyy yhä uudelleen ristiinnaulita.

_ _ _

(Ristiinnaulitseminen on tässä katumuksessa ja rukouksessa synnin poispanemista ja anteeksisaamista.)Täällä Vapaasanalla kävi kerran kirjoittaja, joka levitti sellaista harhaoppia, että uskova ei enää tee syntiä, että olemme synnittömiä. Eikä hän halunnut uskoa sitä, mitä Raamattu sanoo asiasta, vaan väitti, että ei täällä ymmärretä oikein.

 

Järkytyshän se oli, kun omalla kohdallaan sai ymmärtää, että Raamattu puhuu totta, uskosta huolimatta, vanha luonto ja liha ovat aina vastustamassa hengestä syntynyttä uutta ihmistämme. Uskovassa se Taivaallinen ja Taivaaton taistelevat loppuun asti. Liha ja veri eivät Taivasta peri, ne on Jumalan SANAN ja Hengen voimalla pidettävä kurissa. Parannuksessa ja katumuksessa saa elää perille asti.Ristiinnaulitseminen on tässä katumuksessa ja rukouksessa synnin poispanemista ja anteeksisaamista.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja Stiina Ke Marras 21, 2018 11:03 am

Siunauttua, että myös sinä "Jarrut" olet sydämestäsi tämän takana niin kuin minäkin. Kehoitan kaikkia mahdollisia lukijoita tutkimaan tätä erityisesti ja hlökohtaisesti sydämessään Raamatun kokonaisilmoituksen ymmärtäen (Pyhän Evankeliumin). Vaikka tämän onkin sisäistänyt, on sitä tarpeen kerrata ainakin kerran vuodessa (= jalkojen pesu). Kun liha pääsee voitolle, alkaa kaikenmaailman eksytykset. Synnintunto on tärkeää säilyttää, muutoin menetämme Pyhän Hengen jne. I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja Stiina Ti Tammi 08, 2019 12:37 pm

7.1.4
JOKAINEN, JOKA USKOO (= luottaa, turvautuu) HÄNEEN, SAA SYNNIT ANTEEKSI HÄNEN NIMENSÄ KAUTTA Apt. 10:43

Mitä minun täytyy uskoa ja tietää tästä anteeksiannosta?
Minun tulee tietää, ja uskoa Jumalan oman, ikuisen sanan perusteella, että vaikka syntini olisivat kuinka suuret, vaikka ne olisivat "verirusket", niin syntien anteeksiantamus Kristuksessa on niin täydellinen, ettei mikään synti voi sitä horjuttaa eikä rajata.
Sitä paitsi, mikään synti ei pysy voittamaan meidän suuren, kaikkivaltiaan Vapahtajamme vanhurskautta ja hänen ansiotaan meidän puolestamme. Synti voi kyllä aiheuttaa epätäydellisyyttä maan päällä, ts. meidän maallisen vanhurskautemme epätäydellisyyden. Mutta se ei voi ulottua taivaaseen eikä muuttaa Jumalan armoa. Daavid nimittäin sanoo: "Niin korkealla kuin taivas on maasta, niin voimallinen on hänen armonsa niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät."
Kysymys on siis siitä, kumpi on suurempi, meidän syntimme vai Kristuksen vanhurskaus. Paavali sanoo: "Sillä tuomio tuli yhdestä ihmisestä kadotukseksi, mutta armolahja tulee monesta rikkomuksesta vanhurskauttamiseksi. Ja jos yhden ihmisen lankeemuksen tähden kuolema on hallinnut yhden kautta, niin paljoa enemmän ne, jotka saavat armon ja vanhurskauden lahjan runsauden, tulevat elämässä hallitsemaan yhden, Jeesuksen Kristuksen kautta" (Room. 5.16-17).
Armo on siis syntiä suurempi.
Suuren Herran Kristuksen edessä me olemme pieniä ja heikkoja. Meidän tekomme, synti, ei sen tähden myöskään voi voittaa hänen tekoaan, armoa ja anteksiantoa. Jos minä, joka uskon Kristukseen, omistaisin armon vain silloin kun olen hurskas, ja menettäisin sen tehdessäni syntiä ja eksyessäni, olisi Kristuksen valtakunta tekojen valtakunta. Mitä hyötyä meillä silloin olisi Kristuksesta? Jos saisin armon vain silloin, kun olen hurskas, enkä muulloin, silloinhan vanhurskaus olisi tekojen hedelmä. Mutta silloin Kristus olisi kuollut turhaan! Hän ei tullut ihmiseksi eikä uhrannut vertaan tällaisen horjuvan armon vuoksi.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Maaliskuun 26. päivä

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Helmi 18, 2019 1:50 pm

Lain alaiseksi syntyneen, lunastamaan lain alaiset. Gal. 4:4-5

Kuinka Jumala aikoi toimia pelastaakseen langenneen ihmisen ja vapauttaakseen meidät lain tuomiosta?

Sen täytyisi tapahtua sellaisella tavalla, ettei jumalallista vanhurskautta missään kohdin loukattaisi. Ja tämä tapahtui kun Jumalan oma Poika syntyi lain alaiseksi, sanoo apostoli. Hän, joka oli lain herra tuli lain palvelijaksi, ja täytti sen meidän edestämme.

Oi sinä verraton Jumalan rakkaus!

Syntiinlankeemuksen vaikutuksesta me tuhouduimme niin täydellisesti, ettei meihin jäänyt mitään, mikä ei olisi synnin ja pahuuden myrkyttämää ja täyttämää. Ei kukaan koko ihmissuvussa kyennytpitämän Herran lakia. Päinvastoin, kaikki meissä sotii lakia vastaan. Sen sijaan että rakastaisimme Jumalaa kaikesta sydämestämme ja kaikesta voimastamme, sydämemme on täynnä epäjumalia, se on kylmä ja välinpitämätön elävän, totisen Jumalan suhteen. Meidän pitäisi rakastaa lähimmäistämme niin kuin itseämme, mutta kaikki ajattelevat lähinnä itseään. Me ajattelemme mielellämme omaa etuamme ja tahdomme, että muutkin arvostaisivat meitä yhtä paljon. Mutta tuskin uhraamme ajatustakaan sille, että meidän pitäisi olla yhtä huomaavaisia toisia kohtaan, saati sitten että toimisimme niin. Lyhyesti sanottuna: koko meidän luontomme on "lihallinen, myyty synnin alaisuuteen". "Ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa; kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvää on." Sellainen on luonnollinen ihminen. " Se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan."
Kun Jumala ei voinut ikuisen vanhurskautensa tähden muuttaa pienintä lain kirjainta tai pilkkuakaan, niin koko ihmistä täytyi kohdata lain kirous ja ikuinen kuolema. Mutta silloin taivaallinen Isä armahti meitä.
---------------
(Armosta lankeaminen on vakavin ja kohtalokkain synti. Emme voi tehdä tekojamme Jumalalle, niillä ei ole mitään arvoa, ovat aina syntiä ja pilkkaa. Meidän tekomme voivat kohdistua vain lähimmäisiin (ihmisiin) joko hyvinä tai pahoina tekoina (Hengen hedelmät - lihan teot). Ilman armoa ei kukaan pelastu. "Lain alla" olevat ovat vaarallisella tiellä. Joku lain kohdan täyttämienen ei korvaa toisen puutetta. Vain Jeesus riittää pahimmallekin syntiselle ja erehtyvälle. Moni elää ymmärtämättään synnissä, pelottavaa. Uskonvanhurskaus, lahjavanhurskaus, lahjapyhitys on aina voimassa muuttumattomana. Muu on uskonnollisuutta ilman arvoa, päinvastoin Jumalaa loukkaa, kun emme näe Kristuksen työn arvoa. Lain ja evankeliumin ero on vaikea käytännössä, mutta pakollinen.) Stiina .

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Helmikuun 27.päivä

Viesti kirjoittaja Stiina Ke Maalis 06, 2019 12:21 pm

Ja tämä on hänen nimensä, jolla häntä kutsutaan: 'Herra on meidän vanhurskautemme' . Jer. 23:6.

Se joka täysin ymmärtää näiden sanojen salaisuuden, voi todella sanoa tietävänsä paljon. Hän on päässyt kauas paholaisen vallasta, ja on laskenut sydämeensä horjumattoman perustuksen oikeaa ja jumalallista rauhaa varten. Mutta sillä joka ei ymmärrä tai ei halua ymmärtää tätä salaisuutta, ei ole myöskään oikeaa kuvaa evankeliumista. Ja hän ei pysty auttamaan itseään ja muita.
Siksi kristityn on tärkeä saada tämä tieto pelastuksesta. Silloin hän pääsee oikeaan suhteeseen sekä ihmisten että Jumalan kanssa, ja saa oikean ja kestävän rauhan sydämeensä.
Kun ihminen näkee, ettei hän enää seiso Jumalan edessä omissa, saastaisissa vaatteissaan, vaan että hänet on puettu Kristukseen, jossa hän on puhdas ja pyhä, silloin hän tulee uudeksi ihmiseksi. Syntiä, joka ennen kiusasi ja kauhisti, ei enää lueta hänelle. Ja hän on Jumalan silmissä puhdas ja otollinen. Häntä alkaa inhottaa kaikki oma, sekä vanhurskaus että jumalattomuus. Yksin Kristus tulee hänelle kaikeksi kaikessa, sekä vanhurskaudeksi että pyhitykseksi. Niin, hänestä tulee ihmisen ajatusten ja elämän keskipiste. Silloin herää rakkaus Kristukseen ja hänen pyhiin teihinsä, ja ihminen sanoo mielellään hyvästit entiselle elämälleen synnissä ja turhuudessa.
Tätä, minkä kaste meissä vaikuttaa ja mitä se kuvaa, apostoli nimittä uudestisyntymisen pesoksi ja Pyhän Hengen uudistukseksi (Tiitus 3:5). Kastetoimitus on merkki siitä, että "vanhan Aadamin täytyy hukkua päivittäiseen katumukseen ja parannukseen ja kuolla kaikkine synteineen ja pahoine himoineen".
Kaikki tämä tapahtuu hengellisessä mielessä jokaiselle, joka uskoo ja kastetaan.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja jarrut To Maalis 07, 2019 7:19 am

"vanhan Aadamin täytyy hukkua päivittäiseen katumukseen ja parannukseen ja kuolla kaikkine synteineen ja pahoine himoineen".

Vanha luonto, se meidän Aatamimme, tai Eevamme, on aina pyrkimässä hallitsemaan,
jos se ei pääse paraatiovesta sisään, se livahtaa keittiön ovesta. Siksipä sille on
annettava Jumalan Sanan "tälli" aina mennen tullen, että pysyttäis ojennuksessa!
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja jarrut To Maalis 07, 2019 7:21 am

Hyviä leipäsiä, Stiina.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Maalis 25, 2019 2:07 pm

22.3.
Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä. Room. 3:19.

Tässä sanotaan, että lain varsinainen tarkoitus on, että "jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä". Ihmisen ei pidä tulla hurskaaksi, puhtaaksi ja pyhäksi lain edessä, vaan syylliseksi. Ja syy siihen, miksi lailla ei olekaan muuta tehtävää, löytyy seuraavasta jakeesta: "Mikään liha ei tule hänen edessään vanhurskaaks lain teoista, sillä lain kautta tulee synnin tunto."
Tällaista Raamattu opettaa lain oikeasta vaikutuksesta, kun ihminen tekee parannuksen. On niin kuin Luther sanoo: Mitä laki siis tekee? Meidän pahan luontomme tähden se on tilaisuuden tullen synnin aiheuttaja. Se on 'synnin voima', sanoo Paavali, 'se saa aikaan vihaa', se ei voi saada aikaan vanhurskautta sydämissä, kuten papistit väittävät ja tämä maailma kuvittelee. Ulkoisesti se voi kyllä olla esteenä. Mutta tuloksena ei ole muuta kuin teeskentelyä Jumalan edessä. Sydämessä se saa aikaan vain valitusta. Se ei kykene tekemään ihmistä vanhurskaaksi, vaan se tekee hänet päinvastoin entistä pahemmaksi."
Lain täytyy välttämättä saada vaikuttaa tämän luontaisen vaikutuksensa mukaan sydämessäsi, jotta parannuksestasi tulisi todellinen. Se ei tapahdu siten, että vaatimuksilla ja käskyillä saadaan aikaan lisää hurskautta ja pyhyyttä. Ei , lain kautta sinun on määrä tulla "syylliseksi Jumalan edessä", sinusta täytyy tulla "ylen määrin syntinen". Jos haluat oppia käsittämään Kristuksen oikealla tavalla, ja jos haluat uuden elämän syntyvän sydämessäsi, sinulla ei ole muuta tietä. Sillä " jos olisi annettu laki, joka voisi eläväksi tehdä, niin vanhurskaus todella tulisi laista" (Gal. 3:21), ja " silloinhan Kristus on turhaan kuollut" (Gal. 2:21).
Laki tekee tehtävänsä vain, kun se saa tulla sydämeen. Jos se vaikuttaa vain ulkoisesti, sinä voit kuvitella olevasi hurskas, mutta olet - fariseus.

(Tähän ei ole sotkettu lain muita käyttöjä selvyyden vuoksi, huom.)

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja Hellevi Ti Maalis 26, 2019 8:52 am

Stiinan kirjoitukseen sanon AAMEN.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1061
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Toukokuun 31. päivä

Viesti kirjoittaja Stiina La Elo 03, 2019 11:19 am

Ja tunnetusti suuri on jumalisuuden salaisuus. 1. Tim. 3:16

Useimmat ihmiset ovat sitä mieltä, että pelastettuna oleminen on hyvin yksinkertainen asia. Siksi he eivät pelkää tulevansa petetyiksi ja erehtyvänsä. He ajattelevat näin: "Tämä on minulle tuttua. Pelastuksen tiellä kulkemiseen tarvitaan vain ahkeruutta ja voimia."
Mutta siinä he kyllä erehtyvät. Kun Raamattu todistaa, että vanhuskas vaivoin pelastuu, ja että "se portti on ahdas ja se tie on kaita, joka vie elämään", meidän vaaramme piilee juuri siinä, että me voimme erehtyä tiestä. Sydän on vilpillinen, synti on petollinen ja me joudumme monien Perkeleen viekkaiden hyökkäyksien ja aikeiden kohteiksi, joilla se yrittää hurmata meitä. Ketään ei voi suistaa väkisin eikä voimalla pelastuksen tieltä. Perkele voi voittaa meidät vain valheella ja viekkaudella. Tässä taistelussa kukaan ei voi luottaa inhimillisiin voimiin. Ne eivät riitä alkuunkaan. Mutta Jumala antaa tarvittavan voiman, jos ihminen vain tahtoo ottaa vastaan. Perkele viettelee, juonii ja pettää, aivan niin kuin hän teki ensimmäisessä syntiinlankeemuksessa ja kaikissa sen jälkeisissä syntiinlankeemuksissa. Hän ei ole milloinkaan pakottanut ketään, ainoastaan houkutellut. Siksi Raamattu puhuu Perkeleen ansoista, pauloista ja juonista. Ne kaikki todistavat petoksesta, viekkaudesta ja valheesta.
Jumala ei ole tehnyt pelastusta meidän voimistamme ymmärryksestämme riippuviseksi. Ne molemmat ovat voimattomia ja kyvyttömiä hengellisissä asioissa. Ei, pelastus on riippuvainen vain sanan kuulemisesta ja Hengen johdatuksesta oikeaan.
Tässä on syy siihen, että Jumalan valtakuntaa eivät ole raastaneet itselleen voimakkaat, eivätkä ne jotka jotakin ovat, vaan heikot ja huonot, jotka eivät ole mitään. Näin on käynyt riittävän selväksi, että jos et ole kaidalla tiellä, syynä ei ole voiman puute. sillä tämä on sen salaisuus: Se, mikä oli heikkoa ja huonoa, jopa halveksittua, kykeni siihen, mihin suuret ja mahtavat eivät kyenneet, nimittäin nöyrästi kuulemaan mitä Herra puhuu, ja rukoilemaan Pyhää Henkeä.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Elo 21, 2019 6:57 am

Ei, pelastus on riippuvainen vain sanan kuulemisesta ja Hengen johdatuksesta oikeaan.
Tässä on syy siihen, että Jumalan valtakuntaa eivät ole raastaneet itselleen voimakkaat, eivätkä ne jotka jotakin ovat, vaan heikot ja huonot, jotka eivät ole mitään. Näin on käynyt riittävän selväksi, että jos et ole kaidalla tiellä, syynä ei ole voiman puute. sillä tämä on sen salaisuus: Se, mikä oli heikkoa ja huonoa, jopa halveksittua, kykeni siihen, mihin suuret ja mahtavat eivät kyenneet, nimittäin nöyrästi kuulemaan mitä Herra puhuu, ja rukoilemaan Pyhää Henkeä.

Kiitos Leipäsistä! Juuri tänään!
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Joulukuun 31. päivä

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Syys 30, 2019 8:19 am

Sen teki Jumala. Room. 8.3.

On kaksi sanaa, joita en koskaan opi, usko enkä muista oikein. Ne sanat ovat kadotettu ja täytetty.
Eräs ihminen, joka kristittyjen tapaan tahtoi löytää itsestään jotain, jolla voisi lohduttaa itseään - sen lisäksi, että hän uskoi Jeesukseen - kulki kauan syvästi masentuneena ja huokaili: Olen niin arvoton ja syntinen. Olen aivan kylmä ja kuollut. Olen täysin voimaton. Jumala ei kuule rukouksiani, enkä tiedä vapahtaako hän minut synneistäni. Minulla ei ole oikeanlaista murhetta, enkä ole oikealla tavalla vakavissani. Tämä on aivan kauheaa!
Tällä tavalla tuo ihminen kulki kauan itseensä sulkeutuneena. Kaikki oli pimeää.
Lopulta Herra puhui hänelle unessa erikoisella tavalla. Hän näki unta, että hänen oli määrä laulaa jotain laulua ystäviensä kanssa. Laulukirja oli vanha ja vanhuuttaan kellastunut, ja kun se avattiin, laulun säkeet oli kirjoitettu sivuille kahdelle palstalle. Laulu oli melko vanha ja tyyliltään vanhanaikainen. Mutta kun hän aikoi ruveta laulamaan ja katsoi sanoja, koko pitkä laulu koostui vain yhdestä ainoasta, jatkuvasti toistuvasta sanasta: Täytetty, täytetty, täytetty, täytetty!
Ja kun hän käänsi sivua, oli sekin sivu kirjoitettu samanlaisilla kauniilla kirjaimilla: Täytetty, täytetty, täytetty!
Silloin hän heräsi. Mutta sana täytetty ja sen sisältö, jota ikuinen taivaallinen kuoro kerran laulaa ylistyslaulunaan, oli edelleen elävänä hänen mielessään. Ja Pyhä Henki selitti sen näin: Kaiken, kaiken, mitä sinun pitäisi olla ja tehdä, on Jeesus jo täyttänyt. Se on täytetty sinun puolestasi. Jumala teki kaiken ja erityisesti sen mikä oli laille mahdotonta. Hän tuli pelastamaan sitä mikä oli kadonnut. Kaikki (meissä) oli kadonnut, mutta kaikki on täytetty (Kristuksessa).
Mutta eikö minun pitäisi pelätä Jumalaa tosissani? Kyllä. Mutta se on täytetty!. Ja eikö minun pitäisi katua kaikkea ja rukoilla oikein? Se on täytetty! Mutta entä minun loputtomat syntini ja kurittomuuteni? Täytetty! Minun kiittämättömyyteni ja uppiniskaisuuteni? Täytetty!
Nyt hän saattoi vain itkeä rakkaudesta tällaista Jumalaa kohtaan, ja hän sai tuntea sydämessään, mikä nostaa hengen ja vaikuttaa pyhityksen.
Armollinen Jumala! Avaa tämä pyhyys sielullemme ja kirjoita nämä sanat tulikirjaimin sieluni silmien eteen: Kristus on lain loppu. Kaikki, kaikki meissä on kadonnut! Kaikki on täytetty Kristuksessa!

(Stiina: seuraavana päivänä taistelu alkaa uudelleen. Kuolinvuoteella vasta Jeesuksen Täytetty on päällimmäisenä multiemme päällä. Liha ei koskaan pitkäksi aikaa voi (elää armosta), koska laki ei ole kuitenkaan vielä kumottu, vaikka täytetty.)

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Syys 30, 2019 10:47 am

Juuri näin on Stiina, seuraavana päivänä taistelu alkaa uudestaan, ja kestää perille asti!

Tätä tämä on, taistelua, Hengen ja sen hengettömuyyden (lihallisuus) kanssa, ettei se hengettömyys pääsisi voitolle!
(välillä pääseekin)
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Rauhaa ja Armoa Uudelle Vuodelle 2020 !

Viesti kirjoittaja Stiina Ke Tammi 01, 2020 9:37 am

Rosenius 1.1. LEIPÄSET:

"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Hebr. 13:8.

Näin huudahtaa apostoli Hebrealaiskirjeen viimeisessä luvussa.
Kaikissa ajan vaihteluissa ja muutoksissa on hyvin lohdullista tietää, että Kristus elää ja on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti! Kaikki voi silloin olla hyvin!
Mikä voisi näin vuoden vaihtuessa lohduttaa enemmän kristittyä, jolle Kristus on kaikki kaikessa, mikä sopisi paremmin hänen tunnustuksekseen tai iskulausekseen kuin tämä: Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti!
Sinä joka tunnet Kristuksen, joka olet kokenut että Herra on hyvä, joka olet nähnyt ja maistanut hänen kirkkauttaan ja laupeuttaan, kuinka hän on uskollinen ja voimallinen auttamaan kaikessa, muista tarkkaan että hän on vastakin sama. Tänään niin kuin eilenkin, tänä vuonna niin kuin viime vuonnakin - ikuisesti. Hän ei voi muuttua. Hän on "iankaikkinen Isä". Läpi kaikkien vaihteluiden ja muutosten hän on sama. Muutokset ja vaihtelut tuntuvat vain täällä alhaalla, meidän ajatuksissamme ja tunteissamme. Kristus on sama, hän ei muutu milloinkaan.
Jos me muistamme, että hän antoi kaikki meidän syntimme anteeksi ansaitsemattomasta armosta, että meidät jotka olimme jumalattomia, vanhurskautettiin hänen ansionsa tähden tiedämme myös, että hän tekee samoin kaikkina elämämme päivinä.
Jos hän lohdutti meitä silloin, kun emme ansainneet lohdutusta, vaan ennemmin rangaistuksen ja hylkäämisen, niin hän tahtoo yhtä ansaitsemattomasti lohduttaa meitä tänään.
Jos muistamme, että hän vapautti meidät hädästä, synnistä ja kiusauksista, kun meillä itsellämme ei ollut voimaa päästä niistä irti, niin tiedämme että hän vastakin voi ja tahtoo tehdä samoin, kun on hänen aikansa."

I love you syvästi sielunhoidollinen I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja jarrut To Tammi 02, 2020 12:59 pm

Kiitos Stiinalle Roseniuksen kirjoituksista,
jotka siirsin tänne Päivän Sana osastoon,
että helpommin löytyvät HAKU lokerosta
heille jotka etsivät.
sunny
Hyvää Uutta Vuotta 2020.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty 7. maaliskuuta

Viesti kirjoittaja Stiina Ke Maalis 04, 2020 3:05 pm

Koetelkoon siis ihminen itseänsä, ja niin syököön tätä leipää ja juokoon tästä maljasta. 1 Kor. 11:28.

Ensimmäinen asia, mikä kristityn tulee huomioida, mikäli hän tahtoo ehtoollisen antavan hänelle todellista valoa, iloa ja hedelmää on, ettei kukaan saa katsoa vain ehtoollisen ulkoiseen muotoon. Hänen ei pidä myöskään käyttää pelkästään ymmärrystään. Siihen vaaditaan jotain muuta, nimittäin hengen silmiä ja mieltä. On välttämätöntä suunnata silmänsä jatkuvasti ja kiinteästi Jumalan sanaan. Kristityllä on oltava uskon kallis, jumalallinen lahja - ja Jumalan oma sana.
Jos käyn ehtoollispöytään tai kuuntelen ehtoollissaarnaa ja koetan järjelläni käsittää, mitä siinä tapahtuu, näen vain seremonioita sekä leivän ja viinin. Siinä ei ole mitään jumalallista eikä mitään ihanaa. Jos yritän arvioida sakramentin sisältöä samalla tavalla, en rakennu enkä lämpene, vaan päin vastoin muutun sakramentin kylmäksi halveksijaksi ja pilkkaajaksi.
Tätä on jokaisen hyvä ajatella kaikkina päivinään, ei vain maailmallisten ihmisten, vaan myös Jumalan lasten. Sillä jos näet ja maistat Herran hyvyyttä vaikka sata kertaa hänen armopöydässään, niin Perkele yrittää yhtä monta kertaa ryöstää sinulta tämän ihanuuden, tämän taivaan maan päällä. Hän tekee sen silloin, kun tunnet olevasi varma itsestäsi. Hän houkuttelee sinut tutkimaan asiaa järjelläsi, aivan kuin tämä Jumalan suuri salaisuus voitaisiin asettaa järjen ja aistien tuomittavaksi.
Kristittyjen on hyvä sen tähden muistaa, että ehtoollinen on ihme, yksi niistä suurista ja salaisista ihmeistä, joita tässä ajassa ei oi koskaan ymmärtää eikä ihmisen köyhä järki käsittää. Meidän täytyy vain uskoa Kaikkivaltiaan ja Totisen sanaan. Eivät vanhat aivan turhan kutsuneet ehtoollista salaisuuksien salaisuudeksi.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja arkikalusto To Maalis 05, 2020 6:29 am

7. maaliskuuta

Uusi viesti kirjoittaja Stiina Eilen kello 3:05 pm
Koetelkoon siis ihminen itseänsä, ja niin syököön tätä leipää ja juokoon tästä maljasta. 1 Kor. 11:28.

Ensimmäinen asia, mikä kristityn tulee huomioida, mikäli hän tahtoo ehtoollisen antavan hänelle todellista valoa, iloa ja hedelmää on, ettei kukaan saa katsoa vain ehtoollisen ulkoiseen muotoon. Hänen ei pidä myöskään käyttää pelkästään ymmärrystään. Siihen vaaditaan jotain muuta, nimittäin hengen silmiä ja mieltä. On välttämätöntä suunnata silmänsä jatkuvasti ja kiinteästi Jumalan sanaan. Kristityllä on oltava uskon kallis, jumalallinen lahja - ja Jumalan oma sana.
Jos käyn ehtoollispöytään tai kuuntelen ehtoollissaarnaa ja koetan järjelläni käsittää, mitä siinä tapahtuu, näen vain seremonioita sekä leivän ja viinin. Siinä ei ole mitään jumalallista eikä mitään ihanaa. Jos yritän arvioida sakramentin sisältöä samalla tavalla, en rakennu enkä lämpene, vaan päin vastoin muutun sakramentin kylmäksi halveksijaksi ja pilkkaajaksi.
Tätä on jokaisen hyvä ajatella kaikkina päivinään, ei vain maailmallisten ihmisten, vaan myös Jumalan lasten. Sillä jos näet ja maistat Herran hyvyyttä vaikka sata kertaa hänen armopöydässään, niin Perkele yrittää yhtä monta kertaa ryöstää sinulta tämän ihanuuden, tämän taivaan maan päällä. Hän tekee sen silloin, kun tunnet olevasi varma itsestäsi. Hän houkuttelee sinut tutkimaan asiaa järjelläsi, aivan kuin tämä Jumalan suuri salaisuus voitaisiin asettaa järjen ja aistien tuomittavaksi.
Kristittyjen on hyvä sen tähden muistaa, että ehtoollinen on ihme, yksi niistä suurista ja salaisista ihmeistä, joita tässä ajassa ei oi koskaan ymmärtää eikä ihmisen köyhä järki käsittää. Meidän täytyy vain uskoa Kaikkivaltiaan ja Totisen sanaan. Eivät vanhat aivan turhan kutsuneet ehtoollista salaisuuksien salaisuudeksi.

Leipäset ovat osuvia.
Tämä oli minua varten.

arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1123
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty 19.3.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ti Maalis 24, 2020 4:16 pm

Me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilsanalla "kirjain" apostoli tarkoittaa assa emmekä kirjaimen vanhassa Room. 7:6.

"Hengen uuden tilan" vastakohta on palvelus, jonka käyttövoima on laki.
Olemme jo nähneet, erityisesti 2 Kor.3:ssa, että sanalla "kirjain" apostoli tarkoittaa lakia. Se käsittää kaiken, mitä laki valollaan, käskyllään, varoituksillaan ja lupauksillaan voi vaikuttaa niissä, jotka ovat lain vankeja, jotka eivät ole armon kautta uudestisyntyneet iloisiksi ja alttiiksi lapsiksi.
Siksi tämä palvelus on läpikotaisin "synnin palvelusta" (Room. 6:17,20). Laki herättää synnin himon ja luo vastustusta ja katkeruutta Jumalaa kohtaan. Lain vaikutin hyviin tekoihin on samalla myös oman edun tavoittelun vaikutin. Siksi lain valta on yhtä kuin synnin valta, samalla tavoin kuin armon valta on sama kuin vanhurskauden valta.
Jos joku tahtoo palvella Jumalaa kirjaimen vanhassa tilassa, hän voi kyllä tehdä monia tekoja, jotka päältäpäin näyttävät kauniilta ja hyviltä. Mutta sisäiseltä olemukseltaan ne eivät ole muuta kuin oman edun tavoittelua, orjan töitä, tekopyhyyttä ja muuta lihallisuutta. Ne ovat silkkaa silmänpalvontaa, joka on pakottauduttu tekemään vain palkan toivossa.
Kuinka onnellisia ovatkaan silloin ne, jotka ovat kuolleet pois laista ja jotka nyt elävät Hengen uudessa tilassa. Heidän omattuntonsa ovat vapaat lain tuomiosta ja vaikuttimista; siitä vaikuttimesta joka pystyi herättämään vain synnin himon ja vihan Jumalaa kohtaan. Nyt heidän ilonsa on palvella häntä, joka on ostanut heille tämän vapauden.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja Morosus Ti Maalis 24, 2020 7:32 pm

Rosenius on ollut viime vuosina mieli lukemistani.
Leipäset kirjan olen joskus takavuosina lainannut. Palautin lainani ja mistään se ei ole tullut käytettynä vastaan.
Sen sijaan löysin pari vuotta sitten; "Lepohetkiä Jumalan sanan ääressä".
Se on reilu sadan vuoden takaa oleva vanha päivähartauskirja.
Arvelen sen olevan sama kuin Leipäset, julkaistuna alunperin tällä nimellä.

Morosus

Viestien lukumäärä : 106
Join date : 24.02.2020

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja arkikalusto Ke Maalis 25, 2020 6:21 am

Lainaus

"LEIPÄSET ROSENIUS Empty 19.3.2020

Uusi viesti kirjoittaja Stiina Eilen kello 4:16 pm
Me palvelemme Jumalaa Hengen uudessa tilsanalla "kirjain" apostoli tarkoittaa assa emmekä kirjaimen vanhassa Room. 7:6.

"Hengen uuden tilan" vastakohta on palvelus, jonka käyttövoima on laki.
Olemme jo nähneet, erityisesti 2 Kor.3:ssa, että sanalla "kirjain" apostoli tarkoittaa lakia. Se käsittää kaiken, mitä laki valollaan, käskyllään, varoituksillaan ja lupauksillaan voi vaikuttaa niissä, jotka ovat lain vankeja, jotka eivät ole armon kautta uudestisyntyneet iloisiksi ja alttiiksi lapsiksi.
Siksi tämä palvelus on läpikotaisin "synnin palvelusta" (Room. 6:17,20). Laki herättää synnin himon ja luo vastustusta ja katkeruutta Jumalaa kohtaan. Lain vaikutin hyviin tekoihin on samalla myös oman edun tavoittelun vaikutin. Siksi lain valta on yhtä kuin synnin valta, samalla tavoin kuin armon valta on sama kuin vanhurskauden valta.
Jos joku tahtoo palvella Jumalaa kirjaimen vanhassa tilassa, hän voi kyllä tehdä monia tekoja, jotka päältäpäin näyttävät kauniilta ja hyviltä. Mutta sisäiseltä olemukseltaan ne eivät ole muuta kuin oman edun tavoittelua, orjan töitä, tekopyhyyttä ja muuta lihallisuutta. Ne ovat silkkaa silmänpalvontaa, joka on pakottauduttu tekemään vain palkan toivossa.
Kuinka onnellisia ovatkaan silloin ne, jotka ovat kuolleet pois laista ja jotka nyt elävät Hengen uudessa tilassa. Heidän omattuntonsa ovat vapaat lain tuomiosta ja vaikuttimista; siitä vaikuttimesta joka pystyi herättämään vain synnin himon ja vihan Jumalaa kohtaan. Nyt heidän ilonsa on palvella häntä, joka on ostanut heille tämän vapauden."


                                                _______________________

Halleluja!
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1123
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty 11.6.

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Syys 14, 2020 11:23 am

Ettei pääse unohtumaan. Ruotsista saa vielä tätä kirjaa ruotsiksi olen kuullut. Löysin tämän valmiina:

Kristus on lain loppu

'Tässä on se peruste, miksi kristitylle ei lueta syntiä. Hän elää sellaisessa vapaudessa, kuin mitään lakia ei olisi koskaan annettukaan, ei käskyn käskyä.

Luther sanoo: "Kristitty ei ole ihminen, jolla ei ole syntiä, vaan ihminen, jolle ei lueta syntiä." Hänellä on erityinen etuoikeus olla tekemättä syntiä. Mutta jos käy niin ikävästi, että hän lankeaa, niin häntä ei voida tuomita lain mukaan. Jos asiat edelleen selvitettäisiin ja tuomittaisiin lain mukaan, kukaan ei pelastuisi. Silloin olisi paras saman tien haudata kaikki ajatukset autuudesta. Siinä tapauksessa koko Jumalan evankeliumi olisi väärä. Kristus olisi kuollut turhaan, ja me olisimme edelleen synteihimme kadonneita. Mutta Raamattu sanoo: Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme (Gal. 3:13).

Niin, ei siinä kaikki, että olemme vapaat laista ja ettei meille lueta mitään syntiä. Ei, vaan meidän hyväksemme luetaan vanhurskaus, joka ei ole meidän omamme, täysin riittävä ja ikuinen vanhurskaus, nimittäin se, jonka Kristus on voittanut meille.

Raamattu todistaa siitä: Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo (Room. 10:4).

Tästä seuraa, että me emme ole Jumalan silmissä vain täysin vapaita kaikesta synnistä, vaan olemme täydellisen vanhurskaita, olemme itse vanhurskaus (2 Kor. 5:21).

Me olemme aina armahdetut siinä rakastetussa (Ef. 1), niin että Jumala voi esteettä rakastaa meitä koko sydämensä rakkaudella. Kaikki tämä johtuu siitä, että meidät on puettu Kristukseen ja kaikkeen mitä hän oli ja teki meidän puolestamme, ja Jumala näkee meidät vain rakkaassa Pojassaan.

Luther sanoo: "Katsokaa nyt, mikä rajaton rikkaus kristillisellä uskolla on. Se on saanut kaikki Kristuksen teot ja kärsimyksen lahjana, ja voi täysin luottaa niihin, aivan kuin olisi tehnyt kaiken itse". '

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

LEIPÄSET ROSENIUS Empty Vs: LEIPÄSET ROSENIUS

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa