Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Päivän Sana! Vähäsarja

Sivu 9 / 10 Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava

Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 16.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Marras 16, 2020 11:56 am

Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä. Hepr. 11:1.

Hengellinen väsymys voi liittyä kysymykseen uskon kokemisesta. Meitä on saatettu ajaa sisään uskonnollisuuteen, jossa tunteminen ja kokeminen on uskon mitta. Nuori mies meni saarnamiehen luokse rukoiltavaksi, ja saarnaaja piti vuolaan rukouksen nuoren puolesta. Lopuksi saarnaaja kysyi: ”Miltä tuntui?” Kun tuntuu hyvältä, kaikki hyvin? Kun tuntuu huonolta tai ei tunnu miltään, jotain on vialla? Onko Jumalan armo riippuvainen siitä, miltä se meistä tuntuu? Olisimmeko ymmärtäneet jotakin väärin? Jos Jumala ei suostukaan tulemaan ja rysäyttämään kerralla uskonelämäämme kuntoon, vaikka rukoiltaisiin vilpittömästi polvet verillä, kuten kuuluisa Wittenbergin munkki aikanaan, niin onko kaikki silloin menetetty? Vai pitäisikö ripustautua Jumalan lupauksiin, eikä ihmisen kokemuksiin? Vaikka tähän: ”Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu” (Room. 10:13). Jeesusta avukseen huutava turvautuu lupausten Jumalaan, hän uskoo. I love you

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

jarrut and Stiina like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 17.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ti Marras 17, 2020 9:32 am

Jumalamme ja Isämme edessä me lakkaamatta muistelemme sitä, kuinka usko on saanut teidät toimimaan ja rakkaus näkemään vaivaa ja kuinka kärsivällisesti te panette toivonne Herraamme Jeesukseen. 1. Tess. 1:3.

Aika ajoin on hyvä muistuttaa toinen toistamme siitä, että vaivannäkö Jumalan valtakunnan työssä ei ole turhaa eikä tarkoituksetonta. Suurin osa hengellisen toiminnan siunauksesta jää silmiltämme piiloon, mutta Jumalan sanan julistaminen tai julistamisen mahdolliseksi tekeminen on aina siunattua työtä. Jumalan sana ei palaa tyhjänä, eivätkä rukoukset kaiu kuuroille korville. Sinäkin olet lahjoillasi, rukouksillasi, työlläsi ja osallistumisellasi kyntänyt omaa sarkaasi valtakunnan työssä, näyttäköön se mielestäsi kuinka vaatimattomalta tahansa. Opetuslasten lahjat olivat erilaiset ja tehtävät erilaiset. Kaikki olivat kuitenkin rakentamassa samaa Jumalan valtakuntaa. Kukaan ei ole tarpeeton, yksikään ei ole vähäpätöinen. Jumalan silmissä arvojärjestykset ovat sitä paitsi aina jotakin muuta kuin meidän omat arviomme.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina and Hellevi like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 18.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ke Marras 18, 2020 9:23 am

Katso! Minä suostuttelen hänet mukaani, vien hänet autiomaahan, puhun hänelle suloisesti. Hoos. 2:16.

Kun väsymme elämän tai uskon suorittamiseen, joudumme aluksi epävarmuuden tilaan. Pelkäämme, miten meille käy. Haluaisimme turvaverkot takaisin paikoilleen mahdollisimman pian. Pyrimme uudelleen varmuuteen ja selkeyteen elämässämme. Mutta Jumala ottaakin kädestä ja kutsuu mukaansa autiomaahan, jossa maisemat muuttuvat vieraiksi, äänet kuulostavat oudoilta ja yön hiljaisuus ja kylmyys pelottavat. Kun rauhoitumme ja annamme Herramme puhua meille autiomaassa lempeästi, niin monet asiat pelkistyvät ja yksinkertaistuvat. Kysymykset selkiytyvät. Tärkeät asiat tulevat jälleen merkittäviksi ja turhat karsiutuvat pois, menettävät merkityksensä. Voisimmeko kuulla väsymisessämme Jumalan lempeän kutsun levähtää? Kutsun päästää irti suorittamisesta? Kutsun hengittää raikkaita tuulia, syvään ja omilla keuhkoilla?

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina and kiinteistö like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty Vs: Päivän Sana! Vähäsarja

Viesti kirjoittaja kiinteistö To Marras 19, 2020 9:24 am


Kun väsymme elämän tai uskon suorittamiseen, joudumme aluksi epävarmuuden tilaan. Pelkäämme, miten meille käy.

Näin on -

Pelko, miten minulle käy, iskee ytimiin.
kun ei kestä, eikä ole suorituskykyjä.
Valot yläkerrassa sammuvat-
Kukaan ei ole kotona.

Tuttua.

Kun kysyn, kuinkas tähän asti on pärjätty,
ja muistan, Jeesuksen täytetyllä RISTIN työllä.

Ja näen Hänen kasvojensa hymyilevän enkelin.
kiinteistö
kiinteistö

Viestien lukumäärä : 19
Join date : 17.10.2019

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 19.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina To Marras 19, 2020 10:21 am

Silloin teidät pannaan ahtaalle, monia teistä surmataan ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden. Monet silloin luopuvat, he kavaltavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan. Monta väärää profeettaa ilmaantuu, ja he johtavat useita harhaan. Matt. 24:9–11.

Jeesuksen mukaan hänen omiaan uhkaa kaksi vaaraa, jotka voivat johtaa uskosta luopumiseen aikojen lopulla. Toinen on kristittyjen vainot, toinen se, että kristityt lähtevät seuraamaan vääriä profeettoja eli harhaoppeja. Jeesuksen mukaan kaikkien hänen omiensa tulee olla valmiit kantamaan häpeää ja kestämään vainoa hänen nimensä tähden. Ristinkantaminen tarkoittaa syvässä mielessä juuri tätä. Myös Jumalan lähettämä väkevä eksytys saapuu, kun Antikristuksen sallitaan päästä hetkeksi valtaan maailmassa. Ne, jotka eivät pidä kiinni Jumalan yksinkertaisesta sanasta, nielevät Antikristuksen aluksi kristilliseltä vaikuttavan harhan ihmeineen ja merkkeineen. Vähitellen heidät johdetaan yhä syvemmälle pimeyteen. Lopunaikojen tärkein armolahja saattaakin olla henkien erottamisen lahja.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

jarrut likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 20.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Pe Marras 20, 2020 11:40 am

Sillä niin kuin salama välähtää ja valaisee taivaan äärestä ääreen, niin on Ihmisen Poika oleva ilmestymisensä päivänä. Luuk. 17:24.

Keskieurooppalaisen kylän koirapatsaan tarina on koskettava. Koira saapui isännän kuoltua toistakymmentä vuotta joka päivä asemalle tätä vastaan. Koira odotti, ja kun isäntä ei tullut, se palasi kotiin tullakseen seuraavana päivänä uudelleen. Se ei lakannut uskomasta, että rakas isäntä lopulta palaa, vaikka vuodet kuluivat eikä isäntää näkynyt. Se lähti vastaan, koska se rakasti isäntäänsä. Ja se tiesi, että myös isäntä rakasti sitä. Se odotti kiihkeästi isäntäänsä, koska tunsi hänen hyvyytensä. Samasta syystä mekin odotamme Jeesusta takaisin. Saavumme sanankuuloon ja ehtoollispöytään. Taivutamme päämme rukoukseen. Sanomme: ”Tulkoon sinun valtakuntasi.” Tulkoon se sydämeemme ja keskellemme. Tulkoon se pian myös näkyvästi ja lopullisesti, niin että saamme nähdä Herramme kasvoista kasvoihin, kun luodaan uudet taivaat ja uusi maa. I love you

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

kiinteistö likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 21.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina La Marras 21, 2020 10:07 am

Te olette kyljillänne ja hartioillanne sysineet heikkoja, te olette puskeneet niitä sarvillanne, kunnes olette saaneet ajetuksi ne laumasta. Mutta minä pelastan lampaani, eivätkä ne enää ole teidän armoillanne. Minä pidän siitä huolen, että oikeus toteutuu lampaiden kesken. Hes. 34:21–22.

Yhä useampi tippuu ihmiskeskeisestä uskonyhteisöstä kipeään arkeen. On jouduttu pettymään suuriin lupauksiin. Näkyvillä ratkaisuilla todellisuutta mittaava uskonnollisuus ei osoittaudukaan aidoksi. Usko ei vapauttanutkaan elämän arjesta, jossa kohdataan sairautta ja vaikeuksia. Jossa huomataan oma syntisyys samanlaiseksi kuin toistenkin. Pettymys on syvä kun selviää, että puhdasta, harmonista ja ongelmatonta yhteisöä ei ole olemassakaan. Näistä vesistä selviäminen edellyttää paljon armon sanaa ja lähimmäisenrakkautta. Tarvitaan myös Raamatun lupausten, lain ja evankeliumin, uudelleen ymmärtämistä. Pettynyt tarvitsee kanssakulkijaksi rinnalleen kokeneen kristityn, joka saattelee raittiille lähteille. Paikkaan, jossa uudet hennot armon taimet saavat kasvaa rauhassa ja suojassa.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla. I love you

(Ihminen ei voi kuitenkaan ottaa, jos hänelle ei anneta Crying or Very sad Pelastunee silti, jos saa silti armon pysyä uskossa. I love you


Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina and kiinteistö like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 22.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Su Marras 22, 2020 9:20 am

Minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, minne ikinä menetkin, ja tuon sinut takaisin tähän maahan. Minä en hylkää sinua, vaan täytän sen, minkä nyt olen sinulle luvannut. 1. Moos. 28:15.

Jaakobin elämästä voimme oppia erään Valtakunnan salaisuuksista: Taivaassa ihmisen elämää katsellaan aivan eri perspektiivistä kuin maan päällä. Jumalan silmin Jaakob ja hänen jälkeläisensä oli valittu toteuttamaan Jumalan ihmeellistä pelastushistoriaa. Jumalan silmin oli selvää, että Jaakobin kautta tuo suunnitelma toteutuisi siitä huolimatta, millainen Jaakob oli. Jumalan silmin oli varmaa, että Jaakobille annettu huolenpidon lupaus oli ”niin ja aamen”. Ihmisen
silmin näkyi vain syntinen ja epäilevä ihminen. Ihmisen silmin nähtiin juonittelua ja pakenemista. Ihmisen silmin suojelukauppaa käytiin vielä senkin jälkeen, kun vakuudet oli jo annettu. – Rohkaisisiko tämä sinua luottamaan Jumalan hyvään suunnitelmaan omassa elämässäsi? Hänen suuret suunnitelmansa eivät kaadu pienen ihmisen heikkouteen, ei edes syntisyyteen.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina and Hellevi like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 23.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Marras 23, 2020 10:59 am

Jumalan armosta kaikkien rikkomusten seuraukseksi tulikin vapauttava tuomio. Room. 5:16.

Olemme täysin riippuvaisia Jumalan armosta. Jumalan armo ei ole yleisarmollisuutta, kaiken sen siunaamista, mikä nyt sattuu miellyttämään. Jumalan armo kiinnittyy aina Jeesuksen ristiin. Armo maksoi Jumalan Pojan hengen, siksi se ei ole halpaa armoa eikä ihmisten ostettavissa. Kristillisessä kirkossa tarjotaan armoa, jonka edestä Jumalan Pojan veri vuosi. Niin paljon Jumala tätä syntistä maailmaa rakasti. Jumalan armo ei siten voi koskaan perustua ihmisen tekoihin, onnistumiseen kristittynä, persoonallisiin ominaisuuksiin tai muuhunkaan meissä olevaan. Armo on Jumalan sydämen asenne ihmistä kohtaan. Jumalan sydän on täynnä rakkautta ja anteeksiantoa siksi, että Jeesus otti itselleen meille kuuluneen tuomion, sovitti meidät Isän kanssa, vapautti tuomiosta.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

jarrut and Stiina like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 24.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ti Marras 24, 2020 11:05 am

Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen. 1. Piet. 5:7.

C.O. Roseniuksen laulussa rohkaistaan: ”Murheinen mieli murheesta nouse, / kun Isän armo on muuttumaton. / Jos sumu aivan peittäisi taivaan, / kuitenkin aurinko taivaalla on” (SK 259). Jumalan armo antaa oikeanlaiset mittasuhteet kaikille vastoinkäymisillemme. Tämän elämän murheita ei voi edes verrata meitä odottavaan kirkkauteen, taivaan iloon, rauhaan ja riemuun. Vanha elämä kaikkine taakkoineen on pyyhkiytyvä pois, ja sen parhaatkin hetket ja asiat osoittautuvat vain täydellisen elämän esikuviksi. Tämän elämän murheissa meillä on kuitenkin väkevä auttaja. Hän on mitannut taakkamme tarkasti. Lohduttajaksi Jeesus on antanut Pyhän Henkensä. Pyhä Henki nostaa murheellisen katseen näkemään uskossa sumuverhon taakse näkymättömiä.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

jarrut likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 25.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ke Marras 25, 2020 9:46 am

Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa eikä edes Poika, ei kukaan muu kuin Isä. Mark. 13:32.

Jeesuksen paluun hetkeä, jota odotamme, eivät tiedä enkelit, ei tiedä edes Jeesus itse, eikä sitä voi siten tietää yksikään paluulaskelmia harrastava kristittykään. Jeesus tulee ajankohtana, joka lopulta yllättää kaikki. On Jumalan suurta viisautta, ettei ajankohtaa ole paljastettu. Jos tietäisimme, milloin Jeesus tulee, me tähtäisimme pian vain viime hetken valmiustilaan ja unohtaisimme sitä ennen uskoa, rakastaa ja valvoa. Vaarana olisi välinpitämättömyys. Toisaalta lopunajan
ahdinkoja on avattu meille Raamatussa sen verran, että kun outoja alkaa tapahtua ympärillämme, meidän ei tarvitse vaipua liialliseen pelkoon tai epätoivoon, vaan voimme nostaa rohkeasti päämme. Lopunajan merkit ovat meille kristityille syvimmiltään toivon merkkejä. Silloin Herran paluu on lähellä. Pian luodaan uudet taivaat ja uusi maa, pian saavutaan kotiin.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

jarrut likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 26.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina To Marras 26, 2020 10:36 am

Asa rukoili Herraa, Jumalaansa: ”Herra, sinä voit auttaa yhtä hyvin heikkoa kuin väkevääkin. Auta nyt meitä, Herra, meidän Jumalamme! 2. Aik. 14:10.

Elämän vaikeissa kohdissa Jumalan läsnäolo ja armon evankeliumi lohduttavat. Ne kantavat, kun itse ei enää jaksa. Lohdutuksen sanat voivat koskettaa hyvin erilaisia tilanteita ja kokemuksia. Joskus pilkataan lausetta ”Jeesus on vastaus” kysymällä: ”Mikä olikaan kysymys.” Kristitty vastaa siihen: ”Ei väliä, Jeesus on silti vastaus.” Toki pilkan kohde on varsinaisesti kaikkien asioiden hengellistäminen, ja sellainen on kyllä ongelmallista. Väärinkäytöstä huolimatta evankeliumi on todellinen lääke, joka on annettu arkisen elämän keskelle. Kristillinen usko ei ole tietenkään elämänparantamis-automaatti, eikä se ole takuu ongelmattomuudesta. Usko ei tarkoita aina kipujen poistumista tai vaikeuksien pikaista ratkeamista. Mutta usko, niin kuin rukouskin, on Jumalan laskemista hätään. Niiden keskellä hän kantaa meidät ja hätämme.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

kiinteistö likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 27.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Pe Marras 27, 2020 11:12 am

Minä tulen pian. Ilm. 22:7.

Kun Jeesus palaa, on kaikki toisin. Kaikki vaikeudet päättyvät. Kaikki syntimme häviävät kuin aamun usva. Kaikki pelko on poissa. Jokainen sairaus on taakse jäänyttä elämää. Kaikki sielun haavat umpeutuvat, ja jokainen ruumiin vaiva on haihtunut. Ei enää epäilystä, ei ihmissuhteiden vaikeuksia, ei pettymyksiä, ei pimeää. Yhtäkkiä mieltämme painanut on meille täysin kirkasta ja selvää. Meille sanotaan: ”Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte nyt periä valtakunnan, joka on ollut valmiina teitä varten.” (Matt. 25:34.) Ja me tiedämme saapuneemme kotiin. Olkoon elämäntilanne mikä tahansa, huutamalla Jeesusta avuksi kaikki on sittenkin hyvin. Kun Jeesus ottaa meidät taivaaseen ja taakat riisutaan pois, koittaa ilo ja rauha, jollaista emme voineet kuvitellakaan todeksi.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.


(Kiva, että Arkikalusto on vihdoin palannut!)

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

kiinteistö likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 28.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina La Marras 28, 2020 10:33 am

Tiedätte, että julistin teille ensimmäisen kerran evankeliumia sairastumiseni vuoksi. Vaikka ruumiillinen tilani pani teidät koetukselle, ette halveksineet ettekä inhonneet minua vaan otitte minut vastaan kuin Jumalan enkelin, kuin Kristuksen Jeesuksen. Gal. 4:13–14.

Lähetyskentällä luterilainen kirkko kasvoi voimakkaasti. Vierailija tahtoi tavata dynaamisen papin, jonka työn hedelmää kasvu oli. Ei löytynyt sellaista pappia, mutta toisenlainen kyllä. Kuivalla äänellä puhuva vanha mies, jonka puhe oli kankea kuin Mooseksella. Mutta hän opetti kansalle Raamattua, julisti lakia ja evankeliumia. Ja sana rististä teki työnsä. Usko on Jumalan suuri lahja. Sitä lahjaa ei voi ostaa, sen voi vain ottaa vastaan. Pietari julisti ensimmäisenä helluntaina evankeliumia ja kehotti kuulijoitaan kääntymään, ettei enää vastaisuudessa kuljettaisi Jeesuksesta poispäin vaan häntä kohti. Sama pyyntö esitetään tänään myös meille. Se ei ole vihaisen Jumalan kauhistuttava huuto, vaan Hyvän Paimenen rakkauden kutsu: tule turvaan, ilta on jo pitkällä, pedot alkavat liikkua pimeässä, on sopiva aika palata Paimenen suojaan. I love you

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina and kiinteistö like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 29.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Su Marras 29, 2020 3:37 pm

Minä puhun vain siitä, minkä profeetat ja Mooses ovat ennustaneet tapahtuvan, en mistään muusta, puhun siitä, että Messiaan tuli kärsiä kuolema ja ensimmäisenä nousta kuolleista sekä julistaa valon sanomaa niin meidän kansallemme kuin muillekin kansoille. Apt. 26:22–23.

Olisiko viisaampaa pitäytyä vanhaan apostoliseen käytäntöön, jossa keskitytään evankeliumiin ja ihmeistä ollaan hiljempaa? Näinhän kirkkomme herätysliikkeiden piirissä on perinteisesti tehty. Olisiko siinä viisautta, että kätkisimme saamamme pyhyyden kokemukset sydämiimme ja nauttisimme niiden antamaa leipää hiljaisuudessa? Siten emme aiheuttaisi niille, jotka eivät ole kokeneet ihmeitä tai parantuneet vaivoistaan, ahdistavia miksi -kysymyksiä. Armo pysyisi armona jokaiselle, varsinkin kaikkein heikoimmille. Olisiko hyvä myös tarkentaa kielenkäyttöä rukousvastauksista puhuttaessa? Sanomme tuntuvaa apua saatuamme, että Jumala kuuli rukouksemme. Mutta Jumala kuulee aina rukoukset ja hän myös vastaa aina. Se on totta myös silloin, kun vastaus ei ole näkyvä tai Herramme piiloutuu hiljaisuuteen.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

kiinteistö likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 30.11.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Marras 30, 2020 9:46 pm

Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen,ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen. Kol. 3:12.

Uusi testamentti kirjoitettiin kreikaksi. Sydämellinen armahtavaisuus tarkoittaa alkukielessä sitä, että olemme sääliviä ja laupiaita toisiamme kohtaan ”sisäelimiä myöten”, läpikotaisin. Ja kun Paavali hetkeä myöhemmin kehottaa antamaan toisillemme anteeksi – aina tulee anteeksiannettavaa, olemmehan ihmisiä – niin käytetty termi tarkoittaa anteeksi antamista ”reilusti” ja ”anteliaasti lahjoittaen”. Anteeksiantamisessa ei siis tarvitse säästellä. Kun me saamme omat suuret vikamme toistuvasti anteeksi niin Jumalalta kuin toisilta ihmisiltä, miksi emme itse antaisi anteeksi suurella
sydämellä. Pikku Prinssi -kirjassa todetaan viisaasti: ”Ainoastaan sydämellään näkee hyvin.” Katselkaamme toisiamme sydämellä useammin kuin järjellä, sillä se helpottaa lähimmäisen ymmärtämistä.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

kiinteistö likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 2.12.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ke Joulu 02, 2020 11:05 am

Minun apuni on sinun muurinasi. Jes. 60:18.

Mies kuvasi, kuinka Jumala puuttui tuntuvalla tavalla tilanteeseen, joka olisi ollut vaarallinen. Apua ei edes ehditty pyytää, kun se jo annettiin. Lähinnä voitiin vain ihmetellä, mitä oikein tapahtui. Jumalan suojeluksen kokemuksessa ei sinänsä ole mitään outoa. Kuinka monesta vaarasta Herramme meitä jatkuvasti varjelee, niin ettemme sitä itse huomaa tai ymmärrä. Koska Jumala elää, hän voi joskus, silloin kun itse hyväksi näkee, puuttua elämämme kulkuun myös jollakin erikoisella ja helposti havaittavalla tavalla. Yleensä hän ei niin toimi, vaikka kristittyjen kertomuksista voisi toista päätellä. Mutta joskus kyllä. Meille ei suoda näitä näkyviä auttamiskokemuksia kovinkaan usein varmaan siksi, että ne tulkitaan niin helposti väärin. Evankeliumista eläminen muuttuisi nopeasti kertomuksiksi ihmeistä ja oudoista tapahtumista. Usko keskittyisi tähän elämään eikä tulevaan.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina and kiinteistö like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 3.12.2020

Viesti kirjoittaja Stiina To Joulu 03, 2020 11:21 am

Andreas vei hänet Jeesuksen luo. Jeesus katsoi häneen. Joh. 1: 42.

Toisen ihmisen katse voi rohkaista ja lohduttaa, se voi antaa toivon ja välittää hyväksynnän. Toisen ihmisen katse voi myös lannistaa ja lyödä, alistaa ja kylmentää sielun. Välittää viestin: et kelpaa. On sanottu, että ihmisen syvä tarve on tulla nähdyksi ja arvostavalla tavalla huomioonotetuksi. Saatko sinä tulla nähdyksi, et vain havaituksi? Saatko osaksesi lohduttavan ja hyväksyvän katseen, kun tarvitset sitä? Tuletko kysymyksinesi kuulluksi? Mitä läheisempi toinen
ihminen on, sitä tärkeämpää on saada tulla aidosti kohdatuksi. Vaikeinta on hyväksyä tilanne, jossa tulemme nähdyksi ja kuulluksi tarkoituksella väärin. Se on kuitenkin monen ihmisen kokemus. Kun Jeesus katsoo ihmistä, on läsnä aseista riisuva, turvallinen rakkaus. Lempeän katseen edessä uskaltaa kohdata rikkinäisyytensä ja rohkaistuu luottamaan armoon.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina and kiinteistö like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 4.12.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Pe Joulu 04, 2020 11:30 am

Älkää antako kaikenlaisten vieraiden oppien johtaa itseänne harhaan. Meidän sydämemme tulee vahvistua armosta. Hepr. 13:9.

Pitäydymme siinä, minkä olemme oppineet luotettavilta henkilöiltä ja mistä voimme olla varmoja. Seurakuntana tuemme toisiamme raittiissa uskossa ja vahvistumme armossa. Emme etsi suuria sanoja tai ihmeellisiä tekoja, vaan pitäydymme Jumalan sanaan ja armon evankeliumiin. Uskomme Jumalaan, niin kuin isämme ennen. Rukoilemme toistemme puolesta.
Rohkaisemme toisiamme Jumalan lupauksilla ja jaamme sanan löytöjä hurskastelematta ja iloisesti. Ympäröimme rakkaudella erityisesti ahdingossa olevat. Rakastamme kaikkia tasapuolisesti ja pidämme toisistamme huolta, ettei kukaan uuvu matkalle. Viemme evankeliumin lähelle ja kauas mahdollisuuksien mukaan. Ja joskus, Jumalan armosta, saamme toivottaa Jumalan luoman eksyneen tervetulleeksi takaisin kotiin. I love you I love you flower

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

(Tätä kannattaa itseltään Kolmiyhteiseltä Jumalalta anoa. Kyllä olisi ihan toista. Jos tästä Korona -riskistä päästään, pitäisi tehdä omaparannus kaikkien tosissaan uskovien. Aamen!) Very Happy

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 5.12.2020

Viesti kirjoittaja Stiina La Joulu 05, 2020 9:35 am

Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Joh. 14:23.

Jeesuksen rakastaminen ei tarkoita puristavaa uskonsuorittamista. Jeesusta ei rakasteta myöskään etsimällä hengellisiä tuntemuksia tai toistamalla hurmioituneina ylistyslauluja. Rakastaminen ei Raamatussa juurikaan esiinny tunteina, vaikka uskoon liittyy toki niitäkin. Se tarkoittaa ensi sijassa evankeliumiin uskomista ja sanan pitämistä. Ilmestyskirjassa Jeesus ylisti Filadelfi an seurakuntaa: ”Sinun voimasi ovat vähäiset, mutta sinä olet ottanut sanani varteen etkä ole kieltänyt nimeäni. Sinä olet tarkoin seurannut sanaani ja kestänyt, ja siksi minä puolestani tarkoin varjelen sinua – –” (Ilm. 3:8,10.) Herra tietää voimamme vähäisiksi, ei hän muuta näytä meistä odottavankaan. Kun pidämme kiinni hänen sanastaan emmekä kiellä hänen nimeään, me osoitamme rakkautemme Herrallemme.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 7.12.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Joulu 07, 2020 11:05 am

Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. 1. Tess. 5:6.

Peittävätkö elämän huolet ja murheet Jeesuksen paluun odotuksen? Jaksammeko pysyä valveilla? Oikea odotus ei ole orjan pelkoa tai palkinnon toivoa, vaan lapsen odotuksen kaltaista iloista jännitystä. Maailma tulee kyllä muuttumaan yhä pimeämmäksi ja uskonnollisesti sekavammaksi. Eikä sielunvihollinenkaan tee oloamme yhtään helpommaksi. Se juoksuttaa eteemme jokaisen syntimme, se kuvaa kokemustamme Jumalasta mitättömäksi. Se vakuuttaa, ettemme voi olla oikeita kristittyjä. Se korostaa uskomme vaatimattomuutta ja iskee heikoimpiin kohtiimme. Se ei antaisi iloita Jumalan lapsen vapaudesta. Tästä välittämättä me valvomme, odotamme ja laulamme: ”Halki yön ja epäilyksen / Herran kansa vaeltaa. / Toivo luvatusta maasta / lauluun, matkaan kannustaa. / Herra itse valollansa / suojaa lunastettujaan / karkottaen yön ja kauhun, / kirkastaen synkän maan.” (SK 453.)

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 8.12.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ti Joulu 08, 2020 11:14 am

Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on nälänhätää ja maanjäristyksiä. Mutta kaikki tämä on vasta synnytystuskien alkua. Silloin teidät pannaan ahtaalle, monia teistä surmataan ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden. Monet silloin luopuvat, he kavaltavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan. Matt. 24:7–10.

Jeesuksen paluun merkit ovat jo näkyvissä. Sodan melskeitä ja erilaisia katastrofeja tapahtuu kiihtyvällä syklillä. Synnytystuskat ovat alkaneet. Jeesuksen kuvaukset ovat kuin uutisia tämän päivän lehdistä. Kristittyihin kohdistuva viha ja vaino vahvistuvat, ja monien rakkaus kylmenee. Daniel kuvaa tätä seulonnan ja rakkauden kylmenemisen aikaa ja kertoo, kuinka oikeista opettajistakin monet lankeavat, vainoavat ja antavat ilmi toisiaan (Dan. 11).
Kun rakkaus kylmenee ja kristillinen ihmiskäsitys murtuu, ei ihmisarvokaan säily eikä oikea, taivaaseen johtava usko. Kun evankeliumi on saarnattu kaikille kansoille, päättyy tämän maailman aika. Se, joka pysyy loppuun saakka Jumalan sanan seuraajana, varjeltuu varmasti kotiin. Hän ei lähde mukaan ”anomiaan”, Jumalan käskyjen tietoiseen rikkomiseen ja valheen
seuraamiseen.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 9.12.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Ke Joulu 09, 2020 9:25 am

Ratkaisevaa ei siis ole, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa. Room. 9:16.

Meidän suorittajien valtakunnassa vain täydellinen kelpaa. Vähempään emme tyydy ja aina parempaan pyrimme. Haluamme olla kelvollisia kristittyjä ja tarkkailemme onnistumisen merkkejä. Onko uskomme vahvistunut ja kulkumme suoristunut? Näkyykö siunaus ja työssä menestys? Onko selätetty synnit ja voitettu vaivat? Luulemme Jumalankin näin etsivän onnistuneen uskon merkkejä. Onneksi Herramme tuntee meidät salatuimpaan saakka, syvemmin kuin me itse. Hän tietää lahjamme ja tuntee rajamme. Hän ei odota meiltä muuta kuin mitä odottaa sopii. Kaikesta näkemisestä huolimatta hän rakastaa meitä rakkaudella, jonka syvyyttä emme osaa kuin hämärästi aavistella. Hän ottaa sydämeltämme synnit ja pukee yllemme vanhurskauden puvun. Hän antaa kaiken anteeksi ja lukee meidät lapsikseen. Hän armahtaa suorittaja-lastaankin. Ohjaa levolliseen uskoon. I love you

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

-----------------------------------------------

(Uskoa vahvistavaa sielunhoitoa!)

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 10.12.2020

Viesti kirjoittaja Stiina To Joulu 10, 2020 2:58 pm

Mitä minä puhun hänelle, mitä minä sanon hänelle, joka on kaiken tämän tehnyt? Mielessäni minä käyn lävitse elämäni vuodet sydämessäni murhe. Herra, minun sydämeni elää sinulle, anna rauha hengelleni, vahvista minua, tee minut terveeksi! Jes. 38:15–16.

Hiskian koskettava psalmi syntyi kuolema silmien edessä. Profeetta Jesaja oli ilmoittanut, että Hiskian olisi järjestettävä asiansa, sillä hän ei tulisi parantumaan, vaan kuolisi. Hiskia vuodatti ahdistuksensa Jumalalle ja sai lopulta viisitoista lisävuotta. Nuo vuodet eivät tosin muodostuneet suureksi siunaukseksi Hiskian elämässä, pikemminkin päinvastoin.
Jumala kuulee hädässä olevien lapsiensa rukoukset. Joskus hän taipuu auttamaan, vaikka voisi olla parempi luottaa Jumalaan ja antaa hänen alkuperäisen tahtonsa tapahtua. Saamme rukoilla kaikessa hädässä sydämeemme rauhaa ja että Herra vahvistaisi meitä Hengellään. Saamme myös rukoilla, että hän auttaisi ja ottaisi murheemme tai sairautemme pois. Hyvä on kuitenkin liittää jokaiseen pyyntöön sydämestä rukous: ”Tapahtukoon sinun tahtosi.” Silloin lopputulos on paras mahdollinen.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty 11.12.2020

Viesti kirjoittaja Stiina Pe Joulu 11, 2020 11:34 am

Ottakaamme opiksemme, pyrkikäämme tuntemaan Herra! Hän tulee, se on varmaa kuin aamun koitto. Hän tulee kuin sade, kuin kevätsade, joka kastelee maan. Hoos. 6:3.

Herran paluuta odotellessa rukoilemme, että kirkas evankeliumi, jossa Jeesus on kaiken keskus, leviäisi kaikkialle. Että anteeksiantamuksen sana avaisi tien iloon ja vapauteen ja sakramentit olisivat paikallaan väkevänä matkaeväänä. Evankeliumi päästäisi omattunnot synnistä ja uskonnollisuuden siteestä, lain kauhusta ja vaatimuksista. Väsyneet sydämet löytäisivät rauhansa.
Lupausten evankeliumi jää silloinkin, kun kaikki muu on mennyt, sillä aito usko on paljon syvempää kuin pinnan myrskyisät tunteet, jotka tulevat ja menevät. Martti Luther kutsui hengellistä uudistusta ”evankeliumin ukkoskuuroksi, joka kastelee maan”. Herätys ei ole itsetarkoitus, eikä sitä ole parannuskaan. Ne ovat vain evankeliumin tienraivaajia. Tavoite on vapautettu omatunto ja anteeksiantamuksen ilo Jeesuksessa. Sen saa aikaan sanoma Jeesuksen ristinsovituksesta, jonka usko kätkee sydämeen. I love you I love you I love you flower flower flower

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Päivän Sana! Vähäsarja - Sivu 9 Empty Vs: Päivän Sana! Vähäsarja

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 9 / 10 Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa