Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
Kolmiyhteinen Jumala EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
Kolmiyhteinen Jumala EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
Kolmiyhteinen Jumala EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
Kolmiyhteinen Jumala EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
Kolmiyhteinen Jumala EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
Kolmiyhteinen Jumala EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Kolmiyhteinen Jumala EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
Kolmiyhteinen Jumala EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
Kolmiyhteinen Jumala EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


Kolmiyhteinen Jumala

3 posters

Siirry alas

Kolmiyhteinen Jumala Empty Kolmiyhteinen Jumala

Viesti kirjoittaja Admin Ma Kesä 23, 2014 11:00 am

A. Jumalan ykseys

1. Jumalallinen olemus
On olemassa YKSI AINOA JUMALALLINEN OLEMUS, jota sekä kutsutaan ja joka on Jumala:


"Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa" (Mark. 12:29, 12:32)

"Minä olen ensimmäinen, ja minä olen viimeinen, ja paitsi minua ei ole yhtäkään Jumalaa" (Jes.44:6)

2. Tiukkaa monoteismia
Raamattu opettaa tiukkaa monoteismia ja sulkee ehdottomasti ulkopuolelle jokaisen dualismin ja polyteismin muodon. Dualismi opettaa, että on olemassa kaksi keskinäisesti vihamielistä korkeinta olemusta, toinen, joka edustaa kaikkea moraalista hyvää ja hyödyllistä ihmiselle kun taas toinen on lähde kaikkeen syntiin ja kaikkeen pahaan. Polyteismi on uskoa useampaan kuin yhteen jumalaan, minkä löydämme vanhoista kreikkalaisten ja roomalaisten uskonnosta. Sekä dualismi että polyteismi itse asiassa tuhoavat käsityksen Jumalasta korkeimpana olentona. Jos on olemassa enemmän kuin yksi jumala, täytyy jokaisen niistä välttämättä olla rajoittunut käsityksessään toisesta ja on mahdollista ajatella, että on olemassa jumala, joka on korkeampi kuin muut. Ei ole mitään totuutta monessa, joita ihmiset kutsuvat jumaliksi (1. Kor. 8:5). Kuitenkaan eivät nämä ole jumalia olemukseltaan vaan ainoastaan katsottu jumaliksi ja palvottu sellaisina; ne eivät ole jumalia, mutta ihmiset tekevät heistä sellaisia:


"niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja ettei ole muuta Jumalaa kuin yksi." (1. Kor 8:4)

3. Käytännöllinen merkitys
Jos me rukoilemme tätä ainoaa Jumalaa, emme joudu konfliktiin jonkun muun kanssa. Jos hän siunaa meitä, ei mikään muu jumala voi kirota meitä:


"Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?" (Room. 8:31)

Mutta jos hän on kääntynyt meidän puoleemme:


"ettei ole ketään, joka sinun käsistäsi auttaa?" (Job 10:7)

Ei kukaan voi vedota mihinkään korkeampaan tai mahtavampaan eikä ole olemassa jumalaa hänen rinnallaan. Siksi vain häntä ja ainoastaan häntä meidän tulee rukoilla ja jonka puoleen meidän täytyy kääntyä saadaksemme avun ja pelastuksen.


"Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen" (Joh. 17:3)

B. Jumalan kolminaisuus

1. Kolme erillistä persoonaa
Jumalan jakamattomassa ja näkymättömässä luonteessa on kolme erillistä persoonaa. Sanaa persoona käytetään samassa merkityksessä kuin mitä se tarkoittaa kirkon vanhojen kirjailijoiden kielessä. Se kuvaa jotain, joka ei ole osa tai ominaisuus jossain muussa vaan on olemassa itsenäisenä.

Opinkappale kolminaisuudesta ei ole uusitestamentillinen, jatkunut kehitys, kuten jotkut väittävät, vaan se on selvästi julistettu myös Vanhassa Testamentissa.


"Lähestykää minua, kuulkaa tämä: Alkujaankaan minä en ole puhunut salassa; kun nämä tapahtuivat, olin minä jo siellä. Ja nyt Herra, Herra on lähettänyt minut ynnä oman Henkensä." (Jes. 48:16)

Tässä erotetaan selvästi kolme persoonaa.


"Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti; sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka. 8. Sinä rakastat vanhurskautta ja vihaat vääryyttä; sen tähden on Jumala, sinun Jumalasi, voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin sinun osaveljiäsi." (Ps. 45:7

Tässä Jumala on Jumalan voitelema ilon öljyllä, joka on Pyhä Henki (Apt. 10:38). Raamatun ensimmäisessä jakeessa saamme kuulla Jumalasta ja Jumalan Hengestä ja Jumalan Sanasta, jonka kautta kaikki luotiin (1. Moos. 1:1-3; Joh. 1:1-3). Koska kyseessä oli enemmän kuin yksi persoona, sanoi Jumala:


"Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme" (1. Moos 1:26)

Uudesta Testamentista opimme, että kolme erillistä persoonaa oli läsnä Kristuksen kasteessa (Matt. 3:16 – 17) ja että kaikkien ihmisten piti tulla kastetuiksi:


"kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" (Matt. 28:19; 2. Kor. 13:13)

2. Isä on tosi Jumala
Isästä Jeesus sanoo, että hän on "ainoa totinen Jumala" (Joh. 17:3). Paavali kirjoittaa:


"niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, Isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa." (1. Kor. 8:6)

Isä on persoona erillään Pojasta. Jumala:


"että hän antoi ainokaisen Poikansa" (Joh. 3:16)

"kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa" (Gal. 4:4)

Isä on erillinen myös Pyhästä Hengestä, koska hän voiteli Jeesuksen Nasaretista:


"Jumala Pyhällä Hengellä ja voimalla oli voidellut Jeesuksen Nasaretilaisen" (Apt. 10:38)

Gal. 4:6 hän on erillään Pojasta ja Hengestä:


"Jumala lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen"

Isä, itse ei-syntynyt/synnytetty, synnytti Pojan ikuisuudesta:


"Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: 'Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin' " (Ps. 2:7)

Pyhä Henki on lähtenyt ikuisuudesta Isästä ja Pojasta.


"Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta." (Joh. 15:26)

3. Poika/Jeesus on tosi Jumala


"Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä." (1. Joh. 5:20)

Paavali sanoo hänestä, että hän:


"heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on yli kaiken, Jumala, ylistetty iankaikkisesti, amen!" (Room. 9:5)

Poika ei ole vain samanlainen (homoiousios) kuin Isä, kuten Arius opetti, vaan hän on tasa-arvoinen ja samaa luontoa kuin Isä (homo-ousios). Siitä seuraa, että kaikkien pitää:


"että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää." (Joh. 5:23).

Poika on erillinen Isästä (Joh. 3:16; Gal. 4:4) ja Pyhästä Hengestä, jota hän kutsuu "toiseksi Auttajaksi; ruots./Puolustajaksi, suom." kuin hän itse (Joh. 14:16–17).

Poika on syntynyt Isästä iankaikkisuudessa (Ps. 2:7; Joh. 3:16), ja yhdessä Isän kanssa lähettää maailmaan totuuden Hengen (Joh. 15:26).

4. Pyhä Henki on tosi Jumala
Pietari sanoo Ananiakselle, että tämä oli valehdellut Jumalalle, sillä Ananias oli valehdellut Pyhälle Hengelle (Apt. 5:3-4). Kristittyjä kutsutaan Jumalan temppeliksi siksi, että Pyhä Henki asuu heissä (1. Kor. 3:16). Hän on erillään Isästä ja Pojasta, sillä jakeessa Joh. 14:16 Kristus kirkkaasti erottaa itsensä Isästä ja Auttajasta.

Pyhää Henkeä ei siitetty eikä hän myöskään syntynyt, vaan hän oli olemassa Isästä ja Pojasta iankaikkisuudesta. Hän on sekä Isän (Matt. 10:20) että Pojan (Gal 4:6) Henki. Hän lähtee Isästä ja on samanaikaisesti Pojan lähettämä (Joh. 15:26).


"Ja tämän sanottuaan hän (Jeesus) puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: 'Ottakaa Pyhä Henki!' "(Joh. 20:22).

Se, että Poika on syntynyt Isästä ikuisuudessa ja Henki on lähtenyt Isästä ja Pojasta ikuisuudesta, ovat selviä tosiasioista Raamatun opin mukaan: mutta niitä ei ole selitetty, siksi, että ne ovat käsittämättömiä mysteereitä meille. Me opetamme ja uskomme, mitä Raamattu sanoo tästä ja muista mysteereistä, mutta me emme voi käsittää, miten asian laita on.

5. Kolminaisuus ykseydessä
Isä on Jumala; Poika on Jumala; Pyhä Henki on Jumala. Mutta ei ole olemassa kolmea Jumalaa, vaan ainoastaan Yksi Jumala. Jumaluus ei myöskään ole jaettu kolmeen osaan niin, että jokaisesta persoonasta tulee kolmasosa kokonaisuutta; jokainen persoona on koko jumaluuden täyteys(Kol. 2:9). Ei myöskään yksi persoona ole erityinen manifestaatio (ilmentymä) tai jumalallisen olemuksen vaihe, kuten jää ja höyry ovat veden erilaisia olomuotoja, vaan joka ainoa on oma persoonansa ja jokainen persoona on kokonaan ja täysin Jumala. Siksi Isä on ainoa ja ainoa Jumala(Joh. 17:3); Poika on ainoa ja ainoa Jumala (1. Joh. 5:20); Pyhä Henki on ainoa ja ainoa Jumala (Apt. 5:3-4). Ei ole olemassa mitään toisen persoonan alamaisuutta toiselle vaan kaikki kolme persoonaa ovat samanarvoisia ja samalla arvoasteella eikä ketään voi asettaa toisen edelle (Joh. 5:23). Samalla kun he ovat kokonaan erillisiä persoonaltaan, ovat he yksi ja sama olemus. Kristus sanoo:


"Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän" (Joh. 14:9)

"Minä ja Isä olemme yhtä." (Joh. 10:30)

Tässä tekstissä kreikan kielessä on sanana "yhtä" neutraali kreikan kielen sana "hen" eikä maskuliini "heis", mikä osoittaa sen, että he ovat yksi olemukseltaan, mutta ei yksi persoonaltaan. Kun Kristus sanoo: "Isä on suurempi kuin minä" (Joh. 14:28), ei tätä saa ymmärtää jumaluudesta vaan Kristuksen ihmisyydestä alennuksessaan.


"Yhtä kuin isä jumalalliselta luonnoltaan, vähäisempi kuin Isä inhimilliseltä luonnoltaan. Mutta tämä on yleinen kristillinen usko, että me palvomme ainoaa Jumalaa kolmessa persoonassa ja kolmea persoonaa yhdessä jumaluudessa."
(Athanasialainen uskontunnustus)

6. Meidän Jumalamme on käsittämätön
Hän on käsittämätön olemukseltaan; me emme tiedä, mitä hänen olemuksensa on ja mistä se koostuu. Hän on käsittämätön myös ominaisuuksiltaan. Kirjoitusten mukaan me erotamme totuudessa olemuksen ja ominaisuudet. Jumalan ominaisuudet eivät myöskään ole kykyjä, jotka ovat sidottuja hänen jumaluuteensa, vaan kun Jumala on täydellinen yksinkertainen ja jakamaton olemus, on hänen olemuksensa ja ominaisuutensa yksi ja sama asia.


"… sillä Jumala on rakkaus" (1. Joh. 4:Cool

Jumala on käsittämätön kolmiyhteydessään ja ykseydessään. Ei ole olemassa mitään analogiaa, ei mitään vastaavuutta, ei mitään kuvailua ihmisen koko ajatusmaailmassa, joka voisi selittää meille tätä syvää mysteeriota. On hyödytöntä ja hullua ihmiselle yrittää tunkeutua syvemmälle Jumalan mysteerioon kuin mitä on ilmestynyt meille Raamatussa.

Ihmisen rajoitetut sielulliset ominaisuudet eivät aivan yksinkertaisesti voi käsittää rajoittamatonta Jumalaa. Hän nousee yli kaiken, mitä ajatus voi käyttää hyödykseen ja vetäytyy pois älyllisistä käsitteistä. Toistaiseksi tyytykäämme siihen, mitä luemme Raamatusta:


"Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on." (1. Joh 3:2).

7. Oppi Pyhästä Kolminaisuudesta on perustavaa laatua oleva asia meidän kristillisessä uskossamme
Usko kolmiyhteiseen Jumalaan on enemmän kuin vain hyväksyä itse oppi kolmesta persoonasta yhdessä olemuksessa. Se sisällyttää itseensä luottamuksen kolmiyhteisen Jumalan pelastustekoon.


--------------------------------------------------------------------------------


Artikkelista A Summary of Christian Doctrines, kirjoittanut Edward W. A. Koehler

Översättning till finska/ Käännös suomeksi:
Sylvi Hänninen
http://bibelfokus.se/fi/


Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 136
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

https://vapaasana.swedishforum.net

Rea Aalto and Stiina like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Kolmiyhteinen Jumala Empty Vs: Kolmiyhteinen Jumala

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Helmi 03, 2021 4:49 am

Oppi Pyhästä Kolminaisuudesta
on perustavaa laatua oleva asia
meidän kristillisessä uskossamme!
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Rea Aalto and Stiina like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Kolmiyhteinen Jumala Empty Teille, jotka sanotte ettei Raamattu puhu KOLMIYHTEISESTÄ Jumalasta

Viesti kirjoittaja Hellevi Ke Helmi 03, 2021 5:48 am


KR 1933/38
1.Johanneksen kirje:
5:1 Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt;
ja jokainen, joka rakastaa häntä, joka on synnyttänyt, rakastaa myöskin sitä,
joka hänestä on syntynyt.

5:2 Siitä me tiedämme, että rakastamme Jumalan lapsia,
kun rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjänsä.
5:3 Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä.
Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;
5:4 sillä kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman;
ja tämä on se voitto, joka on maailman voittanut, meidän uskomme.

5:5 Kuka on se, joka voittaa maailman, ellei se, joka uskoo,
että Jeesus on Jumalan Poika?
5:6 Hän on se, joka on tullut veden ja veren kautta, Jeesus Kristus,
ei ainoastaan vedessä, vaan vedessä ja veressä; ja Henki on se,
joka todistaa, sillä Henki on totuus.

5:7 Sillä kolme on, jotka todistavat:
5:8 Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme pitävät yhtä.
5:9 Jos me otamme vastaan ihmisten todistuksen,
niin onhan Jumalan todistus suurempi.
Ja tämä on Jumalan todistus, sillä hän on todistanut Pojastansa.


5:10 Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä;
joka ei usko Jumalaa, tekee hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko
sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa.
5:11 Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän,
ja tämä elämä on hänen Pojassansa.

5:12 Jolla Poika on, sillä on elämä;
jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.
5:13 Tämän minä olen kirjoittanut teille,
jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne,
että teillä on iankaikkinen elämä.

5:14 Ja tämä on se uskallus, joka meillä on häneen,
että jos me jotakin anomme hänen tahtonsa mukaan,
niin hän kuulee meitä.

5:15 Ja jos me tiedämme hänen kuulevan meitä, mitä ikinä anommekin,
niin tiedämme, että meillä myös on kaikki se, mitä olemme häneltä anoneet.
5:16 Jos joku näkee veljensä tekevän syntiä, joka ei ole kuolemaksi,
niin rukoilkoon, ja hän on antava hänelle elämän, niille nimittäin,
jotka eivät tee syntiä kuolemaksi. On syntiä, joka on kuolemaksi;
siitä minä en sano, että olisi rukoiltava.

5:17 Kaikki vääryys on syntiä. Ja on syntiä, joka ei ole kuolemaksi.
5:18 Me tiedämme, ettei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä;
vaan Jumalasta syntynyt pitää itsestänsä vaarin, eikä häneen ryhdy se paha.
5:19 Me tiedämme, että olemme Jumalasta, ja koko maailma on pahan vallassa.

5:20 Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja
antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen;
ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa,
Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä.
5:21 Lapsukaiset, kavahtakaa epäjumalia.
BIBLIA 1776
1.Johanneksen kirje:
5:1 Jokainen, joka uskoo, että Jesus on Kristus,
hän on Jumalasta syntynyt,
ja jokainen, joka rakastaa sitä, joka synnytti,
hän rakastaa myös sitä, joka hänestä syntynyt on.
5:2 Siitä me tunnemme, että me rakastamme Jumalan lapsia,
koska me Jumalaa rakastamme ja hänen käskynsä pidämme.

5:3 Sillä tämä on rakkaus Jumalan tykö,
että me hänen käskynsä pidämme, ja hänen käskynsä ei ole raskaat.
5:4 Sillä kaikki, mitä Jumalasta syntynyt on, se voittaa maailman,
ja meidän uskomme on se voitto, joka maailman voitti.
5:5 Kuka siis on, joka voittaa maailman, mutta se joka uskoo,
että Jesus on Jumalan Poika?

5:6 Tämä on se, joka vedellä ja verellä tulee, Jesus Kristus,
ei ainoastansa vedellä, vaan vedellä ja verellä. Ja Henki todistaa,
että Henki on totuus.

5:7 Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa:
Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat:
5:8 Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä:
Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.
5:9 Jos me ihmisten todistuksen otamme,
niin on Jumalan todistus suurempi;
sillä tämä on Jumalan todistus, jonka hän Pojastansa todisti.

5:10 Joka uskoo Jumalan Pojan päälle, hänellä on todistus itsessänsä:
joka ei usko Jumalaa, hän tekee hänen valehteliaksi;
sillä ei hän uskonut sitä todistusta,
jonka Jumala on Pojastansa todistanut.
5:11 Ja tämä on se todistus, että Jumala
on meille ijankaikkisen elämän antanut,
ja se elämä on hänen Pojassansa.

5:12 Jolla Jumalan Poika on, hänellä on elämä;
jolla ei Jumalan Poika ole, ei hänellä ole elämää.
5:13 Näitä minä teille kirjoitin, jotka Jumalan
Pojan nimen päälle uskotte: että te tietäisitte
teillänne ijankaikkisen elämän olevan,
ja että te uskoisitte Jumalan Pojan nimen päälle.

5:14 Ja tämä on se turva, joka meillä on häneen,
että jos me jotakin anomme hänen tahtonsa jälkeen,
niin hän meitä kuulee.
5:15 Ja jos me tiedämme, että hän meitä kuulee,
mitä ikänä me anomme, niin me tiedämme,
että meillä ovat ne anomiset, joita me häneltä anoimme.

5:16 Jos joku näkee veljensä tekevän jonkun synnin,
ei kuolemaan, hän rukoilkaan, niin hän on antava
niille elämän, jotka syntiä tekevät, ei kuolemaan.
Jos synti on kuolemaan: senkaltaisista en minä sano,
että joku rukoilis.

5:17 Kaikki vääryys on synti; on myös muutama synti ei kuolemaan.
5:18 Me tiedämme, että jokainen, joka Jumalasta syntynyt on,
ei hän syntiä tee; vaan joka Jumalasta syntynyt on,
se varjelee itsensä, ja paha ei rupee häneen.

5:19 Me tiedämme,
että me olemme Jumalasta ja koko maailma on pahuudessa.
5:20 Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika tuli ja on meille
mielen antanut, että me sen totisen tunnemme,
ja olemme siinä totisessa,
hänen Pojassansa Jesuksessa Kristuksessa:
Tämä on totinen Jumala ja ijankaikkinen elämä.
5:21 Lapsukaiset, kavahtakaat epäjumalia, amen!


Viimeinen muokkaaja, Hellevi pvm Ke Helmi 03, 2021 6:10 am, muokattu 2 kertaa
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1761
Join date : 13.11.2017

Rea Aalto and Stiina like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Kolmiyhteinen Jumala Empty Vs: Kolmiyhteinen Jumala

Viesti kirjoittaja Hellevi Ke Helmi 03, 2021 5:56 am

PS.

Laitoin vielä varmuuden vuoksi Biblian 1776 käännöksenkin,
ettei kukaan luule, että 1933/38 käännös olisi jokin moderni
käännös.

Jumalan Sana ei ikinä katoa. Kaikki muu katoaa.
Aamen.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1761
Join date : 13.11.2017

Rea Aalto and Stiina like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Kolmiyhteinen Jumala Empty Vs: Kolmiyhteinen Jumala

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa